Snailmailpost#1 in en uitgaande post

 

 

Het is druk verkeer in mijn brievenbus en ook de postbode heeft voor mij andere brievenbussen blij gemaakt. Wat voor post ging de deur uit en wat viel er op mijn mat?

Via het oproepje welke ik plaatste in een vorig artikel kreeg ik ontzettend leuke reacties en ben ik inmiddels met sandra aan het snailmailen geslagen. Er staan inmiddels meerdere oproepjes op de site  dus zoek jij ook een maatje om leuke, gezellige post mee te gaan uitwisselen check dan  de de link “oproepje” hierboven.

Sandra oftewel @sassemandra op Instagram en ik zijn nu inmiddels vaste maatjes  geworden. Haar stijl is kleurrijk & vrolijk. Deze prachtige snailmail mocht ik van haar ontvangen. Er zit ook een gezellige brief bij maar die hou ik even voor mezelf.

 

Je kan kiezen uit heel veel soorten en maten snailmail en Sandra heeft er voor gekozen om het in een boekjes vorm te maken. Leuk met een houten sleutelhanger er aan wat het helemaal afmaakt.

Ik heb er natuurlijk ook één voor haar gemaakt. Omdat je zoveel kanten op kan ga ik eerst bedenken waar heb ik zin in om te maken. Een boekje, een pocket letter, versierde luciferdoosje, een versierde speelkaart (loaded playingcard) of een loaded bag waarvan ik geen nederlandse benaming voor weet, haha! Ik schrijf sommige benamingen in het Engels zodat je op You tube kunt nakijken wat dit precies inhoudt. 

Maargoed ik dwaal af wat heb ik gemaakt?

Ringband boekje in Sinterklaas thema

Zie je, op de twee bovenste foto’s, de ingelijste afbeelding van het paard van Sinterklaas en een selfie van de sint?  Deze heb ik gemaakt met diaraampjes. Deze zijn vaak te vinden in een kringloopwinkel op de fotoafdeling. 

 

Met Mieke heb ik afgesproken om een advent naar elkaar te sturen. Op het moment van afspreken konden we elkaar nog niet en weet je de smaak en stijl ook nog niet van elkaar dus dan is het wel spannend om post te gaan sturen en dan hopen dat het in de smaak valt.

Nou met dat in de smaak vallen zit het wel goed hoor. Ik ontving eind November de advent die Mieke voor mij gemaakt heb een hele stapel cadeautjes

Vijfentwintig mooi ingepakte cadeautjes voorzien van datum wat aangeeft wanneer ik wat mag uitpakken. Wat een feestje. Er zaten ook heerlijke zuurstokken bij. Of ze lekker waren weet ik eigenlijk niet want zoonlief heeft ze ingepikt. 

 

Aangezien ik erg van knippen en plakken hou besloot ik om mijn advent voor Mieke in een boekvorm te maken. en dit is hem geworden.

 Mieke en ik spraken een budget van E30,00 af en dat is inclusief verzendkosten. Ik moet zeggen dat was een hele uitdaging en ben een middagje gaan shoppen. Ik kocht bijvoorbeeld knutselspullen en dan kan je denken aan stickers, hele ienieminie kleine kerstballetjes en (tover) flesjes die je als een ketting aan een snailmail kunt hangen. Maar ook stempels, oorbellen en waxinelichtjes. 

Is het gelukt om mij aan de afgesproken budget te houden, nou nee niet echt, hihi. Maar dat geeft helemaal niks want ik wil mijn creativiteit hierdoor niet in de weg zitten.

Ik heb dat meestal wel hoor want dan stuur ik een snail wat bijvoorbeeld twee postzegels mg wegen en dan kom ik uit op vier postzegels. Als tip kun je dan je snail die je aan het maken bent wegen maar dit belemmert mij heel erg in het creatieve, dus ik maak wat uit mijn handen rollen op die manier werkt het snailmailen ontspannend voor mij.

En als je lekker bezig bent en alles om je heen vergeet dan kan het er zo uitzien:

Wat voor post heb ik nog meer ontvangen en verstuurd?

Via Facebook ben ik lid van diverse hobby/knutsel groepen waarin leuke activiteiten worden georganiseerd. Dan kun je denken aan een themasnail zoals de herfst of sinterklaas. Maar ook bestaan er tagsnails, loaded bags vertaald is het gevulde tas,altered playingcards oftewel versierde speelkaarten. De mogelijkheden zijn oneindig.

Ontvangen

Gemaakt & verstuurd

Ik heb mezelf de afgelopen tijd voor meerdere en verschillende aktiviteiten opgegeven via diverse facebookgroepen waar ik lid van ben. De dames die deze rondes organiseren stoppen er heel veel tijd en aandacht in en vind ik het leuk om van de snailmails een echt feestje van te maken. Want eerlijk is eerlijk je kan wel “gewoon” iets in een envelop stoppen maar dan is er geen gein aan. Het is juist leuk om ook de envelop te versieren en de goodies leuk in te pakken. *Goodies zijn trouwens de cadeautjes die je bij je snailmail toevoegt.

De opdracht was om een vrolijke 3 vaks pocketletter te maken. Ik denk dat dit goed gelukt is want de ontvangster was er heel blij mee.

Hier heb ik een herfst snailmail gemaakt. Ik heb mijn kralen, hangers en lint tevoorschijn gehaald en er rolde een boekenlegger uit die ik in een mooie zakje heb gestopt. Ook maakte ik een paperclip met een vosje er aan. Met nog wat andere dingen verzamelde ik dit in een doorzichtig schudenvelop made by me.

Ook stopte ik er nog in:

Een lekker theetje mag bijna niet ontbreken in een snailmail, maar ik zal Geja niet zijn als ik daar iets leuks mee doe. Ik heb een leuk papierpatroontje uitgezocht en daarvan heb ik een zakje van gemaakt waar dus een theetje in kan maar dat lijkt mij wel duidelijk, hihi.

Ik wilde ook nog wat leuke stickers meesturen en toen dacht ik hé hier kan ik ook een zakje van maken. En dan vind ik het heel leuk om dat zakje ook te versieren.

Verder heb ik nog een kerstboom geborduurd die ik op een kaartje verwerk. Haken doe ik ook heel graag en heb een hele berg hartjes gehaakt die je onder andere ook op een paperclip kan maken. Staat erg leuk in bijvoorbeeld een journal of planner.

Deze journals die je op de foto ziet maak ik zelf en als vulling gebruik ik ovengebakken papier. Het papier dip ik eerst in een koffiebadje waarna ik ze in een warme oven leg en dan drogen ze heel mooi op en krijg je prachtige, ruikende papier..lol. Nee hoor de koffielucht vervliegt.

Waar ik nu heel benieuwd naar ben is ..snailmail jij ook? 

Volg mij op social media en like mijn blogs:

8 comments on “Snailmailpost#1 in en uitgaande post

  1. Nee, maar als ik jouw post zo lees voel ik het helemaal kriebelen. Wat een bijzondere en leuke dingen heb je gemaakt en gekregen zeg. Ik bewonder je creativiteit, en vind het superleuk om te zien hoe mensen elkaar op die manier mooie dingen sturen.

  2. Wat een super leuke snailmails zeg! voor ik problemen kreeg aan mijn handen heb ik er ook regelmatig aan mee gedaan van pocketletters tot hele knutselwerken van alles heb ik gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *