Fotoalbum maken

fotofabriek-blogmomentje

Foto’s

Foto’s, foto’s en nog eens foto’s hoeveel herinneringen kan je opslaan op een harde schijf?

Sinds het tijdperk van de digitale fotografie hebben we al heeeel veel foto’s gemaakt en ik denk dat we al zeker 2 terabyte aan foto’s hebben opgeslagen maar wat doe je er vervolgens mee.

Het uitgewezen moment om foto’s te maken is zeker de vakantie, elk jaar wordt er weer een nieuwe digitale map aangemaakt met onze mooiste herinneringen.
Dol ben ik op het fotograferen van de zoveelste mooie ondergaande zon en adembenemende locaties. Wat zijn onze kinderen bevoorrecht met zoveel digitale herinneringen. Wat had ik graag meer foto’s van mijn jeugd willen hebben dan dat ene boek met die paar verkleurde foto’s. Zo’n oud fotoalbum heeft natuurlijk ook zijn charme. Mijn kinderen konden uren zoet zijn met een stapel oude fotoalbums, ” Papa hoe oud was je hier en mama waarom heb jij een foto van Anne Frank in je album”, een foto van Anne Frank? nee, dat was oma natuurlijk in haar jonge jaren. Dit is wel wat ik mis aan het digitale tijdperk, de charme van het in de boeken kijken en de boeken rond laten gaan. Het is toch anders, met ze alle voor de televisie naar een diavoorstelling kijken.

De fotofabriek

Ik heb me al jaren voorgenomen de foto’s in een fotoboek te laten printen maar vervolgens is er al die tijd niets van gekomen tot ik benaderd werd door de fotofabriek.
De fotofabriek is een bedrijf waar je met je eigen foto’s een fotoboek kan laten maken of ontwerpen, maar daarnaast ook andere fotoproducten zoals kalenders, agenda’s, kaarten, visitekaartjes en vele verschillende wanddecoraties.
De Fotofabriek vroeg mij of ik voor hun een fotoalbum wilde testen en daarover een blog wilde schrijven, hoe leuk is dat!.
Ik was wel gevlijd door het feit dat de fotofabriek mij als blog had benaderd en heb besloten in te gaan op hun aanbod.

De website van de Fotofabriek oogt netjes en overzichtelijk en bied een groot scala aan producten op het gebied van foto’s. Als je een fotoalbum wil gaan maken kan je ervoor kiezen het album online te maken of je kan de software downloaden op je eigen computer om het hier op je gemak te maken.

Ik heb ervoor gekozen de software te downloaden,

Het downloaden en installeren van de software wijst zich allemaal van zelf en is erg makkelijk.

De software

Eenmaal de software te hebben geïnstalleerd kan je kiezen voor een boekmaat en aantal bladzijden.
Ik heb gekozen voor een boek van 30 x 30 cm met een harde kaft en 24 bladzijden.

Je krijgt nu het volgende scherm waar je je boek kan gaan vullen:
Fotofabriek-blogmomentje

Links zie je overzichtelijk je eigen foto’s die je in de mappen heb staan. In de bovenbalk heb je de pagina’s op een rijtje staan met als eerste afbeelding de kaft.Fotofabriek-blogmomentje

Ik heb er voor gekozen een boek te maken van de laatste 5 vakanties naar Spanje. Als je begint zijn alle pagina’s blanco zonder opzet. Aan de rechterzijde van je werkblad heb je het kopje/tabblad sjablonen. Er is een groot aantal voorgewerkte sjablonen beschikbaar die de indeling van de pagina bepalen. De indelingen zijn makkelijk nog zelf aan te passen en dit werkt erg prettig. Nu kan je de foto’s van de linker zijde naar het werkblad slepen en zo je boek vullen.

Ook al ben ik geen digibeet het programma wijst zich vanzelf en na een paar uurtjes ben ik best tevreden over wat ik heb gemaakt.

Nu kan ik het boek bestellen met de button rechtsboven op de pagina.
De bestelprocedure wordt duidelijk in stappen uitgelegd en na wat klikken wordt het boek geüpload naar de server van de fotofabriek.

Nu is het wachten geblazen, hoe zal mijn boek eruit gaan zien, spannend hoor.

Het eindresultaat

fotofabriek-blogmomentjeNa vijf dagen wachten werd mijn boek geleverd door de pakketdienst.
Het pakket was verpakt in een stevige kartonnen doos en zag er verzorgd uit.

En dan het boek, wat is hij mooi geworden. De kleuren zijn fris en de kaft is mooi stevig en hoogglanzend.
De bladzijden voelen ook stevig aan en de foto’s komen mooi tot hun recht op het zijde-glanzende papier.
De afwerking is er erg netjes en het ziet er stevig uit.

fotofabriek-blogmomentje  fotofabriek-blogmomentje

Heb ik dit gemaakt! wat is dit een gaaf boek geworden.

Hier wat foto’s van het eindresultaat:

Heb je na lezen van mijn blog ook zin om een fotoalbum te maken dan kan je deze link aanklikken.

Als je de andere producten van de fotofabriek wil zien klik dan op het logo van de fotofabriek

Fotofabriek-blogmomentje

 

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *