Ontdek je plekje in Nederland

Nu op blogmomentje ; Ontdek je plekje in Nederland. Een nieuw rubriek waarin Pablo en ik er een dag (en) op uit gaan in een stad of dorp in Nederland.

We leven in zo een mooie land dat Pablo en ik op onderzoek uit gaan. Pablo maakt de foto’s en ik zorg voor de tekst. Zo zij we allebei heerlijk met onze hobby bezig en toch ook quality time samen. Toen wij gistermorgen wakker werden was het al zo een mooi weer dat wij besloten om er op uit te gaan. Maar waar naartoe? We hebben een plek geprikt op de kaart en het werd:

Gouda

De stad Gouda is een provincie in Zuid Holland en is ontstaan in de middeleeuwen waar de Gouwe en de Hollandse IJssel samenkomen. Het is werkelijk een prachtige stad met zijn historische en monumentale gebouwen.

Dat ondervonden wij toen we richting centrum reden om de auto te parkeren. Op Zondag is het overigens gratis parkeren. Je loopt meteen een lange en brede winkelstraat in die uitkomt op het marktplein.

 

 

Op het plein staat het prachtige stadhuis die voor publiek toegankelijk is na het betalen van €2,50 ( graag contant want een pin is niet aanwezig) In de zomermaanden is op datzelfde plein voor het stadhuis de bekende Goudse kaasmarkt.

Je komt daarna een kaasmuseum en de beroemde Sint Jans kerk tegen. Wij besloten deze in de zomer te gaan bezoeken, want het was nog enigszins koud om alles uitgebreid te bezichtigen.

We zijn een hele rondje om het centrum heen gaan lopen en dan kom je mooie gebouwen, (winkel) pandjes en straten tegen.

 

 

Hier keek ik mijn ogen uit. Het zou zo een winkel kunnen zijn uit Harry Potter.

 

We hebben deze leuke middag afgesloten met een heerlijke lunch buiten op het terras.

hartje-1

 

lunch

 

hartje-1

 

afsluiter-2

 

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *