Blogtour, recensie Omarm ons – Ryanne Veldkamp

Over het boek

Lieke is even helemaal klaar met mannen als ze voor een half jaar naar Zeeland vertrekt om op het huis van haar tante te passen. Maar toch: wie is die buurjongen die haar van de trein haalt nou echt?

Lieke verruilt een half jaar lang het Groningse Haren voor Zeeland. Ze heeft net ontdekt dat haar vriend Nick er een dubbelleven op nahield. Met deze ervaring op zak is ze voorlopig echt even klaar met de liefde. Tenminste, dat had ze gedacht…

 

Vanaf het moment dat Lucas, haar nieuwe, tijdelijke buurman, haar ophaalt van het station wekt hij haar interesse. Lucas, voor vrienden: Luuk, is beslist knap en Lieke kan niet voorkomen dat hij haar enorm aantrekt en intrigeert. Maar Luuk is behalve een ontzettend leuke verschijning om te zien ook enorm gesloten.

Ze probeert toenadering te zoeken, maar Luuk weigert het achterste van zijn tong te laten zien. Lieke wil maar wat graag weten wat er schuil gaat achter de muur die Luuk optrekt.

Lukt het Lieke om hem ervan te overtuigen dat hij haar kan vertrouwen, of is Luuk op zijn beurt te beschadigd om nog in de liefde te kunnen geloven?

Dit vind ik van het boek

Liefde & Drama staat centraal in dit verhaal, net als het nodige portie spanning.

Lieke is een jonge, spontane meid die zich openstelt om nieuwe mensen te leren kennen. Ze vertrekt voor een half jaar uit haar dorp om tot zichzelf te komen. Als zij denkt dat ze van de trein wordt opgehaald door haar tante, staat daar Luuk haar op te wachten om haar naar het huis van tante Jo te brengen.

Ze vind Luuk wel heel aantrekkelijk maar bedenkt ook dat ze deze stap niet heeft gezet om weer verlieft te worden. Ze besluit om er open in te gaan en plezier te maken.

Luuk daarintegen is terughoudend. Hij is vriendelijk maar mysterieus. Hij zegt het hoognodige en is verder erg op zichzelf iets wat Lieke triggert om hem beter te willen leren kennen maar staat Luuk daar voor open?

De specifieke onderwerpen vind ik wel heftig om te lezen maar anderzijds maakt het daardoor een mooi verhaal dat liefde alles kan overwinnen als je er voor open staat en er aan wil werken om het verleden een plekje te geven.

De eerste paar pagina’s van het verhaal is een aanloop naar spanning en romantiek. Het boek leest vlot en algauw zit je er helemaal in en wil je gewoon Lieke en Luuk beter leren kennen hopend dat het goed uitpakt zowel individueel als met elkaar.

Informatie

Titel-auteur: Omarm óns – Ryanne Veldkamp

Genre: Roman

Uitgeverij: Hartklopper

Pagina’s: 294

ISBN: 978-90-830816-3-2

Sterren:

*ik heb dit boek ontvangen van de uitgever en is een onderdeel van een blogtour

Recensie Ik tel tot tien – Linda Green

Over de auteur:

Linda Green geboren in 1970heeft gewerkt als journalist. Inmiddels is zij fulltime thrillerschijfster en dit is haar vierde boek. Linda Green woont in West-Yorkshire met haar familie

Synopsis:

Een, twee, drie… Lisa Dale doet haar ogen dicht en telt, klaar voor een spelletje verstoppertje in de drukke speeltuin. Als ze haar ogen weer opendoet, is haar vierjarige dochter Ella weg. Verdwenen zonder een spoor achter te laten. De politie, de media en Lisa’s familie zijn radeloos niemand heeft een idee wie de dader kan zijn.
Maar wat als de dader geen vreemdeling is? Wat als degene die het heeft gedaan denkt een goede daad te verrichten? En wat als Lisa’s kleine meisje voor altijd is verdwenen? In een paar tellen kun je alles kwijtraken…

Waar gaat ik tel tot tien over:

Het is Lisa haar beurt om tot tien te tellen en haar dochtertje Ella rent weg om een verstopplekje te zoeken. Daar is zij heel goed in waardoor gaat er niet meteen een belletje gaat rinkelen bij Lia als zij Ella niet zo één twee drie kan vinden. Uiteindelijk belt ze in paniek de politie want Lisa weet zeker dat haar dochtertje nooit alleen het park uit zou lopen. De gedachte dat Ella door iemand is meegenomen schiet door haar hoofd maar dan zou ze toch wel wat laten horen, of het moet een bekende zijn.

Is Ella verdwaald of heeft een ontvoerder toegeslagen op die vraag krijg je al snel antwoord en daarmee komen Lisa en haar man Alex in een wereld van de media en politieonderzoek.

Dit vind ik van het boek:

In één middag heb ik dit boek uitgelezen. Het zal je maar gebeuren, je kind kwijtraken. Een nachtmerrie voor ieder ouder. Hoe kan een kind opeens oplossen in het niets. Je leest al snel in het begin van het verhaal wat er is gebeurt met Ella en dat vond ik zelf een beetje jammer omdat dat voor mij de spanning er af haalde . Het verhaal wordt door meerdere personages verteld waardoor het mijn aandacht wel bleef trekken. Ik kon niet bedenken hoe dit verhaal ging aflopen.

Cover:

De cover tok wel mijn aandacht. Wazige bomen in een mistwolk en er is een mooie relief gebruikt voor de letters en ballon

Informatie:

 • Ik tel tot tien/Linda Green

 • Genre: Thriller

 • Uitgeverij: Boekerij.nl

 • Pagina’s : 336

 • ISBN: 978-90-225-7992-3

Recencie 13 minuten – Sarah Pinborough

Over de auteur:

Sarah Pinborough (1972) is prijswinnend schrijver van boeken en televisieseries, onder meer voor de BBC. Het Engelse manuscript van Wat jij niet ziet werd verkocht na een duizelingwekkende veiling en inmiddels zit ook een film in de pijplijn. Sarah schrijft in diverse genres waaronder fantasy en horror. Wat jij niet ziet en de young adult thriller 13 minuten zijn de eerste boeken van haar die in het Nederlands vertaald zijn. 

Synopsis:

Ik was dertien minuten dood. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal. Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden.

Waar gaat 13 minuten over:

Een wandelaar vind op een morgen de 16 jarige Natasha dood in een rivier. Als hij op zoek gaat naar zijn telefoon denk hij haar hand te zien bewegen en besluit haar uit het water te halen. Ze is 13 minuten dood geweest maar ze kan zich niks meer herinneren. Als ze bijkomt ligt ze in het ziekenhuis en lijdt ze aan geheugenverlies. Natasha gaat een dagboek bijhouden om alle stukjes geheugen die in flashbacks terug komen op te schrijven. Haar beste vriendinnen Jenny en Hayley zoeken haar regelmatig op in het ziekenhuis maar Natasja vind dat ze zich vreemd gedragen alsof ze iets achterhouden. Weten ze meer?

Nadat Rebecca het nieuws heeft gehoord wat er met Natasha is gebeurd komt zij ook naar het ziekenhuis. Vroeger waren Natasha en zij dikke hartsvriendinnen maar nadat Natasha haar aan de kant heeft gezet is Rebecca nu wat terughoudend maar wil wel graag helpen om het raadsel op te lossen. Waarom wil ze dat zo graag?

Dit vind ik van het boek:

Het is echt speurwerk toen ik dit verhaal las en er zit ook genoeg spanning in. Dit zijn punten die ik erg kan waarderen in een thriller. Fijn als ik door het verhaal kan uitvogelen wie de dader zou kunnen zijn. Maar doordat ik vind dat het verhaal in delen is geschreven leest dat op een gegeven moment als langdradig. Ik viel van herhaling in herhaling.

In het eerste gedeelte van het verhaal als bekent is wie de dader meer of minder kan zijn en je tot het slot komt krijgt het een wending en is er toch nog twijfel als dan uiteindelijk de waarheid boven water komt ben je intussen al drie keer door het verhaal gegaan. Maar doordat de spanning er wel in blijft zitten wilde ik doorlezen om toch te weten te komen wat er nu echt is gebeurd.

Cover

Mooi dat donkere van water en blauw van de ogen. Leuk bedacht om ook de titel in die kleur blauw te maken. Je ziet in één oogopslag dat dit weleens een spannend boek zou kunnen zijn.

Informatie:

 • 13 minuten/Sarah Pinborough
 • Genre: Thriller, young aldult
 • Uitgeverij: Van Goor
 • Pagina’s : 365
 • ISBN: 978 90 00 37215 7
 • Omslagontwerp: Saskia Janssen

.