Kringloop-blog

Kringloopwinkel Bollenstreek in Lisse

Kringloopwinkels, wij zijn er gek op en ik kan wel zeggen dat het bezoeken van kringloopwinkels een gezamenlijke verslaving is van mij en mijn man.

Elke week proberen we wel even “een kringloopje te pakken” en als we samen een hele dag vrij zijn willen we er zelfs wel meer pakken op een dag hihi.

Omdat we op dit gebied zeg maar aardig ervaren zijn geworden willen wij graag onze ervaringen met jullie delen. Mijn man zorgt voor de foto’s en ik schrijf maandelijks een blog over een kringloopwinkel die we hebben bezocht.

Kringloop Centrum Bollenstreek

Afgelopen dinsdag zijn we geweest in Kringloop Centrum Bollenstreek gevestigd aan de Venneweg te Lisse. We zijn hier uiteraard al vaker geweest en dit is hoe een kringloopwinkel hoort te zijn. De winkel is niet overdreven groot maar ze hebben heeeeeeel veel spullen.

De winkel bestaat uit een grote loods op een industrieterrein en als je binnen komt wordt je bevangen door de spullen. De winkel bestaat uit 2 verdiepingen. De spullen zijn netjes gerangschikt in verschillende categorieën. Overal in de winkel heb je leuke snuffelhoekjes waar je je uren kan vermaken. We hebben in de tijd gemerkt dat iedere kringloopwinkel wel zijn eigen ding heeft, zo heeft de een een heel groot assortiment met boeken en heeft de ander weer voornamelijk kleding. De Bollenstreek heeft niet een bepaald product waar ze in uitblinken, ze hebben gewoon van alles veel.

Laten we de verschillende afdelingen eens bekijken.

Hieronder hebben we een aantal afdelingen uitgelicht die bij ons opvielen.

Boeken

De boekenafdeling is voor mij altijd een belangrijke factor. Als de boekenafdeling maar groot is dan heb ik het al snel naar mijn zin en ben je me zo een poosje kwijt. De boekenafdeling van de Bollenstreek is redelijk groot te noemen en de boeken zijn netjes op alfabet en categorie gecategoriseerd.

Muziek

Ook voor de muziekliefhebber hebben we aan flinke afdeling, of het nu gaat om oude platen, cd’s, cassettebandjes of instrumenten, ze hebben het.
De muziekafdeling is gezellig ingericht en doet aan alsof je je in een echte platenzaak begeeft.

Kleding

Ook de kledingafdeling mag er wezen. Er is voor ieder wat wils, zo heb je een vrouwen-, mannen-, kinder-, en sportafdeling en wat vrij uniek is, ze hebben een hele bruidsafdeling. Ook voor de pashokjes is uiteraard gezorgd en deze zien er netjes uit. Op de verschillende afdelingen waan je je in een echte kledingwinkel en worden er verschillende producten op mooie paspoppen geëtaleerd.

Meubels en woondecoratie

Uiteraard mogen de meubel en woondecoratieafdeling niet ontbreken. De Bollenstreek heeft een breed assortiment in meubels. Het is niet allemaal oude”troep” maar er staan leuke trendy tafels en stoelen waarmee je je huisje leuk kan inrichten. De woondecoratie kom je door heel de winkel tegen maar ze hebben wel netjes de verlichting bij elkaar geplaatst. Tevens hebben ze heel veel schilderijen van modern tot antiek.  

Sieraden

Het wordt een beetje eentonig maar ook wat betreft de sieraden blinkt de Bollen streek ook weer uit. De sieraden zijn netjes en overzichtelijk uitgestald. Het valt op dat er niet alleen oude sieraden zijn maar ook heel veel nieuwe producten tegen hele leuk kringloop prijsjes.

Juweeltjes

Kringloopwinkel Bollenstreek heeft meerdere mooie artikelen staan die je niet zomaar in iedere kringloopwinkel ziet, zo hadden ze een prachtig antiek Frans bad, een oude weegschaal, een antieke kinderwagen en niet te vergeten de prachtige Solex. Ook hebben ze voor de speciale artikelen op de eerste verdieping een aparte veiling afdeling. Hier staan de niet alledaagse juweeltjes waar in de winkel maar ook online op geboden kan worden.

Personeel

Het personeel is vriendelijk en gezellig, in de winkel krijg je duidelijk het gevoel dat de mensen het er naar hun zin hebben. Er is een aparte technische afdeling waar de producten worden getest en maar mensen staan die weten waar ze over praten als je met een technische vraag komt.
Het verkopend personeel is erg vriendelijk en maken gezellig een praatje.

Onze conclusie

Als je bovenstaande leest kan je niet zijn ontgaan dat wij enthousiast zijn over deze kringloopwinkel. Kringloop Centrum Bollenstreek is een kringloopwinkel zoals een kringloopwinkel hoort te zijn. Er is genoeg aanbod en voor iedereen wel iets van zijn gading. De prijzen zijn schappelijk en de producten werken naar behoren. De parkeerplekken zijn wat weinig maar we hebben altijd wel een plekje gehad.

Over de winkel.

Stichting Kringloopcentrum Bollenstreek, kortweg Stikribo, is een stichting die haar winst na aftrek van de kosten beschikbaar stelt voor goede doelen. Dit zijn:

  • Stichting Kinderen Kankervrij (Kika)
  • Instellingen die dieren een mooie oude dag bezorgen

Vrijwilligers

Stichting Kringloopcentrum Bollenstreek biedt vrijwilligers alle ruimte om zich voor de goede doelen in te zetten. Zo vormt het werk voor Stikribo voor langdurig werklozen of mensen met een UWV-achtergrond bijvoorbeeld een mooie eerste aanzet op de weg terug naar het arbeidsproces. Verder bestaat de groep van circa 45 vrijwilligers uit enkele gepensioneerden, mensen die zijn afgekeurd op medische gronden en vele anderen, die naast hun baan of gezin graag iets voor de samenleving willen betekenen. Met hun activiteiten voor Stichting Kringloopcentrum Bollenstreek leveren zij een waardevolle bijdrage aan mens en dier die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Adresgegevens

Stichting Kringloop Centrum Bollenstreek

Vennestraat 10
2161 LE Lisse

Telefoon: 06-83 54 60 60 (Cathy)

Telefoon: 06 -15452289 (Kringloop)

Telefoon: 06-52 02 45 05 (Marco)

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur

Website

www.kringloopcentrumbollenstreek.nl

Ditjes & Datjes

Ik heb gesolliciteerd! Eh maar je hebt toch een baan en je bent met een opleiding bezig?

Ja dat klopt, maar het huis waar ik een leer/werkovereenkomst heb kampt met personeelstekort waardoor ik meer een werknemer ben dan een leerling kan zijn. En heb ik besloten om mijn weg te vervolgen. Maar wat ga je nu dan doen?

Yes, ik ben aangenomen en begin op 1 November in een verpleeghuis op de pg (psychogeriatrie) afdeling voor 32 uur per week, Whoop, Whoop.

Mijn huidige overeenkomst werk/opleiding heb ik onderbroken, oftewel opgezegd en ga ik op een later moment doorstromen bij mijn nieuwe werkgever. Maar voor nu ga ik eerst even heerlijk mijn skills op de werkvloer laten zien en in de praktijk brengen wat ik geleerd heb. Daar heb ik echt heel veel zin in en kijk er enorm naar uit.

De afdeling waar ik kom te werken is kleinschalig wonen en op één woning wonen zes bewoners die allemaal een vorm van dementie hebben.

 

Hoe gaat het met de andere gezinsleden?

 Met mijn drie mannen gaat het ook lekker.

Emilio is afgelopen Augustus, nadat hij zijn diploma niveau 1 heeft behaald, gestart met de opleiding beveiliging airport niveau 2. Deze opleiding duurt twee jaar en zijn doel daarna is om bij de defensie te gaan solliciteren. Hoe en wat daar is hij zich nog op aan het oriënteren. Hij is keihard aan het knokken om te komen waar hij wil zijn en ik ben ervan overtuigd dat het hem zeker gaat lukken.

Diego zit nog steeds in Den Helder die heeft zijn Veva gehaald en is nu werknemer bij de Koninklijke marine en over niet een lange tijd mag hij zich korporaal noemen.

Begin volgend jaar gaat zijn eerste vaart van start. Hij heeft vorige week gehoord dat hij op de ZN.MS De Ruyter is geplaats en gaat vanaf begin Januari volgend jaar varen.

Wat een avontuur gaat hij tegenmoed hij komt langs landen als Noorwegen, Duitsland, Polen, Schotland, Engeland, Finland en Zweden. Het zal voor alle partijen even wennen zijn, maar dit is zo geweldig voor hem. Zijn droom komt uit, wat wil je dan nog meer?

En Pablo gaat ook zijn gangetje, werkt nog steeds voor de overheid. Hoewel hij het creatieve vak wel mist. Hij komt uit de reclame waar hij natuurlijk zijn creativiteit in kwijt kon en dat heeft hij nu weer opgepakt. Nou ja hij is het altijd wel blijven doen maar nu voor het echie en staat hij ingeschreven bij de kamer van koophandel onder de naam Traffic-sign

Ik ben zo supertrots op mijn gezin

 

 Wat kan je de komende tijd verwachten?

 Achter de schermen ben ik druk bezig om een snailmail project op te zetten. Wat betekent dat ik snailmailers met elkaar in contact wil laten komen. Het idee zit in mijn hoofd en weet ik goed hoe ik het wil maar de uitwerking daarvan is ingewikkeld, haha. Dit zal nog wel even wat werk zijn maar de uitkomst zal heel leuk zijn.

In mijn vrije tijd ben ik heerlijk aan het lezen en zal ik de komende tijd daar meer over uitweiden.

Hoe ziet mijn boekenkast eruit? En hoe hou ik alle gelezen boeken bij? Ook wil ik tbr & wrap up artikelen gaan schrijven.  Tbr staat voor “to be read” hierin laat je zien welke boeken je in die maand van plan bent om te gaan lezen en een wrap up is een samenvatting van een gelezen boek van je tbr lijst.

Ook heb ik de pagina over mij aangepast zodat je lezen wat je van blogmomentje kan verwachten en een beetje achtergrondinformatie krijgt over wie er achter blogmomentje zit, me dus, haha.

de dagen, de weken, gaan aan mij voorbij

De dagen, de weken, gaan als een speer aan mij voorbij. Ik ben de afgelopen periode niet verder gekomen dan een “opgemaakt” artikel te publiceren. Hoe dat komt ga ik je nu vertellen.

Zoals je inmiddels wel weet volg ik een opleiding tot VIG, Verzorgende individuele gezondheidszorg. Deze doe ik verkort, dat betekent in plaats van drie jaar doe ik de studie in twee jaar en ik kan je vertellen dat is pittig. In November 2018 ben ik gestart en ben ik de eerste vijf maanden goed doorgekomen. Dat wil zeggen tot nu toe heb ik alle toetsen en examens gehaald en waar ik het meest trots op ben is dat ik Medisch rekenen heb behaald.

Als ik dit zo terug lees klinkt het allemaal heel relaxt, nou neem maar van mij aan dat dit alles niet relaxt is, haha. Er zijn personen die gewoon, makkelijk, kunnen leren en ik ben er één die er heel hard aan moet trekken maar hé ik haal wel alles wat ik moet halen. (Ook al heb ik in die vijf maanden denkbeeldig al héél vaak de stekker eruit willen trekken) maar ondanks de harde strijd gaan we vrolijk verder. Ik zal en moet dat papiertje halen.

Medisch rekenen

We zijn vorige week gestart met ziektebeelden, medicatieleer en verpleegtechnische handelingen. Tussendoor moet ik in die twee jaar ook 18 praktijkopdrachten uitvoeren wat inhoud dat ik leer om complexe zorg te bieden, zorgplannen opstellen, alle wetten in de zorg leer, leer feedback geven en ontvangen, evalueren en zo is de lijst nog heel lang. Het meeste zag ik op tegen het medische rekenen en nu ik die behaald heb zit mij niks meer in de weg om deze diploma te gaan halen en vind ik het allemaal reuze interessant.

Bij mijn vorige opleiding, de Helpende zorg en welzijn, heb ik stage gelopen op een *pg-afdeling (psychogeriatrisch) en nu als leerling op een somatische afdeling. Het fijne ervan is dat ik op deze manier van beide kanten ervaring op doe. Mijn voorkeur gaat wel uit naar pg en daar wil ik mij ook verder in gaan ontwikkelen.

*Even ter informatie

Pg is een afkorting van psychogeriatrisch en betekent zorg die verleend wordt aan ouderen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie.

En somatiek betekent: de zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening.

Ik werk nu 24 uur in een verpleeghuis, ga één dag in de week naar school, één studiedag thuis waar ik niet genoeg aan heb dus ik doe elke dag wel studeren en tussendoor nog mijn huishouding en ik heb ook nog een echtgenoot en twee zonen die overigens mij alle ruimte geven om deze opleiding tot een goed einde te brengen en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Ontspanning

Tussen alle bedrijven door schrijf ik zo nu en dan een blogartikel want dat helpt mij ook om te ontspannen, wat ik hard nodig heb, hihi. Het zal niet zoals gebruikelijk elke woensdag en zondag zijn maar op deze manier hou ik toch contact met jullie en komt er een tijd dat ik mijn schema weer kan oppakken als ik eenmaal afgestudeerd ben en dat is hopelijk in November 2020.

Tot aan die tijd schrijf ik “opgemaakt” artikelen, boekreviews en soms ook een losstaand artikel. Ook wil ik mijn aandacht schenken aan het onderwerp snailmail. Op mijn artikel snailmailen heb ik reacties gekregen en ben ik aan het uitvogelen hoe ik dat in het vat ga gieten.

Tot de volgende blog!

Balea verzorgingproducten Shopblog

Balea bodycreme

Mijn hubbie en ik zijn begin December een paar dagen samen ertussen uit geknepen. Naar de kerstmarkten in Düsseldorf. Even samen wat quality time. Ik had geen woorden nodig om aan manlief kenbaar te maken dat ik ook heel graag een DM drogist(voor de Balea producten) wilde gaan bezoeken want hij had namelijk al een route uitgestippeld en jawel ook voor een bezoekje aan deze leuke winkel…I love this man.

Balea, Balea en nog eens Balea

Na maanden zeuren dat ik zo graag Balea producten wil kopen ging het dan nu echt gebeuren. Ik heb mijn ogen uitgekeken en mijn winkelwagen volgeladen, en mijn eega deed vrolijk mee, haha. Bij de kassa ging ik wel twijfelen over hoeveel dit wel niet ging kosten, want ik heb met mezelf afgesproken dat mij budget € 100 is en kom ik daar nu niet overheen?

En wat denk je? ….voor dit alles wat je op de foto  ziet moest ik € 65 en een klein beetje afrekenen.

Balea verzorgingsproducten

 

Je begrijpt dat Pablo en ik he-le-maal in een deuk lagen en ik ben een heel gelukkig meisje, eh jonge vrouw! (Die wel wat crèmepjes kan gebruiken, lol.

Balea is een Duits merk en verkrijgbaar in onder andere een dm drogisterij. Het is een huismerk die heel budget vriendelijk is. De producten die ik tot nu toe heb gebruikt bevallen mij prima en doen wat ze beloven. Het product ziet er ook vaak nog gezellig uit met leuke, vrolijke printjes en kleurtjes.

Handzeep

De  handzeep kost €0,55 per stuk en voor die prijs krijg je 500 ml heerlijk reukende handzeep. Ik heb gekozen voor de mango/bloemen, gember/limoen en granaatappel/citröengras (deze laatste  is overigens 300 ml voor €0,95, voor in de keuken)

 

Maskers

body scrub coffee & coco kost  €0,95 per stuk en de  gezichtsmaskers €0,95

Shampoo en cremespoeling

Zowel de  shampoo als de cremespoeling kost per stuk €0,55. Ik ben heel benieuwd wat deze shampoo en cremespoeling op mijn haar gaat doen. Ze ruiken in ieder geval heerlijk, maar voeden ze ook genoeg?

Golden peach  lippenbalsem €0,75, bodycreme €0,95. Reinigingsdoekjes kost ook €0,95. De lippenbalsem heb ik nu in gebruik en ik moet zeggen dat het mijn lippen goed zacht maakt.

 

Douchegel

De  douchegel kost €0,55 per fles (300 ml)Van de geuren  Milk & Honing, Vanille & Cocos en exotische cocos wordt ik heel vrolijk.

 

Dagcreme en serum

Q10 serum kost €2,95 en de dagcreme €1,95. Deze heb ik nu een week in gebruik en ben heel enthousiast over beide producten.

 

Heerlijk reukend scheerschuim €0,75 per stuk en de deodorant  €0,95 per stuk.

 

De  huidcreme van Balea kost  €1,95, handcreme €0,85 en de wasgel €1,45

Balea MEN

Douchegel voor mannen €0,55 en de tattoo creme  €2,95

Mijn oudste zoon heeft op zijn verjaardag, 6 November, een tattoo laten zetten. Toen ik deze creme tegenkwam twijfelde ik niet op deze voor hem te kopen.

 

Natural escape bodylotion €1,45 per stuk , deodorant per stuk  € 0,95 en de haarlak kost €1,25 per fles.

Mijn kast ligt vol met fijne producten die, als ze op zijn, voorbij gaan komen in een opgemaakt blogartikel. Van alle producten ga ik een review schrijven zodra ze op zijn gemaakt of wanneer ik een goed beeld van het product hebt.

De mannenlijn van Balea is hier in huis een groot succes. Manlief & zonen maken graag gebruik van de douchegels, lotions en deo’s. Er is zoveel enthousiasme dat Pablo ook een review gaat schrijven over de douchegel en lotion, hoe leuk is dat?

 

 

 

 

Ondertussen……

…..ben ik geslaagd voor de opleiding DVHZW, oftewel ik ben nu gediplomeerd Helpende.

 

Ik heb een leuk, leerzaam half jaar achter de rug waarin ik persoonlijk heel erg ben gegroeid.De 6 maanden zijn voorbij gevlogen en kwam ik amper aan iets anders toe. Als ik al een vrij minuutje had dan moest ik toch echt mijn huishouding op orde stellen en af en toe een wasje draaien.

 

Als de dag van gister weet ik nog mijn eerste schooldag en wat was ik zenuwachtig. Er ging van alles door mijn hoofd; waar begin ik aan en kan ik het wel? Eenmaal in de klas bleek ik hele gezellige “collega’s “ te hebben en de klik was er meteen. Je hebt natuurlijk ook een gezamenlijk doel en doordat het volwassen onderwijs is maakt het ook wel makkelijker. De “juffen” haha, die we bij voornaam noemden, waren heel relaxed en begrepen goed dat het voor de meeste een hele tijd geleden is dat we in de schoolbanken hebben gezeten.

Naast school moest ik ook stage gaan lopen en vond ik een hele leuke plek in een verpleeghuis in Ouderkerk aan de Amstel waar ik meer uren heb gedraaid dan de verplichte 384 uur. Ik heb er zelfs een werkcontract aan overgehouden en vul ik nu zo nu en dan een open dienst in. Veel kan ik nu niet werken want ik ben inmiddels gestart met de vervolgopleiding. Ik doe nu in twee jaar de VIG-opleiding. VIG staat voor Verzorgende individuele gezondheidszorg.

 

Wat is het verschil nu en met de afgeronde Helpende opleiding?

Nu mag ik beroepsmatig zorgvragers verzorgen doormiddel van ondersteuning bij ADL. ADL betekent algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ik bied ondersteuning bij de dagelijkse zorg, observeer en rapporteer en zorg dat de huishouding draaiende blijft.

Als VIG-er hebt je meer bevoegdheden en kan en mag je verpleegtechnische handelingen verrichten zoals injecteren, katheteriseren, wondverzorging en maagsonde inbrengen. Het uitzetten en uitgeven van medicijnen en het opstellen van een zorgplan. Dit betekent voor mij dat ik echt hard moet gaan blokken, want voor medisch rekenen moet ik een voldoende halen. En laat ik er met rekenen slecht voorstaan. Op mijn cijferlijst staat nu bij rekenen een 3 die gelukkig nu niet meetelde om te kunnen slagen. Voor Nederlands daarentegen heb ik prachtige cijfers en zie ik zelfs een 10 staan.

Ik heb alle vertrouwen in mezelf dat ik ook dit ga rocken en zie de toekomst erg rooskleurig. Zo rooskleurig dat ik trots ben dat ik dit beroep beroepsmatig mag gaan uitvoeren. Wie had dit nu verwacht? Nou ikke niet hoor, haha.

 

Bijkletsen

Ondertussen, toen het hier stil lag, heb ik examen Nederlands presentatie gedaan.

En haal ik gewoon een 9.4, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, hihi.

 

 

Naast mijn stage overéénkomst heb ik afgelopen Augustus ook een werkcontract gekregen. Ik ga nog tot 30 November één dag in de week naar school. Daarna hoop ik gediplomeerd te zijn. Het ziet ernaar uit dat het mij ook gaat lukken.

Twee weken geleden ben ik door de selectie heen gekomen voor deelname aan een vervolgopleiding. Ik  ga vanaf 10 December een tweejarige VIG-er opleiding doen ( Verzorgende IG) Het verschil met de opleiding die ik nu doe is dat ik verpleegkundige handelingen en medicijn leer krijg.

Ik had dit bovenstaande een half jaar geleden niet kunnen bedenken, want het leren gaat bij mij echt niet vanzelf en vind ik het soms best moeilijk, maar ja de aanhouder wint dat zie je maar weer!

Achter de schermen van Blogmomentje

Achter de schermen van Blogmomentje wordt hard gewerkt, want er zijn problemen met de server. Bij het hostingbedrijf hebben ze een update gedaan en ondervinden wij daar hinder van. Ik zal je verder niet lastigvallen met de technische kant van het verhaal, maar gelukkig heeft Pablo een oplossing bedacht en zal Blogmomentje opnieuw gebouwd moeten worden. Er wordt gezegd dat de site niet offline hoeft, maar ik ben daar niet zo zeker van.

Momenteel kom ik er nog niet aan toe om met regelmaat een artikel te plaatsen wat ik zeer betreur, maar het is even niet anders. Vanaf half December begin Januari heb ik weer meer tijd want dan ga ik één dag in de week naar school en loop ik drie dagen stage. Dat is toch één dag extra vrij dan dat ik nu heb.

Zodra ik alle examens heb gehad dan laat ik mij weer horen.

 

Radiostilte verbreken

Ik geloof dat ik ergens eind Juni voor het laatst een blog heb geplaatst. Daarna heb ik even niet meer de balans kunnen vinden in studeren, werken, bloggen, huishouding en op tijd ontspannen. Alle focus moest naar de opleiding en dat is nog steeds zo. Inmiddels kan ik nu goed inplannen wie, wat, waar en wanneer. Bloggen valt voor mij ook onder de dagelijkse bezigheden vandaar dat ik toch doorzet met blogmomentje.nl

Nu moet ik ook zeggen dat de statistieken mij vertellen dat ik dagelijks nog steeds gezellig veel bezoek krijg en dat is voor mij ook een stimulans. Ook al schrijf ik mijn columns voor de fun, toch een leuke bijkomstigheid als men ze ook leest.

Maar hoe gaat het nu met de studie?

studeren

Met mijn opleiding Dienstverlening Zorg&welzijn Helpende ( gezondheidszorg) gaat het supergoed. Deze opleiding doe ik in zes maanden in plaats van twee jaar. Het is een mbo studie op niveau twee. Ik moet wel aanpoten omdat leren nu eenmaal niet mijn sterkste kant is. En daarmee bedoel ik de vakken Nederlands en rekenen. Met de overige vakken zoals burgerschap en de zorg zelf heb ik geen moeite. Ook in de praktijk gaat het lekker. Ik loop nu drie dagen stage in een verpleeghuis met pg en somatische afdeling. Ik heb nu bijna al mijn opdrachten afgerond (zowel school als in de praktijk) en daarnaast heb ik ook een werkcontract gekregen waar ik super trots op ben want ik ben nog maar vanaf Mei bezig.

 

Het vooruitzicht is dat ik in November dit jaar afstudeer en dan heb ik een persoonlijk doel behaald en dat is om toch een diploma te halen. Met alvast een jaarcontract op zak wordt 2019 echt mijn jaar.

De zomervakantie zit er ook bijna op. Wij zijn dit jaar met de auto naar Spanje geweest. Om precies te zijn naar Malgrat- del- mar. Even heerlijk ontspannen na een hectische tijd. We gingen dit jaar met zijn zessen naar een camping waar we al meerdere keren zijn geweest. Zowel Diego als Emilio namen gezellig hun vriendin mee, Famke en Daimy. De camping heet la Tordera en het fijne van deze camping is dat je binnen loopafstand de mogelijkheid heb om naar het strand te gaan of naar het zwembad. Ook Blanes en Loret de mar is goed te doen vanaf de camping. Helaas was een groot deel van het strand dat grenst aan de camping ingeslagen door een een aardbeving in Italy waardoor er een vloedgolf was ontstaan en zijn we naar een strand in Platje ‘d aro geweest waar de zee zo helder blauw is dat we daar fijn konden snorkelen.

Diego heeft een summer video gemaakt die ontzettend leuk is geworden, té leuk om niet te laten zien.

Ik had een stapel leesboeken meegenomen en daarvan heb ik er vier uitgelezen. Van deze boeken heb ik een review geschreven. Zomerzin, viva Espana, Meisje in de trein en In een donker donker bos.

Poezenmeisje Minoes

Twee weken na onze vakantie is mijn poezenmeisje Minoes overleden. Zij is rond de 18 jaar geworden en heeft een mooi plekje in de tuin gekregen. Ik kan je vertellen dat het gemis heel groot is. Vooral omdat ze altijd rond of bij mij hing. Minoes voelde ook mijn stemming aan en als ik dan eens verdrietig was dan kwam zij mij echt troosten door op mijn borst te gaan liggen met haar hoofd in mijn nek.

Omdat het plekje van Minoes eerst opgeknapt moest worden heeft Pablo meteen doorgepakt en een mooie lounge hoek gemaakt. Via mijn vorige werkgever – nogmaals bedankt Brian – kon Pablo pallets ophalen en daarvan heeft hij zo iets moois gemaakt. We hebben een krat bier achtergelaten bij kampeerperfect als dank. De kussens kregen we van mijn schoonmoeder en de stof kochten we bij een kringloopwinkel. Al met al kostte het ons – spijkers meegerekend – nog geen €30,00 En nu weer terug in het gareel. Ik hou van ritme en regelmaat. We zijn nu plannen aan het maken om ons huisje op te gaan knappen. De keuken, badkamer en schuur staat op ons To do lijstje, maar later meer hierover. Eerst maar het spaarvarken gaan spekken. Het lijkt mij wel heel leuk om jullie hierin mee te nemen. Vooral omdat we graag met een low budget werken en veel recyclen.   afsluiter-2

Uitslag bekend

Het is een spannende tijd voor mij geweest. Zo een officiële sollicitatie heb ik nog niet eerder meegemaakt. Een sollicitatie van drie rondes inclusief het maken van een assessment. Ga ik een beroep leren of zo? Het antwoord weet ik natuurlijk al, maar ik hou je even in spanning.

Even terug in de tijd;

Ik was twaalf jaar en ging van de basisschool naar de Huishoudschool. Daar heb ik het tot de tweede klas gehaald toen ik besloot dat ik dit niet meer wilde? Echt zin om te leren had ik niet en mijn toenmalige vriendje was véél belangrijker. Ik zat in een veel te gezellige meidengroep en we hebben werkelijk de levens van sommige onderwijzers zuur gemaakt.

Mijn ouders gaven mij twee opties of ik ging een andere opleiding doen of ik ging werken en ik besloot om de kappers opleiding te gaan doen. Na een klein jaartje moest ik gedwongen stoppen door extreme allergie van alle kappersstofjes die je gebruikt bij het permanenten en dergelijke.

Ik zou zo alles weer overdoen, maar dan wel even dat papiertje halen.

Ik ben toen maar gaan werken in een bakkerswinkel en heb dit tot mijn eenentwintigste gedaan. Toen ben ik naar Rotterdam verhuist om met de liefde van mijn leven te gaan samenwonen. Na een jaar van wennen aan de nieuwe stad, huis en alles wat daar bij komt kijken ben ik wederom weer in een bakkerij gaan werken en toen ik eenmaal kindjes op de wereld mocht zetten ben ik even gestopt met werken omdat ik de eerste vijf jaar van mijn zoons levens er wilde zijn.

Toen ben ik weer gaan werken en nadat ik meerdere malen mijn baan ben kwijt geraakt doordat de werkgever besloot te stoppen met zijn bedrijf was ik het helemaal zat. Zat om in een winkel te werken. Begrijp mij niet verkeerd dat is heel leuk werk vooral omdat ik altijd ook wel wat betekent heb in de zin van eerste verkoopster of bedrijfsleidster. Maar al heel wat jaar heb ik spijt dat ik nooit echt iets geleerd heb en een diploma heb gehaald.

Twee jaar terug heb ik er over nagedacht om alsnog een diploma te halen , maar jeetje..hoe dan?

Tot ik dus drie weken geleden een hele mooie vacature zag. En daar heb ik op gesolliciteerd want ik wil nu weleens een echt beroep leren en een diploma halen. En die kans word mij gegeven, want na een hele moeilijke assessment scoor ik gewoon even niveau 3/4.

Big Smile

Wat betekent dat ik ben aangenomen om de opleiding helpende plus te gaan doen en er is mij al gevraagd of ik ook de vervolg opleiding wil gaan doen dat is dan verzorgende IG. Dus vanaf 11 Mei ga ik de schoolbanken weer in en tegelijk ook werken. Dat lijkt mij een fijne combinatie en ik heb er héél veel zin in!

 

hartje-1

 

afsluiter-2

Meeting met (hopelijk) toekomstige werkgever

Dinsdag 3 April was dan ein-de-lijk aangebroken. Zenuwen gieren door heel mijn lichaam toen ik richting Amsterdam reed om een informatiesessie bij te wonen die ik middels een uitnodiging heb ontvangen van Randstad Zorg.

Ik solliciteer alleen maar op vacatures die ik echt heel leuk vind. Al een behoorlijk lange tijd wil ik in de zorg werken nadat ik twee jaar voor meneer X gezorgd heb.

Op een dag was die daar een vacature naar mijn hart en ik twijfelde dan ook geen moment om daarop te reageren en mijn cv te sturen.

heb jij altijd al in de zorg willen werken , maar heb ik die kans nooit gekregen lees dan vooral even verder. Wij zijn op zoek naar kandidaten die een diploma Helpende plus willen gaan halen op kosten van ons

Je begrijpt dan toch wel dat ze mijn aandacht hebben en ik werd dan ook de volgende morgen gebeld of ik mee wil doen met deze ronde. Ik ben er inmiddels geweest en mijn hoofd tolde van de informatie. Er werd uitgelegd hoe het allemaal zou gaan qua opleiding, werk en dergelijke. Als je dan nog steeds geïnteresseerd was dan kon je je inschrijven en zou je de volgende morgen een mail krijgen met verdere instructies.

En oh, oh, wat duurde de dag lang en om de vijf minuten ging ik  mijn mailbox checken

Rond 13:00 kwam er een mail binnen. Daarin werd een tijdlijn vermeld hoe, wat, wanneer én dat ik een assessment moet gaan maken….Help…daar gaan we al..paniek, paniek…

Van alle kandidaten willen ze het niveau weten en ik heb nu tot Woensdag 11 April de tijd om het assessment te oefenen en dan moet ik hem toch echt gaan maken. Eerst zelf maar eens op onderzoek uit wat nu een assessment is. Al snel werd duidelijk dat het een IQ test is en de volgende vier onderdelen komen aan bod: figurenreeks, diagrammen, cijferreeks en analogieën.

Ik heb bij de bibliotheek een boek gehaald over deze onderwerpen, verschillende soorten Apps gedownload en ik heb een test gekocht waarmee ik een maand lang heel veel opdrachten kan oefenen. Helaas heb ik geen maand te tijd maar ruim een week dus ik ben meteen aan de bak gegaan.

Pfff..wat is dit moeilijk…hoop frustratie..hoop gezucht..iedereen moet me met rust laten en ik ben echt niet te genieten. Ik moet dit halen en ik moet van mezelf slagen want ik wil dit zóóó graag.

De stand van zaken na een paar dagen oefenen is dat ik de cijfer, analogie en figurenreeks wel doorheb hoe dat in elkaar steekt < lees;  ik beheers ze (nog) niet. Maar ik snap de gedachte er achter wel , en  o my die diagrammen..grrr…begrijp er geen zak van.

Hier een paar voorbeelden voor degene die niet weten wat precies de cijfer, figuren, diagrammen en analogieën zijn.

 

 

Nou ik ga weer snel verder want ik heb tot aanstaande Woensdag om te oefenen.

Wish me luck!

 

hartbloempje

 

afsluiter-2

Mijn maand Maart in fotodagboek #2

Goedemorgen deze Goede Vrijdag. Nog een dag en dan zit de maand Maart er ook weer op. Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag neem ik jullie mee in mijn maand Maart in foto’s. Wat heb ik allemaal gedaan?

 

 

Hier zien jullie een snailmail die ik heb gemaakt voor een snailmailmaatje uit een van de Facebook groepen waar ik lid van ben ( gimmie). Ik heb er voor gekozen om een boekwerkje te maken om daar wat goodies (kleine cadeautjes) in toe te voegen.

Ik had nog een opdracht klaarliggen waar ik graag mee wilde beginnen en dat is om een notitieboek op te pimpen. Ik besloot om de kaft te gaan beschilderen. Dat heb ik nog niet eerder gedaan en was heel benieuwd hoe dat zou gaan uitpakken.

De dame met haar mooie lange vlecht heb ik eerst getekend op papier en daarna met Glossy op de kaft bevestigd.

 

 

Hier een stapel post die ik naar het postkantoor heb gebracht.

 

stapel post

 

Ondertussen ben ik kerstbomen aan het borduren, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen 🙂

 

kerstboom borduren

 

Ben ik wat wezen kleuren.

 

 

kleuren voor volwassenen

 

Via snailmail plezier heb ik gewerkt aan een junk journal met het thema botanic/vlinder/natuur.

 

 

 

Deze experiment stond al heel lang op mijn To do lijst en nu is het er dan toch van gekomen.

 

 

 

Ik heb stof beschilderd en er een boekenligger van gemaakt en dit is het resultaat

 

 

Over boeken (leggers)  gesproken: ik las ski Resort, Winter Chalet en Piste Alarm uit van Linda van Rijn. Ik lees nu  Villa Toscane van Linda van Rijn en kocht ik heel veel boeken.

 

 

 

Ben nog steeds gezond aan het eten “lekker gezond” welteverstaan, want gezond eten hoeft niet saai te zijn. Kijk maar naar een klein overzichtje van wat ik naar binnen werk.

 

 

 

Pssss…en ik ben er ” al ” 4 kilo vet mee kwijt geraakt met al dat lekkere eten.

 

 

Ik sluit af met een leuk nieuwtje.

Hiep hiep hoeraaaaa  neefje Mason is geboren 

hartje-1

 

neefje mason

 

afsluiter-2