Bullet Journal

In mijn Happy planner img_20170418_192206   hou ik een agenda bij en in mijn Filofax   img_20170418_192223  hou ik lijstjes bij. Zo hou ik overzicht en kan ik alles goed inplannen. Elke dag kijk ik in mijn Happy planner want die verteld mij wat ik die dag moet doen.

Waarom dan ook een Filofax?

Ik gebruik mijn Filofax voor de lijstjes en dan vraag je je natuurlijk af wat voor lijstjes dan?

Mijn blogidééen, To do lijstjes, boekenlijst, schoolinfo van de boys, inloggegevens, info voor mijn shop op blogmomentje, wensenlijst en mijn favoriete shops online.

Omdat ik deze Filofax graag voor iets anders wil gaan gebruiken ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en die heb ik gevonden.

Er bestaat ook een Bullet Journal waar je én een agenda en al je lijstjes in bij kan houden.

Een agenda heb ik al, dus heb ik een opzet gemaakt van een Bullet Journal voor alle onderwerpen die ik belangrijk vind om bij te houden. Ook kan je bijvoorbeeld je voeding bijhouden en je sport schema. Dit boek vond ik in een kringloopwinkel. De pagina’s zijn Blanco dat vind ik wel fijn.

 

 

Wat is nu precies een Bullet Journal?

Dat is een schrift of boekje naar keuze waar je van alles in schrijft. Zoals je To do lijstjes, info over je blog, je afspraken en dergelijke. Je gaat eerst alle bladzijdes nummeren van 1 tot.. En dan op de eerste pagina van je schrift of boekje begin je met een index.

 

 

 

Een index is een inhoudsopgave

Als je op pagina 2 begint met een To do lijst dan vul je bij je index het volgende in: Blz. 2 To do lijstje. En als je op pagina 3 je boekenlijst opschrijft dan vul je bij je index Blz 3 boekenlijst in.

Als je verderop in je schrift of boekje nog eens een keer een To do lijstje maakt ( bijvoorbeeld op Pagina 5 dan vul je bij je index waar je al een keer een To do lijstje heb genoteerd het volgende in: Blz 2 (deze staat er al) – 5 . Op deze manier hoef je niet je hele schrift of boekje door te spitten om het juiste onderwerp te vinden want je ziet in een oogopslag dat op Blz: 2-5 je To do’s staan genoteerd.

 

 

 

Zoals je op de foto kunt zien ziet mijn Bullet Journal er nog heel kaal en saai uit, Maar dit is slechts de basis waar je mee begint. Ik ga nu lekker werken aan mijn Bullet Journal en zal het resultaat aanstaande Zondag laten zien in een Deel 2 van mijn bullet Journal.

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *