Uitslag bekend

Het is een spannende tijd voor mij geweest. Zo een officiële sollicitatie heb ik nog niet eerder meegemaakt. Een sollicitatie van drie rondes inclusief het maken van een assessment. Ga ik een beroep leren of zo? Het antwoord weet ik natuurlijk al, maar ik hou je even in spanning.

Even terug in de tijd;

Ik was twaalf jaar en ging van de basisschool naar de Huishoudschool. Daar heb ik het tot de tweede klas gehaald toen ik besloot dat ik dit niet meer wilde? Echt zin om te leren had ik niet en mijn toenmalige vriendje was véél belangrijker. Ik zat in een veel te gezellige meidengroep en we hebben werkelijk de levens van sommige onderwijzers zuur gemaakt.

Mijn ouders gaven mij twee opties of ik ging een andere opleiding doen of ik ging werken en ik besloot om de kappers opleiding te gaan doen. Na een klein jaartje moest ik gedwongen stoppen door extreme allergie van alle kappersstofjes die je gebruikt bij het permanenten en dergelijke.

Ik zou zo alles weer overdoen, maar dan wel even dat papiertje halen.

Ik ben toen maar gaan werken in een bakkerswinkel en heb dit tot mijn eenentwintigste gedaan. Toen ben ik naar Rotterdam verhuist om met de liefde van mijn leven te gaan samenwonen. Na een jaar van wennen aan de nieuwe stad, huis en alles wat daar bij komt kijken ben ik wederom weer in een bakkerij gaan werken en toen ik eenmaal kindjes op de wereld mocht zetten ben ik even gestopt met werken omdat ik de eerste vijf jaar van mijn zoons levens er wilde zijn.

Toen ben ik weer gaan werken en nadat ik meerdere malen mijn baan ben kwijt geraakt doordat de werkgever besloot te stoppen met zijn bedrijf was ik het helemaal zat. Zat om in een winkel te werken. Begrijp mij niet verkeerd dat is heel leuk werk vooral omdat ik altijd ook wel wat betekent heb in de zin van eerste verkoopster of bedrijfsleidster. Maar al heel wat jaar heb ik spijt dat ik nooit echt iets geleerd heb en een diploma heb gehaald.

Twee jaar terug heb ik er over nagedacht om alsnog een diploma te halen , maar jeetje..hoe dan?

Tot ik dus drie weken geleden een hele mooie vacature zag. En daar heb ik op gesolliciteerd want ik wil nu weleens een echt beroep leren en een diploma halen. En die kans word mij gegeven, want na een hele moeilijke assessment scoor ik gewoon even niveau 3/4.

Big Smile

Wat betekent dat ik ben aangenomen om de opleiding helpende plus te gaan doen en er is mij al gevraagd of ik ook de vervolg opleiding wil gaan doen dat is dan verzorgende IG. Dus vanaf 11 Mei ga ik de schoolbanken weer in en tegelijk ook werken. Dat lijkt mij een fijne combinatie en ik heb er héél veel zin in!

 

hartje-1

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *