Boekrecencie Oktober-Soren Sveitrup

Oktober is een debuut van de Deense  Soren Sveistrup en wat voor één! Wat ik later las is dat Soren ook bedenker en senario schrijver is van de bekende serie The killing. Ben jij een echte fan van Scandinavische Thrillers dan moet je Oktober echt gelezen hebben. Ik beloof het je…het zal je niet gaan vervelen en aan het einde van dit boek heb je geen nagels meer op je vingers zitten.

 

Achterflap

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.

Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

 

Samenvatting

Het verhaal begint met een spannende proloog waarna er telkens als er bizare moorden  op vrouwen worden gepleegd ook  een kastanje poppetje wordt gevonden bij het lijk. Op die poppetjes vinden ze tijdens een onderzoek vingerafdrukken van de vermiste dochter van de minister die een moeilijk jaar achter de rug heeft maar toch weer aan het werk gaat.

Haar dochter is nooit gevonden en niemand kan haar vertellen of zij nog leeft.

 

Rechercheurs Thulin en Hess weten niet waar ze het moeten zoeken. Niet met het onderzoek en ook niet met elkaar. Tot er een verdachte word gearesteerd en bekent en zowel Thulin als Hess blijven met een vreemd gevoel zitten want niks is wat het lijkt. Ze zijn het met elkaar eens dat dit niet de moordenaar kan zijn. Ondanks de subtiele aanwijzingen kan je niet bedenken wie er achter de lugubere moorden zit en wil je alleen maar door blijven lezen. Het boek had mij in zijn greep..komt er een vervolg? Ik hoop van wel.

 

 

Wat vind ik van Oktober?

Het boek word geschreven in het heden en je springt ook terug in het verleden en allebei de tijdzones komen er veel personages in voor wat ik in het begin moeilijk vond om ze uit elkaar te houden, Maar al gauw maakt je uitgebreid kennis met de hoofdpersonen en begin je ze goed te leren kennen. Het verhaal is heel beeldend geschreven en niet alleen van de personen maar ook van de omgeving wat ik zelf altijd heel prettig vind. Nog steeds bedenk ik me hoe je op zo een verhaal als dit kan komen  en dan ook nog eens de verschillende tijdzones erbij. Vanaf nu ben ik Fan van scandinavische thrillers al weet ik nog niet of er nog een boek zo kan tippen als aan Oktober.

Dit boek krijgt van mij dikke vijf sterren!

 

 

Informatie:

Titel/auteur: Oktober- Soren Sveistrup

Uitgeverij: www.awbruna.nl

Pagina’s: 544

Isbn: 9789400510340

*dit artikel bevat een affiliate link

Volg mij op social media en like mijn blogs:

7 comments on “Boekrecencie Oktober-Soren Sveitrup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *