Junk Journal

 

 img_20170213_210751.jpg

 

 

Junk Journal: Het is heel fijn om zo een boek te hebben omdat het mij een ontspannend gevoel geeft. Doordat mijn focus op het schilderen, knippen, plakken en schrijven is gericht denk ik aan niks anders en kan ik zo op deze manier mijn batterij weer opladen.

 

Wat is een junk journal?

Vertaalt is dat een afvalboek gevuld met dingen die je normaal zou weggooien.

Verder kun je het invullen zoals je dat zelf wilt. Als ik post van mijn postmaatjes ontvang dan haal ik de versieringen zoals washi tape en stickers er af en gebruik ik dit weer in mijn boek.

 

Ook gebruik ik spullen die ik wil bewaren zoals een leuk kaartje van een vriendin. Ook snoeppapiertjes die lekker knisperen plak ik er in.

 

De junk journal die ik momenteel gebruik is van het merk Canson en gekocht bij een Bruna winkel.

De kaft is saai en Zwart dus heb ik hem gepimpt met stickers, tape, vilten figuurtjes en een heel klei schudkaartje. Als pagina aanduiding heb ik een zonnetje gehaakt.

 

Je kunt eigenlijk alle soorten boekjes en schriften gebruiken die je zelf leuk vind. Ook kan je zo een journal zelf maken. Met diverse papier en folders die door de brievenbus vallen. Dan vouw je de bladzijdes door minden en je schiet er een nietje door. Ook leuk is als je dan nog een kaft er om heen maakt. Daar kun je ook restjes papier voor gebruiken en dan bijvoorbeeld schilderen.

 

Hebben jullie ook een journal of een dagboek waar je in schrijft, knipt en plakt?

Helpt het ook om te ontspannen? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *