Blogs & Apps I like #1

Nieuw op blogmomentje is Blogs & Apps I like.

In Blogs & Apps I like ga ik schrijven over leuke blogs die ik tegen kom of al volg. Ik vertel over de Apps die ik gebruik of welke ik ben tegen gekomen en waarvan ik denk dat deze leuk of handig zijn. Vandaag het eerste artikel ik begin met de blogs die ik zelf volg en dat zijn Blogaholic, Hare Maristeit en lisanneleeft. De Apps die vandaag aan bod komen zijn: monitor je gewicht, bibliotheek en de kringloop. Deze Apps gebruik ik allemaal zelf.

Toen ik ruim een jaar geleden begon met bloggen was ik zo groen als gras. Ik ben “gewoon” gaan schrijven vanuit mijn hart en bedacht leuke thema’s om over te schrijven.

Nu is bloggen wel iets meer dan alleen maar schrijven van artikelen, want je site waarop je blogt moet er ook wel een beetje aantrekkelijk uitzien. En je foto’s moeten toch wel scherp zijn. En wat dacht je van SEO? Dit zijn allemaal onderwerpen waar je goed over na moet denken en daar de tijd voor moet nemen. Mijn echtgenoot zorgt er voor dat al mijn ideeën voor Blogmomentje uitgevoerd worden en daar ben ik zóó blij mee. Dan kan je denken aan de indeling van blogmomentje en aan al het grafische…

Maar Geja zou Geja niet zijn als zij het “ zelluf ” wil doen, nou ja niet het grafische, maar ik wil wel weten hoe iets werkt zoals SEO.

En daarvoor moet je bij Laura van blogaholic zijn. Op haar site legt ze in gemakkelijke taal uit wat SEO inhoud en hoe het werkt. Maar niet alleen over SEO kom je van alles te weet je kan het niet bedenken of Laura heeft er een artikel (of twee) over geschreven.Vol passie en laagdrempelig schrijft zij hele handige artikelen waar je iets mee kan.

Blogmomentje is een persoonlijke blog en ik vind het heel leuk om mede bloggers te volgen die ook onder die categorie vallen.
Één van mijn favorieten is: Hare Maristeit. Deze blog is van Maris Maria Renne die een kleurrijk leven in Haarlem leid met man en twee kinderen. Haar schrijfstijl is heel prettig om te lezen omdat het lijkt alsof je met haar in gesprek bent. De uitdrukkingen die zij in haar tekst kan verwerken maken mij regelmatig aan het lachen.

Op lisanneleeft.nl heb ik wel eens een traantje gelaten om daarna ook weer te lachen hoor, want het is niet alleen maar kommer en kwel – in tegendeel zelfs – Op deze Mind & Lifestijl blog vertelt Lisanne over haar ziekte van lyme. Ondanks haar beperkingen maakt zij van haar leven een feestje wat heel inspirerend is om te lezen.

De drie Apps die ik zelf ook gebruik:

Monitor je gewicht

 

Op monitor je gewicht kan je heel handig je gewicht en alles wat daar bij komt kijken noteren. Je kan een streefgewicht invoeren en je bmi word vermeld. Deze app gebruik ik dus omdat ik dan in één keer een overzicht heb en niet alle gegevens steeds hoeft op te schrijven.

 

Bibliotheek Wise

 

Als je lid bent van een bibliotheek dan is de app bibliotheek Wise echt super handig. Je kan boeken reserveren zodat je niet misgrijpt en ook kan je je boeken verlengen.

 

Kringloopwinkels

 

 

Als je net als ik van kringloopwinkels houd dan moet je echt deze app installeren “ kringloopwinkels

Deze handige app geeft van dichtbij huis tot heel ver weg alle kringloopwinkels aan in een handige overzicht. Ook kun je per stad of gemeente alle winkels checken waar ze zich huisvesten.

Ik woon in Uithoorn en de dichtstbijzijnde Kringloopwinkel is Ceres (mijn favoriet) en als je die aanklikt dan zie je meteen alle gegevens zoals adres en openingstijden.

 

hartje-1

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *