Boek recencie Huidpijn

Huidpijn

Toen het weer tijd werd om een nieuw boek aan te schaffen rende ik bijna letterlijk naar de boekhandel. Het is altijd weer een feestje om tussen de boeken snuffelen welke je nu eens gaat lezen. Ik zag meerdere kandidaten, maar Saskia Noort won het van de andere schrijvers met Huidpijn. Huidpijn is haar zevende thriller. Ik ben groot fan van haar en had dan ook grote verwachtingen.

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar thrillers werden tot nu toe meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Zewerd bekent met de thriller Terug naar de kust.

Samenvatting

Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Anne is een bekende en populaire televisiepresentatrice die haar relatie met Sam ziet stranden terwijl ze net in het ziekenhuis zijn voor een ivf behandeling. Het blijkt dat ze aan de kant word gezet omdat Sam er van door wil gaan met een van haar stagiair Sammy. Als ze dan ook nog haar programma Rondom Nieuws kwijtraakt gaat het bergafwaarts met Anne en haar perfecte leven. Als bekent BN’er valt het niet mee om je privéleven privé te houden en word ze in de media te kijk gezet. Ze grijpt naar de fles om alle ellende niet te voelen. En dan verdwijnt er een belangrijk persoon van Anne en zet zij alles op alles om uit te zoeken wat er is gebeurt.

Wat vind ik van Huidpijn?

Het begin van het boek leest lekker weg en dat komt voornamelijk door een vlotte schrijfstijl. Ik  heb alleen wel het idee dat ik meer een roman aan het lezen ben dan een thriller. Daar is niks mis mee maar die toch wel langdradig word door de terugkerende drankgebruik. Ik lees een thriller dus ik wil spanning en dat komt er toen ik net over de helft van het boek kwam. Onverwachts krijgt het verhaal een wending die echt nodig was om mijn boek niet weg te hoeven leggen.

Informatie

Titel:Huidpijn
Auteur:Saskia Noort
Aantal pagina’s:283
Uitgever:Ambo/Anthons Amsterdam – 2016
ISBN:9789026331398
Kopen:Koop bij bol.comOf tweedehands: Klik hier
Beoordeling:3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)
Volg mij op social media en like mijn blogs:
Pin Share

17 reacties op “Boek recencie Huidpijn

  1. Ik heb dit boek ook gelezen, maar ik kan me er niks meer van herinneren (shame shame) Niet omdat ik het niet mooi vond, maar dat heb ik met alle boeken. Ik kan boeken met wat tussenpozen gemakkelijk 2 of 3 keer lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *