Boekrecencie Geraakt-Els Ruiters

Els Ruiters schrijft allerlei genres, waaronder Thrillers zoals Geraakt. Geraakt is haar eerste thriller en verscheen in Juli 2012. Ik heb nog niet eerder een boek van haar gelezen en ben erg benieuwd naar deze thrillerdebuut. Op haar website las ik dat dit het eerste deel is uit de Van Amstel & Weltman reeks is. Deel twee heet Verborgen verleden en deel drie heet Bloedverwanten.

Achterflap

Rechercheur Ava van Amstel is compleet van de kaart door het nieuws dat haar partner Danny een motorongeluk heeft gehad en in coma ligt. Haar humeur daalt helemaal tot een dieptepunt als ze hoort dat ze nu zal moeten gaan samenwerken met de piepjonge, maar knappe Robert Welsman. Samen moeten ze de vermissing van de 15-jarige Merel Opdam gaan oplossen. Een zaak die gecompliceerder is dan ze in eerste instantie dacht. Kan Ava haar vooroordelen opzijzetten en deze zaak tot een goed einde brengen?

Samenvatting

Als Danny op een ochtend niet op het werk verschijnt begint Ava zich zorgen te maken. Ook wordt ze gek van alle collega’s die naar Danny vragen. Hoe moet zij nu weten waar hij is? Of zullen de collega’s doorhebben dat er meer speelt tussen die twee? Heimelijk is zij nog steeds verliefd op hem ook nu Danny inmiddels getrouwd is.

Als ze dan eindelijk hoort dat Danny een motorongeluk heeft gehad stort haar hele wereld in. Heel veel tijd om hierbij stil te staan heeft ze niet want de chef wil dat ze de zaak, een vermist meisje, overneemt waar Danny mee bezig was. Tijdens dit onderzoek komen er nog meer zaken aan het licht en is ze uiteindelijk maar wat blij met de hulp van haar nieuwe collega Weltman.

Plotseling schreeuwde ze iets tegen hem. Ze leek haar zelfbeheersing te verliezen. Roberts onderbenen bewogen krachteloos. Wat had ze in godsnaam met hem gedaan?

Zijn lichte trui was doorweekt met grote rode bloemen die voor mijn ogen snel toenamen in aantal en omvang, Op de grond werd een plasje bloed groter en groter.

Wat vind ik van Geraakt?

Ik heb dit boek in een paar uur uitgelezen. Het leest lekker makkelijk weg omdat het vlot geschreven is.  De karakters zijn een voor een goed uitgelicht en je leert ze, zo door het verhaal heen, kennen. Ik heb het verhaal beeldend kunnen lezen en dat vind ik echt een pluspunt van een (goed) boek.

Informatie

Titel/auteur: Geraakt- Els Ruiters

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Pagina’s: 303

ISBN: 9789461090867

*Dit artikel bevat een affiliate link

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *