Omslag maken voor een travelers notebook

 

Ik ben gek op notitieboekjes. Het liefst met blanco pagina’s waar ik naar hartenlust kan plakken en schrijven. Soms is het handig om verschillende boekjes van hetzelfde formaat in één mapje te hebben.

Zo een hoesje heb ik niet standaard in huis liggen dus wat doe je dan? Dan maak je zelluf zo een hoesje waar je de boekjes in kan bewaren.

 

Wat heb je daar voor nodig?

karton

gesso

verf (bijvoorbeeld acryl)

servet

varnish

lint/touw/elastiek

 

Ik heb eerst een stuk karton – van de cornflakes/muesli pak – bewerkt met Gesso ( te koop bij de Action.(net zoals de varnish 😉 Daarna heb ik het geheel geschilderd met een roze acryl verf.

Dan plak je een servet met een leuke afbeelding er op – of een gedeelte daarvan – en lak je het af met varnish. En daarna kun je het naar eigen wens versieren. Zo heb ik met een dop van een frisdrank fles rondjes gemaakt met verf. Leef je creatief uit en ga lekker aan de slag met wat jij leuk vind.

Het is ook leuk om bijvoorbeeld stempels te gebruiken of stukjes afgescheurde krantenstukjes.

De boekjes die ik hier gebruik heb ik ook zelf gemaakt.

 

 

De kaft van twee boekjes daar heb ik inpakpapier voor gebruikt. De zijkanten van de pagina’s heb ik beplakt met washi tape. Op de laatste foto zie je dat ik een tip-in heb gebruikt met een creatief kaartje.

Ook heb ik nog soort van project life card gemaakt. Ik noem ze alleen creatieve kaartjes. Je kan ze voor allerlei projecten gebruiken zoals een tip-in in een travelers notebook.

 

Deze kaartjes zijn binnenkort te koop(voor een klein prijsje) in mijn webshop.

 

hartje-1

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *