I love make up ( stash)

Als klein meisje werd ik al aangetrokken tot make up. Mijn moeder had zo een ouderwetse kaptafel vol met creme’s en make up. En stiekem ging ik weleens achter haar kaptafel zitten en smeerde ik lippenstift op. En borstelde ik mijn haar met een mooie borstel die er lag.

Ik begon dan ook jong aan make up. En ik hoor het mijn moeder nog zeggen; ja ze is nog jong om make te gebruiken, maar een beetje lippenstift kan geen kwaad. Mijn Moedertje ( al een paar jaar een mooie ster) gebruikte altijd Olaz en dat vond ik heel erg lekker ruiken. Nu – vanaf mijn vijfentwintigste ben ik gestart met smeren – gebruik ik ook Olaz zowel een dag creme als een nacht creme.

Omdat ik ook graag foundation wilde gaan gebruiken heb ik een dag creme met een tint van Niveau aangeschaft. Op dit moment vind ik een dag creme met een tint fijner dan een volle foundation die ik ook geprobeerd heb van Essence.

Als ik  een volle foundation op mijn gezicht heb gesmeerd dan “zie” je dit ook echt en dat vind ik niet prettig. Ik wil de foundation gebruiken om mijn gezicht egaal te maken zonder dat het héél erg opvalt.

Foundation Essence

make-up-4

Op een door de weekse dag gebruik ik vaak alleen oogschaduw, oogpotlood en mascara. En in het weekend of naar een feestje toe wil ik nog weleens lekker gaan “tutten’ en daarvoor hem ik wat producten aangeschaft om uit te gaan proberen hoe het staat als ik die producten gebruik.

Ik heb mij beperkt tot twee merken en dat zijn Essence en Catrice. Waarom heb ik dat gedaan? Omdat deze goed staan aangeschreven en  “budget” zijn . Voordat ik eventueel andere merken erbij ga aanschaffen wil ik eerst weten of ik die werkelijk ga gebruiken.

Nu moet ik zeggen of ik niet eens zeker weet of ik sommige producten ga veranderen van merk want de consealer van Essence vind ik heel prettig zowel in gebruik als de prijs. Zou de wat duurdere merk consealer dan beter zijn?

make-up-5020016

Zo is dat ook het geval met de mascara. Tot nu toe is deze van Essence echt mijn favoriet. De borstel is lekker groot en grof en er komt genoeg mascara uit om in één keer je wimpers mee te vullen. Het droogt ook lekker snel op voor eventueel een tweede lang als je nog een extra laag op de wimpers wil.

make-up-1

Weet je wat ik ook zo fijn in gebruik vind? Dat is de eye shadow primer van Meeki. Echt een geweldig product die ik nog niet kon. Je brengt eerst een dun laagje eye shadow primer op je oog – deze is in parelmoer, en dat blijf je ook een beetje zien – voordat je oogschaduw op doet. Op deze manier blijft je oogschaduw de hele dag op zijn plaats zitten en hoef je niet bij te smeren.

make-up-5020009

Na een paar Beauty video’s op You Tube bekeken te hebben kreeg ik iets meer kennis over de opbouw van een make up routine.

Ik leer nog eens wat op mijn 43 ste want ook met de hight lighter was ik niet bekent mee, en oh zo mooi. Dus dat werd weer een loopje naar de Trekpleister die ook nog eens één plus één gratis had bij de make up merken Essence en Catrice.

Wat is jou Favoriete make up merk?

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

16 comments on “I love make up ( stash)

  1. ik ben me sinds kort weer fanatiek aan het opmaken, na jaren niks gedaan en ben helemaal gek van Essence, ik heb meteen van alles aangeschaft en ben er zo lekker mee bezig dat ik niet snap dat ik het al die jaren niet heb gebruikt. ik heb dus ook echt filmpjes gekeken om te zien hoe ik het mooi aan kan brengen ( en ik ben 44 , moet je nagaan :))

    • Leuk om je berichtje te lezen Lodi. Het is heel herkenbaar. Maar pas op het is heel verslavend. Ben nu ook druk met verschillende creme’s ( voooral voor onder de ogen, haha) en bodybutters..héérlijk.

  2. Ik vind Essence echt een heel fijn merk. Ze hebben hele mooie producten voor een klein prijsje. Qua lipstick en mascara neig ik weer meer naar de wat duurdere kant. Zo heb ik een mascara van Dior en een lipstick van Chanel en Estée Lauder. Heel verschillend dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *