Blogtour, recensie Omarm ons – Ryanne Veldkamp

Over het boek

Lieke is even helemaal klaar met mannen als ze voor een half jaar naar Zeeland vertrekt om op het huis van haar tante te passen. Maar toch: wie is die buurjongen die haar van de trein haalt nou echt?

Lieke verruilt een half jaar lang het Groningse Haren voor Zeeland. Ze heeft net ontdekt dat haar vriend Nick er een dubbelleven op nahield. Met deze ervaring op zak is ze voorlopig echt even klaar met de liefde. Tenminste, dat had ze gedacht…

 

Vanaf het moment dat Lucas, haar nieuwe, tijdelijke buurman, haar ophaalt van het station wekt hij haar interesse. Lucas, voor vrienden: Luuk, is beslist knap en Lieke kan niet voorkomen dat hij haar enorm aantrekt en intrigeert. Maar Luuk is behalve een ontzettend leuke verschijning om te zien ook enorm gesloten.

Ze probeert toenadering te zoeken, maar Luuk weigert het achterste van zijn tong te laten zien. Lieke wil maar wat graag weten wat er schuil gaat achter de muur die Luuk optrekt.

Lukt het Lieke om hem ervan te overtuigen dat hij haar kan vertrouwen, of is Luuk op zijn beurt te beschadigd om nog in de liefde te kunnen geloven?

Dit vind ik van het boek

Liefde & Drama staat centraal in dit verhaal, net als het nodige portie spanning.

Lieke is een jonge, spontane meid die zich openstelt om nieuwe mensen te leren kennen. Ze vertrekt voor een half jaar uit haar dorp om tot zichzelf te komen. Als zij denkt dat ze van de trein wordt opgehaald door haar tante, staat daar Luuk haar op te wachten om haar naar het huis van tante Jo te brengen.

Ze vind Luuk wel heel aantrekkelijk maar bedenkt ook dat ze deze stap niet heeft gezet om weer verlieft te worden. Ze besluit om er open in te gaan en plezier te maken.

Luuk daarintegen is terughoudend. Hij is vriendelijk maar mysterieus. Hij zegt het hoognodige en is verder erg op zichzelf iets wat Lieke triggert om hem beter te willen leren kennen maar staat Luuk daar voor open?

De specifieke onderwerpen vind ik wel heftig om te lezen maar anderzijds maakt het daardoor een mooi verhaal dat liefde alles kan overwinnen als je er voor open staat en er aan wil werken om het verleden een plekje te geven.

De eerste paar pagina’s van het verhaal is een aanloop naar spanning en romantiek. Het boek leest vlot en algauw zit je er helemaal in en wil je gewoon Lieke en Luuk beter leren kennen hopend dat het goed uitpakt zowel individueel als met elkaar.

Informatie

Titel-auteur: Omarm óns – Ryanne Veldkamp

Genre: Roman

Uitgeverij: Hartklopper

Pagina’s: 294

ISBN: 978-90-830816-3-2

Sterren:

*ik heb dit boek ontvangen van de uitgever en is een onderdeel van een blogtour

Volg mij op social media en like mijn blogs:
Pin Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *