Boek recensie Ski Resort

Ski Resort van Linda Van Rijn

Na haar studie Literatuurwetenschap is Linda van Rijn gaan werken in de reisbranche als reisleidster. Al die tijd bleef zij geïnteresseerd in de literatuur en schreef zij al verhalen waar zij verder niks mee deed. Dit gegeven veranderde nadat het boek cruise van haar grote voorbeeld Suzanne Vermeer uit kwam. Alle boeken van Linda van Rijn hebben in de besteller 60 gestaan. Zij schreef onder andere : Piste Alarm, Winter chalet, Blue Curaçao en Last Minute. Van haar boeken zijn er inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht. Ik heb zin om in Ski Resort te beginnen omdat ik verwacht dat ook dit boek weer lekker wegleest.

Achterflap

Nienke Draaijer kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint. Ze vindt skiën geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken – met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg – zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft. Samen met de andere deelnemers van de groepsreis vertrekt ze naar het ski resort Bad Kleinkirchheim.

Het gezelschap van overwegend jongere mensen kan het goed met elkaar vinden en ze vermaken zich prima tijdens het skiën en de après-ski. Nienke geniet niet alleen van de mooie pistes en de gezelligheid van de groep, maar koestert zich ook in de aandacht van de getrouwde Rogier en van Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt.

Na wederom een heerlijke dag op de pistes bezoekt de groep het thermenbad en heeft een reuzegezellige avond. Maar van die gezelligheid is niets meer over als een medewerkster van de thermen in het bubbelbad het zielloze lichaam van een van de groepsleden aantreft.

 

Niet alleen miste ze de Eddy die ze kende, met zijn droge humor, lieve opmerkingen en geïnteresseerde houding, het was ook stil als ze “s avonds alleen thuiskwam en koud als ze in bed kroop. Maar de Eddy die ze kende bestond niet meer…”

Samenvatting

Nienke Draaijer maakt een zware periode door doordat zij haar baan verloor , haar vader overleed en er na vier jaar een einde kwam aan haar relatie met Eddy. Door de financiële druk kon zij het zich niet permitteren om op vakantie te gaan. Ze kon dan ook haar geluk niet op toen ze een geheel verzorgde wintersportvakantie won omdat ze had meegedaan aan een Facebook actie waar ze in eerste instantie niet aan mee wilde doen. Giovanna haalde haar toch over om het wel te doen en daarom is het ook niet vreemd dat ook het verhaal van Giovanna word verteld die niet alleen Nienkes schoonzus is maar ook haar beste vriendin. Doordat de meeste karakters van sommige reisgenoten goed werden uitgelicht had ik echt het gevoel dat ik meegenomen werd in het verhaal.

Waren ze in een dorp aangekomen? Ze voelde hoop door haar heen gaan. Misschien liep er wel net iemand buiten. Kon ze dan schreeuwen? Wat als ze niet gehoord werd?

Zoals ik had verwacht is dit gewoon weer een fijne vakantie thriller die makkelijk te lezen is zoals bij alle boeken van Linda van Rijn het geval is. Ski resort heeft wel een paar verrassende plotwendingen die ik niet had verwacht waardoor het meerdere keren heel spannend word.

Titel:Ski resort
Auteur:Linda van Rijn
Blz: 211
Uitgever:Uitgeverij Marmer
ISBN:9789460682186
Sterren  (4 / 5)
Verschenen2014
GenreLiteraire thriller
Kopen: 

 

*Dit artikel bevat een affiliate link

 

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

11 reacties op “Boek recensie Ski Resort

    • Dat is jammer Kelly. Bij mij heeft het ook een hele tijd stil gelegen hoor. Maar ik heb toch de rust terug gevonden. Misschien komt dat bij jou ook nog wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *