Boeken Haul deel twee

Blauwe maandag

Ik heb vorige maand mijn boekenkast opgeruimd en heb daarbij het merendeel cadeau gedaan aan mijn schoonzus en haar gezin. Nu ben ik weer opnieuw begonnen en deze boeken wil ik graag met jullie delen. Het is een Haul dat betekent “ aangekocht ‘ of “ gekregen ” deze boeken heb ik nog niet gelezen. Wil je na deze tweede deel nog meer lezen, lees dan ook deel 1 van deze boeken Haul.

Blauwe Maandag /Nicci French/ Uitgeverij Anthos

Blauwe maandag

In 2011 kwam Blauwe Maandag uit, wat het eerste deel in de achtdelige serie met Frieda Klein in de hoofdrol is. De delen zijn los van elkaar te lezen. Er zijn meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht.

Frieda klein is een psychotherapeute. Als één van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben met rood haar en sproeten en er kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die ze altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Dinsdag is voorbij / Nicci French / Uitgeverij Anthos

dinsdag voorbij

In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het lichaam van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Inspecteur Karlsson besluit Frieda Klein voor hulp in te schakelen. Wanneer Frieda meer te weten komt over het verleden van de man , blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht.

Wachten op Woensdag / Nicci French / Uitgeverij Anthos

wachten op woensdag

Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat is het stil in huis. Dan ziet zij haar moeder op de grond liggen, vermoord. Wanneer tijdens de politieonderzoek aan het licht komt dat Ruth Lennox een geheim leven leidde, is haar gezin geschokt. Wederom komt Frieda helpen maar zij heeft zo haar eigen problemen. Als Frieda door een patiënt op het spoor van een seriemoordenaar wordt gezet raakt Frieda steeds dieper verstrikt in een gevaarlijk web.

Iene, Miene, Mutte / M.J Arlidge/ Uitgeverij Boekerij

iene miene mutte

Een meisje komt halfdood een bos uit rennen. Haar verhaal is nog gruwelijker dan de ergste nachtmerries, maar alles wat is vertelt is waar.

Enkele dagen later duikt er een tweede slachtoffer op, compleet in shock. In tweetallen worden mensen ontvoerd, gevangen gehouden en uitgehongerd, waarna ze een duivels dilemma krijgen voorgelegd: een ander doden of zelf gedood worden!

Ik reis alleen/ Samuel Bjork/ uitgeverij Lsamsterdam

ik reis alleen

Op het Noorse platteland word teen zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst ik reis alleen. Als blijkt dat het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt Holger Munchs speciale onderzoeksteam weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Kruger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk.

Wat verborgen is/ Hjorth Rosenfeldt/uitgeverij Libris de bezige bij Amsterdam

wat verborgen is

Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, Maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Psycholoog Sebastian Bergman bied zijn hulp aan bij het onderzoek en daar heeft hij zo zijn eigen redenen voor.

Het Familiegraf/ Hjorth Rosenfeldt?uitgeverij cargo

het familiegraf

Tijdens een herfststorm komen twee vrouwen in de bergen van Jamtland in een gevaarlijke situatie terecht. Ze weten zich te redden , maar doen een macabere ontdekking: bij de oever van een rivier steekt een hand uit de grond omhoog. De politie ontdekt later zes lijken. Vervolgens buigt de Nationale Recherche zich over de zaak en als plotseling de veiligheidsdienst zich er mee gaat bemoeien met de zaak wekt dat de nieuwsgierigheid van Sebastiaan Bergman, die samen met zijn team verder op onderzoek gaat.

Alibi/Martine Kamphuis/uitgeverij crimecompagnie

alibi

Tijdens een ontgroeningskamp wordt het levenloze lichaam van Belle op een verlaten dijkje gevonden. Als psychologe Wijnona Post Haar cliente Josje hierover hoort vertellen, wordt ze gegrepen door het mysterieuze verhaal. Ze vermoedt dat de dood van Belle geen natuurlijke dood is. In haar zoektocht naar de waarheid negeert ze grenzen en brengt daarbij ook haar eigen leven in gevaar.

Predikant/Camilla Lackberg/ uitgeverij Anthos

predikant

Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Na onderzoek is het voor inspecteur Patrik Hedstrom duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe?

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Eén reactie op “Boeken Haul deel twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *