Waarom ik besluit om een tbr lijst te maken

Mijn voorraad boeken die nog allemaal wil lezen is enorm groot en ik merk doordat ik niet altijd kan kiezen in welk boek ik nu ga beginnen dat ik minder lees dat dat ik zou willen. Benieuwd hoe ik denk dit op te lossen lees je in dit artikel.

Mijn liefde voor boeken is groot. Zo groot dat ik een enorme verzameling nog te lezen boeken heb. Ik vind namelijk allerlei genres leuk zoals thrillers, young adult, roman,fantasy en sinds kort lees ik ook in het Engels. Vanaf heden maak ik elke maand een tbr lijst wat betekent to be read. Oftewel nog te lezen. Dat betekent niet dat deze boeken die ik heb uitgekozen die maand ook echt allemaal uit moeten in die maand maar het is een leidraad. Als er een boek van die lijst niet aan bod komt die maand gaat deze gewoon mee naar de volgende maand. De bedoeling is dat de keuze boeken die ik heb gewoon even iets kleiner moet zijn waar ik uit kan kiezen.

Geen keuze stress meer

Ik koop boeken in een boekhandel en ik koop boeken in kringloopwinkels. Die uit de kringloopwinkel zijn vaak al een wat oudere uitgaves en die ik koop in boekhandels zijn nog niet zo lang uit. Zo heb ik de zeven zussen van Lucinda Riley compleet nieuw aangeschaft en toch ben ik er nog niet in begonnen want ja die boek die ik in de kringloop gescoord heb is ook erg leuk. Nu met zo een tbr lijst pak ik een mengeling van oud en nieuw en komt alles aan bod.

Losse boeken & series

Ik heb veel op zichzelf staande boeken daar bedoel ik mee; gewoon losse boeken en dus een verhaallijn zonder vervolg. Ook spaar ik series en ik heb de tik dat ik pas aan die serie mag beginnen als deze compleet is en het liefst lees ik dan ook alle delen achter elkaar wat best wel een druk geeft omdat het fijn is om tussendoor ook eens een ander boek te lezen.

Ik maak het mezelf erg moeilijk en daarom heb ik besloten om in mijn tbr ook delen van een boekserie bij te voegen. Elke maand een deel van een serie en zo kom ik daar ook aan toe. In het jaar 2020 wil ik de zeven zussen van Lucinda Riley gaan lezen. Er zijn inmiddels vijf delen uitgegeven en deel zes “Zon “wordt in Februari 2020 verwacht.

Koopverbod

In het nieuwe jaar mag ik van mezelf geen boeken meer kopen zowel niet in een boekhandels als in een kringloopwinkel. Eerst nu maar ruimte gaan creëren in mijn boekenkast. Wel heb ik nog een boekenbon die ik voor Kerst van mijn werk heb gekregen. Die mag ik dan nog wel gebruiken, haha. Sterker nog het winkelmandje is al gevuld met hof van ijs en sterren van Sarah J, Maas. Dit is een vervolg op de Hof van doorns en Rozen trilogie die ik heb gelezen. En de magische apotheker van Anne Ruhe met een prachtige cover.

Twaalf maanden is eigenlijk best lang  om geen boeken te kopen bedenk ik me nu, nee nee ik krabbel niet terug maar ik wil wel lief voor mezelf blijven dus laten we zeggen dat ik tot aan de zomer geen boeken meer mag kopen. Vanaf een Juli ga ik kijken hoe het ervoor staat met de ruimte in mijn boekenkast.

 

 Ondertussen heb ik mijn eerste tbr klaarstaan voor in Januari en dit zijn boeken die ik al heel lang wil lezen maar in mijn beleving er niet aan toekom, dus ik ben hier heel blij mee en ben reuze benieuwd of dit voor mij gaat werken. Maar niet geschoten is altijd mis denk ik dan maar zo en ga ik het gewoon proberen.

“de vrouw in suite 10 ” staat hoog op mijn lijst en daar ga ik dus ook als eerste in beginnen. Ik heb van Ruth Ware ook “in een donker donker bos “gelezen en die vond ik echt rete goed en is mijn verwachting van dit boek best wel hoog hierdoor.

Ooit heb ik al eens een start gemaakt in Hex van Thomas Olde Heuvelt en na een paar bladzijdes heb ik hem opzij gelegd want ik vond het maar een raar verhaal en snapte er niet veel van. Maar nu is van dezelfde schrijver het boek Echo uitgekomen en daar lees ik zo veel goede recensies over dat ik daar toch wel heel nieuwsgierig van werd. Nou ja dan toch maar eerst Hex lezen en daarna Echo.

De boeken van Jet van Vuren en Esther Verhoef zijn altijd goed. Mijn liefde voor lezen begon bij Litaire thrillers van Nederlandse bodem en die liefde zal altijd blijven bestaan.

Linda Green met ik tel tot 10 is nieuw voor mij. Zo ook Een paradijs aan zee van Elin Hildebrand. Maar de titels en covers doen wat met mij en ik kan niet uitleggen wat het met mij doet alleen dat ik ze wil, nee moet lezen, lol

Verder wilde ik nog even dit mooie book etui showen. Deze kwam ik tegen in een kringloopwinkel en dacht meteen die is handig om mijn boek in te stoppen die anders zo los in mijn tas zit en toch wel beschadigd raakt op ten duur.

Ook heb ik met kerst drie  leuke boeken gekregen en handige bookmarkers.

Me happy

Volg mij op social media en like mijn blogs:
Pin Share

3 reacties op “Waarom ik besluit om een tbr lijst te maken

  1. Je zou ook kunnen zeggen één per maand. Voordeel is dat je er heel goed over nadenkt, want je mag er maar één per maand kopen en de allerbeste boeken heb je dan al klaar liggen voor 2021. Leesze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *