Blog voor mannen…Balea Men verzorgingsproducten

Balea bodylotion voor mannen

DM heeft voor de mannen een eigen lijn van Balea, Balea Men genaamd.

De Balea Men lijn bestaat uit alles voor de mannelijke verzorging zoals douchegel, shampoo en bodylotion maar natuurlijk ook de producten zoals deodorant en scheerschuim.

In deze blog heb ik als man zijnde 2 producten getest en dat zijn de Balea Men 3 in 1 Highland Duschgel en de Natural Escape bodylotion.

Balea MEN Highland Duschgel

Balea Men Shampoo

Deze douchegel is een 3 in 1 douchegel, dat wil zeggen dat hij voor het lichaam, gezicht en haar is.

De verpakking ziet er stoer uit met zijn zwarte knijpfles en voorzien van een etiket met “stoere” schotse ruit.
Op de verpakking staat verder dat de douchegel  Rot Sandelholz extract bevat.
Even op Wikipedia zoekende ben ik er achter gekomen dat dit extract in India medisch wordt gebruikt tegen diabetes maar daar hebben we volgens mij niets aan in een douchegel.
Waarom ze dit extract waarschijnlijk  wel hebben toegevoegd is de tweede eigenschap van dit extract en dat is dat deze zou helpen als ontstekingsremmend en goed is tegen huidziekten.

Deze knijpfles heeft een inhoud van 300 ml en is bovendien VEGAN, wat ze hier mee bedoelen is mij eerlijk gezegd een raadsel. Betekend dit dat er alleen natuurlijke producten in zitten of zal het niet op dieren zijn getest?

De prijs van dit product is €0,55

Dit is allemaal leuk maar doet het ook zijn werk?

Als je de fles open doet en ruikt komt je een frisse geur tegemoet die ik niet helemaal thuis kan brengen, de geur is zoet en fris en denk daarbij aan vanille en sinaasappel, ook zou je de geur een beetje karamel-achtig kunnen beschrijven. De kleur is lichtbruin.

Bij het insmeren schuimt de gel goed en voelt goed aan. Ook in het haar schuimt de gel goed. Door het warme water ontstaat er een ware geur explosie die ik in ieder geval erg lekker vond. Veel mannelijke producten hebben menthol als toevoeging wat ik persoonlijk vreselijk vind maar dat is denk ik weer heel persoonlijk.

Na het afspoelen blijf je de geur goed ruiken en voelt de huid glad aan en ook na het afdrogen blijft deze geur lang hangen.

Zou ik deze douchegel nog eens kopen?

Jazeker, ik ben erg tevreden over deze douchegel en zeker als je naar de prijs kwaliteit verhouding kijk dan kan ik alleen maar dik tevreden zijn.

 

Balea MEN Natural escape Bodylotion

Balea Men Bodylotion

Deze knijptube ziet er erg natuurlijk uit met als afbeelding een man met rugzak in de bergen en een afbeelding van een bos.

Op de verpakking staat de tekst “spendet feuchtigkeit” wat wil zeggen dat de lotion vocht inbrengend is.

Ook komen we in dit product weer het Sandelholz extract tegen die we ook al hebben gezien in de douchegel maar wat we bij deze lotion extra krijgen is de Sheabutter.
Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom en heeft een hydraterende werking.

De tube heeft een inhoud van 250 ml en is wederom VEGAN wat dat ook mag wezen.

De prijs van dit product is €1,45

Doet het zijn werk?

Als je de bodylotion opsmeert zie je dat de lotion wit van kleur is en fris en zeepachtig geurt wat ik prettig vindt. De geur is niet overheersend.

De lotion smeert makkelijk uit en je voelt dat de lotion snel intrekt. Na het insmeren voelt de huid niet plakkerig aan.

Zou ik deze bodylotion nog eens kopen?

Ja ik denk het wel, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet een heel actieve gebruiker ben van bodylotion en vindt het voornamelijk lekker als mijn vrouw mij ermee insmeert 🙂

 

 

 

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *