Meneer X

Meneer X is een bijzonder mens en de hemel is weer een engel rijker

Ik heb een tijdje in de zorg gewerkt bij een oudere meneer en ik noem hem meneer X.

Na het overlijden van meneer X vroeg één van zijn drie zonen of ik de tuin wilde blijven onderhouden. Ja, dat wilde ik graag. Ik heb het altijd fijn gevonden om daar te vertoeven.De serene rust die daar hangt deed mij goed.

 

 

Het huis staat nu te koop en toen ik na een lange tijd de brug overliep kwamen er herinneringen naar boven. Ik zag hem zo weer zitten op het bed voor het raam.

Ik begon eerst met een rondje over het terrein en bij de meeste planten of bomen hoorde ik meneer X zijn verhaal daarover vertellen, want bij lekker weer zette ik hem in een rolstoel en gingen we heerlijk wandelen

Hij was zo trots op zijn huis&grond en vertelde mij hoe zijn droom werkelijkheid werd mede door zijn doorzettingsvermogen.

Het deed wel een beetje pijn om te zien dat er zoveel achterstallig werk was, omdat ik dus het achterliggende verhaal weet over hoe dit tot stand is gekomen.

 

Een huis dat gebouwd is uit liefde

Het huis zelf is niet meer in goede staat. Er is een bouwvergunning aangevraagd die meegenomen kan worden door de nieuwe bewoners. Toen ik dat hoorde moest ik wel even slikken. Ik weet namelijk dat hij letterlijk het huis van de grond af aan heeft opgebouwd zonder enige ervaring. Elk steentje heeft hem bloed zweet en tranen gekost en dan heb ik het alleen over het huis. Ook de tuin heeft hij zelf ontworpen en gerealiseerd en achter elke boom, struik en plant zit een verhaal.

De zomer was begonnen en de tuin kwam tot leven 

Toen het zomer werd werd meneer X een beetje down en gefrustreerd. Hij  zag zijn tuin  aftakelen en dat deed hem veel pijn. Struiken die gesnoeid moesten worden, hout dat in de lak gezet moest worden. Vooral alle “vuiltjes” vond hij erg zo noemde hij de onkruid en mos op de tegels.

Tijdens een van onze wandelingen ging hij vertellen wat hij nu zou doen als hij zou kunnen lopen en voordat ik het doorhad..kreeg ik les in tuinieren.

Hij vroeg dan ook op een gegeven moment of ik zin had om wat in de tuin te werken. Dat wilde ik wel en onder zijn begeleiding gingen we aan de slag. Wat dat voor effect had bij meneer X was ongelooflijk. Hij kreeg praatjes voor tien..fijn dacht ik hij is weer de oude.

 

 

afsluiter-2

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *