Boekreview De oppas – Jet van Vuuren

de oppas

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien.

Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is.
Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen.

Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar?


Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot zich tegen je keert…

 

Samenvatting

Kim komt na dertien jaar eindelijk vrij uit de gevangenis waar zij “onschuldig “heeft gezeten voor een moord op een meisje genaamd Suze. Zij wil wraak om wat haar is overkomen en dat wil Max, de broer van Suze ook. Hij is inmiddels volwassen en denkt te weten wie de moord op zijn zusje op zijn of haar geweten heeft.

Als op een avond Anton “even” iets uit de auto gaat pakken en niet meer terugkomt besluit Dorien de politie in te schakelen. Waarna je de levensverhalen volgt van Dorien, die aan huis gekluisterd is door haar spierziekte, Anton, die zijn gevoelens van Dorien begint kwijt te raken doordat Dorien niet met haar gevoelens om kan gaan doordat ze samen en kindje zijn verloren en hij bij haar blijft uit schuldgevoel, Max die niet door Dorien herkend wordt omdat hij nu een volwassen jongen is en zich in het leven van Dorien onmisbaar maakt, en Kim die besluiten maakt uit pure wanhoop.

Kim vindt het ontzettend moeilijk om haar leven weer op te pakken na haar gevangenisstraf waarbij ze vervroegd is vrijgelaten. Het leven is voor haar ontzettend veranderd en toch keert ze terug naar het huis waar het allemaal is gebeurd. En dan op een dag ziet zij Anton en weet ze wat haar te doen staat. Het enige was zij wil is wraak.

 

Wat vind ik van de Oppas?

Het verhaal begint heel spannend: op een begraafplaats.

“Langs de kale, spookachtige bomen van de begraafplaats haastte zich een donkere schim. En terwijl de herfstwind aan zijn capuchon rukte, gutste de regen erlangs. Hijgend wierp hij een blik over zijn schouder. Was er echt niemand die hem volgde?”

 

Waarna het verhaal overgaat in de levensverhalen van Dorien, Anton, Max en Kim.  Zowel in heden als flashbacks uit het verleden. De karakters zijn goed uitgelicht wat ik zelf heel prettig vind om goed in het verhaal te komen en vooral te blijven. Maar je kan hierin ook doorschieten en vind ik dat het verhaal op de helft iets te langdradig word. Dat komt omdat het verhaal van Dorien, haar ziekte en kookkunsten, op een gegeven moment te lang duurt in mijn beleving. Mijn gedachte dreef er van weg en kon ik alleen nog maar hopen dat ik snel zou gaan lezen wat er met Anton is gebeurd en wat Kim gaat besluiten te doen aan haar wraakgevoelens.

Maar dan herpakt het verhaal zich en krijg je de feiten te lezen waar ik op dat moment ook echt de behoefte aan had.

 

Ik geef dit boek 4 sterren.

 

Jet van Vuuren – De Oppas
Karakter Uitgevers B.V. / 2015 / 9789045211435

 

 

Boekreview De violiste Patricia Snel

boekreview-de violiste

De violiste/Patricia Snel

Ik zag dit boek, De violiste van Patricia Snel, met regelmaat voorbijkomen op Instagram en de reviews die ik daarop las waren lovend. Met volle enthousiasme begon ik in dit verhaal.

Waar gaat De violiste over?

Het kon toch niet…

Had hij het wel goed gevoeld?

Steeds sneller tastten zijn vingers over de grond. Waar was dat klereding? Hij voelde iets zachts. Zijn mond vertrok. Na een minuut vond hij de aansteker en hij knipte hem aan. Hij hield zijn adem in. Het vlammetje gleed over een half vergane schedel, de rij tanden, haren, ribben, schouders en ellepijpen waar rafelige stof, huid en deels verteerd plastic omheen hingen”

Vanaf het begin dat het lichaam van Lena Miller, dochter van een bekende Britse politicus, gevonden is staat het leven van violiste Amber Kaufmann volledig op zijn kop. Haar man en manager, Kurt, bleek als laatste met Lena gezien te zijn waarna elk spoor van haar verdween.

O”Connor, de agent die destijds deze zaak op zich kreeg, verteld zijn verhaal door het boek heen. Wat is er jaren geleden gebeurd? Ondanks dat hij nu met pensioen is pakt hij het dossier van Lena Miller er weer bij, die hij nooit heeft kunnen loslaten.

In O”Connors zoektocht naar Lena was iedereen verdacht en hij probeerde destijds zoveel mogelijk informatie te verzamelen om zijn hypothesen op te stellen;zelfmoord, moord, gevlucht, gevangen, gewond, ontvoerd. Niemand had sinds haar verdwijning haar telefoon of creditcard gebruikt en haar clutch was ook niet gevonden”

Wat vind ik van De violiste?

Heel cliché maar weer zo een boek waar ik in wil blijven lezen. De proloog is zo geschreven dat ik wilde weten hoe het zich vervolgde. Wat ik heel goed van dit verhaal vind is dat er zo door het verhaal heen 6 verdachte in totaal kunnen zijn. Drie vanaf het begin en naarmate het verhaal vordert komen er geleidelijk nog drie bij. Ik kreeg maar geen seintje of gevoel wie de werkelijke dader zou kunnen zijn. Eén waarvan je meteen denkt ja die zou het moeten zijn volgens jou.

De spanning blijft tot aan de laatste 10 bladzijdes en dan…krijg je een koude douche. Je krijgt dan een verklaring van diegene die de misdaad begaan heeft maar deze is zo, ja hoe moet ik dat zeggen, flauw, dat ik meteen weer met beide benen op de grond terecht kwam.

Patricia Snel – De violiste
The House of Books / 2016 / 9789044347944

Koop bij bol.com

Boekreview: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

Boekreview: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

De knal klonk keihard door de zware stilte. Hij galmde door de omgeving. Anne bevroor. Het bloed stolde in haar aderen. Ze had nog nooit zoiets gehoord en toch wist ze meteen wat dit was, Een schot. Hij was gewapend. Het hek ging knarsend open.”

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Viva Espana komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Anne Verhulst geniet met volle tuigen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars – en verhuurkantoor van luxe vakantievilla’s. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is in schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen.

Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in één van de villa’s vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?

Ik heb Viva Espana aangeschaft voor mijn vakantie naar Spanje en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Heerlijk aan het zwembad of op het strand overal ging dit boek mee naar toe. Ik ben echt fan van Linda van Rijn en haar schrijfstijl. Het leest lekker vlot en de verhaallijn spreekt mij erg aan. In vakantiesfeer en dan wordt het nog spannend ook.

Drie jaar woont Anne nu in Spanje aan de Costa Brava en werkt voor makelaarskantoor Costa Villas die ook luxe villa’s verhuren. In de liefde is zij ook heel gelukkig want Daniel legt haar in de watten en doet er alles aan om haar gelukkig te maken.

Als Anne één van de villa’s verhuurt heb en zij de Familie gaat rondleiden in de villa dan ontdekken de kinderen een afschuwelijke vondst in de badkamer. En vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Haar werkgever Jeroen gedraagt zich al enig tijd zeer vreemd en als op een dag de vader van Jeroen – Henk – ontvoerd begint ze Jeroen nog meer te wantrouwen.

Wat ik leuk vind is dat de plaatsen Girona, platje ‘d aro en Palafrugell in het verhaal voorbij komen. Deze plaatsen heb ik zelf ook bezocht. Hier en daar vond ik het en beetje voorspelbaar maar doordat de spanning subtiel wordt opgevoerd blijft het toch zo dat je verder wilt lezen en wil weten hoe dit avontuur afloopt.

Informatie

Viva Espana – Linda van Rijn

Uitgeverij: Marmer BV

Verschenen: 2013

paperback: 211 pagina’s

ISBN: 9789460682391

 

afsluiter-2

Boekenreview: Het meisje in de trein

Boekreview: Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Het meisje inde trein

Eén betekent ergernis, twee brengen plezier, drie een trouwpartij en een klein kindje vier. Ik blijf hangen op vier en kan niet verder komen. Mijn hoofd is vol geluiden, mijn mond zit vol bloed. En een klein kindje vier. Ik hoor de eksters, ze lachen, ze lachen me uit, met een schor gekakel. Een voorbode. Een slecht voorteken. Ik zie ze, zwart afgetekend tegen de zon. Niet de vogels, iets anders. Er komt iemand aan. Iemand praat tegen me. ‘kijk nou. Kijk nou wat ik heb gedaan, door jou schuld.’

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Het meisje in de trein komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hun persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect.

Een beetje zoals haar eigen leven ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het verhaal wordt verteld in het perspectief van Rachel. Later in het verhaal komen ook de perspectieven van Megan (Jess) en Anne, de huidige vrouw van haar ex bij. Je gaat van het heden naar het verleden en langzaam aan kom je meer te weten over hoe het nu precies in elkaar steekt.

Als ik aan het reizen ben dan vind ik het ook heerlijk om naar huisjes te kijken en vooral wanneer het buiten donker is dan kan je goed naar binnen kijken. Vandaar dat Het meisje in de trein mij aansprak om te gaan lezen.

Rachel haar leven ligt overhoop. Ze is aan de drank en ontslagen van haar werk. Omdat ze niet wil dat haar huisgenote dit te weten komt neemt Rachel elke dag dezelfde trein en komt ze langs haar oude buurt waar ze ooit zo een gelukkig leven leidde met haar ex man Tom. Tom daarin tegen is verder gegaan met zijn leven en is opnieuw getrouwd en vader geworden.

Rachel neemt elke ochtend en avond op precieze tijden de trein en elke keer als zij langs haar oude buurt rijd ziet ze een stel in de ochtend ontbijten en ze noemt hun Jess en Jason. Op een ochtend ziet ze geen Jason die naast Jess zit maar een andere vreemde man. En als Jess niet veel later ook nog eens verdwijnt en Rachel het besluit neemt om bij de politie te melden wat zij heeft gezien komt Rachel in een duistere zaak terecht. Kan zij zichzelf verdedigen als ze altijd dronken is en black outs heeft.

Informatie

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Verschenen: 2015

paperback: 358 pagina’s

ISBN: 9789400503885

 

afsluiter-2

Boekreview: in een donker donker bos

Boekreview: in een donker donker bos – Ruth Ware

in een donker donker bos

Ik ren.

Ik ren door een maanverlicht bos. Takken zwiepen in mijn gezicht, mijn voeten blijven haken achter besneeuwde varens.

Braamstruiken rijten mijn handen open. Mijn adem stokt in mijn keel. Het doet pijn. Alles doet pijn.

Ik moet het halen. Ik moet bij de weg zijn voor…….

Het boek  in een donker donker bos van Ruth Ware  vond ik in een kringloopwinkel. De cover van dit boek – een heel donker bos dat je je afvraagt wat daar gebeurt kan zijn – ziet er al zo spannend uit dat ik hem niet kon laten liggen.

Achterflap

Volkomen onverwacht wordt Nora uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Een weekend in een uitzonderlijk, modern huis op een afgelegen plek in het bos – de ideale kans voor Nora om de banden met haar beste vriendin weer aan te halen, en het verleden te laten rusten.

Maar dan, tijdens het vrijgezellenweekend, gaat er iets mis.Heel erg mis. Als Nora bijkomt in het ziekenhuis, weet ze niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan…

Je leest het verhaal in het perspectief van Nora, in de eerste persoon. De inleiding bestaat uit één pagina, net zoals hoofdstuk één die beide al zo spannend en mysterieus worden beschreven dat ik heel snel aan het verhaal wilde beginnen. In de eerste paar pagina’s leer je de persoonlijkheid van Clare kennen die duidelijk veel heeft meegemaakt. Ze leeft een teruggetrokken en rustig leven als misdaadauteur. Je keert van het heden terug in het verleden.

Als Nora op een dag via de mail een uitnodiging ontvangt voor een vrijgezellenfeest van haar vroegere beste vriendin Clare begint haar hart sneller te kloppen. Nora heeft Clare al tien jaar niet meer gesproken. Ze krijgt een onderbuikgevoel en wilt eigenlijk de mail verwijderen maar dan gaat haar geweten knagen Nora was vertrokken zonder ooit nog achterom te kijken. Maar ergens wil ze het toch goedmaken met Clare. Ze besluit naar het vrijgezellenweekend te gaan met alle gevolgen van dien. Als ze uiteindelijk in een ziekenhuis bed wakker word weet Nora niet meer wat er is gebeurt en niemand wil haar ook iets vertellen.

De plot zit zo goed in elkaar dat het mij niet lukte – voordat de onthulling kwam – te raden wie wat heeft gedaan. Tot op het eind blijft het verhaal mij verrassen. Ik heb heel erg meegeleefd met Clare met wat ze allemaal voor haar kiezen kreeg, maar doordat zij zo een sterke karakter had kon zij zich goed staande houden.

De plotwending kwam wel wat traag op gang en ondanks de spannende cover en inleiding viel mij dit een beetje tegen. Dat komt omdat de motieven voor de moord magertjes waren. Omdat het heel beeldend is geschreven word je wel in het verhaal meegenomen en zie je jezelf wel zitten in het glazen kubus huis midden in het bos waar het verhaal zich afspeelt. De vriendengroep bestaan uit verschillende types die je goed uit elkaar kon houden waardoor het verhaal meer inhoud kreeg. Je leert alle karakters goed kennen wat ik zelf altijd erg leuk vind.

Informatie

in een donker donker bos – Ruth Ware

Uitgeverij Luitingh – Sijthoff B.V., Amsterdam

Verschenen: april 2016

paperback: 320 pagina’s

ISBN: 9789024570768

 

afsluiter-2

Boekreview: Zomerzin – Jet van Vuuren

Boekreview: Zomerzin – Jet van Vuuren

Zomerzin

Als ik wederom iets hoor ritselen tussen het struikgewas, slaat mijn gepieker om in angst. Opgejaagd versnel ik mijn pas. Een laaghangende tak zwiept in mijn gezicht. Als hij terugveert, trekt hij een pluk haar mee. Ik gil het uit. Mijn stem boort een gat in de muur van stilte. Even verstomt al het geritsel. Dan hoor ik takken breken en haastige voetstappen in mijn richting komen”

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Zomerzin komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Iris van Egmond leidt een overzichtelijk bestaan. Ze heeft haar boekhandel in hartje stad, een fijne etage en een stel dierbare vrienden. Als haar hartsvriendin met een verrassing op de proppen komt in de vorm van een spirituele zomerweek buiten de stad, wordt het rustige leventje van Iris in één keer op zijn kop gezet.

Ze ontmoet niet alleen de man van haar dromen, ze ontmoet ook haar oude studievriendje dat haar jaren gestalkt heeft. En wat een week vol mindfulness, yoga en bezinning had moeten worden, wordt een ware nachtmerrie.

Iris van Egmond runt een boekwinkel en daar draait haar hele leven om. Haar beste vriendin José – die ook een soort moederrol heeft voor Iris – vind dat zij er eens even tussen uit moet gaan en bied haar een weekje vakantie aan. José houdt de boekwinkel voor Iris draaiende zodat ze zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Ze besluit om naar een zomeroord te gaan om tot rust te komen, maar zodra Iris de auto instapt om te vertrekken krijgt ze twijfels. Ze zet toch door en eenmaal aangekomen op het parkeerterrein denkt ze iemand te zien lopen die ze kent, maar waarvan?

Iris komt de man van haar dromen tegen, Hans. Ik lees heel beeldend en hoe Hans beschreven word vind ik hem niet bij Iris passen.

Om de zoveel pagina’s blikt Iris terug op het verleden en vertelt ze wat er in het verleden is gebeurd.

Wat er bij de zomeroord gaat gebeuren heeft alles met het verleden te maken. Ik heb wel heel erg met Iris te doen gehad en als er dan ook nog iets gebeurd wat ik niet verwachtte vind ik haar een hele sterke persoonlijkheid hebben. De band met José is heel sterk net als een moeder – dochter relatie en het viel dan ook koud op mijn dak dan op een gegeven moment die relatie heel slecht word. De reden daarvan vind ik wat matig en voor mij een koude douche op een toch wel leuk en spannend verhaal.

Informatie

Zomerzin – Jet van Vuuren

Uitgeverij: Karakteruigevers

Verschenen: 2015

paperback: 320 pagina’s

ISBN: 9789045210742

 

afsluiter-2

Boeken Haul deel twee

Ik heb vorige maand mijn boekenkast opgeruimd en heb daarbij het merendeel cadeau gedaan aan mijn schoonzus en haar gezin. Nu ben ik weer opnieuw begonnen en deze boeken wil ik graag met jullie delen. Het is een Haul dat betekent “ aangekocht ‘ of “ gekregen ” deze boeken heb ik nog niet gelezen. Wil je na deze tweede deel nog meer lezen, lees dan ook deel 1 van deze boeken Haul.

Blauwe Maandag /Nicci French/ Uitgeverij Anthos

 

Blauwe maandag

In 2011 kwam Blauwe Maandag uit, wat het eerste deel in de achtdelige serie met Frieda Klein in de hoofdrol is. De delen zijn los van elkaar te lezen. Er zijn meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht.

Frieda klein is een psychotherapeute. Als één van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben met rood haar en sproeten en er kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die ze altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Dinsdag is voorbij / Nicci French / Uitgeverij Anthos

 

dinsdag voorbij

In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het lichaam van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Inspecteur Karlsson besluit Frieda Klein voor hulp in te schakelen. Wanneer Frieda meer te weten komt over het verleden van de man , blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

Wachten op Woensdag / Nicci French / Uitgeverij Anthos

 

wachten op woensdag

Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat is het stil in huis. Dan ziet zij haar moeder op de grond liggen, vermoord. Wanneer tijdens de politieonderzoek aan het licht komt dat Ruth Lennox een geheim leven leidde, is haar gezin geschokt. Wederom komt Frieda helpen maar zij heeft zo haar eigen problemen. Als Frieda door een patiënt op het spoor van een seriemoordenaar wordt gezet raakt Frieda steeds dieper verstrikt in een gevaarlijk web.

Iene, Miene, Mutte / M.J Arlidge/ Uitgeverij Boekerij

 

iene miene mutte

Een meisje komt halfdood een bos uit rennen. Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerries, maar alles wat is vertelt is waar.

Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivels dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden!

Ik reis alleen/ Samuel Bjork/ uitgeverij Lsamsterdam

 

ik reis alleen

Op het Noorse platteland word teen zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst ik reis alleen. Als blijkt dat het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt Holger Munchs speciale onderzoeksteam weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Kruger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk.

Wat verborgen is/ Hjorth Rosenfeldt/uitgeverij Libris de bezige bij Amsterdam

 

wat verborgen is

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, Maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Psycholoog Sebastian Bergman bied zijn hulp aan bij het onderzoek en daar heeft hij zo zijn eigen redenen voor.

Het Familiegraf/ Hjorth Rosenfeldt?uitgeverij cargo

 

het familiegraf

Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jamtland in een gevaarlijke situatie terecht. Ze weten zich te redden , maar doen een macabere ontdekking: bij de oever van een rivier steekt een hand uit de grond omhoog. De politie ontdekt later zes lijken. Vervolgens buigt de Nationale Recherche zich over de zaak en als plotseling de veiligheidsdienst zich er mee gaat bemoeien met de zaak wekt dat de nieuwsgierigheid van Sebastiaan Bergman, die samen met zijn team verder op onderzoek gaat.

Alibi/Martine Kamphuis/uitgeverij crimecompagnie

 

alibi

Tijdens een ontgroeningskamp wordt het levenloze lichaam van Belle op een verlaten dijkje gevonden. Als psychologe Wijnona Post Haar cliente Josje hierover hoort vertellen, wordt ze gegrepen door het mysterieuze verhaal. Ze vermoedt dat de dood van Belle geen natuurlijke dood is. In haar zoektocht naar de waarheid negeert ze grenzen en brengt daarbij ook haar eigen leven in gevaar.

Predikant/Camilla Lackberg/ uitgeverij Anthos

 

predikant

Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Na onderzoek is het voor inspecteur Patrik Hedstrom duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe?

 

afsluiter-2

Boeken Haul Deel 1

Ik heb vorige maand mijn boekenkast opgeruimd en heb daarbij het merendeel cadeau gedaan aan mijn schoonzus en haar gezin. Nu ben ik weer opnieuw begonnen en deze boeken wil ik graag met jullie delen. Het is een Haul dat betekent “ aangekocht ‘ of “ gekregen ” deze boeken heb ik nog niet gelezen.

De paradijsvogelbloem/ Margot Berwin/uitgeverij sijthof

de paradijsvogel bloem

 

Lila werk bij een reclamebureau als ze na haar scheiding zich eenzaam en alleen gaat voelen. Dan ziet ze op een dag in een wasserette een tropische plant staan en stapt ze naar binnen. Binnen lijkt het wel een jungle. Alles is overwoekerd door weelderig tropische groen. Van de eigenaar krijgt ze een stekje mee. Kort daarop blijkt de wasserette te zijn leeggeroofd en gaat Lila samen met de eigenaar Armand naar Yucatán in Mexico op zoek naar nieuwe exemplaren van zijn bijzondere planten. De reis leverd niet alleen wijsheid over planten op maar ook diepe inzichten over leven en liefde.

De verborgen taal van bloemen/Vanessa Diffenbaugh/uitgeverij unieboekspectrum

 

De verborgen taal van bloemen

Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft Victoria zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met behulp van bloemen en hun betekenissen legd ze contact met de wereld.

Hex/Thomas Olde Heuvelt/ uitgeverij Ls Amsterdam

 

Hex

Het pittoreske dorpje is in de greep van een Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Alles wordt er aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden, maar dan gaat het fout….

Het meisje in de trein/ Paula Hawkins/ uitgeverij Awbruna

 

Het meisje in de trein

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag rijd zij langs dezelfde huizen in de buitenwijk van Londen en kijkt ze naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze krijgt inmiddels het gevoel dat ze het stel kent en geeft hun namen. Op een dag ziet Rachel iets vreemds in hun tuin en stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen en wie kan zij dan vertrouwen.

In een donker donker bos/ Ruth Ware/ Uitgeverij LS Amsterdam

 

In een donker donker bos

Onverwachts wordt Nora uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Een weekend in een modern huis op een afgelegen stuk in het bos – de ideale kans voor Nora om de banden met haar beste vriendin weer aan te halen en het verleden te laten rusten.

Maar dan gaat er iets mis, heel erg mis.

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween/ Jonas Jonassen/ uitgeverij signatuur

 

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardenhuis. Maar daar heeft hij geen zin in. De tijd die hem nog gegeven is kan hij beter besteden en klimt uit een raam en gaat het avontuur tegemoet.

De babymakelaar/ Marelle Boersma/ uitgeverij Verbumcrime

De babymakelaar

 

Het leven van Femke is bijna volmaakt. Alleen haar grote kinderwens is onvervuld en moet zij gedwongen haar toevlucht nemen tot het illegale circuit van het draagmoederschap. Maar dan komt ze er achter dat er in deze wereld andere regels gelden. Als haar man om het leven komt bij een auto ongeluk vreest Femke dat haar ongeboren kind ook gevaar loopt.

Bloedlijn/Corinne Hartman/ Uitgeverij karakter

 

Bloedlijn

Rechercheur Jessica beleeft een zware periode na de dood van haar zoon. Nick werd vermoord door een psychopaat die zij jaren eerder achter de tralies liet verdwijnen. Na een gedwongen verlof mag zij weer aan het werk en krijgt zij een moordzaak toegewezen waar in lijkt dat er een zestienjarige zelfmoord heeft gepleegd, maar is dat wel zo?

Ijsval/ Kitty Sewell/ uitgeverij the house of books

 

Ijsval

Het enige probleem in het leven van Dokter Dafydd is het verlangen van zijn vrouw Isabel naar een kind. Dan ontvangt Dafydd uit het niets een brief uit Moose Creek, een stadje in het hoge noorden van Canada. Daarin verteld de dertienjarige Miranda dat zij zojuist van haar moeder heeft gehoord wie haar vader is, en van haar tweelingbroer. Een DNA test lijkt het bewijs daarvoor, maar hij kent de moeder van deze kinderen niet en hij gaat op onderzoek uit.

Zusje/ Rosamund Lupton/ Uitgeverij boekerij

Zusje

 

Als Beatrice op een dag een paniekerig telefoontje krijgt dat haar jongere zus Tess word vermist stapt ze op het vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet over het leven van haar zusje en is ze niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet komen.

Boek recensie Ski Resort

Ski Resort van Linda Van Rijn

Na haar studie Literatuurwetenschap is Linda van Rijn gaan werken in de reisbranche als reisleidster. Al die tijd bleef zij geïnteresseerd in de literatuur en schreef zij al verhalen waar zij verder niks mee deed. Dit gegeven veranderde nadat het boek cruise van haar grote voorbeeld Suzanne Vermeer uit kwam. Alle boeken van Linda van Rijn hebben in de besteller 60 gestaan. Zij schreef onder andere : Piste Alarm, Winter chalet, Blue Curaçao en Last Minute. Van haar boeken zijn er inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Ik heb zin om in Ski Resort te beginnen omdat ik verwacht dat ook dit boek weer lekker wegleest.

Achterflap

Nienke Draaijer kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint. Ze vindt skiën geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken – met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg – zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft. Samen met de andere deelnemers van de groepsreis vertrekt ze naar het ski resort Bad Kleinkirchheim.

Het gezelschap van overwegend jongere mensen kan het goed met elkaar vinden en ze vermaken zich prima tijdens het skiën en de après-ski. Nienke geniet niet alleen van de mooie pistes en de gezelligheid van de groep, maar koestert zich ook in de aandacht van de getrouwde Rogier en van Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt.

Na wederom een heerlijke dag op de pistes bezoekt de groep het thermenbad en heeft een reuzegezellige avond. Maar van die gezelligheid is niets meer over als een medewerkster van de thermen in het bubbelbad het zielloze lichaam van een van de groepsleden aantreft.

 

Niet alleen miste ze de Eddy die ze kende, met zijn droge humor, lieve opmerkingen en geïnteresseerde houding, het was ook stil als ze “s avonds alleen thuiskwam en koud als ze in bed kroop. Maar de Eddy die ze kende bestond niet meer…”

Samenvatting

Nienke Draaijer maakt een zware periode door doordat zij haar baan verloor , haar vader overleed en er na vier jaar een einde kwam aan haar relatie met Eddy. Door de financiële druk kon zij het zich niet permitteren om op vakantie te gaan. Ze kon dan ook haar geluk niet op toen ze een geheel verzorgde wintersportvakantie won omdat ze had meegedaan aan een Facebook actie waar ze in eerste instantie niet aan mee wilde doen. Giovanna haalde haar toch over om het wel te doen en daarom is het ook niet vreemd dat ook het verhaal van Giovanna word verteld die niet alleen Nienkes schoonzus is maar ook haar beste vriendin. Doordat de meeste karakters van sommige reisgenoten goed werden uitgelicht had ik echt het gevoel dat ik meegenomen werd in het verhaal.

Waren ze in een dorp aangekomen? Ze voelde hoop door haar heen gaan. Misschien liep er wel net iemand buiten. Kon ze dan schreeuwen? Wat als ze niet gehoord werd?

Zoals ik had verwacht is dit gewoon weer een fijne vakantie thriller die makkelijk te lezen is zoals bij alle boeken van Linda van Rijn het geval is. Ski resort heeft wel een paar verrassende plotwendingen die ik niet had verwacht waardoor het meerdere keren heel spannend word.

Titel:Ski resort
Auteur:Linda van Rijn
Blz: 211
Uitgever:Uitgeverij Marmer
ISBN:9789460682186
Sterren  (4 / 5)
Verschenen2014
GenreLiteraire thriller
Kopen:

 

afsluiter-2

Boekenliefde

Ik probeer mij te herinneren wanneer mijn liefde voor boeken is begonnen. Al van jongs af aan ga ik naar de bibliotheek die aan de overkant van mijn ouderlijk huis gevestigd was. Vorige week ben ik opnieuw lid geworden van de bibliotheek voor maar € 5,90 per maand.

Ik heb een abonnement waar ik zes weken lang 20 boeken mag lenen. Er is dus ondertussen wel het één en ander veranderd. Vroeger mocht je drie weken acht boeken lenen. De reden dat ik lid geworden ben is  omdat ik een assessment moest gaan maken en héél hard moest gaan oefenen. Ik leende hiervoor dit boek.

 

assessment

Er staat heel veel informatie in die bedoeld is voor een assessment op locatie. Ik mocht er één thuis achter de computer maken dus ik had er niet zo heel veel aan, behalve dat ik wel leerde wat een assessment inhoud ( ook niet geheel onbelangrijk)

Het bleef natuurlijk niet bij één boek en nam ik ook twee boeken mee die over Bloggen gaan. Deze boeken vind ik leuk om te lezen want je leert toch steeds weer kleine dingen die je niet wist.

 

 

Ik blijf al heel lang hangen in boek genre Literaire Trillers. De boeken van Linda van Rijn, Esther Verhoef, Suzanne Vermeer en Saskia Noort lees ik heel erg graag. Deze drie boeken heb ik kortgeleden uitgelezen en de recensies komen binnenkort online.

 

Na al die thrillers die ik heb gelezen wilde ik wel eens wat anders lezen. In een grijs verleden heb ik van Bernard Hennen de serie Elfen gelezen en ik had wel weer zin in wat fantasy en ik kwam de volgende boeken tegen;

 

Deze serie gaat over een meisje – Feyre – die een vreemd wezen in het bos dood. Er gaan een paar dagen overheen tot er een ander vreemd wezen haar thuis opeist en haar meesleurt naar een andere wereld vol vreemde wezens en magie. Als ze ontdekt wat dat vreemde wezen eigenlijk echt is dan word ze heel erg verliefd op dat vreemde wezen ook wel een elfiden genaamd. Als dan ook nog eens dat magische wereld achter de muur waar ze moet wonen gevaar loopt dan doet Feyre er alles aan om te helpen.

Uiteraard review ik deze boeken ook als ik ze uit heb.

En online heb ik veel goeds gelezen over de Young adult Thriller War cross.

 

War cross

War cross is een virtual reality – game met miljoenen spelers waar veel geld in omgaat. Ook zo voor hacker Emika die als premiejager illegale gokkers opspoort. Ongewild beland zij in een duister complot als zij besluit de warr cross kampioenen te hacker omdat ze geld nodig heb. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal in elkaar steekt en hoe dat geschreven is.

En De nieuweling van Taran Matharu in Summoner serie deel één heb ik ook heel veel over gelezen en was ik heel blij dat deze ook nog beschikbaar was in de bieb.

 

De nieuweling

 

 

Dit boek gaat over Fletcher die er achter komt dat hij een speciale gave bezit om demonen op te roepen uit een andere wereld. Hij word ook wel een summoner genoemd. Om met deze krachten goed om te leren gaan gaat Fletcher naar de Vocans Academie waar allemaal jonge summoners op komen om hun talent zo goed mogelijk te leren gebruiken. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer spannende dingen die ik nog niet ga verklappen.

 

Ik ga weer gauw verder met lezen. Wat lees jij momenteel?

 

hartje-1

 

afsluiter-2