Snailmailpost#1 in en uitgaande post

 

 

Het is druk verkeer in mijn brievenbus en ook de postbode heeft voor mij andere brievenbussen blij gemaakt. Wat voor post ging de deur uit en wat viel er op mijn mat?

Via het oproepje welke ik plaatste in een vorig artikel kreeg ik ontzettend leuke reacties en ben ik inmiddels met sandra aan het snailmailen geslagen. Er staan inmiddels meerdere oproepjes op de site  dus zoek jij ook een maatje om leuke, gezellige post mee te gaan uitwisselen check dan  de de link “oproepje” hierboven.

Sandra oftewel @sassemandra op Instagram en ik zijn nu inmiddels vaste maatjes  geworden. Haar stijl is kleurrijk & vrolijk. Deze prachtige snailmail mocht ik van haar ontvangen. Er zit ook een gezellige brief bij maar die hou ik even voor mezelf.

 

Je kan kiezen uit heel veel soorten en maten snailmail en Sandra heeft er voor gekozen om het in een boekjes vorm te maken. Leuk met een houten sleutelhanger er aan wat het helemaal afmaakt.

Ik heb er natuurlijk ook één voor haar gemaakt. Omdat je zoveel kanten op kan ga ik eerst bedenken waar heb ik zin in om te maken. Een boekje, een pocket letter, versierde luciferdoosje, een versierde speelkaart (loaded playingcard) of een loaded bag waarvan ik geen nederlandse benaming voor weet, haha! Ik schrijf sommige benamingen in het Engels zodat je op You tube kunt nakijken wat dit precies inhoudt. 

Maargoed ik dwaal af wat heb ik gemaakt?

Ringband boekje in Sinterklaas thema

Zie je, op de twee bovenste foto’s, de ingelijste afbeelding van het paard van Sinterklaas en een selfie van de sint?  Deze heb ik gemaakt met diaraampjes. Deze zijn vaak te vinden in een kringloopwinkel op de fotoafdeling. 

 

Met Mieke heb ik afgesproken om een advent naar elkaar te sturen. Op het moment van afspreken konden we elkaar nog niet en weet je de smaak en stijl ook nog niet van elkaar dus dan is het wel spannend om post te gaan sturen en dan hopen dat het in de smaak valt.

Nou met dat in de smaak vallen zit het wel goed hoor. Ik ontving eind November de advent die Mieke voor mij gemaakt heb een hele stapel cadeautjes

Vijfentwintig mooi ingepakte cadeautjes voorzien van datum wat aangeeft wanneer ik wat mag uitpakken. Wat een feestje. Er zaten ook heerlijke zuurstokken bij. Of ze lekker waren weet ik eigenlijk niet want zoonlief heeft ze ingepikt. 

 

Aangezien ik erg van knippen en plakken hou besloot ik om mijn advent voor Mieke in een boekvorm te maken. en dit is hem geworden.

 Mieke en ik spraken een budget van E30,00 af en dat is inclusief verzendkosten. Ik moet zeggen dat was een hele uitdaging en ben een middagje gaan shoppen. Ik kocht bijvoorbeeld knutselspullen en dan kan je denken aan stickers, hele ienieminie kleine kerstballetjes en (tover) flesjes die je als een ketting aan een snailmail kunt hangen. Maar ook stempels, oorbellen en waxinelichtjes. 

Is het gelukt om mij aan de afgesproken budget te houden, nou nee niet echt, hihi. Maar dat geeft helemaal niks want ik wil mijn creativiteit hierdoor niet in de weg zitten.

Ik heb dat meestal wel hoor want dan stuur ik een snail wat bijvoorbeeld twee postzegels mg wegen en dan kom ik uit op vier postzegels. Als tip kun je dan je snail die je aan het maken bent wegen maar dit belemmert mij heel erg in het creatieve, dus ik maak wat uit mijn handen rollen op die manier werkt het snailmailen ontspannend voor mij.

En als je lekker bezig bent en alles om je heen vergeet dan kan het er zo uitzien:

Wat voor post heb ik nog meer ontvangen en verstuurd?

Via Facebook ben ik lid van diverse hobby/knutsel groepen waarin leuke activiteiten worden georganiseerd. Dan kun je denken aan een themasnail zoals de herfst of sinterklaas. Maar ook bestaan er tagsnails, loaded bags vertaald is het gevulde tas,altered playingcards oftewel versierde speelkaarten. De mogelijkheden zijn oneindig.

Ontvangen

Gemaakt & verstuurd

Ik heb mezelf de afgelopen tijd voor meerdere en verschillende aktiviteiten opgegeven via diverse facebookgroepen waar ik lid van ben. De dames die deze rondes organiseren stoppen er heel veel tijd en aandacht in en vind ik het leuk om van de snailmails een echt feestje van te maken. Want eerlijk is eerlijk je kan wel “gewoon” iets in een envelop stoppen maar dan is er geen gein aan. Het is juist leuk om ook de envelop te versieren en de goodies leuk in te pakken. *Goodies zijn trouwens de cadeautjes die je bij je snailmail toevoegt.

De opdracht was om een vrolijke 3 vaks pocketletter te maken. Ik denk dat dit goed gelukt is want de ontvangster was er heel blij mee.

Hier heb ik een herfst snailmail gemaakt. Ik heb mijn kralen, hangers en lint tevoorschijn gehaald en er rolde een boekenlegger uit die ik in een mooie zakje heb gestopt. Ook maakte ik een paperclip met een vosje er aan. Met nog wat andere dingen verzamelde ik dit in een doorzichtig schudenvelop made by me.

Ook stopte ik er nog in:

Een lekker theetje mag bijna niet ontbreken in een snailmail, maar ik zal Geja niet zijn als ik daar iets leuks mee doe. Ik heb een leuk papierpatroontje uitgezocht en daarvan heb ik een zakje van gemaakt waar dus een theetje in kan maar dat lijkt mij wel duidelijk, hihi.

Ik wilde ook nog wat leuke stickers meesturen en toen dacht ik hé hier kan ik ook een zakje van maken. En dan vind ik het heel leuk om dat zakje ook te versieren.

Verder heb ik nog een kerstboom geborduurd die ik op een kaartje verwerk. Haken doe ik ook heel graag en heb een hele berg hartjes gehaakt die je onder andere ook op een paperclip kan maken. Staat erg leuk in bijvoorbeeld een journal of planner.

Deze journals die je op de foto ziet maak ik zelf en als vulling gebruik ik ovengebakken papier. Het papier dip ik eerst in een koffiebadje waarna ik ze in een warme oven leg en dan drogen ze heel mooi op en krijg je prachtige, ruikende papier..lol. Nee hoor de koffielucht vervliegt.

Waar ik nu heel benieuwd naar ben is ..snailmail jij ook? 

snailmail & post

snailmail

snailmail

De postbode is weer geweest en bracht mij snailmail en gezellige brieven en kaarten. Ondertussen weten jullie wel dat ik gek ben op echte ouderwetse post ontvangen. Het leek mij wel een leuk idee om eens te laten zien wat ik zoal op mijn deurmat vind.

 

 

De post liep dit jaar flink achter en daarom kreeg ik laat deze twee leuke kerstkaarten nog binnen.

 

In één envelop zaten er confettie kerstbomen en omdat ik ook schudkaarten maak heb ik ze in een potje gestopt.

 

Een snailmail en van een ander penvriendin een gezellige brief waar ze een paar mooie zelfgemaakte sluitzegels bij heeft gedaan.

 

Regelmatig ontvang ik hele mooie versierde enveloppen en dan vind ik het zonde om dit zomaar weg te gooien, dus wat heb ik bedacht?

Ik heb een paar van die insteek hoezen aan elkaar geniet en daar kan ik de stickers en washi tape van de ontvangen post op bewaren en zelf ook weer gebruiken.

Ik ontvang niet alleen maar leuke post ik verstuur ook post. En het leukste ervan vind ik is om het als echte cadeautjes in te pakken.

hartje-1

 

afsluiter-2

snailmailen, swappen en creatief schrijven? Facebookgroep Gimmiemail

snailmail

snailmail

Doe jij aan snailmailen, swappen en creatief schrijven kom dan bij onze Facebookgroep Gimmiemail. Renate is beheerster en ik ben moderator van de groep en samen organiseren wij leuke evenementen.

 

Sinds kort ben ik moderator van een hele leuke facebookgroep genaamd Gimmiemail. Dit is een groep die als passie “ post “ heeft. De thema’s zijn heel uiteenlopend zoals Snailmail, swappen, en (creatief)  schrijven.

Wil je leuke , gezellige  post ontvangen en versturen  dan ben je op het juiste adres.  Zo organiseren wij bijvoorbeeld  het maandthema wensenlijst. Als je daar aan mee wilt doen mag je vijf wensen plaatsen die je zou willen ontvangen en moet jij minimaal ook één wens naar een ander lid sturen die zich hiervoor heeft opgegeven.

Wat stuur je dan op?

Je kan denken aan knutselproducten zoals bijvoorbeeld stickers, sluitzegels, gebruikte postzegels, leuke enveloppen en items voor je planner of journal.

Wat is er nog meer te beleven in de groep?

We hebben een lijst waar je een oproep kan plaatsen voor als je een snail en/of penmaatje zoekt.

Regelmatig lopen er leuke swaps zoals nu hebben we de schrijfspullen swap

Voor deze swap vul je een envelop tot 100 gram ( 3 postzegels) met allerlei leuke schrijfspulletjes. Leuke paper clips, (gel) pen, stickers, enveloppen, rolletje decotape en andere dingen die nodig zijn bij het schrijven van brieven. Opgeven tot 12 januari  2018 uitsturen voor 31 januari 2018.

 

Het kaarten tikkertje

Het gaat hier om postkaarten oftewel ansichtkaarten (dus geen dubbele kaarten)

Het werkt zo:
Je noemt een paar algemene wensen (dus geen merken) van een kaart die je graag zou willen ontvangen.
Degene die jou tikt, stuurt jou een kaart.
En noemt zijn/haar eigen wensen, zodat de volgende die persoon weer aan kan tikken.

 

En verder …Wat lees jij momenteel?(gezellig kletsen over de boeken die gelezen worden), zomaar kaartenlijst ,  theeswap en nog véél meer.  Lijkt dit je wat kom eens gezellig langs op de groep, word lid en doe mee met alle leuke dingen die georganiseerd worden. Je bent van harte welkom.

 

hartje-1

 

afsluiter-2

 

 

 

Snailmail with me

Voor het eerst in een lange tijd weer eens een snailmail gemaakt. Al eerder schreef ik een artikel over Snailmailen.

Samen met Renate doe ik een Alfabet Snail. Van de Letter A stuurt zij mij bijvoorbeeld het thema Aardbei en ik stuur naar haar de A van Aap en zo lopen we het hele alfabet af. Inmiddels zijn we bij de een na laatste letter y. Ik heb voor haar Yin &yang en Ys (okey, ys dat schrijf je met ij, maar we nemen het niet zo nauw, haha.

Wat heb ik gemaakt?

 

 

 

img_20170424_202450
Foto: Ys en Yin&Yang paperclips

 

Ik kwam laatst mijn stapeltje vilt tegen en dacht “daar moet ik eens wat leuks mee gaan doen” en dat zijn dus deze paperclips geworden.

 

img_20170424_195612

 

 

Ik heb eerst een rondje uit Zwart vilt geknipt en dat overgetrokken op Wit vilt zodat je daarin een halve boog kan uitknippen en je op deze manier de juiste maat heb. Met een hete lijmpistool heb ik alle onderdeeltjes vastgelijmd.

 

Ik sluit deze blog af met wat leuke foto’s van de A,B,C snail.

 

 

 

afsluiter-2

Snailmailen

 

Snailmailen is zo leuk om te doen. In plaats van alleen maar die vervelende rekeningen te ontvangen  ligt er nu ook  gezellige post op de deurmat als je aan snailmailen doet. Maar wat is snailmailen?

 

 

Snailmailen  – vertaald “slakkenpost” –  is ouderwets post versturen van zelfgemaakte dingen of kleine cadeautjes en daar voeg je ook een gezellige handgeschreven kaart of brief bij de je per post over en weer stuurt naar een snailmaatje.

De brief of kaart in de snailmail is de hoofdzaak. Met de kleine cadeautjes maak je een snailmail compleet.

 

Herfst snailmailen

 

Op de foto hierboven zie je een snailmail van mij die ik heb gemaakt voor een snailmail maatje. Dit is best een uitgebreide snailmail in een doos. Je kan je snailmail ook in een envelop maken want je kan het zo klein of groot maken zoals je zelf wilt. Alles wat je met de post kan versturen is snailmail zoals brieven,kaarten en gevulde enveloppen

Wat heb ik nodig om te beginnen?

De basis:

Schrijfpapier of een kaart, kan gekocht of zelfgemaakt zijn.

Pen

stiften of potloden

Envelop, die kan je leuk versieren met stickers of stempels

Stickers

Stempels om te versieren

verf, bijvoorbeeld waterverf daar kan je ook iets mee opleuken

 

De basis heb ik en nu?

Nu kan je een brief of kaart en de envelop versieren en dan is het leuk om een extraatje bij te doen een soort van cadeautje. Je kan theezakjes, leuke paperclips, en/of stickers erbij doen. 

Wil je iets zelf maken dat is nog leuker zoals:

gepimte paperclip

versiert luciferdoosje met bijvoorbeeld kleine stickertjes erin

een boekenlegger, van karton of gehaakt

 

Gezocht: snailmail maatjes

 

Ik zoek zelf ook nog gezellige  snailmail maatjes dus als je het leuk vind kunnen wij ook gaan snailen.

Ben jij al een snailmailer of wil je er mee beginnen plaats dan een oproep  in de reacties onder aan dit bericht

Veel snailmail plezier

 

 

afsluiter-2