Boekenpraat#3 hoe hou ik mijn boeken bij?

Oké, dit wordt leuk, haha ik heb namelijk een systeem voor mezelf ontwikkeld om bij te kunnen houden wat ik nog wil lezen en wat ik al gelezen heb. Ook welke boeken heb ik nu precies en welke boeken wil ik nog? Want ik heb ook een tik om boekseries te sparen. Kan je mij nog bijhouden?

 

Ik koop mijn boeken zowel in boekhandels en kringloopwinkels als online bij bijvoorbeeld bol.com, boekenkraam, bookspot en boekenvoordeel. Ik koop nieuwe én tweedehands boeken.

Als ik weer nieuwe boeken kan toevoegen in mijn collectie dan ga ik eerst naar de Hebban app. Daar noteer ik dat ik ze in bezit heb en ze wil lezen. Dit is vooral heel makkelijk als je een boek in handen hebt en je weet niet meer of je hem al in bezit hebt of heb gelezen dan scan je de streepjescode achterop het boek en dan weet je meteen hoe het zit.

Ook kan je in de Hebban app aanvinken wat je op dat moment voor boek aan het lezen bent. Ik doe ook mee met de leeschallence 2019 en zit al boven mijn aantal gelezen boeken.

Dan heb ik mijn eigen lijst nog die ik in Colornote app maak. Ik schrijf de naam van de auteur op de bovenste balk zodat als ik de app open meteen een overzicht heb.

Als ik nu bijvoorbeeld een boek aanschaf van Lucinda Riley dan noteer ik hem op colornote en ga daarna naar boekbeschrijvingen.nl en daar zoek ik alle uitgegeven boeken van die desbetreffende auteur en dat noteer ik ook op mijn lijst. Op deze manier kan ik makkelijk gaan afvinken en heb ik een duidelijk overzicht. Dit werkt voor mij perfect.

Op boekbeschrijvingen staat ook bijzonderheden geschreven over de auteur en die knip en plak ik ook mijn lijst. Altijd leuk wat meer achtergrondinformatie te hebben. De pseudoniemen worden vaak ook genoemd dat is superhandig voor als je nieuwsgierig bent naar nog meer geschreven boeken van dezelfde auteur.

Volg mij op social media en like mijn blogs:
Pin Share

2 reacties op “Boekenpraat#3 hoe hou ik mijn boeken bij?

  1. Fijn dat je een systeem hebt gevonden wat voor jou werkt! Ik maak foto’s van de boeken die ik wil lezen, of ik zet ze in de wenslijst van de bibliotheek. Ik leen namelijk veel bij de bibliotheek, dus dan is het handiger om het daar bij te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *