Esther Verhoef – Lieve Mama

lievemama

Lieve mama

Mijn verwachting van het boek  – Lieve mama –  ligt hoog na het lezen van de bestseller de kraamhulp van Esther Verhoef. Kan deze thriller –  Lieve mama – het succes evenaren of zelfs overstijgen?

Flaptekst

Hoe ver ga jij om je gezin te verdedigen?
Verpleegkundige Helen is getrouwd met de succesvol horecaondernemer Werner. Hun drie kinderen zijn dertien, vijftien en zeventien. Hun leven lijkt zorgeloos tot die bewuste avond.

Ralf, achtien jaar, woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Totdat hij zich laat meesleuren in een crimineel plan. Een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

” De indringer sperde zijn ogen verder open, zodat rondom zijn irissen oogwit zichtbaar werd – de blik van een waanzinnige” 

Samenvatting

Helen die verpleegster is heeft met haar man Werner die een succesvol horeca onderneming heeft drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien. Ze lijken het goed voor elkaar te hebben en lijken zo op het oog gelukkig.

Door het verhaal heen lees je  brieven, geschreven door helen, aan haar overleden moeder. Waarom deze brieven steeds terug komen in het verhaal kom je later in het verhaal achter. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders thuis en laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

“Ze hadden het er al zo vaak over gehad:snel geld. Een overval. Niet op een winkel of een bedrijf, waar overal camera’s hingen,en vaak achter de toonbank een wapen lag, maar bij mensen thuis” 

En wat daarna gebeurt zou je in je stoutste dromen nog niet kunnen bedenken. Maar Esther kan dat wel en daarom vind ik haar boeken zo spannend om te lezen. Want wat voor besluiten kan je als mens nemen als het om je gezin gaat?

 Dit boek “lieve mama” heb ik in twee dagen uitgelezen. Het leest heerlijk weg  en het heeft een spannend verhaallijn. Het bleef mij van begin tot eind boeien. Ook al kwam het verhaal wat traag op gang . Lieve mama kan de kraamhulp voor mij niet  overtreffen maar door de hoge spanningsboog en geweldige, onverwachte plot  kan Lieve mama zeker het succes van De Kraamhulp evenaren en daarom geef ik dit boek een verdiende 4,5 ster

Titel: Lieve mama
Auteur: Esther Verhoef
Uitgever: Uitgeverij Prometheus Amsterdam
Blz.: 373
Verschenen: 2015
Genre: Literaire thriller
ISBN:: 9789044628791
Sterren: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)
Kopen:Koop bij bol.com
Volg mij op social media en like mijn blogs:

12 reacties op “Esther Verhoef – Lieve Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *