Boekenpraat#3 hoe hou ik mijn boeken bij?

Oké, dit wordt leuk, haha ik heb namelijk een systeem voor mezelf ontwikkeld om bij te kunnen houden wat ik nog wil lezen en wat ik al gelezen heb. Ook welke boeken heb ik nu precies en welke boeken wil ik nog? Want ik heb ook een tik om boekseries te sparen. Kan je mij nog bijhouden?

 

Ik koop mijn boeken zowel in boekhandels en kringloopwinkels als online bij bijvoorbeeld bol.com, boekenkraam, bookspot en boekenvoordeel. Ik koop nieuwe én tweedehands boeken.

Als ik weer nieuwe boeken kan toevoegen in mijn collectie dan ga ik eerst naar de Hebban app. Daar noteer ik dat ik ze in bezit heb en ze wil lezen. Dit is vooral heel makkelijk als je een boek in handen hebt en je weet niet meer of je hem al in bezit hebt of heb gelezen dan scan je de streepjescode achterop het boek en dan weet je meteen hoe het zit.

Ook kan je in de Hebban app aanvinken wat je op dat moment voor boek aan het lezen bent. Ik doe ook mee met de leeschallence 2019 en zit al boven mijn aantal gelezen boeken.

Dan heb ik mijn eigen lijst nog die ik in Colornote app maak. Ik schrijf de naam van de auteur op de bovenste balk zodat als ik de app open meteen een overzicht heb.

Als ik nu bijvoorbeeld een boek aanschaf van Lucinda Riley dan noteer ik hem op colornote en ga daarna naar boekbeschrijvingen.nl en daar zoek ik alle uitgegeven boeken van die desbetreffende auteur en dat noteer ik ook op mijn lijst. Op deze manier kan ik makkelijk gaan afvinken en heb ik een duidelijk overzicht. Dit werkt voor mij perfect.

Op boekbeschrijvingen staat ook bijzonderheden geschreven over de auteur en die knip en plak ik ook mijn lijst. Altijd leuk wat meer achtergrondinformatie te hebben. De pseudoniemen worden vaak ook genoemd dat is superhandig voor als je nieuwsgierig bent naar nog meer geschreven boeken van dezelfde auteur.

Boekrecencie Oktober-Soren Sveitrup

Oktober is een debuut van de Deense  Soren Sveistrup en wat voor één! Wat ik later las is dat Soren ook bedenker en senario schrijver is van de bekende serie The killing. Ben jij een echte fan van Scandinavische Thrillers dan moet je Oktober echt gelezen hebben. Ik beloof het je…het zal je niet gaan vervelen en aan het einde van dit boek heb je geen nagels meer op je vingers zitten.

 

Achterflap

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

 

Samenvatting

Het verhaal begint met een spannende proloog waarna er telkens als er bizare moorden  op vrouwen worden gepleegd ook  een kastanje poppetje wordt gevonden bij het lijk. Op die poppetjes vinden ze tijdens een onderzoek vingerafdrukken van de vermiste dochter van de minister die een moeilijk jaar achter de rug heeft maar toch weer aan het werk gaat.

Haar dochter is nooit gevonden en niemand kan haar vertellen of zij nog leeft.

 

Rechercheurs Thulin en Hess weten niet waar ze het moeten zoeken. Niet met het onderzoek en ook niet met elkaar. Tot er een verdachte word gearesteerd en bekent en zowel Thulin als Hess blijven met een vreemd gevoel zitten want niks is wat het lijkt. Ze zijn het met elkaar eens dat dit niet de moordenaar kan zijn. Ondanks de subtiele aanwijzingen kan je niet bedenken wie er achter de lugubere moorden zit en wil je alleen maar door blijven lezen. Het boek had mij in zijn greep..komt er een vervolg? Ik hoop van wel.

 

 

Wat vind ik van Oktober?

Het boek word geschreven in het heden en je springt ook terug in het verleden en allebei de tijdzones komen er veel personages in voor wat ik in het begin moeilijk vond om ze uit elkaar te houden, Maar al gauw maakt je uitgebreid kennis met de hoofdpersonen en begin je ze goed te leren kennen. Het verhaal is heel beeldend geschreven en niet alleen van de personen maar ook van de omgeving wat ik zelf altijd heel prettig vind. Nog steeds bedenk ik me hoe je op zo een verhaal als dit kan komen  en dan ook nog eens de verschillende tijdzones erbij. Vanaf nu ben ik Fan van scandinavische thrillers al weet ik nog niet of er nog een boek zo kan tippen als aan Oktober.

Dit boek krijgt van mij dikke vijf sterren!

 

 

Informatie:

Titel/auteur: Oktober- Soren Sveistrup

Uitgeverij: www.awbruna.nl

Pagina’s: 544

Isbn: 9789400510340

*dit artikel bevat een affiliate link

Boekenpraat#2 TBR November”19

Er is een nieuw onderdeel op blogmomentje geboren en het heet boekenpraat.

In deze artikelen neem ik je mee op mijn leesavontuur, hoe mijn boekenkast eruitziet, hoe ik ongelezen en gelezen boeken bij hou en dat soort zaken. Het eerste artikel is vorige week donderdag gepubliceerd en daarin liet ik mijn boekenkast zien. Nu is mijn Tbr stapel aan de beurt. Pak lekker een bakkie koffie of thee en heb veel leesplezier

Ik ga in de maand November starten met een maandelijkse tbr stapel dat staat voor to be Read (nog te lezen boeken) Het is de bedoeling dat je voor die maand je boeken alvast gaat uitzoeken die je in die maand wil gaan lezen. Ik ben dit gaan doen om mezelf uit te dagen nog meer boeken te gaan lezen want op deze manier ben je er toch bewuster mee bezig.

Nu is het zo dat ik voor het eerst mee doe met een redathon dus moet ik specifieke boeken gaan uitzoeken. Ik zal gaan uitleggen wat dit inhoudt zodat je misschien ook wel zin hebt om mee te gaan lezen met deze leuke uitdaging.

 

The believe in the Impossible readathon

Dat is hoe deze readathon heet, oftewel believeathon verzonnen door Gavin Hetherington op You Tube. Deze believeathon start op 1 nov en eindigt op 30 nov

 

Wat is de bedoeling?

Gavin heeft onderaan zijn video een document toegevoegd met een uitgebreide uitleg van zeventien pagina’s. Deze kun je downloaden en uitprinten. Ik heb het document zelf niet uitgeprint maar op mijn telefoon gedownload en gelezen.

Er zijn 10 “prompts” waarvan je er minimaal 4 moet uitzoeken, meer mag altijd. Je hebt daarnaast ook nog een “groepsboek” die we dan allemaal lezen en dat is Frozenhart.

Ik heb gekozen om met 4 prompts mee te doen, dat is elke week één boek en ik ga voor de:

*read a seasonal book: ik lees daarvoor Een frozen hart van Elizabeth Rudnick

Als prinses Anna vijf jaar is gebeurd er tijdens het spelen iets met haar grote zus Elsa. Vanaf die dag sluit Elsa zich op in haar kamer en weet Anne niet waarom zij dat doet. Na tien jaar komen de ouders van Anne en Elsa te overlijden en wordt Elsa troonopvolgster maar dan moet ze wel haar kamer uit komen. Anna kijkt hier erg naar uit maar haar zus is heel afstandelijk en toont geen emotie. Dan komt er een prins in beeld die andere bedoelingen heeft dan gedacht wordt en staat alles op zijn kop.

*read a book with a strong sense of friendship: ik lees daarvoor Deel 1 van de Harry Potter serie De steen der wijzen van J.K Rowling

Harry Potter die sinds de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante in een bezemkast woont is ongelukkig. Maar dan ontvangt hij op een dag een geheimzinnige brief die zijn leven gaat veranderen.

*read a book featuring an animal character: ik lees daarvoor De kronieken van Narnia, twee delen in één boek Het paard en de jongen/prins Caspian (deel 3 en 4) van C.S Lewis

Als Peter, Susan, Edmund en Lucy op een Engels station staan te wachten op een trein gebeurt er iets raars. Ze voelen iets onzichtbaars krachtig aan hun trekken en merken ineens dat het station verdwijnt.  Plotseling zijn ze weer terug in Narnia waar ondertussen een burgeroorlog aan de gang is geweest. Ze gaan proberen het land te redden uit de boze handen van Koning Miraz.

*read a book featuring Magic: ik lees daarvoor De boeken van het begin deel 1 Smaragd van John Stephens

Het is Kerstnacht en de drie jonge kinderen vluchten van huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverend boek.

De updates over deze believeathon plaats ik hieronder gedurende de maand November.

Boekenpraat#1 mijn boekenkast & leesgeschiedenis

In mijn jonge jaren woonde ik tegenover een bibliotheek en daar is ook meteen mijn liefde voor lezen geboren. Ik ging elke week, het liefst twee keer per week, een stapel boeken lenen en die las ik ook allemaal uit. In die tijd had je nog van die stempelkaartjes, weet je nog?

Mijn favoriete boeken die ik las waren de ponyclub, de vijf, pinkeltje en de olijke tweeling, lol

Vaak ging ik alleen ernaartoe en kon ik daar best lang blijven hangen. Soms ging mijn moeder ook mee want mijn vader las altijd heel graag thrillers, oja en Baantjer boeken. Leuk om deze herinneren weer op te halen.

Toen ik naar de middelbare school ging is het lezen op een laag pitje komen te staan. Ik had meer oog voor jongens en het uitgaan en natuurlijk ook voor het huiswerk, ahum, kuch.

Op mijn eenentwintigste ging ik samenwonen met mijn lief en zat ik alleen maar op een roze wolk der liefde en later op twee blauwe wolken, haha want al gauw werden onze jongens geboren. Van lezen is er niet meer gekomen. Tot ik twaalf jaar geleden van Amsterdam naar Uithoorn verhuisde waar de liefde voor de bibliotheek weer opbloeide. Ik wilde de omgeving leren kennen en kwam al gauw de bibliotheek tegen waar ik lid van ben geworden.

Geen idee welk genre ik wilde gaan lezen want wat vond ik vandaag de dag nu leuk? Voor de olijke tweeling was ik toch al een beetje te oud.

Eerst maar eens een rondje gelopen en kwam toen op de afdeling Trillers terecht. Het eerste boek wat mijn aandacht trok was die van Esther Verhoef. Later kwam daar nog Linda van Rijn en Suzanne Vermeer bij. Ik hield dus blijkbaar van Literaire Thrillers maar die raken op een gegeven moment op en wat nu?

Inmiddels zat ik regelmatig op You Tube en keek ik veel naar boekvloggers en las ik er ook veel blogs over en zo kwam ik in aanraking met Fantasy/ Young adult. En toen heb ik de hele serie van Bernhard Hennen “de elfen” gekocht, mam, man, wat een prachtige boekenserie is dat. Ik heb nu wel spijt dat ik ze verkocht heb want ik zou deze best nog wel een keer willen lezen. Want ja zoveel boeken heb ik nog niet……..

Mag ik jullie mijn boeken (voorraad) kast laten zien? Haha

En de lossen boeken, die passen dus niet meer in de boekenkast.

Ik heb een tik om boekenseries te sparen en als deze compleet is te gaan lezen. De series die ik, na het lezen, niet bewaar staan in een andere kast.

In dezelfde kast staan ook de losse boeken die ik nog wil lezen en ook niet na het lezen wil bewaren.

De genres die ik nu lees is: Thrillers, romans, Ya en fantasy, dus lekker van alles wat. Ook lees ik boeken over de gezondheidszorg maar dat is meer beroepsmatig.

Mijn kennis over boeken is nu wel up to date en weet ik precies welke ik allemaal nog wil lezen en welke er op korte termijn uit gaan komen. Ik heb mezelf voorgenomen nu even geen boeken meer te kopen en er een paar weg te lezen uit mijn enorme verzameling. Maar of ik mij daar aan kan houden dat weet ik niet hoor. Gelukkig ben ik een snelle lezer, dat scheelt!Boekrecencie Geraakt-Els Ruiters

Els Ruiters schrijft allerlei genres, waaronder Thrillers zoals Geraakt. Geraakt is haar eerste thriller en verscheen in Juli 2012. Ik heb nog niet eerder een boek van haar gelezen en ben erg benieuwd naar deze thrillerdebuut. Op haar website las ik dat dit het eerste deel is uit de Van Amstel & Weltman reeks is. Deel twee heet Verborgen verleden en deel drie heet Bloedverwanten.

Achterflap

Rechercheur Ava van Amstel is compleet van de kaart door het nieuws dat haar partner Danny een motorongeluk heeft gehad en in coma ligt. Haar humeur daalt helemaal tot een dieptepunt als ze hoort dat ze nu zal moeten gaan samenwerken met de piepjonge, maar knappe Robert Welsman. Samen moeten ze de vermissing van de 15-jarige Merel Opdam gaan oplossen. Een zaak die gecompliceerder is dan ze in eerste instantie dacht. Kan Ava haar vooroordelen opzijzetten en deze zaak tot een goed einde brengen?

Samenvatting

Als Danny op een ochtend niet op het werk verschijnt begint Ava zich zorgen te maken. Ook wordt ze gek van alle collega’s die naar Danny vragen. Hoe moet zij nu weten waar hij is? Of zullen de collega’s doorhebben dat er meer speelt tussen die twee? Heimelijk is zij nog steeds verliefd op hem ook nu Danny inmiddels getrouwd is.

Als ze dan eindelijk hoort dat Danny een motorongeluk heeft gehad stort haar hele wereld in. Heel veel tijd om hierbij stil te staan heeft ze niet want de chef wil dat ze de zaak, een vermist meisje, overneemt waar Danny mee bezig was. Tijdens dit onderzoek komen er nog meer zaken aan het licht en is ze uiteindelijk maar wat blij met de hulp van haar nieuwe collega Weltman.

Plotseling schreeuwde ze iets tegen hem. Ze leek haar zelfbeheersing te verliezen. Roberts onderbenen bewogen krachteloos. Wat had ze in godsnaam met hem gedaan?

Zijn lichte trui was doorweekt met grote rode bloemen die voor mijn ogen snel toenamen in aantal en omvang, Op de grond werd een plasje bloed groter en groter.

Wat vind ik van Geraakt?

Ik heb dit boek in een paar uur uitgelezen. Het leest lekker makkelijk weg omdat het vlot geschreven is.  De karakters zijn een voor een goed uitgelicht en je leert ze, zo door het verhaal heen, kennen. Ik heb het verhaal beeldend kunnen lezen en dat vind ik echt een pluspunt van een (goed) boek.

Informatie

Titel/auteur: Geraakt- Els Ruiters

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Pagina’s: 303

ISBN: 9789461090867

*Dit artikel bevat een affiliate link

Ditjes & Datjes

Ik heb gesolliciteerd! Eh maar je hebt toch een baan en je bent met een opleiding bezig?

Ja dat klopt, maar het huis waar ik een leer/werkovereenkomst heb kampt met personeelstekort waardoor ik meer een werknemer ben dan een leerling kan zijn. En heb ik besloten om mijn weg te vervolgen. Maar wat ga je nu dan doen?

Yes, ik ben aangenomen en begin op 1 November in een verpleeghuis op de pg (psychogeriatrie) afdeling voor 32 uur per week, Whoop, Whoop.

Mijn huidige overeenkomst werk/opleiding heb ik onderbroken, oftewel opgezegd en ga ik op een later moment doorstromen bij mijn nieuwe werkgever. Maar voor nu ga ik eerst even heerlijk mijn skills op de werkvloer laten zien en in de praktijk brengen wat ik geleerd heb. Daar heb ik echt heel veel zin in en kijk er enorm naar uit.

De afdeling waar ik kom te werken is kleinschalig wonen en op één woning wonen zes bewoners die allemaal een vorm van dementie hebben.

 

Hoe gaat het met de andere gezinsleden?

 Met mijn drie mannen gaat het ook lekker.

Emilio is afgelopen Augustus, nadat hij zijn diploma niveau 1 heeft behaald, gestart met de opleiding beveiliging airport niveau 2. Deze opleiding duurt twee jaar en zijn doel daarna is om bij de defensie te gaan solliciteren. Hoe en wat daar is hij zich nog op aan het oriënteren. Hij is keihard aan het knokken om te komen waar hij wil zijn en ik ben ervan overtuigd dat het hem zeker gaat lukken.

Diego zit nog steeds in Den Helder die heeft zijn Veva gehaald en is nu werknemer bij de Koninklijke marine en over niet een lange tijd mag hij zich korporaal noemen.

Begin volgend jaar gaat zijn eerste vaart van start. Hij heeft vorige week gehoord dat hij op de ZN.MS De Ruyter is geplaats en gaat vanaf begin Januari volgend jaar varen.

Wat een avontuur gaat hij tegenmoed hij komt langs landen als Noorwegen, Duitsland, Polen, Schotland, Engeland, Finland en Zweden. Het zal voor alle partijen even wennen zijn, maar dit is zo geweldig voor hem. Zijn droom komt uit, wat wil je dan nog meer?

En Pablo gaat ook zijn gangetje, werkt nog steeds voor de overheid. Hoewel hij het creatieve vak wel mist. Hij komt uit de reclame waar hij natuurlijk zijn creativiteit in kwijt kon en dat heeft hij nu weer opgepakt. Nou ja hij is het altijd wel blijven doen maar nu voor het echie en staat hij ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam Traffic-sign

Ik ben zo supertrots op mijn gezin

 

 Wat kan je de komende tijd verwachten?

 Achter de schermen ben ik druk bezig om een snailmail project op te zetten. Wat betekent dat ik snailmailers met elkaar in contact wil laten komen. Het idee zit in mijn hoofd en weet ik goed hoe ik het wil maar de uitwerking daarvan is ingewikkeld, haha. Dit zal nog wel even wat werk zijn maar de uitkomst zal heel leuk zijn.

In mijn vrije tijd ben ik heerlijk aan het lezen en zal ik de komende tijd daar meer over uitweiden.

Hoe ziet mijn boekenkast eruit? En hoe hou ik alle gelezen boeken bij? Ook wil ik tbr & wrap up artikelen gaan schrijven.  Tbr staat voor “to be read” hierin laat je zien welke boeken je in die maand van plan bent om te gaan lezen en een wrap up is een samenvatting van een gelezen boek van je tbr lijst.

Ook heb ik de pagina over mij aangepast zodat je lezen wat je van blogmomentje kan verwachten en een beetje achtergrondinformatie krijgt over wie er achter blogmomentje zit, me dus, haha.

de dagen, de weken, gaan aan mij voorbij

De dagen, de weken, gaan als een speer aan mij voorbij. Ik ben de afgelopen periode niet verder gekomen dan een “opgemaakt” artikel te publiceren. Hoe dat komt ga ik je nu vertellen.

Zoals je inmiddels wel weet volg ik een opleiding tot VIG, Verzorgende individuele gezondheidszorg. Deze doe ik verkort, dat betekent in plaats van drie jaar doe ik de studie in twee jaar en ik kan je vertellen dat is pittig. In November 2018 ben ik gestart en ben ik de eerste vijf maanden goed doorgekomen. Dat wil zeggen tot nu toe heb ik alle toetsen en examens gehaald en waar ik het meest trots op ben is dat ik Medisch rekenen heb behaald.

Als ik dit zo terug lees klinkt het allemaal heel relaxt, nou neem maar van mij aan dat dit alles niet relaxt is, haha. Er zijn personen die gewoon, makkelijk, kunnen leren en ik ben er één die er heel hard aan moet trekken maar hé ik haal wel alles wat ik moet halen. (Ook al heb ik in die vijf maanden denkbeeldig al héél vaak de stekker eruit willen trekken) maar ondanks de harde strijd gaan we vrolijk verder. Ik zal en moet dat papiertje halen.

Medisch rekenen

We zijn vorige week gestart met ziektebeelden, medicatieleer en verpleegtechnische handelingen. Tussendoor moet ik in die twee jaar ook 18 praktijkopdrachten uitvoeren wat inhoud dat ik leer om complexe zorg te bieden, zorgplannen opstellen, alle wetten in de zorg leer, leer feedback geven en ontvangen, evalueren en zo is de lijst nog heel lang. Het meeste zag ik op tegen het medische rekenen en nu ik die behaald heb zit mij niks meer in de weg om deze diploma te gaan halen en vind ik het allemaal reuze interessant.

Bij mijn vorige opleiding, de Helpende zorg en welzijn, heb ik stage gelopen op een *pg-afdeling (psychogeriatrisch) en nu als leerling op een somatische afdeling. Het fijne ervan is dat ik op deze manier van beide kanten ervaring op doe. Mijn voorkeur gaat wel uit naar pg en daar wil ik mij ook verder in gaan ontwikkelen.

*Even ter informatie

Pg is een afkorting van psychogeriatrisch en betekent zorg die verleend wordt aan ouderen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie.

En somatiek betekent: de zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening.

Ik werk nu 24 uur in een verpleeghuis, ga één dag in de week naar school, één studiedag thuis waar ik niet genoeg aan heb dus ik doe elke dag wel studeren en tussendoor nog mijn huishouding en ik heb ook nog een echtgenoot en twee zonen die overigens mij alle ruimte geven om deze opleiding tot een goed einde te brengen en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Ontspanning

Tussen alle bedrijven door schrijf ik zo nu en dan een blogartikel want dat helpt mij ook om te ontspannen, wat ik hard nodig heb, hihi. Het zal niet zoals gebruikelijk elke woensdag en zondag zijn maar op deze manier hou ik toch contact met jullie en komt er een tijd dat ik mijn schema weer kan oppakken als ik eenmaal afgestudeerd ben en dat is hopelijk in November 2020.

Tot aan die tijd schrijf ik “opgemaakt” artikelen, boekreviews en soms ook een losstaand artikel. Ook wil ik mijn aandacht schenken aan het onderwerp snailmail. Op mijn artikel snailmailen heb ik reacties gekregen en ben ik aan het uitvogelen hoe ik dat in het vat ga gieten.

Tot de volgende blog!

Opgemaakt #3

Eén  van mijn favoriete, terugkerende, blogartikel is  ” opgemaakt” Ook al vergeet ik regelmatig de opgemaakte producten te bewaren, toch heb ik altijd wel weer genoeg producten om te laten zien.

Vorig jaar December was ik in Duitsland en heb ik bij de DM drogist aardig wat verzorgingsproducten ingeslagen van het merk Balea waar ik een blog over heb geschreven. De afgelopen periode heb ik meerdere producten gebruikt van Balea en komen deze regelmatig voorbij omdat ik voor een paar jaar aan spullen heb gekocht, haha.

Shampoo en crémespoeling

Dove shampoo

Dove  color care shampoo en crémespoeling is ook één van mijn favoriete shampoo en crémespoeling. Buiten dat het heerlijk ruikt, want ja dat vind ik belangrijk, maakt het mijn haar schoon en zijdezacht. 


Andrelon Zilver care shampoo en crémespoeling

Ik verfde regelmatig mijn haar in één kleur. Of het was donker of blond. Nu heb ik de laatste tijd high lights en daar ben ik heel blij mee, nog steeds! Nu adviseerde mijn kapster, Hairstyles by Ilona, mij om wel een zilver shampoo te gaan gebruiken. Op deze manier blijft de kleur lekker fris ( en fruitig 🙂

Ik ben heel tevreden over de zilvershampoo van Andrelon. Nadat ik mijn haar gedroogd heb zie je dat de blonde plukjes weer een boost hebben gehad en dat cind ik heel prettig.


Loving blends van garnier shampoo, cremespoeling en masker

Wat een prachtig setje en ik ben hier heel enthousiast over. Zowel de shampoo, crémespoeling als het haarmasker krijgt van mij een dikke 9.

Douchegel

Axe douchegel is voor mijn zonen en is altijd goed. Een hele grote keus uit de geurlijn en ze doen er lekker lang mee.

Balea Vanille Cocos & Balea litschi en Framboos. Allebei een heerlijk ruikend en schuimend douchegel voor heel weinig geld. Je betaald voor 300 ml  € 0,55

Make up doekjes van Onix deze zie je met regelmaat voorbij komen. Deze make up reinigingsdoekjes koop ik bij de Action. Ik gebruik deze als ik te moei ben voor mijn gebruikelijke gezichtsroutine.

Deze cotton pads gebruik ik graag en zijn verder prima.

Deze gezichtmasker van  Balea heeft zo een witte masker die doordrenkt is van de olie/gel. Als ik dit soort maskers gebruik dan word mijn huid goed gevoed en voelt het weer fris aan. 

Na tien minuten is de gel goed in je huid getrokken en omdat er bij mij altijd wel wat gel in het zakje achterblijft smeer ik dit achteraf er nog extra op. 

Deo

Deze Balea deo van Balea heb ik voor mijn man gekocht en is er tevreden mee. Geen op of aanmerkingen.

De  Dove deo  sensitive heb ik zelf opgemaakt. Doet goed zijn werk en ruikt lekker fris.

Make-up

Nivea gekleurde dagcreme

Oh my, deze tube is al héél oud maar ik gebruikte hem dan ook niet zo heel veel. Niet omdat hij niet goed is, maar ik smeer alleen als ik uit ga of een feestje heb en dan ook nog niet eens altijd. 

Het is wel een heel fijn product omdat de kleur( tint) heel subtiel is. Ik weet eerlijk gezegd niet of deze nog te koop zijn of wat dit product kost.maar toender tijd was dit altijd wel weer een hele aanschaf. 

Deze Eye primer die een  parelmoer laagje achterlaat op je ooglid  is he-le-maal geweldig. Dit is echt zo een product die niet mag ontbreken. Ik krijg er een hele frisse oogopslag van. 

Deze Eye primer koop je voor een paar duppies bij de Action. Ik heb gemerkt dat deze heel favoriet is want de schap is negen van de tien keer leeg, Dus als er voorraad is dan neem ik er altijd een paar mee.

Opgegaan is de mascara van Miss Sporty. Ik ben heel tevreden over deze mascara. De borstel neemt genoeg product op en smeert het geleidelijk op mijn wimpels aan. 

Handcréme

Ik gebruik elke dag, meerdere keren, een handcréme. Ik zit veel met mijn handen in het water voor mijn beroep en merk dat ze daardoor wel sneller droger worden. Ik heb geen voorkeur voor créme. 

Dag- nachtcreme

De Olaz dagcréme en de nachtcréme van Nivea. 

De Olaz dagcréme vond ik persoonlijk wat aan de dunne kant en dat voelde niet prettig om op te smeren en het voelde ook niet lekker op mijn gezicht. 

Daarin tegen  de nachtcréme van Nivea is  een normale dikke créme die fijn uitsmeerde en mijn huid goed voedde.

Reinigingsproducten

De Olaz gezichtgel is een fijn product omdat die doet wat hij zegd, haha 

Gewoon lekker als alle make up van de toet af is om je gezicht mee te wassen. 

Garnier micellaire water, tja wat zal ik hiervan zeggen. Het haalt de make up weg maar heel bijzonder vind ik het niet en dat zal wel komen omdat er geen geur aan zit. Mondwater

Haarproducten

Haarlak men Balea is opgemaakt door mijn jongste zoon. Ik heb er geen opmerking over gehoord, dus dan zal het wel goed zijn.

Droogshampoo van Schwarzkopf is de eerste droogshampoo die ik gebruik en heb dus geen vergelijkingsmateriaal. Maar ben over deze heel tevree. Kost geloof ik wel rond de € 7,00 en dat vind ik wel prijzig maar dat komt omdat ik er nog niet helemaal uit ben wat zo een droogshampoo nou voor je haar doet. Ik merk wel dat mijn vettige haar en minder vet er van gaat uitzien, lol.

Parfum

Maroussia is een heerlijk gekruide parfum die ik altijd in de winter gebruik.

Te koop bij de action voor €9,95

24,faubourg is een fris zoete geur waar  ik nog niet eerder van gehoord heb. Dit is een monster die ik twee jaar geleden in Spanje kreeg toen ik daar in een parfumerie de parfum Aliën kocht. 

Moet je nagaan als ik echt alles bewaar dan zou de lijst nog langer zijn. De volgende keer zal ik het ook op video zetten dat is misschien ook wel eens leuk. 

Gebruik jij ook wel eens één van deze producten? Zoja, wat vind jij daarvan?

Fotoalbum maken

fotofabriek-blogmomentje

Foto’s

Foto’s, foto’s en nog eens foto’s hoeveel herinneringen kan je opslaan op een harde schijf?

Sinds het tijdperk van de digitale fotografie hebben we al heeeel veel foto’s gemaakt en ik denk dat we al zeker 2 terabyte aan foto’s hebben opgeslagen maar wat doe je er vervolgens mee.

Het uitgewezen moment om foto’s te maken is zeker de vakantie, elk jaar wordt er weer een nieuwe digitale map aangemaakt met onze mooiste herinneringen.
Dol ben ik op het fotograferen van de zoveelste mooie ondergaande zon en adembenemende locaties. Wat zijn onze kinderen bevoorrecht met zoveel digitale herinneringen. Wat had ik graag meer foto’s van mijn jeugd willen hebben dan dat ene boek met die paar verkleurde foto’s. Zo’n oud fotoalbum heeft natuurlijk ook zijn charme. Mijn kinderen konden uren zoet zijn met een stapel oude fotoalbums, ” Papa hoe oud was je hier en mama waarom heb jij een foto van Anne Frank in je album”, een foto van Anne Frank? nee, dat was oma natuurlijk in haar jonge jaren. Dit is wel wat ik mis aan het digitale tijdperk, de charme van het in de boeken kijken en de boeken rond laten gaan. Het is toch anders, met ze alle voor de televisie naar een diavoorstelling kijken.

De fotofabriek

Ik heb me al jaren voorgenomen de foto’s in een fotoboek te laten printen maar vervolgens is er al die tijd niets van gekomen tot ik benaderd werd door de fotofabriek.
De fotofabriek is een bedrijf waar je met je eigen foto’s een fotoboek kan laten maken of ontwerpen, maar daarnaast ook andere fotoproducten zoals kalenders, agenda’s, kaarten, visitekaartjes en vele verschillende wanddecoraties.
De Fotofabriek vroeg mij of ik voor hun een fotoalbum wilde testen en daarover een blog wilde schrijven, hoe leuk is dat!.
Ik was wel gevlijd door het feit dat de fotofabriek mij als blog had benaderd en heb besloten in te gaan op hun aanbod.

De website van de Fotofabriek oogt netjes en overzichtelijk en bied een groot scala aan producten op het gebied van foto’s. Als je een fotoalbum wil gaan maken kan je ervoor kiezen het album online te maken of je kan de software downloaden op je eigen computer om het hier op je gemak te maken.

Ik heb ervoor gekozen de software te downloaden,

Het downloaden en installeren van de software wijst zich allemaal van zelf en is erg makkelijk.

De software

Eenmaal de software te hebben geïnstalleerd kan je kiezen voor een boekmaat en aantal bladzijden.
Ik heb gekozen voor een boek van 30 x 30 cm met een harde kaft en 24 bladzijden.

Je krijgt nu het volgende scherm waar je je boek kan gaan vullen:
Fotofabriek-blogmomentje

Links zie je overzichtelijk je eigen foto’s die je in de mappen heb staan. In de bovenbalk heb je de pagina’s op een rijtje staan met als eerste afbeelding de kaft.Fotofabriek-blogmomentje

Ik heb er voor gekozen een boek te maken van de laatste 5 vakanties naar Spanje. Als je begint zijn alle pagina’s blanco zonder opzet. Aan de rechterzijde van je werkblad heb je het kopje/tabblad sjablonen. Er is een groot aantal voorgewerkte sjablonen beschikbaar die de indeling van de pagina bepalen. De indelingen zijn makkelijk nog zelf aan te passen en dit werkt erg prettig. Nu kan je de foto’s van de linker zijde naar het werkblad slepen en zo je boek vullen.

Ook al ben ik geen digibeet het programma wijst zich vanzelf en na een paar uurtjes ben ik best tevreden over wat ik heb gemaakt.

Nu kan ik het boek bestellen met de button rechtsboven op de pagina.
De bestelprocedure wordt duidelijk in stappen uitgelegd en na wat klikken wordt het boek geüpload naar de server van de fotofabriek.

Nu is het wachten geblazen, hoe zal mijn boek eruit gaan zien, spannend hoor.

Het eindresultaat

fotofabriek-blogmomentjeNa vijf dagen wachten werd mijn boek geleverd door de pakketdienst.
Het pakket was verpakt in een stevige kartonnen doos en zag er verzorgd uit.

En dan het boek, wat is hij mooi geworden. De kleuren zijn fris en de kaft is mooi stevig en hoogglanzend.
De bladzijden voelen ook stevig aan en de foto’s komen mooi tot hun recht op het zijde-glanzende papier.
De afwerking is er erg netjes en het ziet er stevig uit.

fotofabriek-blogmomentje  fotofabriek-blogmomentje

Heb ik dit gemaakt! wat is dit een gaaf boek geworden.

Hier wat foto’s van het eindresultaat:

Heb je na lezen van mijn blog ook zin om een fotoalbum te maken dan kan je deze link aanklikken.

Als je de andere producten van de fotofabriek wil zien klik dan op het logo van de fotofabriek

Fotofabriek-blogmomentje

 

Review Balea Serum & Dagcrème Q10 Anti Falten.

Vandaag review ik twee producten uit de Balea lijn. De Balea Serum Q10 Anti Falten & BaleaDagcrème Q10 Anti Falten  Ik heb een normaal tot licht droge huid en op mijn jukbeenderen wat oneven heden. Je voelt en ziet het ook en dat vind ik niet prettig. Tijd om hier iets aan te gaan doen.

Als eerste ben ik begonnen uit te zoeken wat een goede gezichtsroutine is en ben dat gaan uitvoeren. Het is belangrijk je huid goed te reinigen en daarna te verzorgen met serum en een dag en of nachtcrème. Bij een bezoek aan de Dm drogist in Duitsland kwam ik de Balea serum en dagcrème Q10 tegen en besloot om deze te gaan proberen. Dit is mijn eerste kennismaking met een serum.

Balea Serum Q10 Anti Falten

Balea Serum Q10 Anti Falten ( Dm Drogisterij €4,29)

Een klein plastic flesje met een pompje waar een doorzichtig melkachtig substantie uit komt. Elke ochtend en elke avond gebruikte ik trouw 2 pompjes en bracht dat aan op mijn gezicht. De vloeistof voelt stevig aan en ruikt heerlijk fris. Na het aanbrengen van het serum trok het rustig in mijn huid en dat voelde heel prettig aan.

Twee keer daags 2 pompjes van de Serum en ik heb er anderhalf maand mee gedaan.

Balea dagcrème Q10 Anti Falten ( Dm Drogisterij €4,29)

Na het aanbrengen van het serum ging ik eerst altijd mijn tanden poetsen zodat het product goed kon inwerken en daarna smeerde ik mijn gezicht in met de Balea dagcrème Q10. Wat mij meteen opvalt is de dikte van de crème. Vol en heerlijk romig bij het uitsmeren met wederom een frisse geur. Ik ben zelfs even op het potje gaan kijken of het niet een nacht crème is want die zijn negen van de tien keer voller van structuur dan een dagcrème. Maar nee het is echt een dagcrème en hier ben ik heel blij mee. Het geeft mij een luxe gevoel door deze crème uit te smeren op mijn gezicht.

En wat het resultaat?

Doordat ik een heel gezichtsroutine heb ontwikkeld met producten die goed werken voor mijn huid waaronder de Balea serum en dagcrème merk ik dat mijn gezicht een frisse uitstraling krijgt en de oneven heden op mijn jukbeenderen minder zijn geworden.