gezondheid

 

Wat leuk dat je op blogmomentje bent beland, welkom!

Blogmomentje is mijn persoonlijke  site waarop ik mijn boek recencies schrijf en die  ik graag met je wil delen.  Als ik een waanzinnig goed boek heb gelezen dan wil ik dit kunnen delen. Valt een boek tegen of vind ik er iets van dan houd het mij niet tegen dit ook te melden want niks is belangrijker dan een eerlijk hart.

Ik ben Geja, bouwjaar 1974, gelukkig getrouwd en mocht twee kanjers van zonen op de wereld zetten.Ik ben werkzaam in de ouderenzorg op een psychogeriatrische afdeling.

Houdt van: gezin, lekker eten, tutten met crèmes, een goed boek, haken, borduren en ben altijd wel wat aan het knutselen lees: snailmailen

Boekenliefde

In mijn jonge jaren woonde ik tegenover een bibliotheek en daar is ook meteen mijn liefde voor lezen geboren. Ik ging elke week, het liefst twee keer per week, een stapel boeken lenen en die las ik ook allemaal uit. In die tijd had je nog van die stempelkaartjes, weet je nog?

Mijn favoriete boeken die ik las waren de ponyclub, de vijf, pinkeltje en de olijke tweeling, lol

Vaak ging ik alleen ernaartoe en kon ik daar best lang blijven hangen. Soms ging mijn moeder ook mee want mijn vader las altijd heel graag thrillers, oja en Baantjer boeken. Leuk om deze herinneren weer op te halen.

Toen ik naar de middelbare school ging is het lezen op een laag pitje komen te staan. Ik had meer oog voor jongens en het uitgaan en natuurlijk ook voor het huiswerk, ahum, kuch.

Op mijn eenentwintigste ging ik samenwonen met mijn lief en zat ik alleen maar op een roze wolk der liefde en later op twee blauwe wolken, haha want al gauw werden onze jongens geboren. Van lezen is er niet meer gekomen. Tot ik twaalf jaar geleden van Amsterdam naar Uithoorn verhuisde waar de liefde voor de bibliotheek weer opbloeide. Ik wilde de omgeving leren kennen en kwam al gauw de bibliotheek tegen waar ik lid van ben geworden.

Geen idee welk genre ik wilde gaan lezen want wat vond ik vandaag de dag nu leuk? Voor de olijke tweeling was ik toch al een beetje te oud.

Eerst maar eens een rondje gelopen en kwam toen op de afdeling Trillers terecht. Het eerste boek wat mijn aandacht trok was die van Esther Verhoef. Later kwam daar nog Linda van Rijn en Suzanne Vermeer bij. Ik hield dus blijkbaar van Literaire Thrillers maar die raken op een gegeven moment op en wat nu?

Inmiddels zat ik regelmatig op You Tube en keek ik veel naar boekvloggers en las ik er ook veel blogs over en zo kwam ik in aanraking met Fantasy/ Young adult. En toen heb ik de hele serie van Bernhard Hennen “de elfen” gekocht, mam, man, wat een prachtige boekenserie is dat. Ik heb nu wel spijt dat ik ze verkocht heb want ik zou deze best nog wel een keer willen lezen.

De genres die ik nu lees is: Thrillers, romans, Ya en fantasy, dus lekker van alles wat. Ook lees ik boeken over de gezondheidszorg maar dat is meer beroepsmatig.

 kom zo nu en dan eens gezellig langs en heb vooral veel leesplezier.