de dagen, de weken, gaan aan mij voorbij

De dagen, de weken, gaan als een speer aan mij voorbij. Ik ben de afgelopen periode niet verder gekomen dan een “opgemaakt” artikel te publiceren. Hoe dat komt ga ik je nu vertellen.

Zoals je inmiddels wel weet volg ik een opleiding tot VIG, Verzorgende individuele gezondheidszorg. Deze doe ik verkort, dat betekent in plaats van drie jaar doe ik de studie in twee jaar en ik kan je vertellen dat is pittig. In November 2018 ben ik gestart en ben ik de eerste vijf maanden goed doorgekomen. Dat wil zeggen tot nu toe heb ik alle toetsen en examens gehaald en waar ik het meest trots op ben is dat ik Medisch rekenen heb behaald.

Als ik dit zo terug lees klinkt het allemaal heel relaxt, nou neem maar van mij aan dat dit alles niet relaxt is, haha. Er zijn personen die gewoon, makkelijk, kunnen leren en ik ben er één die er heel hard aan moet trekken maar hé ik haal wel alles wat ik moet halen. (Ook al heb ik in die vijf maanden denkbeeldig al héél vaak de stekker eruit willen trekken) maar ondanks de harde strijd gaan we vrolijk verder. Ik zal en moet dat papiertje halen.

Medisch rekenen

We zijn vorige week gestart met ziektebeelden, medicatieleer en verpleegtechnische handelingen. Tussendoor moet ik in die twee jaar ook 18 praktijkopdrachten uitvoeren wat inhoud dat ik leer om complexe zorg te bieden, zorgplannen opstellen, alle wetten in de zorg leer, leer feedback geven en ontvangen, evalueren en zo is de lijst nog heel lang. Het meeste zag ik op tegen het medische rekenen en nu ik die behaald heb zit mij niks meer in de weg om deze diploma te gaan halen en vind ik het allemaal reuze interessant.

Bij mijn vorige opleiding, de Helpende zorg en welzijn, heb ik stage gelopen op een *pg-afdeling (psychogeriatrisch) en nu als leerling op een somatische afdeling. Het fijne ervan is dat ik op deze manier van beide kanten ervaring op doe. Mijn voorkeur gaat wel uit naar pg en daar wil ik mij ook verder in gaan ontwikkelen.

*Even ter informatie

Pg is een afkorting van psychogeriatrisch en betekent zorg die verleend wordt aan ouderen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie.

En somatiek betekent: de zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening.

Ik werk nu 24 uur in een verpleeghuis, ga één dag in de week naar school, één studiedag thuis waar ik niet genoeg aan heb dus ik doe elke dag wel studeren en tussendoor nog mijn huishouding en ik heb ook nog een echtgenoot en twee zonen die overigens mij alle ruimte geven om deze opleiding tot een goed einde te brengen en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Ontspanning

Tussen alle bedrijven door schrijf ik zo nu en dan een blogartikel want dat helpt mij ook om te ontspannen, wat ik hard nodig heb, hihi. Het zal niet zoals gebruikelijk elke woensdag en zondag zijn maar op deze manier hou ik toch contact met jullie en komt er een tijd dat ik mijn schema weer kan oppakken als ik eenmaal afgestudeerd ben en dat is hopelijk in November 2020.

Tot aan die tijd schrijf ik “opgemaakt” artikelen, boekreviews en soms ook een losstaand artikel. Ook wil ik mijn aandacht schenken aan het onderwerp snailmail. Op mijn artikel snailmailen heb ik reacties gekregen en ben ik aan het uitvogelen hoe ik dat in het vat ga gieten.

Tot de volgende blog!

Opgemaakt #3

Eén  van mijn favoriete, terugkerende, blogartikel is  ” opgemaakt” Ook al vergeet ik regelmatig de opgemaakte producten te bewaren, toch heb ik altijd wel weer genoeg producten om te laten zien.

Vorig jaar December was ik in Duitsland en heb ik bij de DM drogist aardig wat verzorgingsproducten ingeslagen van het merk Balea waar ik een blog over heb geschreven. De afgelopen periode heb ik meerdere producten gebruikt van Balea en komen deze regelmatig voorbij omdat ik voor een paar jaar aan spullen heb gekocht, haha.

Shampoo en crémespoeling

Dove shampoo

Dove  color care shampoo en crémespoeling is ook één van mijn favoriete shampoo en crémespoeling. Buiten dat het heerlijk ruikt, want ja dat vind ik belangrijk, maakt het mijn haar schoon en zijdezacht. 


Andrelon Zilver care shampoo en crémespoeling

Ik verfde regelmatig mijn haar in één kleur. Of het was donker of blond. Nu heb ik de laatste tijd high lights en daar ben ik heel blij mee, nog steeds! Nu adviseerde mijn kapster, Hairstyles by Ilona, mij om wel een zilver shampoo te gaan gebruiken. Op deze manier blijft de kleur lekker fris ( en fruitig 🙂

Ik ben heel tevreden over de zilvershampoo van Andrelon. Nadat ik mijn haar gedroogd heb zie je dat de blonde plukjes weer een boost hebben gehad en dat cind ik heel prettig.


Loving blends van garnier shampoo, cremespoeling en masker

Wat een prachtig setje en ik ben hier heel enthousiast over. Zowel de shampoo, crémespoeling als het haarmasker krijgt van mij een dikke 9.

Douchegel

Axe douchegel is voor mijn zonen en is altijd goed. Een hele grote keus uit de geurlijn en ze doen er lekker lang mee.

Balea Vanille Cocos & Balea litschi en Framboos. Allebei een heerlijk ruikend en schuimend douchegel voor heel weinig geld. Je betaald voor 300 ml  € 0,55

Make up doekjes van Onix deze zie je met regelmaat voorbij komen. Deze make up reinigingsdoekjes koop ik bij de Action. Ik gebruik deze als ik te moei ben voor mijn gebruikelijke gezichtsroutine.

Deze cotton pads gebruik ik graag en zijn verder prima.

Deze gezichtmasker van  Balea heeft zo een witte masker die doordrenkt is van de olie/gel. Als ik dit soort maskers gebruik dan word mijn huid goed gevoed en voelt het weer fris aan. 

Na tien minuten is de gel goed in je huid getrokken en omdat er bij mij altijd wel wat gel in het zakje achterblijft smeer ik dit achteraf er nog extra op. 

Deo

Deze Balea deo van Balea heb ik voor mijn man gekocht en is er tevreden mee. Geen op of aanmerkingen.

De  Dove deo  sensitive heb ik zelf opgemaakt. Doet goed zijn werk en ruikt lekker fris.

Make-up

Nivea gekleurde dagcreme

Oh my, deze tube is al héél oud maar ik gebruikte hem dan ook niet zo heel veel. Niet omdat hij niet goed is, maar ik smeer alleen als ik uit ga of een feestje heb en dan ook nog niet eens altijd. 

Het is wel een heel fijn product omdat de kleur( tint) heel subtiel is. Ik weet eerlijk gezegd niet of deze nog te koop zijn of wat dit product kost.maar toender tijd was dit altijd wel weer een hele aanschaf. 

Deze Eye primer die een  parelmoer laagje achterlaat op je ooglid  is he-le-maal geweldig. Dit is echt zo een product die niet mag ontbreken. Ik krijg er een hele frisse oogopslag van. 

Deze Eye primer koop je voor een paar duppies bij de Action. Ik heb gemerkt dat deze heel favoriet is want de schap is negen van de tien keer leeg, Dus als er voorraad is dan neem ik er altijd een paar mee.

Opgegaan is de mascara van Miss Sporty. Ik ben heel tevreden over deze mascara. De borstel neemt genoeg product op en smeert het geleidelijk op mijn wimpels aan. 

Handcréme

Ik gebruik elke dag, meerdere keren, een handcréme. Ik zit veel met mijn handen in het water voor mijn beroep en merk dat ze daardoor wel sneller droger worden. Ik heb geen voorkeur voor créme. 

Dag- nachtcreme

De Olaz dagcréme en de nachtcréme van Nivea. 

De Olaz dagcréme vond ik persoonlijk wat aan de dunne kant en dat voelde niet prettig om op te smeren en het voelde ook niet lekker op mijn gezicht. 

Daarin tegen  de nachtcréme van Nivea is  een normale dikke créme die fijn uitsmeerde en mijn huid goed voedde.

Reinigingsproducten

De Olaz gezichtgel is een fijn product omdat die doet wat hij zegd, haha 

Gewoon lekker als alle make up van de toet af is om je gezicht mee te wassen. 

Garnier micellaire water, tja wat zal ik hiervan zeggen. Het haalt de make up weg maar heel bijzonder vind ik het niet en dat zal wel komen omdat er geen geur aan zit. Mondwater

Haarproducten

Haarlak men Balea is opgemaakt door mijn jongste zoon. Ik heb er geen opmerking over gehoord, dus dan zal het wel goed zijn.

Droogshampoo van Schwarzkopf is de eerste droogshampoo die ik gebruik en heb dus geen vergelijkingsmateriaal. Maar ben over deze heel tevree. Kost geloof ik wel rond de € 7,00 en dat vind ik wel prijzig maar dat komt omdat ik er nog niet helemaal uit ben wat zo een droogshampoo nou voor je haar doet. Ik merk wel dat mijn vettige haar en minder vet er van gaat uitzien, lol.

Parfum

Maroussia is een heerlijk gekruide parfum die ik altijd in de winter gebruik.

Te koop bij de action voor €9,95

24,faubourg is een fris zoete geur waar  ik nog niet eerder van gehoord heb. Dit is een monster die ik twee jaar geleden in Spanje kreeg toen ik daar in een parfumerie de parfum Aliën kocht. 

Moet je nagaan als ik echt alles bewaar dan zou de lijst nog langer zijn. De volgende keer zal ik het ook op video zetten dat is misschien ook wel eens leuk. 

Gebruik jij ook wel eens één van deze producten? Zoja, wat vind jij daarvan?

Fotoalbum maken

fotofabriek-blogmomentje

Foto’s

Foto’s, foto’s en nog eens foto’s hoeveel herinneringen kan je opslaan op een harde schijf?

Sinds het tijdperk van de digitale fotografie hebben we al heeeel veel foto’s gemaakt en ik denk dat we al zeker 2 terabyte aan foto’s hebben opgeslagen maar wat doe je er vervolgens mee.

Het uitgewezen moment om foto’s te maken is zeker de vakantie, elk jaar wordt er weer een nieuwe digitale map aangemaakt met onze mooiste herinneringen.
Dol ben ik op het fotograferen van de zoveelste mooie ondergaande zon en adembenemende locaties. Wat zijn onze kinderen bevoorrecht met zoveel digitale herinneringen. Wat had ik graag meer foto’s van mijn jeugd willen hebben dan dat ene boek met die paar verkleurde foto’s. Zo’n oud fotoalbum heeft natuurlijk ook zijn charme. Mijn kinderen konden uren zoet zijn met een stapel oude fotoalbums, ” Papa hoe oud was je hier en mama waarom heb jij een foto van Anne Frank in je album”, een foto van Anne Frank? nee, dat was oma natuurlijk in haar jonge jaren. Dit is wel wat ik mis aan het digitale tijdperk, de charme van het in de boeken kijken en de boeken rond laten gaan. Het is toch anders, met ze alle voor de televisie naar een diavoorstelling kijken.

De fotofabriek

Ik heb me al jaren voorgenomen de foto’s in een fotoboek te laten printen maar vervolgens is er al die tijd niets van gekomen tot ik benaderd werd door de fotofabriek.
De fotofabriek is een bedrijf waar je met je eigen foto’s een fotoboek kan laten maken of ontwerpen, maar daarnaast ook andere fotoproducten zoals kalenders, agenda’s, kaarten, visitekaartjes en vele verschillende wanddecoraties.
De Fotofabriek vroeg mij of ik voor hun een fotoalbum wilde testen en daarover een blog wilde schrijven, hoe leuk is dat!.
Ik was wel gevlijd door het feit dat de fotofabriek mij als blog had benaderd en heb besloten in te gaan op hun aanbod.

De website van de Fotofabriek oogt netjes en overzichtelijk en bied een groot scala aan producten op het gebied van foto’s. Als je een fotoalbum wil gaan maken kan je ervoor kiezen het album online te maken of je kan de software downloaden op je eigen computer om het hier op je gemak te maken.

Ik heb ervoor gekozen de software te downloaden,

Het downloaden en installeren van de software wijst zich allemaal van zelf en is erg makkelijk.

De software

Eenmaal de software te hebben geïnstalleerd kan je kiezen voor een boekmaat en aantal bladzijden.
Ik heb gekozen voor een boek van 30 x 30 cm met een harde kaft en 24 bladzijden.

Je krijgt nu het volgende scherm waar je je boek kan gaan vullen:
Fotofabriek-blogmomentje

Links zie je overzichtelijk je eigen foto’s die je in de mappen heb staan. In de bovenbalk heb je de pagina’s op een rijtje staan met als eerste afbeelding de kaft.Fotofabriek-blogmomentje

Ik heb er voor gekozen een boek te maken van de laatste 5 vakanties naar Spanje. Als je begint zijn alle pagina’s blanco zonder opzet. Aan de rechterzijde van je werkblad heb je het kopje/tabblad sjablonen. Er is een groot aantal voorgewerkte sjablonen beschikbaar die de indeling van de pagina bepalen. De indelingen zijn makkelijk nog zelf aan te passen en dit werkt erg prettig. Nu kan je de foto’s van de linker zijde naar het werkblad slepen en zo je boek vullen.

Ook al ben ik geen digibeet het programma wijst zich vanzelf en na een paar uurtjes ben ik best tevreden over wat ik heb gemaakt.

Nu kan ik het boek bestellen met de button rechtsboven op de pagina.
De bestelprocedure wordt duidelijk in stappen uitgelegd en na wat klikken wordt het boek geüpload naar de server van de fotofabriek.

Nu is het wachten geblazen, hoe zal mijn boek eruit gaan zien, spannend hoor.

Het eindresultaat

fotofabriek-blogmomentjeNa vijf dagen wachten werd mijn boek geleverd door de pakketdienst.
Het pakket was verpakt in een stevige kartonnen doos en zag er verzorgd uit.

En dan het boek, wat is hij mooi geworden. De kleuren zijn fris en de kaft is mooi stevig en hoogglanzend.
De bladzijden voelen ook stevig aan en de foto’s komen mooi tot hun recht op het zijde-glanzende papier.
De afwerking is er erg netjes en het ziet er stevig uit.

fotofabriek-blogmomentje  fotofabriek-blogmomentje

Heb ik dit gemaakt! wat is dit een gaaf boek geworden.

Hier wat foto’s van het eindresultaat:

Heb je na lezen van mijn blog ook zin om een fotoalbum te maken dan kan je deze link aanklikken.

Als je de andere producten van de fotofabriek wil zien klik dan op het logo van de fotofabriek

Fotofabriek-blogmomentje

 

Review Balea Serum & Dagcrème Q10 Anti Falten.

Vandaag review ik twee producten uit de Balea lijn. De Balea Serum Q10 Anti Falten & BaleaDagcrème Q10 Anti Falten  Ik heb een normaal tot licht droge huid en op mijn jukbeenderen wat oneven heden. Je voelt en ziet het ook en dat vind ik niet prettig. Tijd om hier iets aan te gaan doen.

Als eerste ben ik begonnen uit te zoeken wat een goede gezichtsroutine is en ben dat gaan uitvoeren. Het is belangrijk je huid goed te reinigen en daarna te verzorgen met serum en een dag en of nachtcrème. Bij een bezoek aan de Dm drogist in Duitsland kwam ik de Balea serum en dagcrème Q10 tegen en besloot om deze te gaan proberen. Dit is mijn eerste kennismaking met een serum.

Balea Serum Q10 Anti Falten

Balea Serum Q10 Anti Falten ( Dm Drogisterij €4,29)

Een klein plastic flesje met een pompje waar een doorzichtig melkachtig substantie uit komt. Elke ochtend en elke avond gebruikte ik trouw 2 pompjes en bracht dat aan op mijn gezicht. De vloeistof voelt stevig aan en ruikt heerlijk fris. Na het aanbrengen van het serum trok het rustig in mijn huid en dat voelde heel prettig aan.

Twee keer daags 2 pompjes van de Serum en ik heb er anderhalf maand mee gedaan.

Balea dagcrème Q10 Anti Falten ( Dm Drogisterij €4,29)

Na het aanbrengen van het serum ging ik eerst altijd mijn tanden poetsen zodat het product goed kon inwerken en daarna smeerde ik mijn gezicht in met de Balea dagcrème Q10. Wat mij meteen opvalt is de dikte van de crème. Vol en heerlijk romig bij het uitsmeren met wederom een frisse geur. Ik ben zelfs even op het potje gaan kijken of het niet een nacht crème is want die zijn negen van de tien keer voller van structuur dan een dagcrème. Maar nee het is echt een dagcrème en hier ben ik heel blij mee. Het geeft mij een luxe gevoel door deze crème uit te smeren op mijn gezicht.

En wat het resultaat?

Doordat ik een heel gezichtsroutine heb ontwikkeld met producten die goed werken voor mijn huid waaronder de Balea serum en dagcrème merk ik dat mijn gezicht een frisse uitstraling krijgt en de oneven heden op mijn jukbeenderen minder zijn geworden.

Boekreview De oppas – Jet van Vuuren

de oppas

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien.

Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is.
Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen.

Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar?


Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot zich tegen je keert…

 

Samenvatting

Kim komt na dertien jaar eindelijk vrij uit de gevangenis waar zij “onschuldig “heeft gezeten voor een moord op een meisje genaamd Suze. Zij wil wraak om wat haar is overkomen en dat wil Max, de broer van Suze ook. Hij is inmiddels volwassen en denkt te weten wie de moord op zijn zusje op zijn of haar geweten heeft.

Als op een avond Anton “even” iets uit de auto gaat pakken en niet meer terugkomt besluit Dorien de politie in te schakelen. Waarna je de levensverhalen volgt van Dorien, die aan huis gekluisterd is door haar spierziekte, Anton, die zijn gevoelens van Dorien begint kwijt te raken doordat Dorien niet met haar gevoelens om kan gaan doordat ze samen en kindje zijn verloren en hij bij haar blijft uit schuldgevoel, Max die niet door Dorien herkend wordt omdat hij nu een volwassen jongen is en zich in het leven van Dorien onmisbaar maakt, en Kim die besluiten maakt uit pure wanhoop.

Kim vindt het ontzettend moeilijk om haar leven weer op te pakken na haar gevangenisstraf waarbij ze vervroegd is vrijgelaten. Het leven is voor haar ontzettend veranderd en toch keert ze terug naar het huis waar het allemaal is gebeurd. En dan op een dag ziet zij Anton en weet ze wat haar te doen staat. Het enige was zij wil is wraak.

 

Wat vind ik van de Oppas?

Het verhaal begint heel spannend: op een begraafplaats.

“Langs de kale, spookachtige bomen van de begraafplaats haastte zich een donkere schim. En terwijl de herfstwind aan zijn capuchon rukte, gutste de regen erlangs. Hijgend wierp hij een blik over zijn schouder. Was er echt niemand die hem volgde?”

 

Waarna het verhaal overgaat in de levensverhalen van Dorien, Anton, Max en Kim.  Zowel in heden als flashbacks uit het verleden. De karakters zijn goed uitgelicht wat ik zelf heel prettig vind om goed in het verhaal te komen en vooral te blijven. Maar je kan hierin ook doorschieten en vind ik dat het verhaal op de helft iets te langdradig word. Dat komt omdat het verhaal van Dorien, haar ziekte en kookkunsten, op een gegeven moment te lang duurt in mijn beleving. Mijn gedachte dreef er van weg en kon ik alleen nog maar hopen dat ik snel zou gaan lezen wat er met Anton is gebeurd en wat Kim gaat besluiten te doen aan haar wraakgevoelens.

Maar dan herpakt het verhaal zich en krijg je de feiten te lezen waar ik op dat moment ook echt de behoefte aan had.

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

Jet van Vuuren – De Oppas
Karakter Uitgevers B.V. / 2015 / 9789045211435

 

 

#2 opgemaakt

Opgemaakt-blogmomentje

 

 

 

Na de eerste opgemaakt artikel ben ik een tijdje  wezen sparen voor de volgende opgemaakte artikel, Haha. Nee hoor ik ben er gewoon nog niet aan toegekomen vandaar dat er ook nog producten bij zitten van vorig jaar. Ook vergat ik weleens een leeg product te bewaren. Ga er maar lekker voor zitten want de lijst is lang!

 

Shampoo en condition

Opgemaakt-blogmomentje

Opgemaakt is dit setje van Andrélon in samenwerking met Mascha van beautyblog. Ik was er wel benieuwd naar met name omdat ik droog en dof haar heb. Wat zou het met mijn haar doen? Zowel de shampoo als de condition ruiken heerlijk en dan ben ik al gedeeltelijk blij. De shampoo deed prima zijn werk, mijn haar werd er schoon van. Maar de condition vond ik wat aan de dunne kant en dan ben ik benieuwd of het mij haar wel genoeg voed. Mijn haar werd er wel zacht van maar bleef nog enorm in de klit zitten na het afdrogen van mijn haren moest ik toch een anti klit spray gebruiken.

 

Opgemaakt-blogmomentje

Ik blijf nog even bij de Andrélon en heb deze shampoos en conditions opgemaakt. Bij één fles shampoo heb ik twee flessen conditions nodig. Dat geldt voor alle merken hoor. Ik heb hier verder niks op of aan te merken. Alleen dat ze heerlijk ruiken, mijn haar schoonmaken en het wordt lekker zacht en nog belangrijker uit de klit!

 

Douche producten

Opgemaakt-blogmomentje

Aanbeland bij de douche crème/schuim producten. Zoals je op de foto kan zien gebruikte mijn gezin en ik verschillende soorten douche producten in de vorm van een crème en schuim.

De Axe bodywash Dark temptation refreshing fragrances) hebben mijn zonen opgemaakt en ze zijn hier tevreden over. Axe doet het bij mijn zonen altijd goed en ze ruiken ook nog eens heerlijk en zoveel keus ook hierin.

Ook is opgegaan de Silk mouse van Nivea crème care. Je krijgt een heerlijk dot schuim uit de pomp en het is echt een feestje om je daarmee te wassen. Bovendien laat dé geur van Nivea je nog eens extra genieten en daarna voelt je lichaam zijdezacht aan. Ik vind het altijd weer zonde als ik mee hierna insmeer met een body Butter. Wat overigens niet pérse hoeft maar dit vind ik gewoon zelf prettig.

Rituels the of Hammam (refreshing foaming shower gel) ikzelf ben grote fan van Rituals en vind de schuimen dan ook heel prettig. Alleen deze geur vond ik tegenvallen. Mijn Man daarentegen vond hem wel lekker ruiken en heeft hij hem dan ook opgemaakt. Ik denk zo dat ook mijn zonen heb wel een keer gebruikt hebben, want hij was zo op.

De douche crème van Dove is ook zo een product die ik altijd wel in huis heb. Het verzorgt je lichaam goed en daar gaat het uiteindelijk om. Er is ruime keuze uit geuren en dat vind ik een leuke bijkomstigheid.

 

Deo

Opgemaakt-blogmomentje

Zowel één opgegaan van het merk Dove door manlief en één van mezelf. Er zijn er meer opgegaan maar die heb ik dan per ongeluk gewoon weggegooid.

De Deo van Balea vallen mij tegen want na gebruik heb ik toch last van transpiratielucht. Deze zijn dan ook niet opgemaakt maar wilde ze toch er even bij vermelden.

 

Handzeep

Opgemaakt-blogmomentje

In het toilet, badkamer en keuken staat er een handzeep en het toeval wil dat ze allemaal op zijn gegaan. Ik moet zeggen nadat ik het onderdeel handhygiëne heb behandeld op school was ik meer en anders mijn handen (oefenen). Misschien dat daardoor de zeep iets sneller gaat haha

Twee zepen van Uni Cura “balans” zijn opgemaakt. Nummer één hier in huis. Na het handen wassen heb je, zoals het ook op de fles staat, een fris gevoel en bovendien heeft het een echte zeep geur, i love it.

De lavendel handzeep heb ik heel lang geleden eens bij de Action meegenomen en hij is nu dan ook op. Ruikt lekker maar verder niks bijzonders.

 

Random

Opgemaakt-blogmomentje

Van links naar recht op de foto beginnend bij de anti klit spray van de Trekpleister, echt super goedkoop en ik kan niet zonder. Doet echt wat het belooft en bij twee spray pompjes, in mijn lange haar, volstaat om de klitten te verwijderen en zorgt dat ik er met een borstel goed doorkom.

Lactona mondwater deze gebruikt mijn man, en ik af en toe. Een fijne pepermuntsmaak en je adem blijft lekker lang fris.

Lactacyd verzorgende was emulsie is ook een favo product, een hoop centjes voor zo een fles maar heel prettig in gebruik.

Dagcrème

Opgemaakt-blogmomentje

De Garnier Essentials Hydrating day care is een prima dagcrème en heb hier geen op of aanmerking(en) over.

 

Bodycrème

Opgemaakt-blogmomentje

Therme skincare staat ook op mijn lijst van graag gebruikte producten.

De Lomi Lomi Body Melt ruikt heerlijk naar Cocos en voed je lichaam perfect.

 

Gezichtsmasker

 Opgemaakt-blogmomentje

Een van Yves Rocher die heel erg stonk maar wel opgemaakt want ik merkte echt dat het wat deed met mijn gezicht (heb veel oneven heden op mijn jeukbeen) en zag deze wel minder worden. De face mask, van de action, is niet helemaal leeg wat dit product leek niks te doen voor mijn gezicht.

Ook heb ik verschillende zakjes gebruikt

Opgemaakt-blogmomentje

Kneipp 3 minuten masker met twee aparte zakjes in één. Ik vind er veel crème in één zo een zakje zitten dus je kan makkelijk één zakje twee keer gebruiken dus eigenlijk heb je 4 x een masker.

Manuka Honey Peel- off rook heerlijk maar die peel-off vind ik maar niks. Ik vind het een rotgevoel en werkt niet zoals het zou moeten. (Bleef aan mijn gezicht kleven)

Balea feed you skin tuck maske jáááá hier wil ik er meer van. Deze rook heerlijk naar meloen, voedde mijn gezicht goed en er zat meer dan genoeg spul aan het masker.

Facial sheet mask relax en take a selfie ook deze zou ik vaker gebruiken omdat mijn gezicht er goed op reageert.

 

Zakjes en watjes

Opgemaakt-blogmomentje

Reiniging doekjes

Onix dermo labs van de action en van Balea heerlijk…maar doen beide hun werk het verwijdert grotendeels mijn make up en dan vooral op mijn ogen.

Een kleine en een grote watten is opgegaan.

 

Een lade bomvol met proefzakjes

Opgemaakt-blogmomentje

Hiervan heb ik er een paar opgemaakt doordat de inhoud dermate weinig is kan ik er geen mening over hebben. Ik vind ze gewoon leuk om te gebruiken.

Kaarsen

 Opgemaakt-blogmomentje

Ik dacht misschien leuk om te zien wat ik hierin heb opgemaakt heb en dat zijn er twee (die ik bewaard heb, zijn er wel meer geweest vooral waxinelichtjes ook)

Ze komen beide bij de action vandaan en helaas branden ze niet helemaal op. Er blijft best nog wel wat kaarsvet in zitten die niet opbrandt.

De Scented Candle kocht ik om zijn uitstraling en airwick life scents om zijn geur, brandhout, sinaasappel en kaneel…hmmmmm mijn hele huiskamer rook ernaar.

 

Dit was weer mijn opgemaakt artikel. De volgende opgemaakt artikel verschijnt begin Maart.

 

 

 

 

 

 

Boekreview De violiste Patricia Snel

boekreview-de violiste

De violiste/Patricia Snel

Ik zag dit boek, De violiste van Patricia Snel, met regelmaat voorbijkomen op Instagram en de reviews die ik daarop las waren lovend. Met volle enthousiasme begon ik in dit verhaal.

Waar gaat De violiste over?

Het kon toch niet…

Had hij het wel goed gevoeld?

Steeds sneller tastten zijn vingers over de grond. Waar was dat klereding? Hij voelde iets zachts. Zijn mond vertrok. Na een minuut vond hij de aansteker en hij knipte hem aan. Hij hield zijn adem in. Het vlammetje gleed over een half vergane schedel, de rij tanden, haren, ribben, schouders en ellepijpen waar rafelige stof, huid en deels verteerd plastic omheen hingen”

Vanaf het begin dat het lichaam van Lena Miller, dochter van een bekende Britse politicus, gevonden is staat het leven van violiste Amber Kaufmann volledig op zijn kop. Haar man en manager, Kurt, bleek als laatste met Lena gezien te zijn waarna elk spoor van haar verdween.

O”Connor, de agent die destijds deze zaak op zich kreeg, verteld zijn verhaal door het boek heen. Wat is er jaren geleden gebeurd? Ondanks dat hij nu met pensioen is pakt hij het dossier van Lena Miller er weer bij, die hij nooit heeft kunnen loslaten.

In O”Connors zoektocht naar Lena was iedereen verdacht en hij probeerde destijds zoveel mogelijk informatie te verzamelen om zijn hypothesen op te stellen;zelfmoord, moord, gevlucht, gevangen, gewond, ontvoerd. Niemand had sinds haar verdwijning haar telefoon of creditcard gebruikt en haar clutch was ook niet gevonden”

Wat vind ik van De violiste?

Heel cliché maar weer zo een boek waar ik in wil blijven lezen. De proloog is zo geschreven dat ik wilde weten hoe het zich vervolgde. Wat ik heel goed van dit verhaal vind is dat er zo door het verhaal heen 6 verdachte in totaal kunnen zijn. Drie vanaf het begin en naarmate het verhaal vordert komen er geleidelijk nog drie bij. Ik kreeg maar geen seintje of gevoel wie de werkelijke dader zou kunnen zijn. Eén waarvan je meteen denkt ja die zou het moeten zijn volgens jou.

De spanning blijft tot aan de laatste 10 bladzijdes en dan…krijg je een koude douche. Je krijgt dan een verklaring van diegene die de misdaad begaan heeft maar deze is zo, ja hoe moet ik dat zeggen, flauw, dat ik meteen weer met beide benen op de grond terecht kwam.

Patricia Snel – De violiste
The House of Books / 2016 / 9789044347944

Koop bij bol.com

Blog voor mannen…Balea Men verzorgingsproducten

Balea bodylotion voor mannen

DM heeft voor de mannen een eigen lijn van Balea, Balea Men genaamd.

De Balea Men lijn bestaat uit alles voor de mannelijke verzorging zoals douchegel, shampoo en bodylotion maar natuurlijk ook de producten zoals deodorant en scheerschuim.

In deze blog heb ik als man zijnde 2 producten getest en dat zijn de Balea Men 3 in 1 Highland Duschgel en de Natural Escape bodylotion.

Balea MEN Highland Duschgel

Balea Men Shampoo

Deze douchegel is een 3 in 1 douchegel, dat wil zeggen dat hij voor het lichaam, gezicht en haar is.

De verpakking ziet er stoer uit met zijn zwarte knijpfles en voorzien van een etiket met “stoere” schotse ruit.
Op de verpakking staat verder dat de douchegel  Rot Sandelholz extract bevat.
Even op Wikipedia zoekende ben ik er achter gekomen dat dit extract in India medisch wordt gebruikt tegen diabetes maar daar hebben we volgens mij niets aan in een douchegel.
Waarom ze dit extract waarschijnlijk  wel hebben toegevoegd is de tweede eigenschap van dit extract en dat is dat deze zou helpen als ontstekingsremmend en goed is tegen huidziekten.

Deze knijpfles heeft een inhoud van 300 ml en is bovendien VEGAN, wat ze hier mee bedoelen is mij eerlijk gezegd een raadsel. Betekend dit dat er alleen natuurlijke producten in zitten of zal het niet op dieren zijn getest?

De prijs van dit product is €0,55

Dit is allemaal leuk maar doet het ook zijn werk?

Als je de fles open doet en ruikt komt je een frisse geur tegemoet die ik niet helemaal thuis kan brengen, de geur is zoet en fris en denk daarbij aan vanille en sinaasappel, ook zou je de geur een beetje karamel-achtig kunnen beschrijven. De kleur is lichtbruin.

Bij het insmeren schuimt de gel goed en voelt goed aan. Ook in het haar schuimt de gel goed. Door het warme water ontstaat er een ware geur explosie die ik in ieder geval erg lekker vond. Veel mannelijke producten hebben menthol als toevoeging wat ik persoonlijk vreselijk vind maar dat is denk ik weer heel persoonlijk.

Na het afspoelen blijf je de geur goed ruiken en voelt de huid glad aan en ook na het afdrogen blijft deze geur lang hangen.

Zou ik deze douchegel nog eens kopen?

Jazeker, ik ben erg tevreden over deze douchegel en zeker als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijk dan kan ik alleen maar dik tevreden zijn.

 

Balea MEN Natural escape Bodylotion

Balea Men Bodylotion

Deze knijptube ziet er erg natuurlijk uit met als afbeelding een man met rugzak in de bergen en een afbeelding van een bos.

Op de verpakking staat de tekst “spendet feuchtigkeit” wat wil zeggen dat de lotion vocht inbrengend is.

Ook komen we in dit product weer het Sandelholz extract tegen die we ook al hebben gezien in de douchegel maar wat we bij deze lotion extra krijgen is de Sheabutter.
Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom en heeft een hydraterende werking.

De tube heeft een inhoud van 250 ml en is wederom VEGAN wat dat ook mag wezen.

De prijs van dit product is €1,45

Doet het zijn werk?

Als je de bodylotion opsmeert zie je dat de lotion wit van kleur is en fris en zeepachtig geurt wat ik prettig vindt. De geur is niet overheersend.

De lotion smeert makkelijk uit en je voelt dat de lotion snel intrekt. Na het insmeren voelt de huid niet plakkerig aan.

Zou ik deze bodylotion nog eens kopen?

Ja ik denk het wel, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet een heel actieve gebruiker ben van bodylotion en vindt het voornamelijk lekker als mijn vrouw mij ermee insmeert 🙂

 

 

 

Balea verzorgingproducten Shopblog

Balea bodycreme

Mijn hubbie en ik zijn begin December een paar dagen samen ertussen uit geknepen. Naar de kerstmarkten in Düsseldorf. Even samen wat quality time. Ik had geen woorden nodig om aan manlief kenbaar te maken dat ik ook heel graag een DM drogist(voor de Balea producten) wilde gaan bezoeken want hij had namelijk al een route uitgestippeld en jawel ook voor een bezoekje aan deze leuke winkel…I love this man.

Balea, Balea en nog eens Balea

Na maanden zeuren dat ik zo graag Balea producten wil kopen ging het dan nu echt gebeuren. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mijn winkelwagen volgeladen, en mijn eega deed vrolijk mee, haha. Bij de kassa ging ik wel twijfelen over hoeveel dit wel niet ging kosten, want ik heb met mezelf afgesproken dat mij budget € 100 is en kom ik daar nu niet overheen?

En wat denk je? ….voor dit alles wat je op de foto  ziet moest ik € 65 en een klein beetje afrekenen.

Balea verzorgingsproducten

 

Je begrijpt dat Pablo en ik he-le-maal in een deuk lagen en ik ben een heel gelukkig meisje, eh jonge vrouw! (Die wel wat crèmepjes kan gebruiken, lol.

Balea is een Duits merk en verkrijgbaar in onder andere een dm drogisterij. Het is een huismerk die heel budget vriendelijk is. De producten die ik tot nu toe heb gebruikt bevallen mij prima en doen wat ze beloven. Het product ziet er ook vaak nog gezellig uit met leuke, vrolijke printjes en kleurtjes.

Handzeep

De  handzeep kost €0,55 per stuk en voor die prijs krijg je 500 ml heerlijk reukende handzeep. Ik heb gekozen voor de mango/bloemen, gember/limoen en granaatappel/citröengras (deze laatste  is overigens 300 ml voor €0,95, voor in de keuken)

 

Maskers

body scrub coffee & coco kost  €0,95 per stuk en de  gezichtsmaskers €0,95

Shampoo en cremespoeling

Zowel de  shampoo als de cremespoeling kost per stuk €0,55. Ik ben heel benieuwd wat deze shampoo en cremespoeling op mijn haar gaat doen. Ze ruiken in ieder geval heerlijk, maar voeden ze ook genoeg?

Golden peach  lippenbalsem €0,75, bodycreme €0,95. Reinigingsdoekjes kost ook €0,95. De lippenbalsem heb ik nu in gebruik en ik moet zeggen dat het mijn lippen goed zacht maakt.

 

Douchegel

De  douchegel kost €0,55 per fles (300 ml)Van de geuren  Milk & Honing, Vanille & Cocos en exotische cocos wordt ik heel vrolijk.

 

Dagcreme en serum

Q10 serum kost €2,95 en de dagcreme €1,95. Deze heb ik nu een week in gebruik en ben heel enthousiast over beide producten.

 

Heerlijk reukend scheerschuim €0,75 per stuk en de deodorant  €0,95 per stuk.

 

De  huidcreme van Balea kost  €1,95, handcreme €0,85 en de wasgel €1,45

Balea MEN

Douchegel voor mannen €0,55 en de tattoo creme  €2,95

Mijn oudste zoon heeft op zijn verjaardag, 6 November, een tattoo laten zetten. Toen ik deze creme tegenkwam twijfelde ik niet op deze voor hem te kopen.

 

Natural escape bodylotion €1,45 per stuk , deodorant per stuk  € 0,95 en de haarlak kost €1,25 per fles.

Mijn kast ligt vol met fijne producten die, als ze op zijn, voorbij gaan komen in een opgemaakt blogartikel. Van alle producten ga ik een review schrijven zodra ze op zijn gemaakt of wanneer ik een goed beeld van het product hebt.

De mannenlijn van Balea is hier in huis een groot succes. Manlief & zonen maken graag gebruik van de douchegels, lotions en deo’s. Er is zoveel enthousiasme dat Pablo ook een review gaat schrijven over de douchegel en lotion, hoe leuk is dat?

 

 

 

 

Ondertussen……

…..ben ik geslaagd voor de opleiding DVHZW, oftewel ik ben nu gediplomeerd Helpende.

 

Ik heb een leuk, leerzaam half jaar achter de rug waarin ik persoonlijk heel erg ben gegroeid.De 6 maanden zijn voorbij gevlogen en kwam ik amper aan iets anders toe. Als ik al een vrij minuutje had dan moest ik toch echt mijn huishouding op orde stellen en af en toe een wasje draaien.

 

Als de dag van gister weet ik nog mijn eerste schooldag en wat was ik zenuwachtig. Er ging van alles door mijn hoofd; waar begin ik aan en kan ik het wel? Eenmaal in de klas bleek ik hele gezellige “collega’s “ te hebben en de klik was er meteen. Je hebt natuurlijk ook een gezamenlijk doel en doordat het volwassen onderwijs is maakt het ook wel makkelijker. De “juffen” haha, die we bij voornaam noemden, waren heel relaxed en begrepen goed dat het voor de meeste een hele tijd geleden is dat we in de schoolbanken hebben gezeten.

Naast school moest ik ook stage gaan lopen en vond ik een hele leuke plek in een verpleeghuis in Ouderkerk aan de Amstel waar ik meer uren heb gedraaid dan de verplichte 384 uur. Ik heb er zelfs een werkcontract aan overgehouden en vul ik nu zo nu en dan een open dienst in. Veel kan ik nu niet werken want ik ben inmiddels gestart met de vervolgopleiding. Ik doe nu in twee jaar de VIG-opleiding. VIG staat voor Verzorgende individuele gezondheidszorg.

 

Wat is het verschil nu en met de afgeronde Helpende opleiding?

Nu mag ik beroepsmatig zorgvragers verzorgen doormiddel van ondersteuning bij ADL. ADL betekent algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ik bied ondersteuning bij de dagelijkse zorg, observeer en rapporteer en zorg dat de huishouding draaiende blijft.

Als VIG-er hebt je meer bevoegdheden en kan en mag je verpleegtechnische handelingen verrichten zoals injecteren, katheteriseren, wondverzorging en maagsonde inbrengen. Het uitzetten en uitgeven van medicijnen en het opstellen van een zorgplan. Dit betekent voor mij dat ik echt hard moet gaan blokken, want voor medisch rekenen moet ik een voldoende halen. En laat ik er met rekenen slecht voorstaan. Op mijn cijferlijst staat nu bij rekenen een 3 die gelukkig nu niet meetelde om te kunnen slagen. Voor Nederlands daarentegen heb ik prachtige cijfers en zie ik zelfs een 10 staan.

Ik heb alle vertrouwen in mezelf dat ik ook dit ga rocken en zie de toekomst erg rooskleurig. Zo rooskleurig dat ik trots ben dat ik dit beroep beroepsmatig mag gaan uitvoeren. Wie had dit nu verwacht? Nou ikke niet hoor, haha.