de dagen, de weken, gaan aan mij voorbij

De dagen, de weken, gaan als een speer aan mij voorbij. Ik ben de afgelopen periode niet verder gekomen dan een “opgemaakt” artikel te publiceren. Hoe dat komt ga ik je nu vertellen.

Zoals je inmiddels wel weet volg ik een opleiding tot VIG, Verzorgende individuele gezondheidszorg. Deze doe ik verkort, dat betekent in plaats van drie jaar doe ik de studie in twee jaar en ik kan je vertellen dat is pittig. In November 2018 ben ik gestart en ben ik de eerste vijf maanden goed doorgekomen. Dat wil zeggen tot nu toe heb ik alle toetsen en examens gehaald en waar ik het meest trots op ben is dat ik Medisch rekenen heb behaald.

Als ik dit zo terug lees klinkt het allemaal heel relaxt, nou neem maar van mij aan dat dit alles niet relaxt is, haha. Er zijn personen die gewoon, makkelijk, kunnen leren en ik ben er één die er heel hard aan moet trekken maar hé ik haal wel alles wat ik moet halen. (Ook al heb ik in die vijf maanden denkbeeldig al héél vaak de stekker eruit willen trekken) maar ondanks de harde strijd gaan we vrolijk verder. Ik zal en moet dat papiertje halen.

Medisch rekenen

We zijn vorige week gestart met ziektebeelden, medicatieleer en verpleegtechnische handelingen. Tussendoor moet ik in die twee jaar ook 18 praktijkopdrachten uitvoeren wat inhoud dat ik leer om complexe zorg te bieden, zorgplannen opstellen, alle wetten in de zorg leer, leer feedback geven en ontvangen, evalueren en zo is de lijst nog heel lang. Het meeste zag ik op tegen het medische rekenen en nu ik die behaald heb zit mij niks meer in de weg om deze diploma te gaan halen en vind ik het allemaal reuze interessant.

Bij mijn vorige opleiding, de Helpende zorg en welzijn, heb ik stage gelopen op een *pg-afdeling (psychogeriatrisch) en nu als leerling op een somatische afdeling. Het fijne ervan is dat ik op deze manier van beide kanten ervaring op doe. Mijn voorkeur gaat wel uit naar pg en daar wil ik mij ook verder in gaan ontwikkelen.

*Even ter informatie

Pg is een afkorting van psychogeriatrisch en betekent zorg die verleend wordt aan ouderen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals dementie.

En somatiek betekent: de zorg en behandeling bij een chronische lichamelijke aandoening.

Ik werk nu 24 uur in een verpleeghuis, ga één dag in de week naar school, één studiedag thuis waar ik niet genoeg aan heb dus ik doe elke dag wel studeren en tussendoor nog mijn huishouding en ik heb ook nog een echtgenoot en twee zonen die overigens mij alle ruimte geven om deze opleiding tot een goed einde te brengen en daar ben ik ze heel dankbaar voor.

Ontspanning

Tussen alle bedrijven door schrijf ik zo nu en dan een blogartikel want dat helpt mij ook om te ontspannen, wat ik hard nodig heb, hihi. Het zal niet zoals gebruikelijk elke woensdag en zondag zijn maar op deze manier hou ik toch contact met jullie en komt er een tijd dat ik mijn schema weer kan oppakken als ik eenmaal afgestudeerd ben en dat is hopelijk in November 2020.

Tot aan die tijd schrijf ik “opgemaakt” artikelen, boekreviews en soms ook een losstaand artikel. Ook wil ik mijn aandacht schenken aan het onderwerp snailmail. Op mijn artikel snailmailen heb ik reacties gekregen en ben ik aan het uitvogelen hoe ik dat in het vat ga gieten.

Tot de volgende blog!

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *