Boekrecencie: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

Boekreview: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

De knal klonk keihard door de zware stilte. Hij galmde door de omgeving. Anne bevroor. Het bloed stolde in haar aderen. Ze had nog nooit zoiets gehoord en toch wist ze meteen wat dit was, Een schot. Hij was gewapend. Het hek ging knarsend open.”

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Viva Espana komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Anne Verhulst geniet met volle tuigen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars – en verhuurkantoor van luxe vakantievilla’s. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is in schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen.

Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in één van de villa’s vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?

Ik heb Viva Espana aangeschaft voor mijn vakantie naar Spanje en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Heerlijk aan het zwembad of op het strand overal ging dit boek mee naar toe. Ik ben echt fan van Linda van Rijn en haar schrijfstijl. Het leest lekker vlot en de verhaallijn spreekt mij erg aan. In vakantiesfeer en dan wordt het nog spannend ook.

Drie jaar woont Anne nu in Spanje aan de Costa Brava en werkt voor makelaarskantoor Costa Villas die ook luxe villa’s verhuren. In de liefde is zij ook heel gelukkig want Daniel legt haar in de watten en doet er alles aan om haar gelukkig te maken.

Als Anne één van de villa’s verhuurt heb en zij de Familie gaat rondleiden in de villa dan ontdekken de kinderen een afschuwelijke vondst in de badkamer. En vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Haar werkgever Jeroen gedraagt zich al enig tijd zeer vreemd en als op een dag de vader van Jeroen – Henk – ontvoerd begint ze Jeroen nog meer te wantrouwen.

Wat ik leuk vind is dat de plaatsen Girona, platje ‘d aro en Palafrugell in het verhaal voorbij komen. Deze plaatsen heb ik zelf ook bezocht. Hier en daar vond ik het en beetje voorspelbaar maar doordat de spanning subtiel wordt opgevoerd blijft het toch zo dat je verder wilt lezen en wil weten hoe dit avontuur afloopt.

Informatie

Viva Espana – Linda van Rijn

Uitgeverij: Marmer BV

Verschenen: 2013

paperback: 211 pagina’s

ISBN: 9789460682391

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *