Aanvulling Mijn verhaal “Maasstraat”

 

Dit is weer zo een verhaal apart dat ik deze hier graag uitgebreider wil vertellen. Zoals jullie misschien hebben gelezen in deel 10 van mijn verhaal hebben we de Maasstraat gekocht..dachten we…ja echt waar hebben wij met onze verstand gezeten?

Toen we de offerte in handen kregen om de Maasstraat te gaan verbouwen schrokken wij van de prijzen. Pablo stelde voor om het voorwerk zelf te doen, dus het strippen..nee niet hij zelf haha maar het pand. Dat zou ons dan veel geld schelen. Lon ging akkoord en zou de offerte gaan aanpassen. Toen de winkel eenmaal gereed was voor de opening hadden we het koopcontract nog niet getekend in de veronderstelling dat Lon nog bezig was met de bank. Toen de winkel eenmaal draaide betaalde we wel al de huur (aan Lon) en alle andere vaste lasten. Nou ja eigenlijk betaalde we alles omdat we eigenaar waren.

Van Lon hoorde we niks en hebben we regelmatig naar de stand van zaken gevraagd en elke keer zei Lon dat hij nog met de bank in onderhandeling was.

Na een maand of twee constateerde we dat we niet alle binnenkomende rekeningen van de Maasstraat konden betalen. Omdat er minder binnenkwam dan dat er uit ging en moesten we ook de omzet van de Lekstraat gaan gebruiken om de Maastraat draaiende te houden. Lon kwam met het idee om de ruimte achter de winkel die best heel groot was te gaan verhuren aan Adraj. Zij verzorgde alle salades en dergelijke voor alle Bertus en Boterham zaken. Dat vonden wij een goed idee en hebben dit ook gedaan. Jammer genoeg was dit niet genoeg mede ook omdat de winkel ook niet aan zijn prognose kwam. De rekeningen stapelde zich maar op en Lon hield ons aan het lijntje. Dit heeft ongeveer een half jaar geduurd. Tot op een dag Lon tegen Pablo zei dat hij een nieuwe koper had voor de winkel. Hij kreeg de financiën voor ons niet rond bij de bank.

Op dat moment hadden we nog openstaande rekeningen en heeft Lon dit recht gebreid door de koopsom te verhogen voor een nieuwe koper.

Verder is er geen woord aan vuil gemaakt..niet door ons en niet door Lon. We hebben een half jaar lang de huur van de Maasstraat betaald a € 2000 en de energie rekening van € 340 per maand en alle andere rekeningen. De Lekstraat heeft een financiële klap gehad omdat deze regelmatig moest bijspringen in het financieel plaatje van de Maasstraat. De maand die Pablo erin gestoken heeft om de zaak helemaal te strippen is ook niet vergoed. Na dit hele gebeuren is Pablo samen met mij de Lekstraat gaan runnen.

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *