Boekenpraat#2 TBR November”19

Er is een nieuw onderdeel op blogmomentje geboren en het heet boekenpraat.

In deze artikelen neem ik je mee op mijn leesavontuur, hoe mijn boekenkast eruitziet, hoe ik ongelezen en gelezen boeken bij hou en dat soort zaken. Het eerste artikel is vorige week donderdag gepubliceerd en daarin liet ik mijn boekenkast zien. Nu is mijn Tbr stapel aan de beurt. Pak lekker een bakkie koffie of thee en heb veel leesplezier

Ik ga in de maand November starten met een maandelijkse tbr stapel dat staat voor to be Read (nog te lezen boeken) Het is de bedoeling dat je voor die maand je boeken alvast gaat uitzoeken die je in die maand wil gaan lezen. Ik ben dit gaan doen om mezelf uit te dagen nog meer boeken te gaan lezen want op deze manier ben je er toch bewuster mee bezig.

Nu is het zo dat ik voor het eerst mee doe met een redathon dus moet ik specifieke boeken gaan uitzoeken. Ik zal gaan uitleggen wat dit inhoudt zodat je misschien ook wel zin hebt om mee te gaan lezen met deze leuke uitdaging.

 

The believe in the Impossible readathon

Dat is hoe deze readathon heet, oftewel believeathon verzonnen door Gavin Hetherington op You Tube. Deze believeathon start op 1 nov en eindigt op 30 nov

 

Wat is de bedoeling?

Gavin heeft onderaan zijn video een document toegevoegd met een uitgebreide uitleg van zeventien pagina’s. Deze kun je downloaden en uitprinten. Ik heb het document zelf niet uitgeprint maar op mijn telefoon gedownload en gelezen.

Er zijn 10 “prompts” waarvan je er minimaal 4 moet uitzoeken, meer mag altijd. Je hebt daarnaast ook nog een “groepsboek” die we dan allemaal lezen en dat is Frozenhart.

Ik heb gekozen om met 4 prompts mee te doen, dat is elke week één boek en ik ga voor de:

*read a seasonal book: ik lees daarvoor Een frozen hart van Elizabeth Rudnick

Als prinses Anna vijf jaar is gebeurd er tijdens het spelen iets met haar grote zus Elsa. Vanaf die dag sluit Elsa zich op in haar kamer en weet Anne niet waarom zij dat doet. Na tien jaar komen de ouders van Anne en Elsa te overlijden en wordt Elsa troonopvolgster maar dan moet ze wel haar kamer uit komen. Anna kijkt hier erg naar uit maar haar zus is heel afstandelijk en toont geen emotie. Dan komt er een prins in beeld die andere bedoelingen heeft dan gedacht wordt en staat alles op zijn kop.

*read a book with a strong sense of friendship: ik lees daarvoor Deel 1 van de Harry Potter serie De steen der wijzen van J.K Rowling

Harry Potter die sinds de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante in een bezemkast woont is ongelukkig. Maar dan ontvangt hij op een dag een geheimzinnige brief die zijn leven gaat veranderen.

*read a book featuring an animal character: ik lees daarvoor De kronieken van Narnia, twee delen in één boek Het paard en de jongen/prins Caspian (deel 3 en 4) van C.S Lewis

Als Peter, Susan, Edmund en Lucy op een Engels station staan te wachten op een trein gebeurt er iets raars. Ze voelen iets onzichtbaars krachtig aan hun trekken en merken ineens dat het station verdwijnt.  Plotseling zijn ze weer terug in Narnia waar ondertussen een burgeroorlog aan de gang is geweest. Ze gaan proberen het land te redden uit de boze handen van Koning Miraz.

*read a book featuring Magic: ik lees daarvoor De boeken van het begin deel 1 Smaragd van John Stephens

Het is Kerstnacht en de drie jonge kinderen vluchten van huis voor een gewetenloos en duister gevaar. Tien jaar later wonen Kate, Michael en Emma in een weeshuis. Ze weten nog altijd niet waarom ze van hun ouders werden gescheiden. Het antwoord blijkt verborgen te liggen in een betoverend boek.

De updates over deze believeathon plaats ik hieronder gedurende de maand November.

Update 21/11/19

Een Frozen hart van Elizabeth Rudnick heb ik vorige week uitgelezen. Ik heb ook de film gezien en wat het verschil is dat de schrijfster ook vanuit het perspectief van Hans schrijft. Onder andere wat zijn beweegredenen zijn om in het leven van de prinses te verschijnen. Waarom doet Hans al die moeite? Ik vind het een leuke aanvulling om na de film dit boek te gaan lezen.

Ik ben nu Harry Potter deel één ( steen der Wijzen) aan het lezen. Ik heb nog maar negen dagen voor 2 1/2 boek. Zal ik het gaan halen?

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *