Fotoalbum maken

fotofabriek-blogmomentje

Foto’s

Foto’s, foto’s en nog eens foto’s hoeveel herinneringen kan je opslaan op een harde schijf?

Sinds het tijdperk van de digitale fotografie hebben we al heeeel veel foto’s gemaakt en ik denk dat we al zeker 2 terabyte aan foto’s hebben opgeslagen maar wat doe je er vervolgens mee.

Het uitgewezen moment om foto’s te maken is zeker de vakantie, elk jaar wordt er weer een nieuwe digitale map aangemaakt met onze mooiste herinneringen.
Dol ben ik op het fotograferen van de zoveelste mooie ondergaande zon en adembenemende locaties. Wat zijn onze kinderen bevoorrecht met zoveel digitale herinneringen. Wat had ik graag meer foto’s van mijn jeugd willen hebben dan dat ene boek met die paar verkleurde foto’s. Zo’n oud fotoalbum heeft natuurlijk ook zijn charme. Mijn kinderen konden uren zoet zijn met een stapel oude fotoalbums, ” Papa hoe oud was je hier en mama waarom heb jij een foto van Anne Frank in je album”, een foto van Anne Frank? nee, dat was oma natuurlijk in haar jonge jaren. Dit is wel wat ik mis aan het digitale tijdperk, de charme van het in de boeken kijken en de boeken rond laten gaan. Het is toch anders, met ze alle voor de televisie naar een diavoorstelling kijken.

De fotofabriek

Ik heb me al jaren voorgenomen de foto’s in een fotoboek te laten printen maar vervolgens is er al die tijd niets van gekomen tot ik benaderd werd door de fotofabriek.
De fotofabriek is een bedrijf waar je met je eigen foto’s een fotoboek kan laten maken of ontwerpen, maar daarnaast ook andere fotoproducten zoals kalenders, agenda’s, kaarten, visitekaartjes en vele verschillende wanddecoraties.
De Fotofabriek vroeg mij of ik voor hun een fotoalbum wilde testen en daarover een blog wilde schrijven, hoe leuk is dat!.
Ik was wel gevlijd door het feit dat de fotofabriek mij als blog had benaderd en heb besloten in te gaan op hun aanbod.

De website van de Fotofabriek oogt netjes en overzichtelijk en bied een groot scala aan producten op het gebied van foto’s. Als je een fotoalbum wil gaan maken kan je ervoor kiezen het album online te maken of je kan de software downloaden op je eigen computer om het hier op je gemak te maken.

Ik heb ervoor gekozen de software te downloaden,

Het downloaden en installeren van de software wijst zich allemaal van zelf en is erg makkelijk.

De software

Eenmaal de software te hebben geïnstalleerd kan je kiezen voor een boekmaat en aantal bladzijden.
Ik heb gekozen voor een boek van 30 x 30 cm met een harde kaft en 24 bladzijden.

Je krijgt nu het volgende scherm waar je je boek kan gaan vullen:
Fotofabriek-blogmomentje

Links zie je overzichtelijk je eigen foto’s die je in de mappen heb staan. In de bovenbalk heb je de pagina’s op een rijtje staan met als eerste afbeelding de kaft.Fotofabriek-blogmomentje

Ik heb er voor gekozen een boek te maken van de laatste 5 vakanties naar Spanje. Als je begint zijn alle pagina’s blanco zonder opzet. Aan de rechterzijde van je werkblad heb je het kopje/tabblad sjablonen. Er is een groot aantal voorgewerkte sjablonen beschikbaar die de indeling van de pagina bepalen. De indelingen zijn makkelijk nog zelf aan te passen en dit werkt erg prettig. Nu kan je de foto’s van de linker zijde naar het werkblad slepen en zo je boek vullen.

Ook al ben ik geen digibeet het programma wijst zich vanzelf en na een paar uurtjes ben ik best tevreden over wat ik heb gemaakt.

Nu kan ik het boek bestellen met de button rechtsboven op de pagina.
De bestelprocedure wordt duidelijk in stappen uitgelegd en na wat klikken wordt het boek geüpload naar de server van de fotofabriek.

Nu is het wachten geblazen, hoe zal mijn boek eruit gaan zien, spannend hoor.

Het eindresultaat

fotofabriek-blogmomentjeNa vijf dagen wachten werd mijn boek geleverd door de pakketdienst.
Het pakket was verpakt in een stevige kartonnen doos en zag er verzorgd uit.

En dan het boek, wat is hij mooi geworden. De kleuren zijn fris en de kaft is mooi stevig en hoogglanzend.
De bladzijden voelen ook stevig aan en de foto’s komen mooi tot hun recht op het zijde-glanzende papier.
De afwerking is er erg netjes en het ziet er stevig uit.

fotofabriek-blogmomentje  fotofabriek-blogmomentje

Heb ik dit gemaakt! wat is dit een gaaf boek geworden.

Hier wat foto’s van het eindresultaat:

Heb je na lezen van mijn blog ook zin om een fotoalbum te maken dan kan je deze link aanklikken.

Als je de andere producten van de fotofabriek wil zien klik dan op het logo van de fotofabriek

Fotofabriek-blogmomentje

 

Review Balea Serum & Dagcrème Q10 Anti Falten.

Vandaag review ik twee producten uit de Balea lijn. De Balea Serum Q10 Anti Falten & BaleaDagcrème Q10 Anti Falten  Ik heb een normaal tot licht droge huid en op mijn jukbeenderen wat oneven heden. Je voelt en ziet het ook en dat vind ik niet prettig. Tijd om hier iets aan te gaan doen.

Als eerste ben ik begonnen uit te zoeken wat een goede gezichtsroutine is en ben dat gaan uitvoeren. Het is belangrijk je huid goed te reinigen en daarna te verzorgen met serum en een dag en of nachtcrème. Bij een bezoek aan de Dm drogist in Duitsland kwam ik de Balea serum en dagcrème Q10 tegen en besloot om deze te gaan proberen. Dit is mijn eerste kennismaking met een serum.

Balea Serum Q10 Anti Falten

Balea Serum Q10 Anti Falten ( Dm Drogisterij €4,29)

Een klein plastic flesje met een pompje waar een doorzichtig melkachtig substantie uit komt. Elke ochtend en elke avond gebruikte ik trouw 2 pompjes en bracht dat aan op mijn gezicht. De vloeistof voelt stevig aan en ruikt heerlijk fris. Na het aanbrengen van het serum trok het rustig in mijn huid en dat voelde heel prettig aan.

Twee keer daags 2 pompjes van de Serum en ik heb er anderhalf maand mee gedaan.

Balea dagcrème Q10 Anti Falten ( Dm Drogisterij €4,29)

Na het aanbrengen van het serum ging ik eerst altijd mijn tanden poetsen zodat het product goed kon inwerken en daarna smeerde ik mijn gezicht in met de Balea dagcrème Q10. Wat mij meteen opvalt is de dikte van de crème. Vol en heerlijk romig bij het uitsmeren met wederom een frisse geur. Ik ben zelfs even op het potje gaan kijken of het niet een nacht crème is want die zijn negen van de tien keer voller van structuur dan een dagcrème. Maar nee het is echt een dagcrème en hier ben ik heel blij mee. Het geeft mij een luxe gevoel door deze crème uit te smeren op mijn gezicht.

En wat het resultaat?

Doordat ik een heel gezichtsroutine heb ontwikkeld met producten die goed werken voor mijn huid waaronder de Balea serum en dagcrème merk ik dat mijn gezicht een frisse uitstraling krijgt en de oneven heden op mijn jukbeenderen minder zijn geworden.

Boekreview De oppas – Jet van Vuuren

de oppas

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien.

Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is.
Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen.

Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar?


Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot zich tegen je keert…

 

Samenvatting

Kim komt na dertien jaar eindelijk vrij uit de gevangenis waar zij “onschuldig “heeft gezeten voor een moord op een meisje genaamd Suze. Zij wil wraak om wat haar is overkomen en dat wil Max, de broer van Suze ook. Hij is inmiddels volwassen en denkt te weten wie de moord op zijn zusje op zijn of haar geweten heeft.

Als op een avond Anton “even” iets uit de auto gaat pakken en niet meer terugkomt besluit Dorien de politie in te schakelen. Waarna je de levensverhalen volgt van Dorien, die aan huis gekluisterd is door haar spierziekte, Anton, die zijn gevoelens van Dorien begint kwijt te raken doordat Dorien niet met haar gevoelens om kan gaan doordat ze samen en kindje zijn verloren en hij bij haar blijft uit schuldgevoel, Max die niet door Dorien herkend wordt omdat hij nu een volwassen jongen is en zich in het leven van Dorien onmisbaar maakt, en Kim die besluiten maakt uit pure wanhoop.

Kim vindt het ontzettend moeilijk om haar leven weer op te pakken na haar gevangenisstraf waarbij ze vervroegd is vrijgelaten. Het leven is voor haar ontzettend veranderd en toch keert ze terug naar het huis waar het allemaal is gebeurd. En dan op een dag ziet zij Anton en weet ze wat haar te doen staat. Het enige was zij wil is wraak.

 

Wat vind ik van de Oppas?

Het verhaal begint heel spannend: op een begraafplaats.

“Langs de kale, spookachtige bomen van de begraafplaats haastte zich een donkere schim. En terwijl de herfstwind aan zijn capuchon rukte, gutste de regen erlangs. Hijgend wierp hij een blik over zijn schouder. Was er echt niemand die hem volgde?”

 

Waarna het verhaal overgaat in de levensverhalen van Dorien, Anton, Max en Kim.  Zowel in heden als flashbacks uit het verleden. De karakters zijn goed uitgelicht wat ik zelf heel prettig vind om goed in het verhaal te komen en vooral te blijven. Maar je kan hierin ook doorschieten en vind ik dat het verhaal op de helft iets te langdradig word. Dat komt omdat het verhaal van Dorien, haar ziekte en kookkunsten, op een gegeven moment te lang duurt in mijn beleving. Mijn gedachte dreef er van weg en kon ik alleen nog maar hopen dat ik snel zou gaan lezen wat er met Anton is gebeurd en wat Kim gaat besluiten te doen aan haar wraakgevoelens.

Maar dan herpakt het verhaal zich en krijg je de feiten te lezen waar ik op dat moment ook echt de behoefte aan had.

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

Jet van Vuuren – De Oppas
Karakter Uitgevers B.V. / 2015 / 9789045211435

 

 

#2 opgemaakt

Opgemaakt-blogmomentje

 

 

 

Na de eerste opgemaakt artikel ben ik een tijdje  wezen sparen voor de volgende opgemaakte artikel, Haha. Nee hoor ik ben er gewoon nog niet aan toegekomen vandaar dat er ook nog producten bij zitten van vorig jaar. Ook vergat ik weleens een leeg product te bewaren. Ga er maar lekker voor zitten want de lijst is lang!

 

Shampoo en condition

Opgemaakt-blogmomentje

Opgemaakt is dit setje van Andrélon in samenwerking met Mascha van beautyblog. Ik was er wel benieuwd naar met name omdat ik droog en dof haar heb. Wat zou het met mijn haar doen? Zowel de shampoo als de condition ruiken heerlijk en dan ben ik al gedeeltelijk blij. De shampoo deed prima zijn werk, mijn haar werd er schoon van. Maar de condition vond ik wat aan de dunne kant en dan ben ik benieuwd of het mij haar wel genoeg voed. Mijn haar werd er wel zacht van maar bleef nog enorm in de klit zitten na het afdrogen van mijn haren moest ik toch een anti klit spray gebruiken.

 

Opgemaakt-blogmomentje

Ik blijf nog even bij de Andrélon en heb deze shampoos en conditions opgemaakt. Bij één fles shampoo heb ik twee flessen conditions nodig. Dat geldt voor alle merken hoor. Ik heb hier verder niks op of aan te merken. Alleen dat ze heerlijk ruiken, mijn haar schoonmaken en het wordt lekker zacht en nog belangrijker uit de klit!

 

Douche producten

Opgemaakt-blogmomentje

Aanbeland bij de douche crème/schuim producten. Zoals je op de foto kan zien gebruikte mijn gezin en ik verschillende soorten douche producten in de vorm van een crème en schuim.

De Axe bodywash Dark temptation refreshing fragrances) hebben mijn zonen opgemaakt en ze zijn hier tevreden over. Axe doet het bij mijn zonen altijd goed en ze ruiken ook nog eens heerlijk en zoveel keus ook hierin.

Ook is opgegaan de Silk mouse van Nivea crème care. Je krijgt een heerlijk dot schuim uit de pomp en het is echt een feestje om je daarmee te wassen. Bovendien laat dé geur van Nivea je nog eens extra genieten en daarna voelt je lichaam zijdezacht aan. Ik vind het altijd weer zonde als ik mee hierna insmeer met een body Butter. Wat overigens niet pérse hoeft maar dit vind ik gewoon zelf prettig.

Rituels the of Hammam (refreshing foaming shower gel) ikzelf ben grote fan van Rituals en vind de schuimen dan ook heel prettig. Alleen deze geur vond ik tegenvallen. Mijn Man daarentegen vond hem wel lekker ruiken en heeft hij hem dan ook opgemaakt. Ik denk zo dat ook mijn zonen heb wel een keer gebruikt hebben, want hij was zo op.

De douche crème van Dove is ook zo een product die ik altijd wel in huis heb. Het verzorgt je lichaam goed en daar gaat het uiteindelijk om. Er is ruime keuze uit geuren en dat vind ik een leuke bijkomstigheid.

 

Deo

Opgemaakt-blogmomentje

Zowel één opgegaan van het merk Dove door manlief en één van mezelf. Er zijn er meer opgegaan maar die heb ik dan per ongeluk gewoon weggegooid.

De Deo van Balea vallen mij tegen want na gebruik heb ik toch last van transpiratielucht. Deze zijn dan ook niet opgemaakt maar wilde ze toch er even bij vermelden.

 

Handzeep

Opgemaakt-blogmomentje

In het toilet, badkamer en keuken staat er een handzeep en het toeval wil dat ze allemaal op zijn gegaan. Ik moet zeggen nadat ik het onderdeel handhygiëne heb behandeld op school was ik meer en anders mijn handen (oefenen). Misschien dat daardoor de zeep iets sneller gaat haha

Twee zepen van Uni Cura “balans” zijn opgemaakt. Nummer één hier in huis. Na het handen wassen heb je, zoals het ook op de fles staat, een fris gevoel en bovendien heeft het een echte zeep geur, i love it.

De lavendel handzeep heb ik heel lang geleden eens bij de Action meegenomen en hij is nu dan ook op. Ruikt lekker maar verder niks bijzonders.

 

Random

Opgemaakt-blogmomentje

Van links naar recht op de foto beginnend bij de anti klit spray van de Trekpleister, echt super goedkoop en ik kan niet zonder. Doet echt wat het belooft en bij twee spray pompjes, in mijn lange haar, volstaat om de klitten te verwijderen en zorgt dat ik er met een borstel goed doorkom.

Lactona mondwater deze gebruikt mijn man, en ik af en toe. Een fijne pepermuntsmaak en je adem blijft lekker lang fris.

Lactacyd verzorgende was emulsie is ook een favo product, een hoop centjes voor zo een fles maar heel prettig in gebruik.

Dagcrème

Opgemaakt-blogmomentje

De Garnier Essentials Hydrating day care is een prima dagcrème en heb hier geen op of aanmerking(en) over.

 

Bodycrème

Opgemaakt-blogmomentje

Therme skincare staat ook op mijn lijst van graag gebruikte producten.

De Lomi Lomi Body Melt ruikt heerlijk naar Cocos en voed je lichaam perfect.

 

Gezichtsmasker

 Opgemaakt-blogmomentje

Een van Yves Rocher die heel erg stonk maar wel opgemaakt want ik merkte echt dat het wat deed met mijn gezicht (heb veel oneven heden op mijn jeukbeen) en zag deze wel minder worden. De face mask, van de action, is niet helemaal leeg wat dit product leek niks te doen voor mijn gezicht.

Ook heb ik verschillende zakjes gebruikt

Opgemaakt-blogmomentje

Kneipp 3 minuten masker met twee aparte zakjes in één. Ik vind er veel crème in één zo een zakje zitten dus je kan makkelijk één zakje twee keer gebruiken dus eigenlijk heb je 4 x een masker.

Manuka Honey Peel- off rook heerlijk maar die peel-off vind ik maar niks. Ik vind het een rotgevoel en werkt niet zoals het zou moeten. (Bleef aan mijn gezicht kleven)

Balea feed you skin tuck maske jáááá hier wil ik er meer van. Deze rook heerlijk naar meloen, voedde mijn gezicht goed en er zat meer dan genoeg spul aan het masker.

Facial sheet mask relax en take a selfie ook deze zou ik vaker gebruiken omdat mijn gezicht er goed op reageert.

 

Zakjes en watjes

Opgemaakt-blogmomentje

Reiniging doekjes

Onix dermo labs van de action en van Balea heerlijk…maar doen beide hun werk het verwijdert grotendeels mijn make up en dan vooral op mijn ogen.

Een kleine en een grote watten is opgegaan.

 

Een lade bomvol met proefzakjes

Opgemaakt-blogmomentje

Hiervan heb ik er een paar opgemaakt doordat de inhoud dermate weinig is kan ik er geen mening over hebben. Ik vind ze gewoon leuk om te gebruiken.

Kaarsen

 Opgemaakt-blogmomentje

Ik dacht misschien leuk om te zien wat ik hierin heb opgemaakt heb en dat zijn er twee (die ik bewaard heb, zijn er wel meer geweest vooral waxinelichtjes ook)

Ze komen beide bij de action vandaan en helaas branden ze niet helemaal op. Er blijft best nog wel wat kaarsvet in zitten die niet opbrandt.

De Scented Candle kocht ik om zijn uitstraling en airwick life scents om zijn geur, brandhout, sinaasappel en kaneel…hmmmmm mijn hele huiskamer rook ernaar.

 

Dit was weer mijn opgemaakt artikel. De volgende opgemaakt artikel verschijnt begin Maart.

 

 

 

 

 

 

Boekreview De violiste Patricia Snel

boekreview-de violiste

De violiste/Patricia Snel

Ik zag dit boek, De violiste van Patricia Snel, met regelmaat voorbijkomen op Instagram en de reviews die ik daarop las waren lovend. Met volle enthousiasme begon ik in dit verhaal.

Waar gaat De violiste over?

Het kon toch niet…

Had hij het wel goed gevoeld?

Steeds sneller tastten zijn vingers over de grond. Waar was dat klereding? Hij voelde iets zachts. Zijn mond vertrok. Na een minuut vond hij de aansteker en hij knipte hem aan. Hij hield zijn adem in. Het vlammetje gleed over een half vergane schedel, de rij tanden, haren, ribben, schouders en ellepijpen waar rafelige stof, huid en deels verteerd plastic omheen hingen”

Vanaf het begin dat het lichaam van Lena Miller, dochter van een bekende Britse politicus, gevonden is staat het leven van violiste Amber Kaufmann volledig op zijn kop. Haar man en manager, Kurt, bleek als laatste met Lena gezien te zijn waarna elk spoor van haar verdween.

O”Connor, de agent die destijds deze zaak op zich kreeg, verteld zijn verhaal door het boek heen. Wat is er jaren geleden gebeurd? Ondanks dat hij nu met pensioen is pakt hij het dossier van Lena Miller er weer bij, die hij nooit heeft kunnen loslaten.

In O”Connors zoektocht naar Lena was iedereen verdacht en hij probeerde destijds zoveel mogelijk informatie te verzamelen om zijn hypothesen op te stellen;zelfmoord, moord, gevlucht, gevangen, gewond, ontvoerd. Niemand had sinds haar verdwijning haar telefoon of creditcard gebruikt en haar clutch was ook niet gevonden”

Wat vind ik van De violiste?

Heel cliché maar weer zo een boek waar ik in wil blijven lezen. De proloog is zo geschreven dat ik wilde weten hoe het zich vervolgde. Wat ik heel goed van dit verhaal vind is dat er zo door het verhaal heen 6 verdachte in totaal kunnen zijn. Drie vanaf het begin en naarmate het verhaal vordert komen er geleidelijk nog drie bij. Ik kreeg maar geen seintje of gevoel wie de werkelijke dader zou kunnen zijn. Eén waarvan je meteen denkt ja die zou het moeten zijn volgens jou.

De spanning blijft tot aan de laatste 10 bladzijdes en dan…krijg je een koude douche. Je krijgt dan een verklaring van diegene die de misdaad begaan heeft maar deze is zo, ja hoe moet ik dat zeggen, flauw, dat ik meteen weer met beide benen op de grond terecht kwam.

Patricia Snel – De violiste
The House of Books / 2016 / 9789044347944

Koop bij bol.com

Blog voor mannen…Balea Men verzorgingsproducten

Balea bodylotion voor mannen

DM heeft voor de mannen een eigen lijn van Balea, Balea Men genaamd.

De Balea Men lijn bestaat uit alles voor de mannelijke verzorging zoals douchegel, shampoo en bodylotion maar natuurlijk ook de producten zoals deodorant en scheerschuim.

In deze blog heb ik als man zijnde 2 producten getest en dat zijn de Balea Men 3 in 1 Highland Duschgel en de Natural Escape bodylotion.

Balea MEN Highland Duschgel

Balea Men Shampoo

Deze douchegel is een 3 in 1 douchegel, dat wil zeggen dat hij voor het lichaam, gezicht en haar is.

De verpakking ziet er stoer uit met zijn zwarte knijpfles en voorzien van een etiket met “stoere” schotse ruit.
Op de verpakking staat verder dat de douchegel  Rot Sandelholz extract bevat.
Even op Wikipedia zoekende ben ik er achter gekomen dat dit extract in India medisch wordt gebruikt tegen diabetes maar daar hebben we volgens mij niets aan in een douchegel.
Waarom ze dit extract waarschijnlijk  wel hebben toegevoegd is de tweede eigenschap van dit extract en dat is dat deze zou helpen als ontstekingsremmend en goed is tegen huidziekten.

Deze knijpfles heeft een inhoud van 300 ml en is bovendien VEGAN, wat ze hier mee bedoelen is mij eerlijk gezegd een raadsel. Betekend dit dat er alleen natuurlijke producten in zitten of zal het niet op dieren zijn getest?

De prijs van dit product is €0,55

Dit is allemaal leuk maar doet het ook zijn werk?

Als je de fles open doet en ruikt komt je een frisse geur tegemoet die ik niet helemaal thuis kan brengen, de geur is zoet en fris en denk daarbij aan vanille en sinaasappel, ook zou je de geur een beetje karamel-achtig kunnen beschrijven. De kleur is lichtbruin.

Bij het insmeren schuimt de gel goed en voelt goed aan. Ook in het haar schuimt de gel goed. Door het warme water ontstaat er een ware geur explosie die ik in ieder geval erg lekker vond. Veel mannelijke producten hebben menthol als toevoeging wat ik persoonlijk vreselijk vind maar dat is denk ik weer heel persoonlijk.

Na het afspoelen blijf je de geur goed ruiken en voelt de huid glad aan en ook na het afdrogen blijft deze geur lang hangen.

Zou ik deze douchegel nog eens kopen?

Jazeker, ik ben erg tevreden over deze douchegel en zeker als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijk dan kan ik alleen maar dik tevreden zijn.

 

Balea MEN Natural escape Bodylotion

Balea Men Bodylotion

Deze knijptube ziet er erg natuurlijk uit met als afbeelding een man met rugzak in de bergen en een afbeelding van een bos.

Op de verpakking staat de tekst “spendet feuchtigkeit” wat wil zeggen dat de lotion vocht inbrengend is.

Ook komen we in dit product weer het Sandelholz extract tegen die we ook al hebben gezien in de douchegel maar wat we bij deze lotion extra krijgen is de Sheabutter.
Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom en heeft een hydraterende werking.

De tube heeft een inhoud van 250 ml en is wederom VEGAN wat dat ook mag wezen.

De prijs van dit product is €1,45

Doet het zijn werk?

Als je de bodylotion opsmeert zie je dat de lotion wit van kleur is en fris en zeepachtig geurt wat ik prettig vindt. De geur is niet overheersend.

De lotion smeert makkelijk uit en je voelt dat de lotion snel intrekt. Na het insmeren voelt de huid niet plakkerig aan.

Zou ik deze bodylotion nog eens kopen?

Ja ik denk het wel, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet een heel actieve gebruiker ben van bodylotion en vindt het voornamelijk lekker als mijn vrouw mij ermee insmeert 🙂

 

 

 

Balea verzorgingproducten Shopblog

Balea bodycreme

Mijn hubbie en ik zijn begin December een paar dagen samen ertussen uit geknepen. Naar de kerstmarkten in Düsseldorf. Even samen wat quality time. Ik had geen woorden nodig om aan manlief kenbaar te maken dat ik ook heel graag een DM drogist(voor de Balea producten) wilde gaan bezoeken want hij had namelijk al een route uitgestippeld en jawel ook voor een bezoekje aan deze leuke winkel…I love this man.

Balea, Balea en nog eens Balea

Na maanden zeuren dat ik zo graag Balea producten wil kopen ging het dan nu echt gebeuren. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mijn winkelwagen volgeladen, en mijn eega deed vrolijk mee, haha. Bij de kassa ging ik wel twijfelen over hoeveel dit wel niet ging kosten, want ik heb met mezelf afgesproken dat mij budget € 100 is en kom ik daar nu niet overheen?

En wat denk je? ….voor dit alles wat je op de foto  ziet moest ik € 65 en een klein beetje afrekenen.

Balea verzorgingsproducten

 

Je begrijpt dat Pablo en ik he-le-maal in een deuk lagen en ik ben een heel gelukkig meisje, eh jonge vrouw! (Die wel wat crèmepjes kan gebruiken, lol.

Balea is een Duits merk en verkrijgbaar in onder andere een dm drogisterij. Het is een huismerk die heel budget vriendelijk is. De producten die ik tot nu toe heb gebruikt bevallen mij prima en doen wat ze beloven. Het product ziet er ook vaak nog gezellig uit met leuke, vrolijke printjes en kleurtjes.

Handzeep

De  handzeep kost €0,55 per stuk en voor die prijs krijg je 500 ml heerlijk reukende handzeep. Ik heb gekozen voor de mango/bloemen, gember/limoen en granaatappel/citröengras (deze laatste  is overigens 300 ml voor €0,95, voor in de keuken)

 

Maskers

body scrub coffee & coco kost  €0,95 per stuk en de  gezichtsmaskers €0,95

Shampoo en cremespoeling

Zowel de  shampoo als de cremespoeling kost per stuk €0,55. Ik ben heel benieuwd wat deze shampoo en cremespoeling op mijn haar gaat doen. Ze ruiken in ieder geval heerlijk, maar voeden ze ook genoeg?

Golden peach  lippenbalsem €0,75, bodycreme €0,95. Reinigingsdoekjes kost ook €0,95. De lippenbalsem heb ik nu in gebruik en ik moet zeggen dat het mijn lippen goed zacht maakt.

 

Douchegel

De  douchegel kost €0,55 per fles (300 ml)Van de geuren  Milk & Honing, Vanille & Cocos en exotische cocos wordt ik heel vrolijk.

 

Dagcreme en serum

Q10 serum kost €2,95 en de dagcreme €1,95. Deze heb ik nu een week in gebruik en ben heel enthousiast over beide producten.

 

Heerlijk reukend scheerschuim €0,75 per stuk en de deodorant  €0,95 per stuk.

 

De  huidcreme van Balea kost  €1,95, handcreme €0,85 en de wasgel €1,45

Balea MEN

Douchegel voor mannen €0,55 en de tattoo creme  €2,95

Mijn oudste zoon heeft op zijn verjaardag, 6 November, een tattoo laten zetten. Toen ik deze creme tegenkwam twijfelde ik niet op deze voor hem te kopen.

 

Natural escape bodylotion €1,45 per stuk , deodorant per stuk  € 0,95 en de haarlak kost €1,25 per fles.

Mijn kast ligt vol met fijne producten die, als ze op zijn, voorbij gaan komen in een opgemaakt blogartikel. Van alle producten ga ik een review schrijven zodra ze op zijn gemaakt of wanneer ik een goed beeld van het product hebt.

De mannenlijn van Balea is hier in huis een groot succes. Manlief & zonen maken graag gebruik van de douchegels, lotions en deo’s. Er is zoveel enthousiasme dat Pablo ook een review gaat schrijven over de douchegel en lotion, hoe leuk is dat?

 

 

 

 

Ondertussen……

…..ben ik geslaagd voor de opleiding DVHZW, oftewel ik ben nu gediplomeerd Helpende.

 

Ik heb een leuk, leerzaam half jaar achter de rug waarin ik persoonlijk heel erg ben gegroeid.De 6 maanden zijn voorbij gevlogen en kwam ik amper aan iets anders toe. Als ik al een vrij minuutje had dan moest ik toch echt mijn huishouding op orde stellen en af en toe een wasje draaien.

 

Als de dag van gister weet ik nog mijn eerste schooldag en wat was ik zenuwachtig. Er ging van alles door mijn hoofd; waar begin ik aan en kan ik het wel? Eenmaal in de klas bleek ik hele gezellige “collega’s “ te hebben en de klik was er meteen. Je hebt natuurlijk ook een gezamenlijk doel en doordat het volwassen onderwijs is maakt het ook wel makkelijker. De “juffen” haha, die we bij voornaam noemden, waren heel relaxed en begrepen goed dat het voor de meeste een hele tijd geleden is dat we in de schoolbanken hebben gezeten.

Naast school moest ik ook stage gaan lopen en vond ik een hele leuke plek in een verpleeghuis in Ouderkerk aan de Amstel waar ik meer uren heb gedraaid dan de verplichte 384 uur. Ik heb er zelfs een werkcontract aan overgehouden en vul ik nu zo nu en dan een open dienst in. Veel kan ik nu niet werken want ik ben inmiddels gestart met de vervolgopleiding. Ik doe nu in twee jaar de VIG-opleiding. VIG staat voor Verzorgende individuele gezondheidszorg.

 

Wat is het verschil nu en met de afgeronde Helpende opleiding?

Nu mag ik beroepsmatig zorgvragers verzorgen doormiddel van ondersteuning bij ADL. ADL betekent algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ik bied ondersteuning bij de dagelijkse zorg, observeer en rapporteer en zorg dat de huishouding draaiende blijft.

Als VIG-er hebt je meer bevoegdheden en kan en mag je verpleegtechnische handelingen verrichten zoals injecteren, katheteriseren, wondverzorging en maagsonde inbrengen. Het uitzetten en uitgeven van medicijnen en het opstellen van een zorgplan. Dit betekent voor mij dat ik echt hard moet gaan blokken, want voor medisch rekenen moet ik een voldoende halen. En laat ik er met rekenen slecht voorstaan. Op mijn cijferlijst staat nu bij rekenen een 3 die gelukkig nu niet meetelde om te kunnen slagen. Voor Nederlands daarentegen heb ik prachtige cijfers en zie ik zelfs een 10 staan.

Ik heb alle vertrouwen in mezelf dat ik ook dit ga rocken en zie de toekomst erg rooskleurig. Zo rooskleurig dat ik trots ben dat ik dit beroep beroepsmatig mag gaan uitvoeren. Wie had dit nu verwacht? Nou ikke niet hoor, haha.

 

Opgemaakt #1

Een leuk thema, die ik graag bij andere bloggers lees, is “opgemaakt”. In opgemaakt laat je zien welke verzorgingsproducten je hebt gebruikt en of deze zijn opgebruikt of niet. Vandaag schrijf ik mijn eerste opgemaakte artikel en dat zijn er best wel een boel, dus laten we snel beginnen.

 

 

Maand Augustus

Ik ben al een lange tijd bezig al mijn opgemaakte producten braaf in een kratje te bewaren met in mijn achterhoofd dat ik hier wel heel graag eens een artikel over wil schrijven. Deze producten heb ik in de maanden Augustus en September gebruikt. Vandaag deel één van de maand Augustus.

Helaas vergat ik het ook wel eens een keer en is deze verzameling niet compleet. Maar je krijgt, met wat ik nu laat zien, wel een indruk welke producten ik wel of niet graag gebruik.

In de maand Augustus heb ik vooral veel fruitige producten gebruikt. In deze periode ben ik ook op vakantie naar Spanje geweest wat je wel kan zien door de enorme hoeveelheid zonnebrandcrème, haha. Nee hoor de drie flesjes heb ik niet alleen gebruikt want mijn gezin telt 6 koppen. Mijn schone dochters hebben wel zonnebrand in hun koffer meegenomen maar ja dan moet je hem ook wel meenemen als je gaat zonnen. En aangezien moeders aan alles denkt en meesleept zat niemand zonder zonnebrand, lol.

 

Deze drie flesjes zonnebrand van Sun Care heb ik bij de Action gekocht. Eén daarvan is sunmilk en de andere twee zijn Sun spray’s. Hierin heb ik geen voorkeur want de spray ging ik toch uitsmeren en kwam het voor mij op hetzelfde neer. De Sun care is met factor 30 en ruikt heerlijk fris en zomers.

 

Ook maakte ik een after sun op van het merk Kneipp. Elke avond na het douchen smeerde ik met deze frisse, verkoelde crème mijn lichaam in. Deze crème bevat aloe vera wat je wel merkte omdat de huid er rustig van werd.

 

Shampoo en crémespoeling

Wat ik aan shampoo laat zien is niet alles wat ik heb gebruikt, maar zijn wel twee toppers.

De Balea shampoo is een Duits merk en is te koop in alle dm drogisterijen in Duitsland. Mijn schoondochter was zo lief om deze mee te nemen toen zij een dagje naar Duitsland ging met haar moeder. Deze shampoo van Balea is met een subtiele en zachte geur van orchidee en ik vind hem heerlijk. Mijn haar werd er goed schoon van en eindigde niet in touw. Ik geloof dat deze shampoo maar €,055 kost maar doet haar werk prima.

De shampoo van Cien, te koop bij de Lidl, heb ik al eens een review over geschreven. Deze repair shampoo, die het haar hersteld voor meer glans is lekker romig en voedend. Dat komt onder andere door de keratine die in de formule zit.

 

De crèmespoeling van de Jumbo heb ik eigenlijk altijd wel standaard in huis.

Dat komt omdat ik van setjes hou dus een shampoo én crèmespoeling van hetzelfde merk. Maar als ik zo een setje gebruik dan is de crèmespoeling vaak, na ja eigenlijk altijd, eerder op dan de shampoo en dan komt deze de hoek om kijken

 

Deze crèmespoeling is met Argan olie en doet het prima op mijn haar. Hij is weliswaar wat dunner van substantie waardoor ik wat meer dan normaal moet gebruiken.

Dan dit leuke setje gekocht in de Aldi in Spanje.

Ikzelf heb dun en droog haar en neem daarbij het gloor water van het zwembad en de hele dag in de zon dan heb je echt eerste hulp nodig om het goed te verzorgen. Zowel de conditioner als het masker waren binnen twee weken opgebruikt en dat vond ik toch wel jammer. De heerlijk ruikende crème behandelde mijn haar prima.

 

 

Deze Cien heat protection spray gebruik je voor het drogen door gelijkmatig op vochtige haar te spuiten. Of bij droog haar vooraf als je een lok neemt om te krullen of stijlen.

Ik ben er niet weg van dit product, het ruikt niet lekker en voegt geen meerwaarde toe aan mijn haar, althans ik heb er niks van gemerkt.

 

Aangekomen bij de douchegel en ik heb er weer twee die ik vaker ga kopen.

 

Dit is echt mijn favoriet de Dove gofresh met komkommer en groene thee body zeep

Alleen de geur al jongens, heerlijk! Verder is de zeep lekker romig wat ik wel belangrijk vind.

 

De silk mouse van Nivea is ook geen straf om te gebruiken. De verzorgende doucheschuim laat een voedende laag achter op je huid. En de geur is echt Nivea.

Smeren, smeren en nog eens smeren

Ik ben echt van het smeren en gebruik dagelijks een bodymilk, crème of butter.

 

De Dove rich nourishment is een dikke crème en smeert niet fijn op je huid omdat deze erg compact is. Voor mijn gezicht vond ik hem wel fijn.

 

De Honeymelon Body Butter van de tropical Summer lijn is een limited edition van de Lidl. Een prima, wat dunne Butter maar de geur ging mij al heel snel tegenstaan, dus heb ik deze niet opgemaakt.

 

Net als de spray – on Moisturiser van dezelfde lijn heb ik niet opgemaakt. Het product trekt niet in je huid en het sprayen op zich kwam overal op behalve op mijn huid

 

 

Ik heb twee parfums opgemaakt waar ik al eerder mee was begonnen dan in Augustus, maar wel in deze maand zijn opgegaan. Gabrielle Sabatini gebruikte ik in de avond en voor overdag pakte ik Giorgio Beverly Hill Aire. Fijne parfum en geur maar ik heb maar één favoriet en dat is Alien.

 

 

Een deo van Garnier de mineral invisi calm met 48 uur protection. Prima deo geen op of aanmerkingen.

 

 

Ik vind het heerlijk om een gezichtsmaskertje te gebruiken en deze maand heb ik er maar één gebruikt. De Amore Rose Ultra deep cleansing Masker. Deze koop ik bij de Action en mijn huid knapt er van op. Wat ook de bedoeling is denk ik maar zo, hihi.

 

 

Naar dit product was ik heel nieuwsgierig en kocht deze in een kleine verpakking voor op vakantie in Spanje. Het doet zijn werk goed, maar hij ruikt niet lekker en dan is het gauw bekeken voor mij. Tja ieder gek zijn gebrek!

 

Ik begin mijn skin care routine altijd met een reinigingsdoekje en daarvan heb ik er twee opgemaakt. Ze doen wat ze beloven, maar die van de trekpleister zou ik geen tweede keer kopen want ik kan niet tegen de geur die aan het doekje zit. Daarentegen de Aloe vera is voor mij wel fijn in gebruik.

 

 

Ík vindt het heel leuk om testers aan te vragen en dat doe ik dan ook met regelmaat. Ik probeer ze ook trouw uit. Voor de intieme gedeelte van mijn lichaam gebruik ik Lactamed. Dat is een 0% zeep. Deze is budget en doet prima zijn werk. Nu heb ik twee testers aangevraagd van het merk Lactacyd en voornamelijk de groene variant bevalt mij wel, de andere ook wel maar die ruikt niet en dan vind ik er weinig aan.

 

 

 

 

 

 

Bijkletsen

Ondertussen, toen het hier stil lag, heb ik examen Nederlands presentatie gedaan.

En haal ik gewoon een 9.4, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, hihi.

 

 

Naast mijn stage overéénkomst heb ik afgelopen Augustus ook een werkcontract gekregen. Ik ga nog tot 30 November één dag in de week naar school. Daarna hoop ik gediplomeerd te zijn. Het ziet ernaar uit dat het mij ook gaat lukken.

Twee weken geleden ben ik door de selectie heen gekomen voor deelname aan een vervolgopleiding. Ik  ga vanaf 10 December een tweejarige VIG-er opleiding doen ( Verzorgende IG) Het verschil met de opleiding die ik nu doe is dat ik verpleegkundige handelingen en medicijn leer krijg.

Ik had dit bovenstaande een half jaar geleden niet kunnen bedenken, want het leren gaat bij mij echt niet vanzelf en vind ik het soms best moeilijk, maar ja de aanhouder wint dat zie je maar weer!

Achter de schermen van Blogmomentje

Achter de schermen van Blogmomentje wordt hard gewerkt, want er zijn problemen met de server. Bij het hostingbedrijf hebben ze een update gedaan en ondervinden wij daar hinder van. Ik zal je verder niet lastigvallen met de technische kant van het verhaal, maar gelukkig heeft Pablo een oplossing bedacht en zal Blogmomentje opnieuw gebouwd moeten worden. Er wordt gezegd dat de site niet offline hoeft, maar ik ben daar niet zo zeker van.

Momenteel kom ik er nog niet aan toe om met regelmaat een artikel te plaatsen wat ik zeer betreur, maar het is even niet anders. Vanaf half December begin Januari heb ik weer meer tijd want dan ga ik één dag in de week naar school en loop ik drie dagen stage. Dat is toch één dag extra vrij dan dat ik nu heb.

Zodra ik alle examens heb gehad dan laat ik mij weer horen.