Kringloop-blog

Kringloopwinkel Bollenstreek in Lisse

Kringloopwinkels, wij zijn er gek op en ik kan wel zeggen dat het bezoeken van kringloopwinkels een gezamenlijke verslaving is van mij en mijn man.

Elke week proberen we wel even “een kringloopje te pakken” en als we samen een hele dag vrij zijn willen we er zelfs wel meer pakken op een dag hihi.

Omdat we op dit gebied zeg maar aardig ervaren zijn geworden willen wij graag onze ervaringen met jullie delen. Mijn man zorgt voor de foto’s en ik schrijf maandelijks een blog over een kringloopwinkel die we hebben bezocht.

Kringloop Centrum Bollenstreek

Afgelopen dinsdag zijn we geweest in Kringloop Centrum Bollenstreek gevestigd aan de Venneweg te Lisse. We zijn hier uiteraard al vaker geweest en dit is hoe een kringloopwinkel hoort te zijn. De winkel is niet overdreven groot maar ze hebben heeeeeeel veel spullen.

De winkel bestaat uit een grote loods op een industrieterrein en als je binnen komt wordt je bevangen door de spullen. De winkel bestaat uit 2 verdiepingen. De spullen zijn netjes gerangschikt in verschillende categorieën. Overal in de winkel heb je leuke snuffelhoekjes waar je je uren kan vermaken. We hebben in de tijd gemerkt dat iedere kringloopwinkel wel zijn eigen ding heeft, zo heeft de een een heel groot assortiment met boeken en heeft de ander weer voornamelijk kleding. De Bollenstreek heeft niet een bepaald product waar ze in uitblinken, ze hebben gewoon van alles veel.

Laten we de verschillende afdelingen eens bekijken.

Hieronder hebben we een aantal afdelingen uitgelicht die bij ons opvielen.

Boeken

De boekenafdeling is voor mij altijd een belangrijke factor. Als de boekenafdeling maar groot is dan heb ik het al snel naar mijn zin en ben je me zo een poosje kwijt. De boekenafdeling van de Bollenstreek is redelijk groot te noemen en de boeken zijn netjes op alfabet en categorie gecategoriseerd.

Muziek

Ook voor de muziekliefhebber hebben we aan flinke afdeling, of het nu gaat om oude platen, cd’s, cassettebandjes of instrumenten, ze hebben het.
De muziekafdeling is gezellig ingericht en doet aan alsof je je in een echte platenzaak begeeft.

Kleding

Ook de kledingafdeling mag er wezen. Er is voor ieder wat wils, zo heb je een vrouwen-, mannen-, kinder-, en sportafdeling en wat vrij uniek is, ze hebben een hele bruidsafdeling. Ook voor de pashokjes is uiteraard gezorgd en deze zien er netjes uit. Op de verschillende afdelingen waan je je in een echte kledingwinkel en worden er verschillende producten op mooie paspoppen geëtaleerd.

Meubels en woondecoratie

Uiteraard mogen de meubel en woondecoratieafdeling niet ontbreken. De Bollenstreek heeft een breed assortiment in meubels. Het is niet allemaal oude”troep” maar er staan leuke trendy tafels en stoelen waarmee je je huisje leuk kan inrichten. De woondecoratie kom je door heel de winkel tegen maar ze hebben wel netjes de verlichting bij elkaar geplaatst. Tevens hebben ze heel veel schilderijen van modern tot antiek.  

Sieraden

Het wordt een beetje eentonig maar ook wat betreft de sieraden blinkt de Bollen streek ook weer uit. De sieraden zijn netjes en overzichtelijk uitgestald. Het valt op dat er niet alleen oude sieraden zijn maar ook heel veel nieuwe producten tegen hele leuk kringloop prijsjes.

Juweeltjes

Kringloopwinkel Bollenstreek heeft meerdere mooie artikelen staan die je niet zomaar in iedere kringloopwinkel ziet, zo hadden ze een prachtig antiek Frans bad, een oude weegschaal, een antieke kinderwagen en niet te vergeten de prachtige Solex. Ook hebben ze voor de speciale artikelen op de eerste verdieping een aparte veiling afdeling. Hier staan de niet alledaagse juweeltjes waar in de winkel maar ook online op geboden kan worden.

Personeel

Het personeel is vriendelijk en gezellig, in de winkel krijg je duidelijk het gevoel dat de mensen het er naar hun zin hebben. Er is een aparte technische afdeling waar de producten worden getest en maar mensen staan die weten waar ze over praten als je met een technische vraag komt.
Het verkopend personeel is erg vriendelijk en maken gezellig een praatje.

Onze conclusie

Als je bovenstaande leest kan je niet zijn ontgaan dat wij enthousiast zijn over deze kringloopwinkel. Kringloop Centrum Bollenstreek is een kringloopwinkel zoals een kringloopwinkel hoort te zijn. Er is genoeg aanbod en voor iedereen wel iets van zijn gading. De prijzen zijn schappelijk en de producten werken naar behoren. De parkeerplekken zijn wat weinig maar we hebben altijd wel een plekje gehad.

Over de winkel.

Stichting Kringloopcentrum Bollenstreek, kortweg Stikribo, is een stichting die haar winst na aftrek van de kosten beschikbaar stelt voor goede doelen. Dit zijn:

  • Stichting Kinderen Kankervrij (Kika)
  • Instellingen die dieren een mooie oude dag bezorgen

Vrijwilligers

Stichting Kringloopcentrum Bollenstreek biedt vrijwilligers alle ruimte om zich voor de goede doelen in te zetten. Zo vormt het werk voor Stikribo voor langdurig werklozen of mensen met een UWV-achtergrond bijvoorbeeld een mooie eerste aanzet op de weg terug naar het arbeidsproces. Verder bestaat de groep van circa 45 vrijwilligers uit enkele gepensioneerden, mensen die zijn afgekeurd op medische gronden en vele anderen, die naast hun baan of gezin graag iets voor de samenleving willen betekenen. Met hun activiteiten voor Stichting Kringloopcentrum Bollenstreek leveren zij een waardevolle bijdrage aan mens en dier die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Adresgegevens

Stichting Kringloop Centrum Bollenstreek

Vennestraat 10
2161 LE Lisse

Telefoon: 06-83 54 60 60 (Cathy)

Telefoon: 06 -15452289 (Kringloop)

Telefoon: 06-52 02 45 05 (Marco)

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur

Website

www.kringloopcentrumbollenstreek.nl

Volg mij op social media en like mijn blogs:

3 reacties op “Kringloop-blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *