30dayblogchallence: Wat was je eerste baanje(s)?

Via haremaristeit kwam ik deze leuke challence tegen. Hij is al even in de omloop maar dat mag de pret niet drukken. Vanaf heden ga ik elke week een vraag beantwoorden en leren jullie mij beter kennen.

Ik gooi de vraag er ook maar meteen in, lol!

Vraag 29: mijn eerste baantje(s)

Jeetje dan moet ik even heel ver terug in het verleden en mijn geheugen.

Op mijn twaalfde ging ik van de basisschool naar het voorgezet onderwijs. Echt heel erg goed leren kon ik niet en het advies wat ik kreeg was dan ook dé huishoudschool.

De volledige naam is de LHNO, lagere huishoudelijk nijverheid onderwijs.

Ik wist toen al dat ik toch een huisvrouw ging worden, dus waarom niet! Na het tweede jaar verloor ik mijn focus, had geen zin meer om te leren, kreeg zwaar en een zéér serieuze relatie, ahum toen was het nog verkering ik moest immers nog vijftien jaar worden. Ik wilde niet meer naar deze school lag continu met de leraren overhoop. Het lag echt altijd aan hun en had het plan gevat dat ik kapster wilde worden.

De huishoudschool ging ermee akkoord dat ik overliep naar de kappersschool oftewel de Groeneschool bekent in heel Amsterdam.

Mijn ouders vonden het ook goed en zo ging ik dan ook met paps en mams naar de kappersschool om mij in te schrijven. Meteen diende zich het eerste probleem aan. Ik was nog geen vijftien jaar wat het minimum leeftijd is om je in te kunnen schrijven. Dus dan zou ik nog een kleine half jaar moeten wachten en dat wilde ik echt niet. Hoe mijn ouders het voor elkaar hebben gekregen weet ik niet maar uiteindelijk liep ik daar de deur uit met een inschrijvingsbewijs joehoeee. Dit betekende ook dat ik een stageplek moest gaan zoeken, want je ging één dag per week naar school en voor de rest van de dagen ga je werken in een salon. Ik vond een leer/stageplek bij een kapperszaak genaamd Manon in de Bilderdijkstraat, dus dit was wel mijn eerste baan, want ik werd netjes er voor betaald.

Helaas kreeg ik erge last van kappers eczeem en moest ik noodgedwongen stoppen met de opleiding.

Volgens mij was ik toen rond de zeventien jaar en mijn ouders stelde voor of een andere opleiding of een baan gaan zoeken. Ik wist toen dat ik ook heel snel op mezelf wilde gaan wonen en heb ik er voor gekozen om een baan te gaan zoeken en dat werd een baan bij een bakkerij. Ik vind dit eigenlijk ook wel een soort van eerste baan.

Ik vind het ook heel leuk om jullie beter te leren kennen. Gaan jullie hem ook invullen deze leuke challence? Laat het me weten.

 

afsluiter-2

 

Volg mij op social media en like mijn blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *