Boekreview De violiste Patricia Snel

boekreview-de violiste

De violiste/Patricia Snel

Ik zag dit boek, De violiste van Patricia Snel, met regelmaat voorbijkomen op Instagram en de reviews die ik daarop las waren lovend. Met volle enthousiasme begon ik in dit verhaal.

Waar gaat De violiste over?

Het kon toch niet…

Had hij het wel goed gevoeld?

Steeds sneller tastten zijn vingers over de grond. Waar was dat klereding? Hij voelde iets zachts. Zijn mond vertrok. Na een minuut vond hij de aansteker en hij knipte hem aan. Hij hield zijn adem in. Het vlammetje gleed over een half vergane schedel, de rij tanden, haren, ribben, schouders en ellepijpen waar rafelige stof, huid en deels verteerd plastic omheen hingen”

Vanaf het begin dat het lichaam van Lena Miller, dochter van een bekende Britse politicus, gevonden is staat het leven van violiste Amber Kaufmann volledig op zijn kop. Haar man en manager, Kurt, bleek als laatste met Lena gezien te zijn waarna elk spoor van haar verdween.

O”Connor, de agent die destijds deze zaak op zich kreeg, verteld zijn verhaal door het boek heen. Wat is er jaren geleden gebeurd? Ondanks dat hij nu met pensioen is pakt hij het dossier van Lena Miller er weer bij, die hij nooit heeft kunnen loslaten.

In O”Connors zoektocht naar Lena was iedereen verdacht en hij probeerde destijds zoveel mogelijk informatie te verzamelen om zijn hypothesen op te stellen;zelfmoord, moord, gevlucht, gevangen, gewond, ontvoerd. Niemand had sinds haar verdwijning haar telefoon of creditcard gebruikt en haar clutch was ook niet gevonden”

Wat vind ik van De violiste?

Heel cliché maar weer zo een boek waar ik in wil blijven lezen. De proloog is zo geschreven dat ik wilde weten hoe het zich vervolgde. Wat ik heel goed van dit verhaal vind is dat er zo door het verhaal heen 6 verdachte in totaal kunnen zijn. Drie vanaf het begin en naarmate het verhaal vordert komen er geleidelijk nog drie bij. Ik kreeg maar geen seintje of gevoel wie de werkelijke dader zou kunnen zijn. Eén waarvan je meteen denkt ja die zou het moeten zijn volgens jou.

De spanning blijft tot aan de laatste 10 bladzijdes en dan…krijg je een koude douche. Je krijgt dan een verklaring van diegene die de misdaad begaan heeft maar deze is zo, ja hoe moet ik dat zeggen, flauw, dat ik meteen weer met beide benen op de grond terecht kwam.

Patricia Snel – De violiste
The House of Books / 2016 / 9789044347944

Koop bij bol.com

Blog voor mannen…Balea Men verzorgingsproducten

Balea bodylotion voor mannen

DM heeft voor de mannen een eigen lijn van Balea, Balea Men genaamd.

De Balea Men lijn bestaat uit alles voor de mannelijke verzorging zoals douchegel, shampoo en bodylotion maar natuurlijk ook de producten zoals deodorant en scheerschuim.

In deze blog heb ik als man zijnde 2 producten getest en dat zijn de Balea Men 3 in 1 Highland Duschgel en de Natural Escape bodylotion.

Balea MEN Highland Duschgel

Balea Men Shampoo

Deze douchegel is een 3 in 1 douchegel, dat wil zeggen dat hij voor het lichaam, gezicht en haar is.

De verpakking ziet er stoer uit met zijn zwarte knijpfles en voorzien van een etiket met “stoere” schotse ruit.
Op de verpakking staat verder dat de douchegel  Rot Sandelholz extract bevat.
Even op Wikipedia zoekende ben ik er achter gekomen dat dit extract in India medisch wordt gebruikt tegen diabetes maar daar hebben we volgens mij niets aan in een douchegel.
Waarom ze dit extract waarschijnlijk  wel hebben toegevoegd is de tweede eigenschap van dit extract en dat is dat deze zou helpen als ontstekingsremmend en goed is tegen huidziekten.

Deze knijpfles heeft een inhoud van 300 ml en is bovendien VEGAN, wat ze hier mee bedoelen is mij eerlijk gezegd een raadsel. Betekend dit dat er alleen natuurlijke producten in zitten of zal het niet op dieren zijn getest?

De prijs van dit product is €0,55

Dit is allemaal leuk maar doet het ook zijn werk?

Als je de fles open doet en ruikt komt je een frisse geur tegemoet die ik niet helemaal thuis kan brengen, de geur is zoet en fris en denk daarbij aan vanille en sinaasappel, ook zou je de geur een beetje karamel-achtig kunnen beschrijven. De kleur is lichtbruin.

Bij het insmeren schuimt de gel goed en voelt goed aan. Ook in het haar schuimt de gel goed. Door het warme water ontstaat er een ware geur explosie die ik in ieder geval erg lekker vond. Veel mannelijke producten hebben menthol als toevoeging wat ik persoonlijk vreselijk vind maar dat is denk ik weer heel persoonlijk.

Na het afspoelen blijf je de geur goed ruiken en voelt de huid glad aan en ook na het afdrogen blijft deze geur lang hangen.

Zou ik deze douchegel nog eens kopen?

Jazeker, ik ben erg tevreden over deze douchegel en zeker als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijk dan kan ik alleen maar dik tevreden zijn.

 

Balea MEN Natural escape Bodylotion

Balea Men Bodylotion

Deze knijptube ziet er erg natuurlijk uit met als afbeelding een man met rugzak in de bergen en een afbeelding van een bos.

Op de verpakking staat de tekst “spendet feuchtigkeit” wat wil zeggen dat de lotion vocht inbrengend is.

Ook komen we in dit product weer het Sandelholz extract tegen die we ook al hebben gezien in de douchegel maar wat we bij deze lotion extra krijgen is de Sheabutter.
Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom en heeft een hydraterende werking.

De tube heeft een inhoud van 250 ml en is wederom VEGAN wat dat ook mag wezen.

De prijs van dit product is €1,45

Doet het zijn werk?

Als je de bodylotion opsmeert zie je dat de lotion wit van kleur is en fris en zeepachtig geurt wat ik prettig vindt. De geur is niet overheersend.

De lotion smeert makkelijk uit en je voelt dat de lotion snel intrekt. Na het insmeren voelt de huid niet plakkerig aan.

Zou ik deze bodylotion nog eens kopen?

Ja ik denk het wel, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet een heel actieve gebruiker ben van bodylotion en vindt het voornamelijk lekker als mijn vrouw mij ermee insmeert 🙂

 

 

 

Balea verzorgingproducten Shopblog

Balea bodycreme

Mijn hubbie en ik zijn begin December een paar dagen samen ertussen uit geknepen. Naar de kerstmarkten in Düsseldorf. Even samen wat quality time. Ik had geen woorden nodig om aan manlief kenbaar te maken dat ik ook heel graag een DM drogist(voor de Balea producten) wilde gaan bezoeken want hij had namelijk al een route uitgestippeld en jawel ook voor een bezoekje aan deze leuke winkel…I love this man.

Balea, Balea en nog eens Balea

Na maanden zeuren dat ik zo graag Balea producten wil kopen ging het dan nu echt gebeuren. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mijn winkelwagen volgeladen, en mijn eega deed vrolijk mee, haha. Bij de kassa ging ik wel twijfelen over hoeveel dit wel niet ging kosten, want ik heb met mezelf afgesproken dat mij budget € 100 is en kom ik daar nu niet overheen?

En wat denk je? ….voor dit alles wat je op de foto  ziet moest ik € 65 en een klein beetje afrekenen.

Balea verzorgingsproducten

 

Je begrijpt dat Pablo en ik he-le-maal in een deuk lagen en ik ben een heel gelukkig meisje, eh jonge vrouw! (Die wel wat crèmepjes kan gebruiken, lol.

Balea is een Duits merk en verkrijgbaar in onder andere een dm drogisterij. Het is een huismerk die heel budget vriendelijk is. De producten die ik tot nu toe heb gebruikt bevallen mij prima en doen wat ze beloven. Het product ziet er ook vaak nog gezellig uit met leuke, vrolijke printjes en kleurtjes.

Handzeep

De  handzeep kost €0,55 per stuk en voor die prijs krijg je 500 ml heerlijk reukende handzeep. Ik heb gekozen voor de mango/bloemen, gember/limoen en granaatappel/citröengras (deze laatste  is overigens 300 ml voor €0,95, voor in de keuken)

 

Maskers

body scrub coffee & coco kost  €0,95 per stuk en de  gezichtsmaskers €0,95

Shampoo en cremespoeling

Zowel de  shampoo als de cremespoeling kost per stuk €0,55. Ik ben heel benieuwd wat deze shampoo en cremespoeling op mijn haar gaat doen. Ze ruiken in ieder geval heerlijk, maar voeden ze ook genoeg?

Golden peach  lippenbalsem €0,75, bodycreme €0,95. Reinigingsdoekjes kost ook €0,95. De lippenbalsem heb ik nu in gebruik en ik moet zeggen dat het mijn lippen goed zacht maakt.

 

Douchegel

De  douchegel kost €0,55 per fles (300 ml)Van de geuren  Milk & Honing, Vanille & Cocos en exotische cocos wordt ik heel vrolijk.

 

Dagcreme en serum

Q10 serum kost €2,95 en de dagcreme €1,95. Deze heb ik nu een week in gebruik en ben heel enthousiast over beide producten.

 

Heerlijk reukend scheerschuim €0,75 per stuk en de deodorant  €0,95 per stuk.

 

De  huidcreme van Balea kost  €1,95, handcreme €0,85 en de wasgel €1,45

Balea MEN

Douchegel voor mannen €0,55 en de tattoo creme  €2,95

Mijn oudste zoon heeft op zijn verjaardag, 6 November, een tattoo laten zetten. Toen ik deze creme tegenkwam twijfelde ik niet op deze voor hem te kopen.

 

Natural escape bodylotion €1,45 per stuk , deodorant per stuk  € 0,95 en de haarlak kost €1,25 per fles.

Mijn kast ligt vol met fijne producten die, als ze op zijn, voorbij gaan komen in een opgemaakt blogartikel. Van alle producten ga ik een review schrijven zodra ze op zijn gemaakt of wanneer ik een goed beeld van het product hebt.

De mannenlijn van Balea is hier in huis een groot succes. Manlief & zonen maken graag gebruik van de douchegels, lotions en deo’s. Er is zoveel enthousiasme dat Pablo ook een review gaat schrijven over de douchegel en lotion, hoe leuk is dat?

 

 

 

 

Ondertussen……

…..ben ik geslaagd voor de opleiding DVHZW, oftewel ik ben nu gediplomeerd Helpende.

 

Ik heb een leuk, leerzaam half jaar achter de rug waarin ik persoonlijk heel erg ben gegroeid.De 6 maanden zijn voorbij gevlogen en kwam ik amper aan iets anders toe. Als ik al een vrij minuutje had dan moest ik toch echt mijn huishouding op orde stellen en af en toe een wasje draaien.

 

Als de dag van gister weet ik nog mijn eerste schooldag en wat was ik zenuwachtig. Er ging van alles door mijn hoofd; waar begin ik aan en kan ik het wel? Eenmaal in de klas bleek ik hele gezellige “collega’s “ te hebben en de klik was er meteen. Je hebt natuurlijk ook een gezamenlijk doel en doordat het volwassen onderwijs is maakt het ook wel makkelijker. De “juffen” haha, die we bij voornaam noemden, waren heel relaxed en begrepen goed dat het voor de meeste een hele tijd geleden is dat we in de schoolbanken hebben gezeten.

Naast school moest ik ook stage gaan lopen en vond ik een hele leuke plek in een verpleeghuis in Ouderkerk aan de Amstel waar ik meer uren heb gedraaid dan de verplichte 384 uur. Ik heb er zelfs een werkcontract aan overgehouden en vul ik nu zo nu en dan een open dienst in. Veel kan ik nu niet werken want ik ben inmiddels gestart met de vervolgopleiding. Ik doe nu in twee jaar de VIG-opleiding. VIG staat voor Verzorgende individuele gezondheidszorg.

 

Wat is het verschil nu en met de afgeronde Helpende opleiding?

Nu mag ik beroepsmatig zorgvragers verzorgen doormiddel van ondersteuning bij ADL. ADL betekent algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ik bied ondersteuning bij de dagelijkse zorg, observeer en rapporteer en zorg dat de huishouding draaiende blijft.

Als VIG-er hebt je meer bevoegdheden en kan en mag je verpleegtechnische handelingen verrichten zoals injecteren, katheteriseren, wondverzorging en maagsonde inbrengen. Het uitzetten en uitgeven van medicijnen en het opstellen van een zorgplan. Dit betekent voor mij dat ik echt hard moet gaan blokken, want voor medisch rekenen moet ik een voldoende halen. En laat ik er met rekenen slecht voorstaan. Op mijn cijferlijst staat nu bij rekenen een 3 die gelukkig nu niet meetelde om te kunnen slagen. Voor Nederlands daarentegen heb ik prachtige cijfers en zie ik zelfs een 10 staan.

Ik heb alle vertrouwen in mezelf dat ik ook dit ga rocken en zie de toekomst erg rooskleurig. Zo rooskleurig dat ik trots ben dat ik dit beroep beroepsmatig mag gaan uitvoeren. Wie had dit nu verwacht? Nou ikke niet hoor, haha.

 

Opgemaakt #1

Een leuk thema, die ik graag bij andere bloggers lees, is “opgemaakt”. In opgemaakt laat je zien welke verzorgingsproducten je hebt gebruikt en of deze zijn opgebruikt of niet. Vandaag schrijf ik mijn eerste opgemaakte artikel en dat zijn er best wel een boel, dus laten we snel beginnen.

 

 

Maand Augustus

Ik ben al een lange tijd bezig al mijn opgemaakte producten braaf in een kratje te bewaren met in mijn achterhoofd dat ik hier wel heel graag eens een artikel over wil schrijven. Deze producten heb ik in de maanden Augustus en September gebruikt. Vandaag deel één van de maand Augustus.

Helaas vergat ik het ook wel eens een keer en is deze verzameling niet compleet. Maar je krijgt, met wat ik nu laat zien, wel een indruk welke producten ik wel of niet graag gebruik.

In de maand Augustus heb ik vooral veel fruitige producten gebruikt. In deze periode ben ik ook op vakantie naar Spanje geweest wat je wel kan zien door de enorme hoeveelheid zonnebrandcrème, haha. Nee hoor de drie flesjes heb ik niet alleen gebruikt want mijn gezin telt 6 koppen. Mijn schone dochters hebben wel zonnebrand in hun koffer meegenomen maar ja dan moet je hem ook wel meenemen als je gaat zonnen. En aangezien moeders aan alles denkt en meesleept zat niemand zonder zonnebrand, lol.

 

Deze drie flesjes zonnebrand van Sun Care heb ik bij de Action gekocht. Eén daarvan is sunmilk en de andere twee zijn Sun spray’s. Hierin heb ik geen voorkeur want de spray ging ik toch uitsmeren en kwam het voor mij op hetzelfde neer. De Sun care is met factor 30 en ruikt heerlijk fris en zomers.

 

Ook maakte ik een after sun op van het merk Kneipp. Elke avond na het douchen smeerde ik met deze frisse, verkoelde crème mijn lichaam in. Deze crème bevat aloe vera wat je wel merkte omdat de huid er rustig van werd.

 

Shampoo en crémespoeling

Wat ik aan shampoo laat zien is niet alles wat ik heb gebruikt, maar zijn wel twee toppers.

De Balea shampoo is een Duits merk en is te koop in alle dm drogisterijen in Duitsland. Mijn schoondochter was zo lief om deze mee te nemen toen zij een dagje naar Duitsland ging met haar moeder. Deze shampoo van Balea is met een subtiele en zachte geur van orchidee en ik vind hem heerlijk. Mijn haar werd er goed schoon van en eindigde niet in touw. Ik geloof dat deze shampoo maar €,055 kost maar doet haar werk prima.

De shampoo van Cien, te koop bij de Lidl, heb ik al eens een review over geschreven. Deze repair shampoo, die het haar hersteld voor meer glans is lekker romig en voedend. Dat komt onder andere door de keratine die in de formule zit.

 

De crèmespoeling van de Jumbo heb ik eigenlijk altijd wel standaard in huis.

Dat komt omdat ik van setjes hou dus een shampoo én crèmespoeling van hetzelfde merk. Maar als ik zo een setje gebruik dan is de crèmespoeling vaak, na ja eigenlijk altijd, eerder op dan de shampoo en dan komt deze de hoek om kijken

 

Deze crèmespoeling is met Argan olie en doet het prima op mijn haar. Hij is weliswaar wat dunner van substantie waardoor ik wat meer dan normaal moet gebruiken.

Dan dit leuke setje gekocht in de Aldi in Spanje.

Ikzelf heb dun en droog haar en neem daarbij het gloor water van het zwembad en de hele dag in de zon dan heb je echt eerste hulp nodig om het goed te verzorgen. Zowel de conditioner als het masker waren binnen twee weken opgebruikt en dat vond ik toch wel jammer. De heerlijk ruikende crème behandelde mijn haar prima.

 

 

Deze Cien heat protection spray gebruik je voor het drogen door gelijkmatig op vochtige haar te spuiten. Of bij droog haar vooraf als je een lok neemt om te krullen of stijlen.

Ik ben er niet weg van dit product, het ruikt niet lekker en voegt geen meerwaarde toe aan mijn haar, althans ik heb er niks van gemerkt.

 

Aangekomen bij de douchegel en ik heb er weer twee die ik vaker ga kopen.

 

Dit is echt mijn favoriet de Dove gofresh met komkommer en groene thee body zeep

Alleen de geur al jongens, heerlijk! Verder is de zeep lekker romig wat ik wel belangrijk vind.

 

De silk mouse van Nivea is ook geen straf om te gebruiken. De verzorgende doucheschuim laat een voedende laag achter op je huid. En de geur is echt Nivea.

Smeren, smeren en nog eens smeren

Ik ben echt van het smeren en gebruik dagelijks een bodymilk, crème of butter.

 

De Dove rich nourishment is een dikke crème en smeert niet fijn op je huid omdat deze erg compact is. Voor mijn gezicht vond ik hem wel fijn.

 

De Honeymelon Body Butter van de tropical Summer lijn is een limited edition van de Lidl. Een prima, wat dunne Butter maar de geur ging mij al heel snel tegenstaan, dus heb ik deze niet opgemaakt.

 

Net als de spray – on Moisturiser van dezelfde lijn heb ik niet opgemaakt. Het product trekt niet in je huid en het sprayen op zich kwam overal op behalve op mijn huid

 

 

Ik heb twee parfums opgemaakt waar ik al eerder mee was begonnen dan in Augustus, maar wel in deze maand zijn opgegaan. Gabrielle Sabatini gebruikte ik in de avond en voor overdag pakte ik Giorgio Beverly Hill Aire. Fijne parfum en geur maar ik heb maar één favoriet en dat is Alien.

 

 

Een deo van Garnier de mineral invisi calm met 48 uur protection. Prima deo geen op of aanmerkingen.

 

 

Ik vind het heerlijk om een gezichtsmaskertje te gebruiken en deze maand heb ik er maar één gebruikt. De Amore Rose Ultra deep cleansing Masker. Deze koop ik bij de Action en mijn huid knapt er van op. Wat ook de bedoeling is denk ik maar zo, hihi.

 

 

Naar dit product was ik heel nieuwsgierig en kocht deze in een kleine verpakking voor op vakantie in Spanje. Het doet zijn werk goed, maar hij ruikt niet lekker en dan is het gauw bekeken voor mij. Tja ieder gek zijn gebrek!

 

Ik begin mijn skin care routine altijd met een reinigingsdoekje en daarvan heb ik er twee opgemaakt. Ze doen wat ze beloven, maar die van de trekpleister zou ik geen tweede keer kopen want ik kan niet tegen de geur die aan het doekje zit. Daarentegen de Aloe vera is voor mij wel fijn in gebruik.

 

 

Ík vindt het heel leuk om testers aan te vragen en dat doe ik dan ook met regelmaat. Ik probeer ze ook trouw uit. Voor de intieme gedeelte van mijn lichaam gebruik ik Lactamed. Dat is een 0% zeep. Deze is budget en doet prima zijn werk. Nu heb ik twee testers aangevraagd van het merk Lactacyd en voornamelijk de groene variant bevalt mij wel, de andere ook wel maar die ruikt niet en dan vind ik er weinig aan.

 

 

 

 

 

 

Bijkletsen

Ondertussen, toen het hier stil lag, heb ik examen Nederlands presentatie gedaan.

En haal ik gewoon een 9.4, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, hihi.

 

 

Naast mijn stage overéénkomst heb ik afgelopen Augustus ook een werkcontract gekregen. Ik ga nog tot 30 November één dag in de week naar school. Daarna hoop ik gediplomeerd te zijn. Het ziet ernaar uit dat het mij ook gaat lukken.

Twee weken geleden ben ik door de selectie heen gekomen voor deelname aan een vervolgopleiding. Ik  ga vanaf 10 December een tweejarige VIG-er opleiding doen ( Verzorgende IG) Het verschil met de opleiding die ik nu doe is dat ik verpleegkundige handelingen en medicijn leer krijg.

Ik had dit bovenstaande een half jaar geleden niet kunnen bedenken, want het leren gaat bij mij echt niet vanzelf en vind ik het soms best moeilijk, maar ja de aanhouder wint dat zie je maar weer!

Achter de schermen van Blogmomentje

Achter de schermen van Blogmomentje wordt hard gewerkt, want er zijn problemen met de server. Bij het hostingbedrijf hebben ze een update gedaan en ondervinden wij daar hinder van. Ik zal je verder niet lastigvallen met de technische kant van het verhaal, maar gelukkig heeft Pablo een oplossing bedacht en zal Blogmomentje opnieuw gebouwd moeten worden. Er wordt gezegd dat de site niet offline hoeft, maar ik ben daar niet zo zeker van.

Momenteel kom ik er nog niet aan toe om met regelmaat een artikel te plaatsen wat ik zeer betreur, maar het is even niet anders. Vanaf half December begin Januari heb ik weer meer tijd want dan ga ik één dag in de week naar school en loop ik drie dagen stage. Dat is toch één dag extra vrij dan dat ik nu heb.

Zodra ik alle examens heb gehad dan laat ik mij weer horen.

 

Radiostilte verbreken

Ik geloof dat ik ergens eind Juni voor het laatst een blog heb geplaatst. Daarna heb ik even niet meer de balans kunnen vinden in studeren, werken, bloggen, huishouding en op tijd ontspannen. Alle focus moest naar de opleiding en dat is nog steeds zo. Inmiddels kan ik nu goed inplannen wie, wat, waar en wanneer. Bloggen valt voor mij ook onder de dagelijkse bezigheden vandaar dat ik toch doorzet met blogmomentje.nl

Nu moet ik ook zeggen dat de statistieken mij vertellen dat ik dagelijks nog steeds gezellig veel bezoek krijg en dat is voor mij ook een stimulans. Ook al schrijf ik mijn columns voor de fun, toch een leuke bijkomstigheid als men ze ook leest.

Maar hoe gaat het nu met de studie?

studeren

Met mijn opleiding Dienstverlening Zorg&welzijn Helpende ( gezondheidszorg) gaat het supergoed. Deze opleiding doe ik in zes maanden in plaats van twee jaar. Het is een mbo studie op niveau twee. Ik moet wel aanpoten omdat leren nu eenmaal niet mijn sterkste kant is. En daarmee bedoel ik de vakken Nederlands en rekenen. Met de overige vakken zoals burgerschap en de zorg zelf heb ik geen moeite. Ook in de praktijk gaat het lekker. Ik loop nu drie dagen stage in een verpleeghuis met pg en somatische afdeling. Ik heb nu bijna al mijn opdrachten afgerond (zowel school als in de praktijk) en daarnaast heb ik ook een werkcontract gekregen waar ik super trots op ben want ik ben nog maar vanaf Mei bezig.

 

Het vooruitzicht is dat ik in November dit jaar afstudeer en dan heb ik een persoonlijk doel behaald en dat is om toch een diploma te halen. Met alvast een jaarcontract op zak wordt 2019 echt mijn jaar.

De zomervakantie zit er ook bijna op. Wij zijn dit jaar met de auto naar Spanje geweest. Om precies te zijn naar Malgrat- del- mar. Even heerlijk ontspannen na een hectische tijd. We gingen dit jaar met zijn zessen naar een camping waar we al meerdere keren zijn geweest. Zowel Diego als Emilio namen gezellig hun vriendin mee, Famke en Daimy. De camping heet la Tordera en het fijne van deze camping is dat je binnen loopafstand de mogelijkheid heb om naar het strand te gaan of naar het zwembad. Ook Blanes en Loret de mar is goed te doen vanaf de camping. Helaas was een groot deel van het strand dat grenst aan de camping ingeslagen door een een aardbeving in Italy waardoor er een vloedgolf was ontstaan en zijn we naar een strand in Platje ‘d aro geweest waar de zee zo helder blauw is dat we daar fijn konden snorkelen.

Diego heeft een summer video gemaakt die ontzettend leuk is geworden, té leuk om niet te laten zien.

Ik had een stapel leesboeken meegenomen en daarvan heb ik er vier uitgelezen. Van deze boeken heb ik een review geschreven. Zomerzin, viva Espana, Meisje in de trein en In een donker donker bos.

Poezenmeisje Minoes

Twee weken na onze vakantie is mijn poezenmeisje Minoes overleden. Zij is rond de 18 jaar geworden en heeft een mooi plekje in de tuin gekregen. Ik kan je vertellen dat het gemis heel groot is. Vooral omdat ze altijd rond of bij mij hing. Minoes voelde ook mijn stemming aan en als ik dan eens verdrietig was dan kwam zij mij echt troosten door op mijn borst te gaan liggen met haar hoofd in mijn nek.

Omdat het plekje van Minoes eerst opgeknapt moest worden heeft Pablo meteen doorgepakt en een mooie lounge hoek gemaakt. Via mijn vorige werkgever – nogmaals bedankt Brian – kon Pablo pallets ophalen en daarvan heeft hij zo iets moois gemaakt. We hebben een krat bier achtergelaten bij kampeerperfect als dank. De kussens kregen we van mijn schoonmoeder en de stof kochten we bij een kringloopwinkel. Al met al kostte het ons – spijkers meegerekend – nog geen €30,00 En nu weer terug in het gareel. Ik hou van ritme en regelmaat. We zijn nu plannen aan het maken om ons huisje op te gaan knappen. De keuken, badkamer en schuur staat op ons To do lijstje, maar later meer hierover. Eerst maar het spaarvarken gaan spekken. Het lijkt mij wel heel leuk om jullie hierin mee te nemen. Vooral omdat we graag met een low budget werken en veel recyclen.   afsluiter-2

Boekreview: Viva Espana – Linda van Rijn

Boekreview: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

De knal klonk keihard door de zware stilte. Hij galmde door de omgeving. Anne bevroor. Het bloed stolde in haar aderen. Ze had nog nooit zoiets gehoord en toch wist ze meteen wat dit was, Een schot. Hij was gewapend. Het hek ging knarsend open.”

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Viva Espana komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Anne Verhulst geniet met volle tuigen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars – en verhuurkantoor van luxe vakantievilla’s. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is in schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen.

Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in één van de villa’s vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?

Ik heb Viva Espana aangeschaft voor mijn vakantie naar Spanje en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Heerlijk aan het zwembad of op het strand overal ging dit boek mee naar toe. Ik ben echt fan van Linda van Rijn en haar schrijfstijl. Het leest lekker vlot en de verhaallijn spreekt mij erg aan. In vakantiesfeer en dan wordt het nog spannend ook.

Drie jaar woont Anne nu in Spanje aan de Costa Brava en werkt voor makelaarskantoor Costa Villas die ook luxe villa’s verhuren. In de liefde is zij ook heel gelukkig want Daniel legt haar in de watten en doet er alles aan om haar gelukkig te maken.

Als Anne één van de villa’s verhuurt heb en zij de Familie gaat rondleiden in de villa dan ontdekken de kinderen een afschuwelijke vondst in de badkamer. En vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Haar werkgever Jeroen gedraagt zich al enig tijd zeer vreemd en als op een dag de vader van Jeroen – Henk – ontvoerd begint ze Jeroen nog meer te wantrouwen.

Wat ik leuk vind is dat de plaatsen Girona, platje ‘d aro en Palafrugell in het verhaal voorbij komen. Deze plaatsen heb ik zelf ook bezocht. Hier en daar vond ik het en beetje voorspelbaar maar doordat de spanning subtiel wordt opgevoerd blijft het toch zo dat je verder wilt lezen en wil weten hoe dit avontuur afloopt.

Informatie

Viva Espana – Linda van Rijn

Uitgeverij: Marmer BV

Verschenen: 2013

paperback: 211 pagina’s

ISBN: 9789460682391

 

afsluiter-2

Boekenreview: Het meisje in de trein

Boekreview: Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Het meisje inde trein

Eén betekent ergernis, twee brengen plezier, drie een trouwpartij en een klein kindje vier. Ik blijf hangen op vier en kan niet verder komen. Mijn hoofd is vol geluiden, mijn mond zit vol bloed. En een klein kindje vier. Ik hoor de eksters, ze lachen, ze lachen me uit, met een schor gekakel. Een voorbode. Een slecht voorteken. Ik zie ze, zwart afgetekend tegen de zon. Niet de vogels, iets anders. Er komt iemand aan. Iemand praat tegen me. ‘kijk nou. Kijk nou wat ik heb gedaan, door jou schuld.’

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Het meisje in de trein komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hun persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect.

Een beetje zoals haar eigen leven ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het verhaal wordt verteld in het perspectief van Rachel. Later in het verhaal komen ook de perspectieven van Megan (Jess) en Anne, de huidige vrouw van haar ex bij. Je gaat van het heden naar het verleden en langzaam aan kom je meer te weten over hoe het nu precies in elkaar steekt.

Als ik aan het reizen ben dan vind ik het ook heerlijk om naar huisjes te kijken en vooral wanneer het buiten donker is dan kan je goed naar binnen kijken. Vandaar dat Het meisje in de trein mij aansprak om te gaan lezen.

Rachel haar leven ligt overhoop. Ze is aan de drank en ontslagen van haar werk. Omdat ze niet wil dat haar huisgenote dit te weten komt neemt Rachel elke dag dezelfde trein en komt ze langs haar oude buurt waar ze ooit zo een gelukkig leven leidde met haar ex man Tom. Tom daarin tegen is verder gegaan met zijn leven en is opnieuw getrouwd en vader geworden.

Rachel neemt elke ochtend en avond op precieze tijden de trein en elke keer als zij langs haar oude buurt rijd ziet ze een stel in de ochtend ontbijten en ze noemt hun Jess en Jason. Op een ochtend ziet ze geen Jason die naast Jess zit maar een andere vreemde man. En als Jess niet veel later ook nog eens verdwijnt en Rachel het besluit neemt om bij de politie te melden wat zij heeft gezien komt Rachel in een duistere zaak terecht. Kan zij zichzelf verdedigen als ze altijd dronken is en black outs heeft.

Informatie

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Verschenen: 2015

paperback: 358 pagina’s

ISBN: 9789400503885

 

afsluiter-2

Boekreview: in een donker donker bos

Boekreview: in een donker donker bos – Ruth Ware

in een donker donker bos

Ik ren.

Ik ren door een maanverlicht bos. Takken zwiepen in mijn gezicht, mijn voeten blijven haken achter besneeuwde varens.

Braamstruiken rijten mijn handen open. Mijn adem stokt in mijn keel. Het doet pijn. Alles doet pijn.

Ik moet het halen. Ik moet bij de weg zijn voor…….

Het boek  in een donker donker bos van Ruth Ware  vond ik in een kringloopwinkel. De cover van dit boek – een heel donker bos dat je je afvraagt wat daar gebeurt kan zijn – ziet er al zo spannend uit dat ik hem niet kon laten liggen.

Achterflap

Volkomen onverwacht wordt Nora uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Een weekend in een uitzonderlijk, modern huis op een afgelegen plek in het bos – de ideale kans voor Nora om de banden met haar beste vriendin weer aan te halen, en het verleden te laten rusten.

Maar dan, tijdens het vrijgezellenweekend, gaat er iets mis.Heel erg mis. Als Nora bijkomt in het ziekenhuis, weet ze niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan…

Je leest het verhaal in het perspectief van Nora, in de eerste persoon. De inleiding bestaat uit één pagina, net zoals hoofdstuk één die beide al zo spannend en mysterieus worden beschreven dat ik heel snel aan het verhaal wilde beginnen. In de eerste paar pagina’s leer je de persoonlijkheid van Clare kennen die duidelijk veel heeft meegemaakt. Ze leeft een teruggetrokken en rustig leven als misdaadauteur. Je keert van het heden terug in het verleden.

Als Nora op een dag via de mail een uitnodiging ontvangt voor een vrijgezellenfeest van haar vroegere beste vriendin Clare begint haar hart sneller te kloppen. Nora heeft Clare al tien jaar niet meer gesproken. Ze krijgt een onderbuikgevoel en wilt eigenlijk de mail verwijderen maar dan gaat haar geweten knagen Nora was vertrokken zonder ooit nog achterom te kijken. Maar ergens wil ze het toch goedmaken met Clare. Ze besluit naar het vrijgezellenweekend te gaan met alle gevolgen van dien. Als ze uiteindelijk in een ziekenhuis bed wakker word weet Nora niet meer wat er is gebeurt en niemand wil haar ook iets vertellen.

De plot zit zo goed in elkaar dat het mij niet lukte – voordat de onthulling kwam – te raden wie wat heeft gedaan. Tot op het eind blijft het verhaal mij verrassen. Ik heb heel erg meegeleefd met Clare met wat ze allemaal voor haar kiezen kreeg, maar doordat zij zo een sterke karakter had kon zij zich goed staande houden.

De plotwending kwam wel wat traag op gang en ondanks de spannende cover en inleiding viel mij dit een beetje tegen. Dat komt omdat de motieven voor de moord magertjes waren. Omdat het heel beeldend is geschreven word je wel in het verhaal meegenomen en zie je jezelf wel zitten in het glazen kubus huis midden in het bos waar het verhaal zich afspeelt. De vriendengroep bestaan uit verschillende types die je goed uit elkaar kon houden waardoor het verhaal meer inhoud kreeg. Je leert alle karakters goed kennen wat ik zelf altijd erg leuk vind.

Informatie

in een donker donker bos – Ruth Ware

Uitgeverij Luitingh – Sijthoff B.V., Amsterdam

Verschenen: april 2016

paperback: 320 pagina’s

ISBN: 9789024570768

 

afsluiter-2