Boekenpraat#1 mijn boekenkast & leesgeschiedenis

In mijn jonge jaren woonde ik tegenover een bibliotheek en daar is ook meteen mijn liefde voor lezen geboren. Ik ging elke week, het liefst twee keer per week, een stapel boeken lenen en die las ik ook allemaal uit. In die tijd had je nog van die stempelkaartjes, weet je nog?

Mijn favoriete boeken die ik las waren de ponyclub, de vijf, pinkeltje en de olijke tweeling, lol

Vaak ging ik alleen ernaartoe en kon ik daar best lang blijven hangen. Soms ging mijn moeder ook mee want mijn vader las altijd heel graag thrillers, oja en Baantjer boeken. Leuk om deze herinneren weer op te halen.

Toen ik naar de middelbare school ging is het lezen op een laag pitje komen te staan. Ik had meer oog voor jongens en het uitgaan en natuurlijk ook voor het huiswerk, ahum, kuch.

Op mijn eenentwintigste ging ik samenwonen met mijn lief en zat ik alleen maar op een roze wolk der liefde en later op twee blauwe wolken, haha want al gauw werden onze jongens geboren. Van lezen is er niet meer gekomen. Tot ik twaalf jaar geleden van Amsterdam naar Uithoorn verhuisde waar de liefde voor de bibliotheek weer opbloeide. Ik wilde de omgeving leren kennen en kwam al gauw de bibliotheek tegen waar ik lid van ben geworden.

Geen idee welk genre ik wilde gaan lezen want wat vond ik vandaag de dag nu leuk? Voor de olijke tweeling was ik toch al een beetje te oud.

Eerst maar eens een rondje gelopen en kwam toen op de afdeling Trillers terecht. Het eerste boek wat mijn aandacht trok was die van Esther Verhoef. Later kwam daar nog Linda van Rijn en Suzanne Vermeer bij. Ik hield dus blijkbaar van Literaire Thrillers maar die raken op een gegeven moment op en wat nu?

Inmiddels zat ik regelmatig op You Tube en keek ik veel naar boekvloggers en las ik er ook veel blogs over en zo kwam ik in aanraking met Fantasy/ Young adult. En toen heb ik de hele serie van Bernhard Hennen “de elfen” gekocht, mam, man, wat een prachtige boekenserie is dat. Ik heb nu wel spijt dat ik ze verkocht heb want ik zou deze best nog wel een keer willen lezen. Want ja zoveel boeken heb ik nog niet……..

Mag ik jullie mijn boeken (voorraad) kast laten zien? Haha

En de lossen boeken, die passen dus niet meer in de boekenkast.

Ik heb een tik om boekenseries te sparen en als deze compleet is te gaan lezen. De series die ik, na het lezen, niet bewaar staan in een andere kast.

In dezelfde kast staan ook de losse boeken die ik nog wil lezen en ook niet na het lezen wil bewaren.

De genres die ik nu lees is: Thrillers, romans, Ya en fantasy, dus lekker van alles wat. Ook lees ik boeken over de gezondheidszorg maar dat is meer beroepsmatig.

Mijn kennis over boeken is nu wel up to date en weet ik precies welke ik allemaal nog wil lezen en welke er op korte termijn uit gaan komen. Ik heb mezelf voorgenomen nu even geen boeken meer te kopen en er een paar weg te lezen uit mijn enorme verzameling. Maar of ik mij daar aan kan houden dat weet ik niet hoor. Gelukkig ben ik een snelle lezer, dat scheelt!Volg mij op social media en like mijn blogs:

2 comments on “Boekenpraat#1 mijn boekenkast & leesgeschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *