Boeken Haul Deel 1

de paradijsvogel bloem

Ik heb vorige maand mijn boekenkast opgeruimd en heb daarbij het merendeel cadeau gedaan aan mijn schoonzus en haar gezin. Nu ben ik weer opnieuw begonnen en deze boeken wil ik graag met jullie delen. Het is een Haul dat betekent “ aangekocht ‘ of “ gekregen ” deze boeken heb ik nog niet gelezen.

De paradijsvogelbloem/ Margot Berwin/uitgeverij sijthof

de paradijsvogel bloem

Lila werk bij een reclamebureau als ze na haar scheiding zich eenzaam en alleen gaat voelen. Dan ziet ze op een dag in een wasserette een tropische plant staan en stapt ze naar binnen. Binnen lijkt het wel een jungle. Alles is overwoekerd door weelderig tropische groen. Van de eigenaar krijgt ze een stekje mee. Kort daarop blijkt de wasserette te zijn leeggeroofd en gaat Lila samen met de eigenaar Armand naar Yucatán in Mexico op zoek naar nieuwe exemplaren van zijn bijzondere planten. De reis leverd niet alleen wijsheid over planten op maar ook diepe inzichten over leven en liefde.

De verborgen taal van bloemen/Vanessa Diffenbaugh/uitgeverij unieboekspectrum

De verborgen taal van bloemen

Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft Victoria zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met behulp van bloemen en hun betekenissen legd ze contact met de wereld.

Hex/Thomas Olde Heuvelt/ uitgeverij Ls Amsterdam

Hex

Het pittoreske dorpje is in de greep van een Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Alles wordt er aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden, maar dan gaat het fout….

Het meisje in de trein/ Paula Hawkins/ uitgeverij Awbruna

Het meisje in de trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag rijd zij langs dezelfde huizen in de buitenwijk van Londen en kijkt ze naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze krijgt inmiddels het gevoel dat ze het stel kent en geeft hun namen. Op een dag ziet Rachel iets vreemds in hun tuin en stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen en wie kan zij dan vertrouwen.

In een donker donker bos/ Ruth Ware/ Uitgeverij LS Amsterdam

In een donker donker bos

Onverwachts wordt Nora uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Een weekend in een modern huis op een afgelegen stuk in het bos – de ideale kans voor Nora om de banden met haar beste vriendin weer aan te halen en het verleden te laten rusten.

Maar dan gaat er iets mis, heel erg mis.

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween/ Jonas Jonassen/ uitgeverij signatuur

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardenhuis. Maar daar heeft hij geen zin in. De tijd die hem nog gegeven is kan hij beter besteden en klimt uit een raam en gaat het avontuur tegemoet.

De babymakelaar/ Marelle Boersma/ uitgeverij Verbumcrime

De babymakelaar

Het leven van Femke is bijna volmaakt. Alleen haar grote kinderwens is onvervuld en moet zij gedwongen haar toevlucht nemen tot het illegale circuit van het draagmoederschap. Maar dan komt ze er achter dat er in deze wereld andere regels gelden. Als haar man om het leven komt bij een auto ongeluk vreest Femke dat haar ongeboren kind ook gevaar loopt.

Bloedlijn/Corinne Hartman/ Uitgeverij karakter

Bloedlijn

Rechercheur Jessica beleeft een zware periode na de dood van haar zoon. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen. Na een gedwongen verlof mag zij weer aan het werk en krijgt zij een moordzaak toegewezen waar in lijkt dat er een zestienjarige zelfmoord heeft gepleegd, maar is dat wel zo?

Ijsval/ Kitty Sewell/ uitgeverij the house of books

Ijsval

Het enige probleem in het leven van Dokter Dafydd is het verlangen van zijn vrouw Isabel naar een kind. Dan ontvangt Dafydd uit het niets een brief uit Moose Creek, een stadje in het hoge noorden van Canada. Daarin verteld de dertienjarige Miranda dat zij zojuist van haar moeder heeft gehoord wie haar vader is, en van haar tweelingbroer. Een DNA test lijkt het bewijs daarvoor, maar hij kent de moeder van deze kinderen niet en hij gaat op onderzoek uit.

Zusje/ Rosamund Lupton/ Uitgeverij boekerij

Zusje

Als Beatrice op een dag een paniekerig telefoontje krijgt dat haar jongere zus Tess word vermist stapt ze op het vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet over het leven van haar zusje en is ze niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet komen.

Volg mij op social media en like mijn blogs:

8 reacties op “Boeken Haul Deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *