I love make up ( stash)

Als klein meisje werd ik al aangetrokken tot make up. Mijn moeder had zo een ouderwetse kaptafel vol met creme’s en make up. En stiekem ging ik weleens achter haar kaptafel zitten en smeerde ik lippenstift op. En borstelde ik mijn haar met een mooie borstel die er lag.

Ik begon dan ook jong aan make up. En ik hoor het mijn moeder nog zeggen; ja ze is nog jong om make te gebruiken, maar een beetje lippenstift kan geen kwaad. Mijn Moedertje ( al een paar jaar een mooie ster) gebruikte altijd Olaz en dat vond ik heel erg lekker ruiken. Nu – vanaf mijn vijfentwintigste ben ik gestart met smeren – gebruik ik ook Olaz zowel een dag creme als een nacht creme.

Omdat ik ook graag foundation wilde gaan gebruiken heb ik een dag creme met een tint van Niveau aangeschaft. Op dit moment vind ik een dag creme met een tint fijner dan een volle foundation die ik ook geprobeerd heb van Essence.

Als ik  een volle foundation op mijn gezicht heb gesmeerd dan “zie” je dit ook echt en dat vind ik niet prettig. Ik wil de foundation gebruiken om mijn gezicht egaal te maken zonder dat het héél erg opvalt.

 

 

 

 

Foundation Essence

 

make-up-4

 

Op een door de weekse dag gebruik ik vaak alleen oogschaduw, oogpotlood en mascara. En in het weekend of naar een feestje toe wil ik nog weleens lekker gaan “tutten’ en daarvoor hem ik wat producten aangeschaft om uit te gaan proberen hoe het staat als ik die producten gebruik.

Ik heb mij beperkt tot twee merken en dat zijn Essence en Catrice. Waarom heb ik dat gedaan? Omdat deze goed staan aangeschreven en  “budget” zijn . Voordat ik eventueel andere merken erbij ga aanschaffen wil ik eerst weten of ik die werkelijk ga gebruiken.

Nu moet ik zeggen of ik niet eens zeker weet of ik sommige producten ga veranderen van merk want de consealer van Essence vind ik heel prettig zowel in gebruik als de prijs. Zou de wat duurdere merk consealer dan beter zijn?

make-up-5020016

Zo is dat ook het geval met de mascara. Tot nu toe is deze van Essence echt mijn favoriet. De borstel is lekker groot en grof en er komt genoeg mascara uit om in één keer je wimpers mee te vullen. Het droogt ook lekker snel op voor eventueel een tweede lang als je nog een extra laag op de wimpers wil.

make-up-1

Weet je wat ik ook zo fijn in gebruik vind? Dat is de eye shadow primer van Meeki. Echt een geweldig product die ik nog niet kon. Je brengt eerst een dun laagje eye shadow primer op je oog – deze is in parelmoer, en dat blijf je ook een beetje zien – voordat je oogschaduw op doet. Op deze manier blijft je oogschaduw de hele dag op zijn plaats zitten en hoef je niet bij te smeren.

 

make-up-5020009

 

Na een paar Beauty video’s op You Tube bekeken te hebben kreeg ik iets meer kennis over de opbouw van een make up routine.

Ik leer nog eens wat op mijn 43 ste want ook met de hight lighter was ik niet bekent mee, en oh zo mooi. Dus dat werd weer een loopje naar de Trekpleister die ook nog eens één plus één gratis had bij de make up merken Essence en Catrice.

 

 

Wat is jou Favoriete make up merk?

 

afsluiter-2

 

 

product review Cien shampoo, conditioner en masker

Kleding maken de man, als je haar maar goed zit. Deze laatste gezegde daar ben ik het wel mee eens. Maar wat als je dun, droog en futloos haar hebt?

Helaas heb ik dun, droog en futloos haar. Dun haar krijg je mee dus daar kan je niks aan doen en ik heb mijn droge haar te danken aan alle verf behandelingen die ik mezelf gegeven heb. Zonder de hele lijst met bekende merken te gaan opnoemen heb ik ze allemaal wel een keer geprobeerd. Maar niks hielp mijn haar. Ik moest er steeds wel een stuk afknippen omdat het anders echt geen gezicht was. Ik kreeg echt van die uitgedroogde, dunne slierten.

Nu was ik laatst bij de Lidl voor mijn boodschappen en mijn Lidl heeft een beauty afdeling. Deze afdeling heeft shampoo, make up, verschillende cremetjes en dergelijke. Mijn oog viel op deze shampoo, conditioner en masker.

 

20171129_152858553777088.jpg

 

 

Sowieso hou ik van setjes dus ik heb graag dat mijn shampoo matcht met mijn crèmespoeling en als je er dan ook nog in diezelfde lijn een masker heb ga ik helemaal uit mijn dak, lol . Nee ik weet niet wat dat is maar ik vind dat echt heel erg prettig. Net zoals mijn slipje bij mijn bh moet passen, oké Geja to match information. Maar jullie snappen hem wel hè’?

Affin, Ik kan jullie vertellen dat ik dus nu niks anders meer wil dan deze shampoo en soortgenoten. Mijn haar lijkt voller, glanst mooi, geen klitten, lekker zacht en ruikt ook nog eens heerlijk fris ook de volgende dag ruik je het nog. Ook weer zoiets wat ik heel prettig vind.

Productinformatie

Cien professional Repair shampoo

Keratin power formula.

Herstelt de haarstructuur voor meer glans

De keratinekrachtformule geeft het haar zijn natuurlijke kracht terug en zorgt voor een bijzonder zijdeachtige glans. Reinigt vermoeid en beschadigd haar voor voelbaar meer souplesse.

De met keratine verrijkte formule legt een verzorgende laagje over het haar en beschermt her tegen uitdroging.

Cien professional Repair conditioner

Keratin power formula

Herstelt de haarstructuur voor meer glans

Maakt vermoeid haar weer zacht en soepel. Verbetert de kambaarheid en verzwaard het haar niet,

Cien professional Intensive Repair Mask

Keratin power formula

2 Minuten intensieve voeding.

Met de keratinekrachtformule ondersteunt doelgericht het herstel van de proteínestructuur van beschadigd haar.

 

afsluiter-2