Journals made by me

In een eerdere blog schreef ik over mijn handgemaakte journals. Ik heb er weer een paar gemaakt en wil ze graag aan jullie laten zien.

Ik begin met mijn post journal. Daarin schrijf ik wat ik aan post heb ontvangen en ook wat ik verstuurd heb noteer ik in deze super leuke journal. De adressen van mijn penvriendinnen en snailmaatjes heb ik er ook in geschreven zo heb ik heel handig alle gegevens bij elkaar.

 

Het papier wat ik gebruik voor de pagina’s zijn net als de andere die ik maak in een koffie badje geweest en lekker opgewarmd en afgebakken in de oven. Met stempels heb ik leuke titels verzonnen voor het onderwerp van de pagina’s.

De pagina “opgegeven” is bedoeld voor alle creatieve facebookgroepen waar ik lid van ben. In deze groepen worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een snailmail versturen waar je je voor op kan geven. Ook heb ik een A, B, C snail met Renate gedaan en heb ik een pagina gebruikt om leuke onderwerpen te verzinnen. Ook staat er bepaalde hobby gegevens genoteerd zoals de maten van een ATC.

Naai/sewing journal

Op You Tube kijk ik met regelmaat naar filmpjes waarin je ziet hoe iets gemaakt word. Een “sewing” journal is een hele tijd een rage geweest en omdat ik nog steeds moet leren om op mijn naaimachine te leren werken dacht ik zo een maak ik er ook. Ik kan je zeggen dat dit heel leuk is om te doen. Om er een oude look in te brengen heb ik zelfs mijn oude tijdschriften uit 1946 gebruikt die ik eens een keer op een rommelmarkt op de kop heb getikt. Daar kon ik hele leuke afbeeldingen van gebruiken wat precies past bij deze journal.

 

 

Junk journaal

Deze mocht niet ontbreken vond ik zelf,haha. Het is een lekkere dikke journal geworden met veel yummie spul..lol. Waar ik deze voor ga gebruiken weet ik nog niet. Misschien om in te tekenen en schilderen.

 

 

 

 

En dan als laatste mijn lievelingetje de “gewone” journal. Met een mooie lint sluiting en een prachtige kralenversiering made bij me.

Juist door zijn simpelheid is deze journal een plaatje. Hier en daar heb ik een ander papiersoort gebruikt om het te breken en zo nu en dan een stempel gebruikt. Het papier wat een koffiebad heb gehad daarvan zijn sommige pagina’s zo mooi geworden. Kijk zelf maar.

 

 

 

 

afsluiter-2

 

Bullet Journal Deel 2

 

Ik heb een lange, drukke werkweek achter de rug en toch heb ik een gaatje kunnen vinden om even lekker te knutselen in mijn Bullet Journal.

Het boek is op zich al erg mooi, maar toch heb ik op de voor en achterkant een andere afbeelding geplakt om het meer eigen te maken. Op de binnenkant van de kaft heb ik een Key lijstje gemaakt. Deze gebruik je samen met je to do lijstje en agenda om zo te kunnen zien of er iets gedaan is of nog gedaan moet worden. En om te zien om welk onderwerp het gaat.

 

 

Daarna komt de Index en dan begin ik met de maand mei. Een wishlist, favo online shop, info sites, blolgideeen, blog to do’s.

 

 

 

Een tijdje geleden maakte ik nog een leuk boekje waar ik zo nu en dan in schrijf,knip en plak.

 

 

Op de eerste pagina heb ik een tip-in gemaakt met schattige kleine foto’s van manlief en kids. overigens heb ik ook op de kaft een foto van mezelf gebruikt haha. Ik vind maar weinig foto’s van mezelf leuk, maar deze is wel okey.

 

 

Ik sluit af met een leuke foto van mijn favoriete boeken.

 

img_20170423_203839

 

afsluiter-2

Bullet Journal

In mijn Happy planner img_20170418_192206   hou ik een agenda bij en in mijn Filofax   img_20170418_192223  hou ik lijstjes bij. Zo hou ik overzicht en kan ik alles goed inplannen. Elke dag kijk ik in mijn Happy planner want die verteld mij wat ik die dag moet doen.

Waarom dan ook een Filofax?

Ik gebruik mijn Filofax voor de lijstjes en dan vraag je je natuurlijk af wat voor lijstjes dan?

Mijn blogidééen, To do lijstjes, boekenlijst, schoolinfo van de boys, inloggegevens, info voor mijn shop op blogmomentje, wensenlijst en mijn favoriete shops online.

Omdat ik deze Filofax graag voor iets anders wil gaan gebruiken ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en die heb ik gevonden.

Er bestaat ook een Bullet Journal waar je én een agenda en al je lijstjes in bij kan houden.

Een agenda heb ik al, dus heb ik een opzet gemaakt van een Bullet Journal voor alle onderwerpen die ik belangrijk vind om bij te houden. Ook kan je bijvoorbeeld je voeding bijhouden en je sport schema. Dit boek vond ik in een kringloopwinkel. De pagina’s zijn Blanco dat vind ik wel fijn.

 

 

Wat is nu precies een Bullet Journal?

Dat is een schrift of boekje naar keuze waar je van alles in schrijft. Zoals je To do lijstjes, info over je blog, je afspraken en dergelijke. Je gaat eerst alle bladzijdes nummeren van 1 tot.. En dan op de eerste pagina van je schrift of boekje begin je met een index.

 

 

 

Een index is een inhoudsopgave

Als je op pagina 2 begint met een To do lijst dan vul je bij je index het volgende in: Blz. 2 To do lijstje. En als je op pagina 3 je boekenlijst opschrijft dan vul je bij je index Blz 3 boekenlijst in.

Als je verderop in je schrift of boekje nog eens een keer een To do lijstje maakt ( bijvoorbeeld op Pagina 5 dan vul je bij je index waar je al een keer een To do lijstje heb genoteerd het volgende in: Blz 2 (deze staat er al) – 5 . Op deze manier hoef je niet je hele schrift of boekje door te spitten om het juiste onderwerp te vinden want je ziet in een oogopslag dat op Blz: 2-5 je To do’s staan genoteerd.

 

 

 

Zoals je op de foto kunt zien ziet mijn Bullet Journal er nog heel kaal en saai uit, Maar dit is slechts de basis waar je mee begint. Ik ga nu lekker werken aan mijn Bullet Journal en zal het resultaat aanstaande Zondag laten zien in een Deel 2 van mijn bullet Journal.

 

afsluiter-2

Post & Journal with me

Vrolijk Pasen allemaal.

De dag begon met wat regen maar dat mag de pret niet drukken. Nadat Pablo en ik wat getuinierd hebben bij Meneer x heb ik een gezellige paastafel gedekt en toen  even heerlijk geknutseld  in mijn Junk journal Vol 1.

img_20170415_193323
Foto; Junkjournal Vol 1

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen draait de wasmachine een wasje en is de vaatwasser ook leeggehaald en kan ik in alle rust deze blog schrijven. Meer ga ik vandaag ook niet doen en plof ik straks lekker met een boek op de bank omdat ik morgen ook moet werken.

Vorige week ook wat paaspost gemaakt en heb ik leuke post ontvangen.

 

img_20170412_185630

Deze leuke paassnail ontving ik van Renate Borst.

Hieronder op de foto’s zijn flipboekjes

 

 

En voor de snail vul ik dat nog aan met leuke stickers, washitape, thee en leuke vilten hangers

 

 

Alle post die ik ontvang daar gebruik ik bijna alles van, dus de envelop zelf word hergebruikt, maar ook de washitape en stickers die er op zitten haal ik er af en gebruik ik opnieuw.

 

 

 

 

Bubbeltjes enveloppen zijn altijd zo handig en dan die washitape…zo schattig met de konijntjes en huisjes. I love it

 

afsluiter-2

Journal with me in “Dokilove”

Ik heb zo een drukke werkdag gehad en wat is er dan fijner dan je even te ontspannen met knippen, plakken en schrijven.

Ik heb mijn travelers notebook weer eens erbij gepakt want dat was al weer even een tijdje geleden.

Door mijn drukke leven geef ik mezelf geen tijd om even lekker te knutselen. Maar vandaag dus wel. Dit is mijn dokilove

img_20170328_201236.jpg

Een zachte kaft omslag met verschillende boekjes er in. Deze boekjes heb ik zelf gemaakt. Ik heb er vier boekjes in zitten met verschillende thema’s.

1)Dagboek

2) Huishoudboekje

3) Boeken

4)Wensdoelen/vakantie 2017

Ik zal een paar pagina’s laten zien.

Ik gebruik regelmatig extra kaartjes bevestigd aan een pagina.

Ik kan helaas niet zo goed tekenen, maar ik vind het zo leuk om tussen het schrijven door ook wat te tekenen dat ik nu inmiddels een la vol heb met -ja hoe noem je ze- sjablonen. Echt super handig.

Ik gebruik om de sjablonen te tekenen een zwarte Micron pen nummer 05. Dit zijn hele fijne pennen om in je travelers notebook mee te schrijven want ze drukken namelijk niet door.

Dit zijn de pagina’s die ik vandaag gemaakt heb.

Op foto 1 heb ik me dag beschreven. Op de linkerhoek zie je wat versieringen die heb ik met waterverf en een stencil gemaakt. Op foto 2, 3, en 4 heb ik een paar leuke afbeeldingen geplakt die ik uit een tijdschrift heb geknipt. Ik heb eigenlijk niks met cactussen, maar mijn *moeder hield daar zo van en spaarde ze in haar vensterbank. Toen ik ze zag moest ik aan haar denken en dat is altijd fijn dus moesten ze ook in mijn boekje komen ( * moeders leeft niet meer).

Van een penvriendin kreeg ik een paar leuke kaartjes met een vraag er op (zie foto 3 & 4) deze heb ik er ook in verwerkt en heb ze ook eerlijk beantwoord, haha.

 

afsluiter-2

Nieuwe Junk Journal

 

Mijn junk journal die ik momenteel in gebruik heb is nog lang niet vol.

Maar omdat ik zoveel junk heb liggen heb ik alvast een nieuwe gemaakt zodat ik meteen door kan plakken en schrijven als de ander vol is.

 

Deze nieuwe junk journal heeft de toepasselijke naam ” het geluk van zelf maken“.

Hoe maak je een junk journal?

Je neemt een boek naar keuze en snijd voorzichtig met een mesje de inhoud eruit. De pagina’s gooi je niet weg daar kan je leuke dingen mee doen. Dan ga ik eerst de kaft versieren en daarna de binnenkant.

 

Als dit ligt te drogen dan ga ik de vulling voor het boek maken. Daar kan je van alles voor gebruiken en het is maar net wat je nog voor papier heb liggen. De vulling kan je op verschillende manieren in je boek bevestigen. Je kan naald en draad gebruiken of het vastlijmen. De vulling voor dit boek ga ik deze keer vast lijmen. Daar gebruik ik een lijmpistool voor.

Ik heb ook nog wat garen gebruikt om het op te leuken en zo heb je ook wat extra stevigheid.

 

Laat het boek een dag goed drogen en dan kan het feest beginnen. Lekker knippen, plakken en schrijven.

 

afsluiter-2

Junk Journal

 

 img_20170213_210751.jpg

 

 

Junk Journal: Het is heel fijn om zo een boek te hebben omdat het mij een ontspannend gevoel geeft. Doordat mijn focus op het schilderen, knippen, plakken en schrijven is gericht denk ik aan niks anders en kan ik zo op deze manier mijn batterij weer opladen.

 

Wat is een junk journal?

Vertaalt is dat een afvalboek gevuld met dingen die je normaal zou weggooien.

Verder kun je het invullen zoals je dat zelf wilt. Als ik post van mijn postmaatjes ontvang dan haal ik de versieringen zoals washi tape en stickers er af en gebruik ik dit weer in mijn boek.

 

Ook gebruik ik spullen die ik wil bewaren zoals een leuk kaartje van een vriendin. Ook snoeppapiertjes die lekker knisperen plak ik er in.

 

De junk journal die ik momenteel gebruik is van het merk Canson en gekocht bij een Bruna winkel.

De kaft is saai en Zwart dus heb ik hem gepimpt met stickers, tape, vilten figuurtjes en een heel klei schudkaartje. Als pagina aanduiding heb ik een zonnetje gehaakt.

 

Je kunt eigenlijk alle soorten boekjes en schriften gebruiken die je zelf leuk vind. Ook kan je zo een journal zelf maken. Met diverse papier en folders die door de brievenbus vallen. Dan vouw je de bladzijdes door minden en je schiet er een nietje door. Ook leuk is als je dan nog een kaft er om heen maakt. Daar kun je ook restjes papier voor gebruiken en dan bijvoorbeeld schilderen.

 

Hebben jullie ook een journal of een dagboek waar je in schrijft, knipt en plakt?

Helpt het ook om te ontspannen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

 

afsluiter-2

handmade journals

Memories

are special moments

that tell our

Story

Handgemaakte Journals die maak ik met heel veel liefde en plezier.

img_20161213_114751.jpg

Heerlijk knippen, plakken en lijmen. Het begint met het bedenken van een Thema en maak ik de omslag. Daarna ga ik het papier een voor een in een koffiebadje dippen en afbakken in de oven. Hier krijg je een “old look” van waarna ik de randen bewerk met een inktpad.

Ik bind het papier in de omslag en ga aan de slag met het maken van Banners en Tags. In sommige Journals stempel ik ook op diverse pagina’s.

 

 

De Kerst journal ga ik dit jaar gebruiken om mijn Kerst 2016 vast te leggen. Ik schrijf de invulling van de dagen zoals wat we gedaan hebben en wat we gegeten hebben. Er worden veel foto’s geschoten die ik ook ga verwerken op de pagina’s.

 

In de recepten journal en de naam zegt het al ga ik mijn favoriete recepten verzamelen. Ik kan de recepten opplakken maar ook beschrijven. Na de laatste pagina op de achterkant van de omslag zit een envelop waar je heel handig losse papier en dergelijke in kan bewaren.

 

Ik heb nog twee Journals klaar liggen die nog geen thema hebben. Misschien ga ik deze als dagboek gebruiken.

 

De Groene met een bloemenmoties heeft aan de sluitring een paar mooie bedels en kralen  hangen.

 

afsluiter-2

traveler’s notebook Lovedoki

 

Als je van alles bijhoud op papier dan heb je overal wel wat notities liggen. Hoe handig is het dan als je ze in boekvorm bij elkaar kan binden.

Ik weet niet wat het is, maar ik ben gek op boekjes,papier en schriften. Tijdens mijn zoektocht naar planners kwam ik de Traveler’s notebook tegen.

Dat is een omslag vaak van leer met daarin diverse kleine boekjes die je vastmaakt met elastieken.

Midori worden ze genoemd dat zijn de echte. Degene die zijn nagemaakt noemen ze fauxdori.

Nu zijn de echte midorie’s prachtig, maar de kleur bruin zwart of blauw vind ik een beetje saai. Ik hou van kleur en besloot om  verder te gaan zoeken of ze misschien ook in het roze verkrijgbaar waren. En ja hoor die bestaan van het merk  Dokilove. En nog betaalbaar ook.

Het duurde dan ook niet lang of er één op mijn bureau lag, maar wat ga ik ermee doen. want er stonden al genoeg planners op de plank , maar er zijn genoeg onderwerpen of thema’s over hoor die ik niet in mijn planners gebruik.

Zo gebruik ik een random notitieboek voor mijn maandelijkse in en uitgaves en voor mijn buffer rekening. Die is een  beetje saai en bedacht me  dat dat wel wat leuker kan, omdat ik die ook regelmatig gebruik zeker zo een 2 a 3 keer per week.

Ik heb dan ook de gegevens van dat saaie notitieboek  overgezet in mijn traveler’s notebook.

In totaal zitten er nu drie boekjes in en zijn  er twee over. Eën daarvan word gebruikt  als dagboek. Daarin plak ik mooie afbeeldingen en schrijf  ik er iets in. Niet consequent, maar wanneer dat nodig is.

Dat andere boekje die over is ga ik gebruiken voor de verbouwing van ons huisje.

 

afsluiter-2