Meeting met (hopelijk) toekomstige werkgever

Dinsdag 3 April was dan ein-de-lijk aangebroken. Zenuwen gieren door heel mijn lichaam toen ik richting Amsterdam reed om een informatiesessie bij te wonen die ik middels een uitnodiging heb ontvangen van Randstad Zorg.

Ik solliciteer alleen maar op vacatures die ik echt heel leuk vind. Al een behoorlijk lange tijd wil ik in de zorg werken nadat ik twee jaar voor meneer X gezorgd heb.

Op een dag was die daar een vacature naar mijn hart en ik twijfelde dan ook geen moment om daarop te reageren en mijn cv te sturen.

heb jij altijd al in de zorg willen werken , maar heb ik die kans nooit gekregen lees dan vooral even verder. Wij zijn op zoek naar kandidaten die een diploma Helpende plus willen gaan halen op kosten van ons

Je begrijpt dan toch wel dat ze mijn aandacht hebben en ik werd dan ook de volgende morgen gebeld of ik mee wil doen met deze ronde. Ik ben er inmiddels geweest en mijn hoofd tolde van de informatie. Er werd uitgelegd hoe het allemaal zou gaan qua opleiding, werk en dergelijke. Als je dan nog steeds geïnteresseerd was dan kon je je inschrijven en zou je de volgende morgen een mail krijgen met verdere instructies.

En oh, oh, wat duurde de dag lang en om de vijf minuten ging ik  mijn mailbox checken

Rond 13:00 kwam er een mail binnen. Daarin werd een tijdlijn vermeld hoe, wat, wanneer én dat ik een assessment moet gaan maken….Help…daar gaan we al..paniek, paniek…

Van alle kandidaten willen ze het niveau weten en ik heb nu tot Woensdag 11 April de tijd om het assessment te oefenen en dan moet ik hem toch echt gaan maken. Eerst zelf maar eens op onderzoek uit wat nu een assessment is. Al snel werd duidelijk dat het een IQ test is en de volgende vier onderdelen komen aan bod: figurenreeks, diagrammen, cijferreeks en analogieën.

Ik heb bij de bibliotheek een boek gehaald over deze onderwerpen, verschillende soorten Apps gedownload en ik heb een test gekocht waarmee ik een maand lang heel veel opdrachten kan oefenen. Helaas heb ik geen maand te tijd maar ruim een week dus ik ben meteen aan de bak gegaan.

Pfff..wat is dit moeilijk…hoop frustratie..hoop gezucht..iedereen moet me met rust laten en ik ben echt niet te genieten. Ik moet dit halen en ik moet van mezelf slagen want ik wil dit zóóó graag.

De stand van zaken na een paar dagen oefenen is dat ik de cijfer, analogie en figurenreeks wel doorheb hoe dat in elkaar steekt < lees;  ik beheers ze (nog) niet. Maar ik snap de gedachte er achter wel , en  o my die diagrammen..grrr…begrijp er geen zak van.

Hier een paar voorbeelden voor degene die niet weten wat precies de cijfer, figuren, diagrammen en analogieën zijn.

 

 

Nou ik ga weer snel verder want ik heb tot aanstaande Woensdag om te oefenen.

Wish me luck!

 

hartbloempje

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *