Suzanne Vermeer – De Vlucht

blog De vlucht

Suzanne Vermeer is een pseudoniem van Paul Goeken die in 2011 is overleden. Paul Goeken heeft hiervoor eerst vier boeken onder zijn eigen naam geschreven toen hij het boek All-  Inclusive  schreef onder pseudoniem die meteen een bestseller werd. De boeken, oa; Zomertijd, Cruise, Zwarte piste, Het chalet, van Suzanne Vermeer lezen altijd heerlijk weg. Geen moeilijk verhaallijn en heel spannend. Ook van De vlucht verwacht ik dat ik door wil blijven lezen om te weten hoe het verhaal afloopt.

Achterflap

Dagmar Vredeling heeft het prima voor elkaar. Ze werkt met plezier als stewardess en woont al twee jaar samen met haar vriend Ruben. Dat verandert allemaal op slag wanneer ze erachter komt dat Ruben vreemdgaat. En dat verraad is pas het begin. In de daaropvolgende weken verspreidt Ruben allerlei leugens over haar. Vrienden laten haar als een baksteen vallen en haar werkgever ontvangt ernstige klachten van collegas en passagiers.

Dan krijgt Dagmar een schokkend telefoontje uit Mallorca. Haar vriendin Marianne, die daar als reisleidster werkt, is vermoord. Vastberaden om zich niet bij alle tegenslagen in haar leven neer te leggen, neemt Dagmar een besluit. Ze zal de waarheid over de dood van haar vriendin achterhalen en reist af naar het vakantie-eiland. Daar komt ze terecht in een criminele wereld van schone schijn, veel geld en grote belangen

Samenvatting

Dagmar is een stewardess  en denkt een fijne relatie met Ruben te hebben. Maar zodra zij op een dag eerder terug komt van een reis verdenkt zij Ruben ervan vreemd te gaan. Ruben gaat het haar heel lastig maken en als ook haar werkgever haar laat vallen ziet dagmar het niet meer zitten. Dan komt Dagmar Marianne ten Broeke tegen. En vriendin die ze al heel lang niet heb gezien of gesproken. Dagmar lucht haar hart en Marianne  bied Dagmar aan om naar Mallorca te komen waar zij werkt als reisleidster om bij te komen van haar relatiebreuk.

Eenmaal op Mallorca vermoed Dagmar dat er vreemde praktijken aan de gang zijn. Als er dan werkelijk iets ergs gebeurd dan is Dagmar vastbesloten om achter de waarheid te komen en beland zij in een criminele wereld.

ondanks mijn verwondingen beleef ik de details intens. Ervan genieten is wat anders, dat staat mijn geest niet toe. Ik observeer en sluit geen mogelijkheden meer uit. De wonderschone omgeving heeft namelijk heeft namelijk onderdak geboden aan bedrog, hebzucht,….en moord

In dit boek kwam ik moeilijk door de pagina’s heen. Ik vind er nogal zware zinnen in zitten en is het langdradig geschreven. Zinnen zoals deze: “Staalblauw is echter een schutkleur die contrasteert met een substantieel deel van het leven dat het herbergt’  moet ik echt even twee keer lezen. Ik ben een thriller aan het lezen, maar wanneer word het nu spannend? Het verhaal neemt een vreemde wending als Dagmar die in Nederland is een telefoontje krijgt van een vriendin uit Spanje en als je dan de bladzijde omslaat is Dagmar in Spanje en kom je al  na een paar pagina’s er achter hoe dat zit.

 

 

Info

Titel: De Vlucht
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers B.V. Utrecht
Verschenen: 2007
Genre: Literaire thriller
Blz: 252
ISBN: 9789022996089
Sterren: 2 out of 5 stars (2 / 5)
Kopen:Koop bij bol.com
Volg mij op social media en like mijn blogs:

7 reacties op “Suzanne Vermeer – De Vlucht

  1. Hmmm lastige zin inderdaad haha. Ik ben zelf niet meer zo van het lezen. Vroeg wel, kon ik het uren achter elkaar. Maar nu vind ik er echt geen rust meer voor, hoe graag ik ook wil, ik dwaal steeds weer af. Misschien het boek niet interessant genoeg dat kan uiteraard ook, al licht die genre die ik nu lees me eigenlijk wel heel erg..

    Heb van Suzanne Vermeer nog nooit een boek gelezen moet ik toegeven. Misschien toch wel ooit de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *