Boekrecencie: Zomerzin – Jet van Vuuren

Zomerzin

Als ik wederom iets hoor ritselen tussen het struikgewas, slaat mijn gepieker om in angst. Opgejaagd versnel ik mijn pas. Een laaghangende tak zwiept in mijn gezicht. Als hij terugveert, trekt hij een pluk haar mee. Ik gil het uit. Mijn stem boort een gat in de muur van stilte. Even verstomt al het geritsel. Dan hoor ik takken breken en haastige voetstappen in mijn richting komen”

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Zomerzin komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Iris van Egmond leidt een overzichtelijk bestaan. Ze heeft haar boekhandel in hartje stad, een fijne etage en een stel dierbare vrienden. Als haar hartsvriendin met een verrassing op de proppen komt in de vorm van een spirituele zomerweek buiten de stad, wordt het rustige leventje van Iris in één keer op zijn kop gezet.

Ze ontmoet niet alleen de man van haar dromen, ze ontmoet ook haar oude studievriendje dat haar jaren gestalkt heeft. En wat een week vol mindfulness, yoga en bezinning had moeten worden, wordt een ware nachtmerrie.

Iris van Egmond runt een boekwinkel en daar draait haar hele leven om. Haar beste vriendin José – die ook een soort moederrol heeft voor Iris – vind dat zij er eens even tussen uit moet gaan en bied haar een weekje vakantie aan. José houdt de boekwinkel voor Iris draaiende zodat ze zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Ze besluit om naar een zomeroord te gaan om tot rust te komen, maar zodra Iris de auto instapt om te vertrekken krijgt ze twijfels. Ze zet toch door en eenmaal aangekomen op het parkeerterrein denkt ze iemand te zien lopen die ze kent, maar waarvan?

Iris komt de man van haar dromen tegen, Hans. Ik lees heel beeldend en hoe Hans beschreven word vind ik hem niet bij Iris passen.

Om de zoveel pagina’s blikt Iris terug op het verleden en vertelt ze wat er in het verleden is gebeurd.

Wat er bij de zomeroord gaat gebeuren heeft alles met het verleden te maken. Ik heb wel heel erg met Iris te doen gehad en als er dan ook nog iets gebeurd wat ik niet verwachtte vind ik haar een hele sterke persoonlijkheid hebben. De band met José is heel sterk net als een moeder – dochter relatie en het viel dan ook koud op mijn dak dan op een gegeven moment die relatie heel slecht word. De reden daarvan vind ik wat matig en voor mij een koude douche op een toch wel leuk en spannend verhaal.

Informatie

Zomerzin – Jet van Vuuren

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Verschenen: 2015

paperback: 320 pagina’s

ISBN: 9789045210742

*Dit artikel bevat een affiliate link

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:
Pin Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *