snailmail & post

snailmail

snailmail

De postbode is weer geweest en bracht mij snailmail en gezellige brieven en kaarten. Ondertussen weten jullie wel dat ik gek ben op echte ouderwetse post ontvangen. Het leek mij wel een leuk idee om eens te laten zien wat ik zoal op mijn deurmat vind.

 

 

De post liep dit jaar flink achter en daarom kreeg ik laat deze twee leuke kerstkaarten nog binnen.

 

In één envelop zaten er confettie kerstbomen en omdat ik ook schudkaarten maak heb ik ze in een potje gestopt.

 

Een snailmail en van een ander penvriendin een gezellige brief waar ze een paar mooie zelfgemaakte sluitzegels bij heeft gedaan.

 

Regelmatig ontvang ik hele mooie versierde enveloppen en dan vind ik het zonde om dit zomaar weg te gooien, dus wat heb ik bedacht?

Ik heb een paar van die insteek hoezen aan elkaar geniet en daar kan ik de stickers en washi tape van de ontvangen post op bewaren en zelf ook weer gebruiken.

Ik ontvang niet alleen maar leuke post ik verstuur ook post. En het leukste ervan vind ik is om het als echte cadeautjes in te pakken.

hartje-1

 

afsluiter-2

snailmailen, swappen en creatief schrijven? Facebookgroep Gimmiemail

snailmail

snailmail

Doe jij aan snailmailen, swappen en creatief schrijven kom dan bij onze Facebookgroep Gimmiemail. Renate is beheerster en ik ben moderator van de groep en samen organiseren wij leuke evenementen.

 

Sinds kort ben ik moderator van een hele leuke facebookgroep genaamd Gimmiemail. Dit is een groep die als passie “ post “ heeft. De thema’s zijn heel uiteenlopend zoals Snailmail, swappen, en (creatief)  schrijven.

Wil je leuke , gezellige  post ontvangen en versturen  dan ben je op het juiste adres.  Zo organiseren wij bijvoorbeeld  het maandthema wensenlijst. Als je daar aan mee wilt doen mag je vijf wensen plaatsen die je zou willen ontvangen en moet jij minimaal ook één wens naar een ander lid sturen die zich hiervoor heeft opgegeven.

Wat stuur je dan op?

Je kan denken aan knutselproducten zoals bijvoorbeeld stickers, sluitzegels, gebruikte postzegels, leuke enveloppen en items voor je planner of journal.

Wat is er nog meer te beleven in de groep?

We hebben een lijst waar je een oproep kan plaatsen voor als je een snail en/of penmaatje zoekt.

Regelmatig lopen er leuke swaps zoals nu hebben we de schrijfspullen swap

Voor deze swap vul je een envelop tot 100 gram ( 3 postzegels) met allerlei leuke schrijfspulletjes. Leuke paper clips, (gel) pen, stickers, enveloppen, rolletje decotape en andere dingen die nodig zijn bij het schrijven van brieven. Opgeven tot 12 januari  2018 uitsturen voor 31 januari 2018.

 

Het kaarten tikkertje

Het gaat hier om postkaarten oftewel ansichtkaarten (dus geen dubbele kaarten)

Het werkt zo:
Je noemt een paar algemene wensen (dus geen merken) van een kaart die je graag zou willen ontvangen.
Degene die jou tikt, stuurt jou een kaart.
En noemt zijn/haar eigen wensen, zodat de volgende die persoon weer aan kan tikken.

 

En verder …Wat lees jij momenteel?(gezellig kletsen over de boeken die gelezen worden), zomaar kaartenlijst ,  theeswap en nog véél meer.  Lijkt dit je wat kom eens gezellig langs op de groep, word lid en doe mee met alle leuke dingen die georganiseerd worden. Je bent van harte welkom.

 

hartje-1

 

afsluiter-2

 

 

 

Snailmail with me

Voor het eerst in een lange tijd weer eens een snailmail gemaakt. Al eerder schreef ik een artikel over Snailmailen.

Samen met Renate doe ik een Alfabet Snail. Van de Letter A stuurt zij mij bijvoorbeeld het thema Aardbei en ik stuur naar haar de A van Aap en zo lopen we het hele alfabet af. Inmiddels zijn we bij de een na laatste letter y. Ik heb voor haar Yin &yang en Ys (okey, ys dat schrijf je met ij, maar we nemen het niet zo nauw, haha.

Wat heb ik gemaakt?

 

 

 

img_20170424_202450
Foto: Ys en Yin&Yang paperclips

 

Ik kwam laatst mijn stapeltje vilt tegen en dacht “daar moet ik eens wat leuks mee gaan doen” en dat zijn dus deze paperclips geworden.

 

img_20170424_195612

 

 

Ik heb eerst een rondje uit Zwart vilt geknipt en dat overgetrokken op Wit vilt zodat je daarin een halve boog kan uitknippen en je op deze manier de juiste maat heb. Met een hete lijmpistool heb ik alle onderdeeltjes vastgelijmd.

 

Ik sluit deze blog af met wat leuke foto’s van de A,B,C snail.

 

 

 

afsluiter-2

Snailmailen

 

Snailmailen is zo leuk om te doen. In plaats van alleen maar die vervelende rekeningen te ontvangen  ligt er nu ook  gezellige post op de deurmat als je aan snailmailen doet. Maar wat is snailmailen?

 

 

Snailmailen  – vertaald “slakkenpost” –  is ouderwets post versturen van zelfgemaakte dingen of kleine cadeautjes en daar voeg je ook een gezellige handgeschreven kaart of brief bij de je per post over en weer stuurt naar een snailmaatje.

De brief of kaart in de snailmail is de hoofdzaak. Met de kleine cadeautjes maak je een snailmail compleet.

 

Herfst snailmailen

 

Op de foto hierboven zie je een snailmail van mij die ik heb gemaakt voor een snailmail maatje. Dit is best een uitgebreide snailmail in een doos. Je kan je snailmail ook in een envelop maken want je kan het zo klein of groot maken zoals je zelf wilt. Alles wat je met de post kan versturen is snailmail zoals brieven,kaarten en gevulde enveloppen

Wat heb ik nodig om te beginnen?

De basis:

Schrijfpapier of een kaart, kan gekocht of zelfgemaakt zijn.

Pen

stiften of potloden

Envelop, die kan je leuk versieren met stickers of stempels

Stickers

Stempels om te versieren

verf, bijvoorbeeld waterverf daar kan je ook iets mee opleuken

 

De basis heb ik en nu?

Nu kan je een brief of kaart en de envelop versieren en dan is het leuk om een extraatje bij te doen een soort van cadeautje. Je kan theezakjes, leuke paperclips, en/of stickers erbij doen. 

Wil je iets zelf maken dat is nog leuker zoals:

gepimte paperclip

versiert luciferdoosje met bijvoorbeeld kleine stickertjes erin

een boekenlegger, van karton of gehaakt

 

Gezocht: snailmail maatjes

 

Ik zoek zelf ook nog gezellige  snailmail maatjes dus als je het leuk vind kunnen wij ook gaan snailen.

Ben jij al een snailmailer of wil je er mee beginnen plaats dan een oproep  in de reacties onder aan dit bericht

Veel snailmail plezier

 

 

afsluiter-2