Je zal het maar hebben: Patellofemoraal Pijnsyndroom

 

Ruim een jaar geleden werd ik op een morgen wakker en sloeg ik mijn benen buiten boord om op te staan. Ik hoorde toen een knarsend geluid in de knieën  en besteedde er geen aandacht aan. Tot ik dit geluid ook ging horen bij het overeind komen van de bank en het traplopen. Ik ging twijfelen of ik het wel goed hoorde en boog expres mijn knieën en daar was dat krakende, knarsende geluid weer. Ja en dan?

Ik ben het internet opgegaan en via Google knarsend geluid in de knieën opgezocht. Het scheen geen kwaad te kunnen zolang het geen pijn deed. Nou pijn deed het niet dus ik dacht bij mezelf het waait wel weer over. Maar helaas waaide het niet over. Ik kreeg wel pijn en kon niet normaal opstaan van de bank. Op  handen en voeten ging ik de trap op.

Nadat de huisarts mij heeft onderzocht denkt zij dat ik een patellofemoraal pijn syndroom heb (PFPS) Zij  gaf mij het advies om naar de fysio te gaan En daar ben ik afgelopen Maandag geweest. Ook de Fysio zegt dat het PFPS is en ik er rekening mee moet houden dat ik hier last van blijf houden. Middels oefeningen kan het wel dragelijker worden.

De behandeling kan pas starten als mijn beenspieren tot rust zijn gekomen. Die hebbenflinke klappen gehad om de boel op te vangen. Ik heb huisarrest gekregen en moet met de benen op de bank zodat zij bij onze volgende afspraak met de behandeling kan gaan starten.

Wat houdt het Patellofemoraal pijnsyndroom in?

Het Patellofemoraal pijnsyndroom (pfps) is een verzamelnaam die gebruikt wordt om de pijnklachten te benoemen die ontstaan zijn door het slecht werkende Patello gewricht (knieschijf – knie) Er is dan sprake van een afwijkende stand van de knieschijf ( patella) ten opzichten van het dijbeen die voor grote belasting op het kniegewricht zorgt tijdens het bewegen. Het resultaat uit deze grote belasting is een pijnlijke weefsel.

 Ik? X benen?

De fysio heeft ook geconstateerd dat ik x benen heb,lol! Wel in een lichte vorm weliswaar en is het advies dat ik steunzooltjes kan gaan dragen. Ik noem het liever correctiezolen 🙂 Die moet ik laten aanmeten door een orthopeed wat een dure grap is 🙁

Hoe nu verder?

Na een week rust heb ik een vervolg afspraak staan bij de Fysio en verder kan ik er niks zinnigs over zeggen en moet ik zelf ook afwachten hoe en wat.

 

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *