Waarom ik besluit om een tbr lijst te maken

Mijn voorraad boeken die nog allemaal wil lezen is enorm groot en ik merk doordat ik niet altijd kan kiezen in welk boek ik nu ga beginnen dat ik minder lees dat dat ik zou willen. Benieuwd hoe ik denk dit op te lossen lees je in dit artikel.

Mijn liefde voor boeken is groot. Zo groot dat ik een enorme verzameling nog te lezen boeken heb. Ik vind namelijk allerlei genres leuk zoals thrillers, young adult, roman,fantasy en sinds kort lees ik ook in het Engels. Vanaf heden maak ik elke maand een tbr lijst wat betekent to be read. Oftewel nog te lezen. Dat betekent niet dat deze boeken die ik heb uitgekozen die maand ook echt allemaal uit moeten in die maand maar het is een leidraad. Als er een boek van die lijst niet aan bod komt die maand gaat deze gewoon mee naar de volgende maand. De bedoeling is dat de keuze boeken die ik heb gewoon even iets kleiner moet zijn waar ik uit kan kiezen.

Geen keuze stress meer

Ik koop boeken in een boekhandel en ik koop boeken in kringloopwinkels. Die uit de kringloopwinkel zijn vaak al een wat oudere uitgaves en die ik koop in boekhandels zijn nog niet zo lang uit. Zo heb ik de zeven zussen van Lucinda Riley compleet nieuw aangeschaft en toch ben ik er nog niet in begonnen want ja die boek die ik in de kringloop gescoord heb is ook erg leuk. Nu met zo een tbr lijst pak ik een mengeling van oud en nieuw en komt alles aan bod.

Losse boeken & series

Ik heb veel op zichzelf staande boeken daar bedoel ik mee; gewoon losse boeken en dus een verhaallijn zonder vervolg. Ook spaar ik series en ik heb de tik dat ik pas aan die serie mag beginnen als deze compleet is en het liefst lees ik dan ook alle delen achter elkaar wat best wel een druk geeft omdat het fijn is om tussendoor ook eens een ander boek te lezen.

Ik maak het mezelf erg moeilijk en daarom heb ik besloten om in mijn tbr ook delen van een boekserie bij te voegen. Elke maand een deel van een serie en zo kom ik daar ook aan toe. In het jaar 2020 wil ik de zeven zussen van Lucinda Riley gaan lezen. Er zijn inmiddels vijf delen uitgegeven en deel zes “Zon “wordt in Februari 2020 verwacht.

Koopverbod

In het nieuwe jaar mag ik van mezelf geen boeken meer kopen zowel niet in een boekhandels als in een kringloopwinkel. Eerst nu maar ruimte gaan creëren in mijn boekenkast. Wel heb ik nog een boekenbon die ik voor Kerst van mijn werk heb gekregen. Die mag ik dan nog wel gebruiken, haha. Sterker nog het winkelmandje is al gevuld met hof van ijs en sterren van Sarah J, Maas. Dit is een vervolg op de Hof van doorns en Rozen trilogie die ik heb gelezen. En de magische apotheker van Anne Ruhe met een prachtige cover.

Twaalf maanden is eigenlijk best lang  om geen boeken te kopen bedenk ik me nu, nee nee ik krabbel niet terug maar ik wil wel lief voor mezelf blijven dus laten we zeggen dat ik tot aan de zomer geen boeken meer mag kopen. Vanaf een Juli ga ik kijken hoe het ervoor staat met de ruimte in mijn boekenkast.

 

 Ondertussen heb ik mijn eerste tbr klaarstaan voor in Januari en dit zijn boeken die ik al heel lang wil lezen maar in mijn beleving er niet aan toekom, dus ik ben hier heel blij mee en ben reuze benieuwd of dit voor mij gaat werken. Maar niet geschoten is altijd mis denk ik dan maar zo en ga ik het gewoon proberen.

“de vrouw in suite 10 ” staat hoog op mijn lijst en daar ga ik dus ook als eerste in beginnen. Ik heb van Ruth Ware ook “in een donker donker bos “gelezen en die vond ik echt rete goed en is mijn verwachting van dit boek best wel hoog hierdoor.

Ooit heb ik al eens een start gemaakt in Hex van Thomas Olde Heuvelt en na een paar bladzijdes heb ik hem opzij gelegd want ik vond het maar een raar verhaal en snapte er niet veel van. Maar nu is van dezelfde schrijver het boek Echo uitgekomen en daar lees ik zo veel goede recensies over dat ik daar toch wel heel nieuwsgierig van werd. Nou ja dan toch maar eerst Hex lezen en daarna Echo.

De boeken van Jet van Vuren en Esther Verhoef zijn altijd goed. Mijn liefde voor lezen begon bij Litaire thrillers van Nederlandse bodem en die liefde zal altijd blijven bestaan.

Linda Green met ik tel tot 10 is nieuw voor mij. Zo ook Een paradijs aan zee van Elin Hildebrand. Maar de titels en covers doen wat met mij en ik kan niet uitleggen wat het met mij doet alleen dat ik ze wil, nee moet lezen, lol

Verder wilde ik nog even dit mooie book etui showen. Deze kwam ik tegen in een kringloopwinkel en dacht meteen die is handig om mijn boek in te stoppen die anders zo los in mijn tas zit en toch wel beschadigd raakt op ten duur.

Ook heb ik met kerst drie  leuke boeken gekregen en handige bookmarkers.

Me happy

Boekenpraat#3 hoe hou ik mijn boeken bij?

Oké, dit wordt leuk, haha ik heb namelijk een systeem voor mezelf ontwikkeld om bij te kunnen houden wat ik nog wil lezen en wat ik al gelezen heb. Ook welke boeken heb ik nu precies en welke boeken wil ik nog? Want ik heb ook een tik om boekseries te sparen. Kan je mij nog bijhouden?

 

Ik koop mijn boeken zowel in boekhandels en kringloopwinkels als online bij bijvoorbeeld bol.com, boekenkraam, bookspot en boekenvoordeel. Ik koop nieuwe én tweedehands boeken.

Als ik weer nieuwe boeken kan toevoegen in mijn collectie dan ga ik eerst naar de Hebban app. Daar noteer ik dat ik ze in bezit heb en ze wil lezen. Dit is vooral heel makkelijk als je een boek in handen hebt en je weet niet meer of je hem al in bezit hebt of heb gelezen dan scan je de streepjescode achterop het boek en dan weet je meteen hoe het zit.

Ook kan je in de Hebban app aanvinken wat je op dat moment voor boek aan het lezen bent. Ik doe ook mee met de leeschallence 2019 en zit al boven mijn aantal gelezen boeken.

Dan heb ik mijn eigen lijst nog die ik in Colornote app maak. Ik schrijf de naam van de auteur op de bovenste balk zodat als ik de app open meteen een overzicht heb.

Als ik nu bijvoorbeeld een boek aanschaf van Lucinda Riley dan noteer ik hem op colornote en ga daarna naar boekbeschrijvingen.nl en daar zoek ik alle uitgegeven boeken van die desbetreffende auteur en dat noteer ik ook op mijn lijst. Op deze manier kan ik makkelijk gaan afvinken en heb ik een duidelijk overzicht. Dit werkt voor mij perfect.

Op boekbeschrijvingen staat ook bijzonderheden geschreven over de auteur en die knip en plak ik ook mijn lijst. Altijd leuk wat meer achtergrondinformatie te hebben. De pseudoniemen worden vaak ook genoemd dat is superhandig voor als je nieuwsgierig bent naar nog meer geschreven boeken van dezelfde auteur.

Boekrecencie Oktober-Soren Sveitrup

Oktober is een debuut van de Deense  Soren Sveistrup en wat voor één! Wat ik later las is dat Soren ook bedenker en senario schrijver is van de bekende serie The killing. Ben jij een echte fan van Scandinavische Thrillers dan moet je Oktober echt gelezen hebben. Ik beloof het je…het zal je niet gaan vervelen en aan het einde van dit boek heb je geen nagels meer op je vingers zitten.

 

Achterflap

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

 

Samenvatting

Het verhaal begint met een spannende proloog waarna er telkens als er bizare moorden  op vrouwen worden gepleegd ook  een kastanje poppetje wordt gevonden bij het lijk. Op die poppetjes vinden ze tijdens een onderzoek vingerafdrukken van de vermiste dochter van de minister die een moeilijk jaar achter de rug heeft maar toch weer aan het werk gaat.

Haar dochter is nooit gevonden en niemand kan haar vertellen of zij nog leeft.

 

Rechercheurs Thulin en Hess weten niet waar ze het moeten zoeken. Niet met het onderzoek en ook niet met elkaar. Tot er een verdachte word gearesteerd en bekent en zowel Thulin als Hess blijven met een vreemd gevoel zitten want niks is wat het lijkt. Ze zijn het met elkaar eens dat dit niet de moordenaar kan zijn. Ondanks de subtiele aanwijzingen kan je niet bedenken wie er achter de lugubere moorden zit en wil je alleen maar door blijven lezen. Het boek had mij in zijn greep..komt er een vervolg? Ik hoop van wel.

 

 

Wat vind ik van Oktober?

Het boek word geschreven in het heden en je springt ook terug in het verleden en allebei de tijdzones komen er veel personages in voor wat ik in het begin moeilijk vond om ze uit elkaar te houden, Maar al gauw maakt je uitgebreid kennis met de hoofdpersonen en begin je ze goed te leren kennen. Het verhaal is heel beeldend geschreven en niet alleen van de personen maar ook van de omgeving wat ik zelf altijd heel prettig vind. Nog steeds bedenk ik me hoe je op zo een verhaal als dit kan komen  en dan ook nog eens de verschillende tijdzones erbij. Vanaf nu ben ik Fan van scandinavische thrillers al weet ik nog niet of er nog een boek zo kan tippen als aan Oktober.

Dit boek krijgt van mij dikke vijf sterren!

 

 

Informatie:

Titel/auteur: Oktober- Soren Sveistrup

Uitgeverij: www.awbruna.nl

Pagina’s: 544

Isbn: 9789400510340

*dit artikel bevat een affiliate link

Boekenpraat#2 TBR November”19

Er is een nieuw onderdeel op blogmomentje geboren en het heet boekenpraat.

In deze artikelen neem ik je mee op mijn leesavontuur, hoe mijn boekenkast eruitziet, hoe ik ongelezen en gelezen boeken bij hou en dat soort zaken. Het eerste artikel is vorige week donderdag gepubliceerd en daarin liet ik mijn boekenkast zien. Nu is mijn Tbr stapel aan de beurt. Pak lekker een bakkie koffie of thee en heb veel leesplezier

Ik ga in de maand November starten met een maandelijkse tbr stapel dat staat voor to be Read (nog te lezen boeken) Het is de bedoeling dat je voor die maand je boeken alvast gaat uitzoeken die je in die maand wil gaan lezen. Ik ben dit gaan doen om mezelf uit te dagen nog meer boeken te gaan lezen want op deze manier ben je er toch bewuster mee bezig.

Nu is het zo dat ik voor het eerst mee doe met een redathon dus moet ik specifieke boeken gaan uitzoeken. Ik zal gaan uitleggen wat dit inhoudt zodat je misschien ook wel zin hebt om mee te gaan lezen met deze leuke uitdaging.

 

The believe in the Impossible readathon

Dat is hoe deze readathon heet, oftewel believeathon verzonnen door Gavin Hetherington op You Tube. Deze believeathon start op 1 nov en eindigt op 30 nov

 

Wat is de bedoeling?

Gavin heeft onderaan zijn video een document toegevoegd met een uitgebreide uitleg van zeventien pagina’s. Deze kun je downloaden en uitprinten. Ik heb het document zelf niet uitgeprint maar op mijn telefoon gedownload en gelezen.

Er zijn 10 “prompts” waarvan je er minimaal 4 moet uitzoeken, meer mag altijd. Je hebt daarnaast ook nog een “groepsboek” die we dan allemaal lezen en dat is Frozenhart.

Ik heb gekozen om met 4 prompts mee te doen, dat is elke week één boek en ik ga voor de:

*read a seasonal book: ik lees daarvoor Een frozen hart van Elizabeth Rudnick

Als prinses Anna vijf jaar is gebeurd er tijdens het spelen iets met haar grote zus Elsa. Vanaf die dag sluit Elsa zich op in haar kamer en weet Anne niet waarom zij dat doet. Na tien jaar komen de ouders van Anne en Elsa te overlijden en wordt Elsa troonopvolgster maar dan moet ze wel haar kamer uit komen. Anna kijkt hier erg naar uit maar haar zus is heel afstandelijk en toont geen emotie. Dan komt er een prins in beeld die andere bedoelingen heeft dan gedacht wordt en staat alles op zijn kop.

*read a book with a strong sense of friendship: ik lees daarvoor Deel 1 van de Harry Potter serie De steen der wijzen van J.K Rowling

Harry Potter die sinds de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante in een bezemkast woont is ongelukkig. Maar dan ontvangt hij op een dag een geheimzinnige brief die zijn leven gaat veranderen.

*read a book featuring an animal character: ik lees daarvoor De kronieken van Narnia, twee delen in één boek Het paard en de jongen/prins Caspian (deel 3 en 4) van C.S Lewis

Als Peter, Susan, Edmund en Lucy op een Engels station staan te wachten op een trein gebeurt er iets raars. Ze voelen iets onzichtbaars krachtig aan hun trekken en merken ineens dat het station verdwijnt.  Plotseling zijn ze weer terug in Narnia waar ondertussen een burgeroorlog aan de gang is geweest. Ze gaan proberen het land te redden uit de boze handen van Koning Miraz.

*read a book featuring Magic: ik lees daarvoor De boeken van het begin deel 1 Smaragd van John Stephens

Het is Kerstnacht en de drie jonge kinderen vluchten van huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverend boek.

De updates over deze believeathon plaats ik hieronder gedurende de maand November.

Update 21/11/19

Een Frozen hart van Elizabeth Rudnick heb ik vorige week uitgelezen. Ik heb ook de film gezien en wat het verschil is dat de schrijfster ook vanuit het perspectief van Hans schrijft. Onder andere wat zijn beweegredenen zijn om in het leven van de prinses te verschijnen. Waarom doet Hans al die moeite? Ik vind het een leuke aanvulling om na de film dit boek te gaan lezen.

Ik ben nu Harry Potter deel één ( steen der Wijzen) aan het lezen. Ik heb nog maar negen dagen voor 2 1/2 boek. Zal ik het gaan halen?

Boekenpraat#1 mijn boekenkast & leesgeschiedenis

In mijn jonge jaren woonde ik tegenover een bibliotheek en daar is ook meteen mijn liefde voor lezen geboren. Ik ging elke week, het liefst twee keer per week, een stapel boeken lenen en die las ik ook allemaal uit. In die tijd had je nog van die stempelkaartjes, weet je nog?

Mijn favoriete boeken die ik las waren de ponyclub, de vijf, pinkeltje en de olijke tweeling, lol

Vaak ging ik alleen ernaartoe en kon ik daar best lang blijven hangen. Soms ging mijn moeder ook mee want mijn vader las altijd heel graag thrillers, oja en Baantjer boeken. Leuk om deze herinneren weer op te halen.

Toen ik naar de middelbare school ging is het lezen op een laag pitje komen te staan. Ik had meer oog voor jongens en het uitgaan en natuurlijk ook voor het huiswerk, ahum, kuch.

Op mijn eenentwintigste ging ik samenwonen met mijn lief en zat ik alleen maar op een roze wolk der liefde en later op twee blauwe wolken, haha want al gauw werden onze jongens geboren. Van lezen is er niet meer gekomen. Tot ik twaalf jaar geleden van Amsterdam naar Uithoorn verhuisde waar de liefde voor de bibliotheek weer opbloeide. Ik wilde de omgeving leren kennen en kwam al gauw de bibliotheek tegen waar ik lid van ben geworden.

Geen idee welk genre ik wilde gaan lezen want wat vond ik vandaag de dag nu leuk? Voor de olijke tweeling was ik toch al een beetje te oud.

Eerst maar eens een rondje gelopen en kwam toen op de afdeling Trillers terecht. Het eerste boek wat mijn aandacht trok was die van Esther Verhoef. Later kwam daar nog Linda van Rijn en Suzanne Vermeer bij. Ik hield dus blijkbaar van Literaire Thrillers maar die raken op een gegeven moment op en wat nu?

Inmiddels zat ik regelmatig op You Tube en keek ik veel naar boekvloggers en las ik er ook veel blogs over en zo kwam ik in aanraking met Fantasy/ Young adult. En toen heb ik de hele serie van Bernhard Hennen “de elfen” gekocht, mam, man, wat een prachtige boekenserie is dat. Ik heb nu wel spijt dat ik ze verkocht heb want ik zou deze best nog wel een keer willen lezen. Want ja zoveel boeken heb ik nog niet……..

Mag ik jullie mijn boeken (voorraad) kast laten zien? Haha

En de lossen boeken, die passen dus niet meer in de boekenkast.

Ik heb een tik om boekenseries te sparen en als deze compleet is te gaan lezen. De series die ik, na het lezen, niet bewaar staan in een andere kast.

In dezelfde kast staan ook de losse boeken die ik nog wil lezen en ook niet na het lezen wil bewaren.

De genres die ik nu lees is: Thrillers, romans, Ya en fantasy, dus lekker van alles wat. Ook lees ik boeken over de gezondheidszorg maar dat is meer beroepsmatig.

Mijn kennis over boeken is nu wel up to date en weet ik precies welke ik allemaal nog wil lezen en welke er op korte termijn uit gaan komen. Ik heb mezelf voorgenomen nu even geen boeken meer te kopen en er een paar weg te lezen uit mijn enorme verzameling. Maar of ik mij daar aan kan houden dat weet ik niet hoor. Gelukkig ben ik een snelle lezer, dat scheelt!Boekrecencie Geraakt-Els Ruiters

Els Ruiters schrijft allerlei genres, waaronder Thrillers zoals Geraakt. Geraakt is haar eerste thriller en verscheen in Juli 2012. Ik heb nog niet eerder een boek van haar gelezen en ben erg benieuwd naar deze thrillerdebuut. Op haar website las ik dat dit het eerste deel is uit de Van Amstel & Weltman reeks is. Deel twee heet Verborgen verleden en deel drie heet Bloedverwanten.

Achterflap

Rechercheur Ava van Amstel is compleet van de kaart door het nieuws dat haar partner Danny een motorongeluk heeft gehad en in coma ligt. Haar humeur daalt helemaal tot een dieptepunt als ze hoort dat ze nu zal moeten gaan samenwerken met de piepjonge, maar knappe Robert Welsman. Samen moeten ze de vermissing van de 15-jarige Merel Opdam gaan oplossen. Een zaak die gecompliceerder is dan ze in eerste instantie dacht. Kan Ava haar vooroordelen opzijzetten en deze zaak tot een goed einde brengen?

Samenvatting

Als Danny op een ochtend niet op het werk verschijnt begint Ava zich zorgen te maken. Ook wordt ze gek van alle collega’s die naar Danny vragen. Hoe moet zij nu weten waar hij is? Of zullen de collega’s doorhebben dat er meer speelt tussen die twee? Heimelijk is zij nog steeds verliefd op hem ook nu Danny inmiddels getrouwd is.

Als ze dan eindelijk hoort dat Danny een motorongeluk heeft gehad stort haar hele wereld in. Heel veel tijd om hierbij stil te staan heeft ze niet want de chef wil dat ze de zaak, een vermist meisje, overneemt waar Danny mee bezig was. Tijdens dit onderzoek komen er nog meer zaken aan het licht en is ze uiteindelijk maar wat blij met de hulp van haar nieuwe collega Weltman.

Plotseling schreeuwde ze iets tegen hem. Ze leek haar zelfbeheersing te verliezen. Roberts onderbenen bewogen krachteloos. Wat had ze in godsnaam met hem gedaan?

Zijn lichte trui was doorweekt met grote rode bloemen die voor mijn ogen snel toenamen in aantal en omvang, Op de grond werd een plasje bloed groter en groter.

Wat vind ik van Geraakt?

Ik heb dit boek in een paar uur uitgelezen. Het leest lekker makkelijk weg omdat het vlot geschreven is.  De karakters zijn een voor een goed uitgelicht en je leert ze, zo door het verhaal heen, kennen. Ik heb het verhaal beeldend kunnen lezen en dat vind ik echt een pluspunt van een (goed) boek.

Informatie

Titel/auteur: Geraakt- Els Ruiters

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Pagina’s: 303

ISBN: 9789461090867

*Dit artikel bevat een affiliate link

Boekrecencie De oppas – Jet van Vuuren

de oppas

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien.

Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is.
Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen.

Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar?


Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot zich tegen je keert…

Samenvatting

Kim komt na dertien jaar eindelijk vrij uit de gevangenis waar zij “onschuldig “heeft gezeten voor een moord op een meisje genaamd Suze. Zij wil wraak om wat haar is overkomen en dat wil Max, de broer van Suze ook. Hij is inmiddels volwassen en denkt te weten wie de moord op zijn zusje op zijn of haar geweten heeft.

Als op een avond Anton “even” iets uit de auto gaat pakken en niet meer terugkomt besluit Dorien de politie in te schakelen. Waarna je de levensverhalen volgt van Dorien, die aan huis gekluisterd is door haar spierziekte, Anton, die zijn gevoelens van Dorien begint kwijt te raken doordat Dorien niet met haar gevoelens om kan gaan doordat ze samen en kindje zijn verloren en hij bij haar blijft uit schuldgevoel, Max die niet door Dorien herkend wordt omdat hij nu een volwassen jongen is en zich in het leven van Dorien onmisbaar maakt, en Kim die besluiten maakt uit pure wanhoop.

Kim vindt het ontzettend moeilijk om haar leven weer op te pakken na haar gevangenisstraf waarbij ze vervroegd is vrijgelaten. Het leven is voor haar ontzettend veranderd en toch keert ze terug naar het huis waar het allemaal is gebeurd. En dan op een dag ziet zij Anton en weet ze wat haar te doen staat. Het enige was zij wil is wraak.

Wat vind ik van de Oppas?

Het verhaal begint heel spannend: op een begraafplaats.

“Langs de kale, spookachtige bomen van de begraafplaats haastte zich een donkere schim. En terwijl de herfstwind aan zijn capuchon rukte, gutste de regen erlangs. Hijgend wierp hij een blik over zijn schouder. Was er echt niemand die hem volgde?”

Waarna het verhaal overgaat in de levensverhalen van Dorien, Anton, Max en Kim.  Zowel in heden als flashbacks uit het verleden. De karakters zijn goed uitgelicht wat ik zelf heel prettig vind om goed in het verhaal te komen en vooral te blijven. Maar je kan hierin ook doorschieten en vind ik dat het verhaal op de helft iets te langdradig word. Dat komt omdat het verhaal van Dorien, haar ziekte en kookkunsten, op een gegeven moment te lang duurt in mijn beleving. Mijn gedachte dreef er van weg en kon ik alleen nog maar hopen dat ik snel zou gaan lezen wat er met Anton is gebeurd en wat Kim gaat besluiten te doen aan haar wraakgevoelens.

Maar dan herpakt het verhaal zich en krijg je de feiten te lezen waar ik op dat moment ook echt de behoefte aan had.

 

 

Informatie

Titel/auteur: De oppas- Els Ruiters

Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.

Pagina’s: 303

ISBN: 9789045211435

*Dit artikel bevat een affiliate link

 

Boekrecencie De violiste Patricia Snel

boekreview-de violiste

De violiste/Patricia Snel

Ik zag dit boek, De violiste van Patricia Snel, met regelmaat voorbijkomen op Instagram en de reviews die ik daarop las waren lovend. Met volle enthousiasme begon ik in dit verhaal.

Waar gaat De violiste over?

Het kon toch niet…

Had hij het wel goed gevoeld?

Steeds sneller tastten zijn vingers over de grond. Waar was dat klereding? Hij voelde iets zachts. Zijn mond vertrok. Na een minuut vond hij de aansteker en hij knipte hem aan. Hij hield zijn adem in. Het vlammetje gleed over een half vergane schedel, de rij tanden, haren, ribben, schouders en ellepijpen waar rafelige stof, huid en deels verteerd plastic omheen hingen”

Vanaf het begin dat het lichaam van Lena Miller, dochter van een bekende Britse politicus, gevonden is staat het leven van violiste Amber Kaufmann volledig op zijn kop. Haar man en manager, Kurt, bleek als laatste met Lena gezien te zijn waarna elk spoor van haar verdween.

O”Connor, de agent die destijds deze zaak op zich kreeg, verteld zijn verhaal door het boek heen. Wat is er jaren geleden gebeurd? Ondanks dat hij nu met pensioen is pakt hij het dossier van Lena Miller er weer bij, die hij nooit heeft kunnen loslaten.

In O”Connors zoektocht naar Lena was iedereen verdacht en hij probeerde destijds zoveel mogelijk informatie te verzamelen om zijn hypothesen op te stellen;zelfmoord, moord, gevlucht, gevangen, gewond, ontvoerd. Niemand had sinds haar verdwijning haar telefoon of creditcard gebruikt en haar clutch was ook niet gevonden”

Wat vind ik van De violiste?

Heel cliché maar weer zo een boek waar ik in wil blijven lezen. De proloog is zo geschreven dat ik wilde weten hoe het zich vervolgde. Wat ik heel goed van dit verhaal vind is dat er zo door het verhaal heen 6 verdachte in totaal kunnen zijn. Drie vanaf het begin en naarmate het verhaal vordert komen er geleidelijk nog drie bij. Ik kreeg maar geen seintje of gevoel wie de werkelijke dader zou kunnen zijn. Eén waarvan je meteen denkt ja die zou het moeten zijn volgens jou.

De spanning blijft tot aan de laatste 10 bladzijdes en dan…krijg je een koude douche. Je krijgt dan een verklaring van diegene die de misdaad begaan heeft maar deze is zo, ja hoe moet ik dat zeggen, flauw, dat ik meteen weer met beide benen op de grond terecht kwam.

Patricia Snel – De violiste
The House of Books / 2016 / 9789044347944

Koop bij bol.com

Boekrecencie: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

Boekreview: Viva Espana – Linda van Rijn

Viva espana

De knal klonk keihard door de zware stilte. Hij galmde door de omgeving. Anne bevroor. Het bloed stolde in haar aderen. Ze had nog nooit zoiets gehoord en toch wist ze meteen wat dit was, Een schot. Hij was gewapend. Het hek ging knarsend open.”

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Viva Espana komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Anne Verhulst geniet met volle tuigen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars – en verhuurkantoor van luxe vakantievilla’s. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is in schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen.

Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in één van de villa’s vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?

Ik heb Viva Espana aangeschaft voor mijn vakantie naar Spanje en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Heerlijk aan het zwembad of op het strand overal ging dit boek mee naar toe. Ik ben echt fan van Linda van Rijn en haar schrijfstijl. Het leest lekker vlot en de verhaallijn spreekt mij erg aan. In vakantiesfeer en dan wordt het nog spannend ook.

Drie jaar woont Anne nu in Spanje aan de Costa Brava en werkt voor makelaarskantoor Costa Villas die ook luxe villa’s verhuren. In de liefde is zij ook heel gelukkig want Daniel legt haar in de watten en doet er alles aan om haar gelukkig te maken.

Als Anne één van de villa’s verhuurt heb en zij de Familie gaat rondleiden in de villa dan ontdekken de kinderen een afschuwelijke vondst in de badkamer. En vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Haar werkgever Jeroen gedraagt zich al enig tijd zeer vreemd en als op een dag de vader van Jeroen – Henk – ontvoerd begint ze Jeroen nog meer te wantrouwen.

Wat ik leuk vind is dat de plaatsen Girona, platje ‘d aro en Palafrugell in het verhaal voorbij komen. Deze plaatsen heb ik zelf ook bezocht. Hier en daar vond ik het en beetje voorspelbaar maar doordat de spanning subtiel wordt opgevoerd blijft het toch zo dat je verder wilt lezen en wil weten hoe dit avontuur afloopt.

Informatie

Viva Espana – Linda van Rijn

Uitgeverij: Marmer BV

Verschenen: 2013

paperback: 211 pagina’s

ISBN: 9789460682391

afsluiter-2

Boekenrecencie: Het meisje in de trein

Het meisje in de trein

Boekreview: Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Eén betekent ergernis, twee brengen plezier, drie een trouwpartij en een klein kindje vier. Ik blijf hangen op vier en kan niet verder komen. Mijn hoofd is vol geluiden, mijn mond zit vol bloed. En een klein kindje vier. Ik hoor de eksters, ze lachen, ze lachen me uit, met een schor gekakel. Een voorbode. Een slecht voorteken. Ik zie ze, zwart afgetekend tegen de zon. Niet de vogels, iets anders. Er komt iemand aan. Iemand praat tegen me. ‘kijk nou. Kijk nou wat ik heb gedaan, door jou schuld.’

Ik koop boeken in boekwinkels, online en ook in kringloopwinkels. Het meisje in de trein komt uit een kringloopwinkel.

Achterflap

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hun persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven is – in Rachels ogen – perfect.

Een beetje zoals haar eigen leven ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het verhaal wordt verteld in het perspectief van Rachel. Later in het verhaal komen ook de perspectieven van Megan (Jess) en Anne, de huidige vrouw van haar ex bij. Je gaat van het heden naar het verleden en langzaam aan kom je meer te weten over hoe het nu precies in elkaar steekt.

Als ik aan het reizen ben dan vind ik het ook heerlijk om naar huisjes te kijken en vooral wanneer het buiten donker is dan kan je goed naar binnen kijken. Vandaar dat Het meisje in de trein mij aansprak om te gaan lezen.

Rachel haar leven ligt overhoop. Ze is aan de drank en ontslagen van haar werk. Omdat ze niet wil dat haar huisgenote dit te weten komt neemt Rachel elke dag dezelfde trein en komt ze langs haar oude buurt waar ze ooit zo een gelukkig leven leidde met haar ex man Tom. Tom daarin tegen is verder gegaan met zijn leven en is opnieuw getrouwd en vader geworden.

Rachel neemt elke ochtend en avond op precieze tijden de trein en elke keer als zij langs haar oude buurt rijd ziet ze een stel in de ochtend ontbijten en ze noemt hun Jess en Jason. Op een ochtend ziet ze geen Jason die naast Jess zit maar een andere vreemde man. En als Jess niet veel later ook nog eens verdwijnt en Rachel het besluit neemt om bij de politie te melden wat zij heeft gezien komt Rachel in een duistere zaak terecht. Kan zij zichzelf verdedigen als ze altijd dronken is en black outs heeft.

Informatie

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Verschenen: 2015

paperback: 358 pagina’s

ISBN: 9789400503885

*Dit artikel bevat een affiliate link

afsluiter-2