Boekenliefde

Ik probeer mij te herinneren wanneer mijn liefde voor boeken is begonnen. Al van jongs af aan ga ik naar de bibliotheek die aan de overkant van mijn ouderlijk huis gevestigd was. Vorige week ben ik opnieuw lid geworden van de bibliotheek voor maar € 5,90 per maand.

Ik heb een abonnement waar ik zes weken lang 20 boeken mag lenen. Er is dus ondertussen wel het één en ander veranderd. Vroeger mocht je drie weken acht boeken lenen. De reden dat ik lid geworden ben is  omdat ik een assessment moest gaan maken en héél hard moest gaan oefenen. Ik leende hiervoor dit boek.

 

assessment

Er staat heel veel informatie in die bedoeld is voor een assessment op locatie. Ik mocht er één thuis achter de computer maken dus ik had er niet zo heel veel aan, behalve dat ik wel leerde wat een assessment inhoud ( ook niet geheel onbelangrijk)

Het bleef natuurlijk niet bij één boek en nam ik ook twee boeken mee die over Bloggen gaan. Deze boeken vind ik leuk om te lezen want je leert toch steeds weer kleine dingen die je niet wist.

 

 

Ik blijf al heel lang hangen in boek genre Literaire Trillers. De boeken van Linda van Rijn, Esther Verhoef, Suzanne Vermeer en Saskia Noort lees ik heel erg graag. Deze drie boeken heb ik kortgeleden uitgelezen en de recensies komen binnenkort online.

 

Na al die thrillers die ik heb gelezen wilde ik wel eens wat anders lezen. In een grijs verleden heb ik van Bernard Hennen de serie Elfen gelezen en ik had wel weer zin in wat fantasy en ik kwam de volgende boeken tegen;

 

Deze serie gaat over een meisje – Feyre – die een vreemd wezen in het bos dood. Er gaan een paar dagen overheen tot er een ander vreemd wezen haar thuis opeist en haar meesleurt naar een andere wereld vol vreemde wezens en magie. Als ze ontdekt wat dat vreemde wezen eigenlijk echt is dan word ze heel erg verliefd op dat vreemde wezen ook wel een elfiden genaamd. Als dan ook nog eens dat magische wereld achter de muur waar ze moet wonen gevaar loopt dan doet Feyre er alles aan om te helpen.

Uiteraard review ik deze boeken ook als ik ze uit heb.

En online heb ik veel goeds gelezen over de Young adult Thriller War cross.

 

War cross

War cross is een virtual reality – game met miljoenen spelers waar veel geld in omgaat. Ook zo voor hacker Emika die als premiejager illegale gokkers opspoort. Ongewild beland zij in een duister complot als zij besluit de warr cross kampioenen te hacker omdat ze geld nodig heb. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal in elkaar steekt en hoe dat geschreven is.

En De nieuweling van Taran Matharu in Summoner serie deel één heb ik ook heel veel over gelezen en was ik heel blij dat deze ook nog beschikbaar was in de bieb.

 

De nieuweling

 

 

Dit boek gaat over Fletcher die er achter komt dat hij een speciale gave bezit om demonen op te roepen uit een andere wereld. Hij word ook wel een summoner genoemd. Om met deze krachten goed om te leren gaan gaat Fletcher naar de Vocans Academie waar allemaal jonge summoners op komen om hun talent zo goed mogelijk te leren gebruiken. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer spannende dingen die ik nog niet ga verklappen.

 

Ik ga weer gauw verder met lezen. Wat lees jij momenteel?

 

hartje-1

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

14 comments on “Boekenliefde

  1. Keer op kee rkomik er achter dat ik sinds in op Internet werk, ik veel te weinig lees…Als ik de hele dag al lettertjes heb gezien , dan wil ik ´s avonds niet meer. Best jammer wan tik was een fanatieke lezer

  2. Het lijkt en klinkt zo heerlijk dat je even kan ontsnappen aan de realiteit wanneer je een goed boek leest. Helaas ben ik zelf één van die mensen die veel te weinig leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *