Saskia Noort – Debet

debet-1-van-1Debet

Het boek Debet van Saskia Noort is een vervolg van haar boek De eetclub.

Zowel het boek als de film De eetclub vond ik beide zeer goed dus ik had erg veel zin om in Debet te gaan beginnen.

Flaptekst 

‘Debet’ is de spannende nieuwe thriller van Saskia Noort. Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen.

Ook keert ze in deze thriller terug naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp is in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, De eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. In de literaire thriller Debet ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van De eetclub, met gevaar voor eigen leven.

 

Als Karen haar man verliest komt ze achter de geheimen va haar echtgenoot Michel. Als dan De Eetclub weer opduikt word het weer heel spannend. Valt ze nu toch weer voor Simon?

“ Hij geeft me een zoen op de mond, strijkt met zijn vinger langs mijn wang, draait zich om en verdwijnt in de menigte. ‘ Mam, ik weet het niet hoor, die gast…Wie was dat?

“ Ze wijst op het dashboardkasje. ‘Doe eens open’ zegt ze. Ik open het. Erin ligt een pistool.

Het koude zweet breekt me uit. ‘ die is voor jou’ . Daarmee mag je mijn vader uitschakelen.

Nadat haar man Michel is  overleden is Karen er van overtuigd dat zij goed verzorgd is achtergelaten, maar de notaris vertelt haar dat het niet het geval is. Michel heeft een half jaar ervoor zijn testament tijdelijk laten wijzigen, omdat het zo slecht ging. Als je alles tegenover elkaar afzet, houdt ze een flinke restschuld over. Maar in hun huist treft ze wel een sporttas aan met 900.000 euro.

Wat vindt ik van Debet?

Een thriller zoals ik een thriller verwacht dat hij is van Saskia Noort. Ik heb het boek in één tuig uitgelezen omdat het verhaal een einde heb die ik zeker niet had verwacht. Daarmee vallen wel alle puzzeltjes op zijn plaats zowel in dit boek als in De eetclub.

Informatie

Verschenen2013

Titel:Debet
Auteur:Saskia Noort
Blz: 253
Uitgever:Ambo/Anthos Amsterdam
Isbn:9789026328824
Sterren 4 out of 5 stars (4 / 5)
GenreLiteraire thriller
Kopen:btn_promo_koop_dark_small
Volg mij op social media en like mijn blogs:

13 reacties op “Saskia Noort – Debet

  1. Iedereen liep weg met de eetclub, ik heb nooit begrepen waarom. Een ontknoping die zo ongeveer op blz 10 al aangekondiged wodt, gecombineerd met een houterige schrijfstijl….nee sorry, mijn schrijfster is ze niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *