Radiostilte verbreken

Ik geloof dat ik ergens eind Juni voor het laatst een blog heb geplaatst. Daarna heb ik even niet meer de balans kunnen vinden in studeren, werken, bloggen, huishouding en op tijd ontspannen. Alle focus moest naar de opleiding en dat is nog steeds zo. Inmiddels kan ik nu goed inplannen wie, wat, waar en wanneer. Bloggen valt voor mij ook onder de dagelijkse bezigheden vandaar dat ik toch doorzet met blogmomentje.nl

Nu moet ik ook zeggen dat de statistieken mij vertellen dat ik dagelijks nog steeds gezellig veel bezoek krijg en dat is voor mij ook een stimulans. Ook al schrijf ik mijn columns voor de fun, toch een leuke bijkomstigheid als men ze ook leest.

Maar hoe gaat het nu met de studie?

studeren

Met mijn opleiding Dienstverlening Zorg&welzijn Helpende ( gezondheidszorg) gaat het supergoed. Deze opleiding doe ik in zes maanden in plaats van twee jaar. Het is een mbo studie op niveau twee. Ik moet wel aanpoten omdat leren nu eenmaal niet mijn sterkste kant is. En daarmee bedoel ik de vakken Nederlands en rekenen. Met de overige vakken zoals burgerschap en de zorg zelf heb ik geen moeite. Ook in de praktijk gaat het lekker. Ik loop nu drie dagen stage in een verpleeghuis met pg en somatische afdeling. Ik heb nu bijna al mijn opdrachten afgerond (zowel school als in de praktijk) en daarnaast heb ik ook een werkcontract gekregen waar ik super trots op ben want ik ben nog maar vanaf Mei bezig.

 

Het vooruitzicht is dat ik in November dit jaar afstudeer en dan heb ik een persoonlijk doel behaald en dat is om toch een diploma te halen. Met alvast een jaarcontract op zak wordt 2019 echt mijn jaar.

De zomervakantie zit er ook bijna op. Wij zijn dit jaar met de auto naar Spanje geweest. Om precies te zijn naar Malgrat- del- mar. Even heerlijk ontspannen na een hectische tijd. We gingen dit jaar met zijn zessen naar een camping waar we al meerdere keren zijn geweest. Zowel Diego als Emilio namen gezellig hun vriendin mee, Famke en Daimy. De camping heet la Tordera en het fijne van deze camping is dat je binnen loopafstand de mogelijkheid heb om naar het strand te gaan of naar het zwembad. Ook Blanes en Loret de mar is goed te doen vanaf de camping. Helaas was een groot deel van het strand dat grenst aan de camping ingeslagen door een een aardbeving in Italy waardoor er een vloedgolf was ontstaan en zijn we naar een strand in Platje ‘d aro geweest waar de zee zo helder blauw is dat we daar fijn konden snorkelen.

Diego heeft een summer video gemaakt die ontzettend leuk is geworden, té leuk om niet te laten zien.

Ik had een stapel leesboeken meegenomen en daarvan heb ik er vier uitgelezen. Van deze boeken heb ik een review geschreven. Zomerzin, viva Espana, Meisje in de trein en In een donker donker bos.

Poezenmeisje Minoes

Twee weken na onze vakantie is mijn poezenmeisje Minoes overleden. Zij is rond de 18 jaar geworden en heeft een mooi plekje in de tuin gekregen. Ik kan je vertellen dat het gemis heel groot is. Vooral omdat ze altijd rond of bij mij hing. Minoes voelde ook mijn stemming aan en als ik dan eens verdrietig was dan kwam zij mij echt troosten door op mijn borst te gaan liggen met haar hoofd in mijn nek.

Omdat het plekje van Minoes eerst opgeknapt moest worden heeft Pablo meteen doorgepakt en een mooie lounge hoek gemaakt. Via mijn vorige werkgever – nogmaals bedankt Brian – kon Pablo pallets ophalen en daarvan heeft hij zo iets moois gemaakt. We hebben een krat bier achtergelaten bij kampeerperfect als dank. De kussens kregen we van mijn schoonmoeder en de stof kochten we bij een kringloopwinkel. Al met al kostte het ons – spijkers meegerekend – nog geen €30,00 En nu weer terug in het gareel. Ik hou van ritme en regelmaat. We zijn nu plannen aan het maken om ons huisje op te gaan knappen. De keuken, badkamer en schuur staat op ons To do lijstje, maar later meer hierover. Eerst maar het spaarvarken gaan spekken. Het lijkt mij wel heel leuk om jullie hierin mee te nemen. Vooral omdat we graag met een low budget werken en veel recyclen.   afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *